💙🩷Мами с термин октомври 2025 - Тема 2 🤰👼

• 31 432
  • 747
  •   1
Отговори
# 645
на 40 градуса, на повечето дрешки пише да се перат на 40, а и ме е страх да не се свият ако ги пера на повече:)
А къде го биете този фраксипарин ,нямала съм мазнинка по корема,понеже е доста опънат и АГ ми каза в ръката над лакътя ,пък чета ,че не било много препоръчително там и  се чудя къде да го бия ....

Аз съм на фраксипарин от началото на бременността (сега съм 33 + 6 г.с.) В началото беше много лесно в корема, но с напредването на бременността ставаше все по-трудно да намеря сланинка. Сега опъвам кожа, колкото мога, отстрани под кръста и там го бия. Голям зор е!

Относно нощниците за кърмене, аз си поръчах от Братя Гьокови - качествени и евтини. Хич не ми се даваха 100 лв за една нощница.

Тепърва имам да преглеждам бебешки дрешки, които ми подариха. Вие на какви градуси ги перете?

# 646
И аз на толкова ги изпрах.
официално съм в деветия месец. Вечер към 22 часа е "дискотека" в корема ми, а аз се чувствам буре.
май вече искам да излиза Simple Smile
вие как сте?

# 647
Момичета, здравейте. И аз се готвя да посрещна скоро малкото танцьорче в корема ми след около месец. Може би съм закъсняла, но започвам да мисля и за педиятър, но нямам си идея от къде да започна. Вие намерили ли сте такъв за вашето бебенце вече?

# 648
Момичета, здравейте. И аз се готвя да посрещна скоро малкото танцьорче в корема ми след около месец. Може би съм закъсняла, но започвам да мисля и за педиятър, но нямам си идея от къде да започна. Вие намерили ли сте такъв за вашето бебенце вече?
Днес се заемам с  обикаляне и търсене на педиатър. Приятелки даже са учудени, че не съм намерила ,била съм закъсняла. Вие момичета къде ще раждате и как?🙂

# 649
Здравейте, момичета, предполагам, че много скоро ще започнат радостните вести в групата 🥳
Относно педиатър - аз мисля да го запиша в поликлиника България, там има практика и може да се води по ЗК, но също се и заплаща на всеки преглед 40лв (явно е смесен тип). Бях питала на няколко други места, но без особен успех.

Вашите крака подуват ли се?
Моите стъпала от няколко дни са си подути, няма болки, но е неприятно.

# 650
Здравейте, момичета, предполагам, че много скоро ще започнат радостните вести в групата 🥳
Относно педиатър - аз мисля да го запиша в поликлиника България, там има практика и може да се води по ЗК, но също се и заплаща на всеки преглед 40лв (явно е смесен тип). Бях питала на няколко други места, но без особен успех.

аз съм в по- малък град. Пак е зор за педиатри, но с 300 зора успях да я запиша вече.

пия булгарбиотик фемин и май май се спасих засега от подуване. Също така и чат пат неоренал/екстракт оф бреза е само/ и благодарение на него незадърхам течности.

има ли някоя от вас, която все още работи?

иначе по въпроса з а раждането- ще е в Стара Загира , дай боже,

# 651

При кой лекар мислиш да записваш там? Много ни е близо до вкъщи поликлиниката и ще ни е удобно.

# 652

Не още. Явно и аз съм от "закъснелите". Много неща се струпаха наведнъж, че и с ремонтите още не сме приключили.

Отгоре на всичко последният месец мозъкът ми сдава багажа. Постоянно забравям някакви неща, не мога да се концентрирам, бягат ми елементарни думи. Четох, че му викали "pregnancy brain" на това.

# 653
Аз забравих да уточния, че съм от София. Не съм чула за никакви препоръки, тъй като моите познати и приятелки вече са с пораснали деца Simple Smile и темата не е актуална при тях.

# 654
При кой лекар мислиш да записваш там? Много ни е близо до вкъщи поликлиниката и ще ни е удобно.
Не съм избрала конкретен, но разбрах, че като запишеш там детето и като отидете ви преглежда педиатър, който е на кабинет, т.е. не сте винаги на преглед само и единствено при този, при който се водите.
 Може да се запишете след като вземете акта за раждане, а преди това, докато сте още в родилното, може да се обадите в поликлиниката и да заявите домашното посещение, което се извършва мисля, че 2 дни след изписване и да си го заплатите - 200 лв (може и да бъркам сумата)

# 655
Здравейте и от мен.
Вече активно полежавам по цял ден, което донякъде ме влудява, но пък ако седя много права почва да ми тежи и да се филмирам, че бебето ще реши да излиза. 😁 Педиатър избрах, но сега видях коментар в групата, че домашното посещение се доплащало, та не ми е ясно дали става дума за всички лекари или само в посочената клиника в коментара.
Избрах вече АГ, което да води секциото, но ми е малко неясно дали трябва допълнително да звъня в болницата, ако искам да отида ден по-рано преди планираната дата, става дума за Селена, Пловдив. Вече ѝм писах с 1001 въпроса, но не ме отразиха, звънях, но не успях да се свържа 😔
Обмислям тези дни да започна да пера и гладя, да сглобим легълцето, и всичко останало.

# 656
ladysov, миналата година като идваше педиатъра вкъщи не ни е искал никакви пари, та предполагам е индивидуално.

Относно раждането, комуникирано ли е вече с лекаря, който искате да го води? Той би трябвало да ви информира кога е добре да постъпите в болницата, дали на същия или предния ден.

# 657
На мен ми остана да взема козметика, и бархетни пелени, и се чудя за крем за подсичане какъв да взема.

# 658

И моите се подуват,трябва почивка и лежане. Относно педиятър досега бях в поликлиниката видях само на една врата да пише,че записват дечица, чаках около 2 часа една баба даже се предреди, поскарахме се и всичко само да вляза и да ми кажат,че не записват,бясна съммм.Иначе краватчето е сглобено ,козметика ,аксесоари всичко съм взела.Дрешки ми дадоха ,но и аз си накупих и обмислям тези дни да пера и гладя.На 12 съм на преглед да видим бебето дали се е обърнало.Не съм доволна от АГ през цялата бременност 3 пъти съм я потърсила с въпрос относно бременноста и тя не ми отговори,нямам и доверие да раждам при нея,тя изражда в СофияМед, насочвам се към Надежда. Даже и за кръвната група трябваше да я подсещам ,че не съм изследвала.Вашите АГ така ли ви неглижират?

Последна редакция: вт, 09 сеп 2025, 16:23 от Djeniori

# 659
До педиатъра не съм стигнала. Ако не намеря в София, в родния ми град или този на мъжа ми все ще има. Не съм запозната много кога се правят тези първи прегледи, но все ще се намери начин. В краен случай - часно. Не ме тревожи темата, по-важното е раждането да мине благополучно и бебчето да е добре.

Козметиката при мен ще почака. Не мисля да използвам през първия месец. Крем за подсичане бих взема за всеки случай.

Дали сте избрали какви пелени ще изполвате/пробвате? Някоя от вас разглеждала ли е въпросът за многократните пелени? До колкото разбрах са по подходящи за бебета над 5 кг.

Общи условия

Активация на акаунт