💙🩷Мами с термин октомври 2025 - Тема 2 🤰👼

• 29 821
  • 746
  •   1
Отговори
# 675
Моите впечатления пък са, че много от бъдещите майки избират секцио по свои лични причини, а не защото има някакъв натиск от лекарите – даже напротив. И в крайна сметка всяка жена има право да избере как би се чувствала по-комфортно – не само физически, но и психически в този толкова важен и емоционален момент.

# 676
Всеки има право на избор и ако някой смята, че ще се чувства по един или по друг начин по-добре то това е правилното. Да естественото раждане е по-щадящо за тялото, но е стрес и страх и не всеки е готов да премине през него, а и много често се налага да се прибегне към секцио. Така че който както се чувства добре Simple Smile Важното е да имате доверие на докторите си и да знаете, че те биха направили най-доброто за вас. Това е малко като темата за или против кърмене 😄 Няма смисъл.
Най-добре е всички да мислят позитивно и че ще имат сладък и пухкав финал.
Относно коланите и възстановяването. Аз след първото раждане не съм слагала колан. Бях качила 16кг, от болницата излязох -10, 3 месеца по късно не само ги бях свалила, но и бях влязла в спортната си форма от преди това. Така че мисля това с килограмите е до собствена воля.

# 677
И аз не съм ползвала колан след първото раждане, бях качила 8 кг. и излязох от болницата само -3кг., но добре си похапвах там. 😅

И за мен Раждане с любов беше полезна книга, която затвърди желанието ми за естествено раждане, моля се и сега нещата да следват същия ход. По собствено желание операция в будно състояние с цел раждане на детето ми не е за мен. Имам 2 операции с местни упойки, както и възстановяване от 1 гинекологична, която бе с пълна упойка и въпреки че не бяха big deal - просто не го асоциирам с появата на нов живот. Епидуралната упойка, правилно дозирана, е супер ефективна да не се стига до някакви нетърпими мъки. Всичко останало от раждането е поносимо.

Аз съм 36+0 г.с. вече и наистина не остана. 🫣 Усещам корема си отделен от тялото и в легнала поза трудно се обръщам наляво-надясно. Основната ми мисъл сега е като започне раждането, дали всичко ще е наред да минем да оставим бъдещата кака при приятелите, които сме уговорили, и да стигнем нормално до болницата. Моля се и да не хванем някой час пик в София, така че се надявам да тръгнат нещата през нощта. 🤣  Всичко съм изпрала и подредила, дори и моят багаж за болницата е почти готов.

Видях, че на някоя от вас беше правен преглед за разкритие в относително ранна седмица. Имате ли идея защо? Мислех си, че се прави чак като бебето “слезе” и шийката омекне. На мен предния път първия ми го правиха около 37 г.с., след което имах 48 часа кофти контракции и бях сигурна, че ще родя тогава, но отшумяха. 10 дни след него пак ми правиха (тогава вече бях с 1.5 см) и 24 часа след него родих. 😄 Сега малко настръхвам от мисълта, че подобен преглед може да провокира родилния процес и малко не ми се иска да ме пипат до 39 г.с.

# 678
ladysov, миналата година като идваше педиатъра вкъщи не ни е искал никакви пари, та предполагам е индивидуално.

Относно раждането, комуникирано ли е вече с лекаря, който искате да го води? Той би трябвало да ви информира кога е добре да постъпите в болницата, дали на същия или предния ден.
Да, вече имахме първи преглед за да се запознаем, както и да изберем дата, като следващият преглед е другата седмица. Но повече от това не сме обсъждали. Другата седмица мисля пак да се опитам да се свържа с АГ Селена, дано успея да получа повече отговори. Следя активно и групата за Селена тук, но напоследък няма много коментари.
Днес сглобихме легълцето, и сега ще пускам първа пералня, но като цяло се чувствам доста тромава, ако седя права повече от 5 мин започва да ми тежи и общо взето повечето време лежа. Доста ми е странно и неприятно, тъй като съм свикнала вкъщи да си върша всичко и съм много активна, а последните дни почти всичко падна на мъжът ми. Но душичка е той, не се оплаква и много помага.

# 679
Здравейте, и на мен ми казаха, че ще ми правят преглед за разкритие другата седмица, когато ще съм живот и здраве 36та седмица. Случва ми се вечерите тъпа болка под пъпа, предполагам тазовото дъно се обажда и чувствам все едно корема ми адски много тежи, та след като ѝ споменах това на АГто ми вика, че ще ме провери другия път. На някоя от вас бебето "слезнало" ли е по-надолу вече?

# 680
Момичета, вече съм в 35 +0. Днес бях на тонове и консултация с лекарката. Още не сме решили естествено или секцио, но като говорихме, че секциото се прави към 38ма седмица и изведнъж ме удари тежък сблъсък с реалността и че не остана време… стресирах се, че след 3 седмици може да ме режат и даже изпитвам лека паника от всичко наближаващо..
Вие как се борите с този страх?
Аз съм 35 +1 бебето е с краката напред на 12 съм на преглед и ще разберем дали е обънато с главата.На всичко отгоре в последния момент реших,че няма да раждам в СофияМед а в Надежда, времето ме притиска най късно др седмица трябва да ида в Надежда да говоря с тях,дано не съм закъсняла. И мен ме плаши секциото,страхувам се,че ще изпадна в паник атака и още мн други. Но се успокоява с това,че щом е влезнало трябва да  излезе.Уповавам се на Бог,казвам си,че нито съм първата нито последната.Най вече с това ,че най накрая ще имам това дълго очаквано бебе,което вече не мислех ,че някога ще имам даже не го мечтаех вече.Най голямата ми мечта се сбъдва ..и това е начина..🙂

# 681
Доста от вас казват, че са готови с покупките. Ще споделите ли какво сте приготвили за изписването?
Гледам, че продават комплекти за изписване, които включват дрешки и пелена. Чудя се ще има ли нужда от одеяло или нещо друго? Нямам идея какво ще е времето през октомври. А и честно казано, никога не съм обличала бебе.
Струва ли си да се вземе нещо подобно на това одеяло-чувалче например?

# 682
Доста от вас казват, че са готови с покупките. Ще споделите ли какво сте приготвили за изписването?
Гледам, че продават комплекти за изписване, които включват дрешки и пелена. Чудя се ще има ли нужда от одеяло или нещо друго? Нямам идея какво ще е времето през октомври. А и честно казано, никога не съм обличала бебе.
Струва ли си да се вземе нещо подобно на това одеяло-чувалче например?

Аз си взех точно такъв тип от там. Според мен би влязло в употреба - за първо и по-удобно носене при изписването, ако е прекалено топло - то си става олекотено одеялце за по-студеното време. Става и за подложка например на земята като килимче/ на леглото например като при активна гимнастика и т.н.

# 683
Аз към купила боди ,ританки, пелена като тънко одеало.
Порт бебе никога не съм имала. Та не знам. Октомври го дават топло уж.

Тези, които ходите на тонове-нещо казват ли ви или само гледат записа? Детето рита доста , на моменти вечер притиска долу и имам болки, но казват, че тоновете са хубави и още няма наченки за раждане.
А и съм сигурна че тапата ми падна.

# 684
  • София
Аз към купила боди ,ританки, пелена като тънко одеало.
Порт бебе никога не съм имала. Та не знам. Октомври го дават топло уж.

Тези, които ходите на тонове-нещо казват ли ви или само гледат записа? Детето рита доста , на моменти вечер притиска долу и имам болки, но казват, че тоновете са хубави и още няма наченки за раждане.
А и съм сигурна че тапата ми падна.

На мен нищо не ми казват, освен че всичко е наред и следят за контракции, каквито все още липсват.
Относно тапата, това което разбрах от една лекция в Майчин дом е, че обикновено пада от 2 до 10 дни преди раждане. Така че, ако наистина сте сигурна че Ви е паднала, просто си подгответе багажа за раждане и се настройте за пристигането на Вашето малко бебенце Simple Smile

# 685
И аз съм със одеяло чувалче, ромперче със ръкавички, шапчица, и отдолу едно боди според зависи времето какво е. От снощи забелязах че имам, коластра а със предното дете имах от момента в които, родих.

# 686
Да отворя сезона май аз Simple Smile
Днес в 36+3 г.с. малко избързала се появи нашата дама с нескромните си 3310гр и 50см.
😁
Раждането беше в Майчин Дом в София и мина много бързо. Горе-долу 2 часа след като започнах да получавам контракции.

# 687
Да отворя сезона май аз Simple Smile
Днес в 36+3 г.с. малко избързала се появи нашата дама с нескромните си 3310гр и 50см.
😁
Раждането беше в Майчин Дом в София и мина много бързо. Горе-долу 2 часа след като започнах да получавам контракции.

Честита радост! Нека бъде здравичка и много да ви радва! 🥳

# 688
Ехааа! Klow, добре дошла да е малката девойка! Нека бъде едно здраво и щастливо бебче. 🥰 Бързо възстановяване на теб!

# 689
Честита радост, Klow! Пожелавам ти бързо възстановяване и спокойно майчинство! ☺️

Общи условия

Активация на акаунт