💙🩷Мами с термин октомври 2025 - Тема 2 🤰👼

• 29 631
  • 746
  •   1
Отговори
# 690
Честито! Да ви е много здравичка! Леко и бързо възстановяване! Heart

Да отворя сезона май аз Simple Smile
Днес в 36+3 г.с. малко избързала се появи нашата дама с нескромните си 3310гр и 50см.
😁
Раждането беше в Майчин Дом в София и мина много бързо. Горе-долу 2 часа след като започнах да получавам контракции.

# 691
Честито и от мен, Klow

Нека бъде много здрава и щастлива, а на теб бързо възстановяване! 🥰

# 692
Честито бебче и бързо възстановяване.

# 693
Днес в 36+3 г.с. малко избързала се появи нашата дама с нескромните си 3310гр и 50см.
😁
Раждането беше в Майчин Дом в София и мина много бързо. Горе-долу 2 часа след като започнах да получавам контракции.
Ти повлече крак.Честито бебче ,много да ви радва и бързо възстановяване .

# 694
😁

Честито! ❤️❤️❤️

Момичета, бихте ли споделили какво  температуропонижаващо сте предвидили да имате под ръка за новородените мъници?

# 695
Честито бебче, много се радвам, че вече открихме сезона на ражданията,  скоро ще имаме все повече и повече такива хубави новини Heart

Аз нищо не съм приготвила още, но панадол бебе може от 1вия месец, това ще ползвам, ако се наложи, дано да няма нужда още от началото...

# 696
Честито бебче Heart Eyes

# 697
Имам нуфорен, защото имаме батко малко под 4 годишен.
едно време панадол не му действаше и засега няма да бързам да купувам други неща.

# 698
Хубаво е да имате подготвени Панадол и Нурофен. При евентуално боледуване, ако има упорита температура, е хубаво да се редуват двата препарата, защото се прилагат през по-кратък интервал от колкото ако се дава само от единия. Панадол по принцип действа по-бавно. Нурофен има по-бърз ефект, но с него пък трябва да се внимава да не се дава на празен стомах, защото много дразни лигавицата и може да предизвика повръщане. Аз отделно имам заредени и свещички ако поради някаква причина не е възможен оралния прием.

# 699
Klow Честито бебенце!
Нека е здрава и носи радост на всички!

Как си?
Изненада ли ти госпожицата с ранната поява или си имаше симптоми?

# 700
Много ви благодаря на всички 😊
На мен педиатърката ни каза да взема Панадол бебе, но имам и Нурофен за каката за всеки случай.
Не ме изненада честно казано защото и каката се роди по същото време с един ден разлика и си го очаквах, че така ще стане. Изненада ме това, че от началото на контракциите до появата на бебето отне 1ч и буквално докато стигна до болницата започнах да раждам. Мислех, че ще имам повече време, но пък така мина бързо Simple Smile

# 701
Много ви благодаря на всички 😊
На мен педиатърката ни каза да взема Панадол бебе, но имам и Нурофен за каката за всеки случай.
Не ме изненада честно казано защото и каката се роди по същото време с един ден разлика и си го очаквах, че така ще стане. Изненада ме това, че от началото на контракциите до появата на бебето отне 1ч и буквално докато стигна до болницата започнах да раждам. Мислех, че ще имам повече време, но пък така мина бързо Simple Smile
За кога ти беше термина иначе?🙂

# 702
Klow, честита радост! Да е здраво и щастливо бебчето и бързо възстановяване на теб! 💕🍀

С какво разкритие те приеха? Имаше ли подготвителни контракции или други симптоми малко преди въпросните 2 часа? Като песен звучи историята на раждането при теб! 🤗

Нурофенът май нашия педиатър го препоръчва за след 2-3 месец. Преди това само Панадол, но не помня защо, при домашното посещение, живот и здраве, пак ще питам. За първото дете тогава той ни каза и изрично инхалатор да имаме под ръка, та бързо-бързо взехме компресорен на Омрон. Отделно и витамин Д и капки за колики ни предписа и май това беше за начало…

# 703
А аз от днес съм със силно главоболие, запушен нос и дразнещо гърло. Звънях на ЛЛ да питам какво да пия няма кои да вдигне.

# 704
А аз от днес съм със силно главоболие, запушен нос и дразнещо гърло. Звънях на ЛЛ да питам какво да пия няма кои да вдигне.
За запушен нос на мен ми помогна единствено соления разтвор, а за гърлото ми бяха казали ангал. Стискам палци бързо да отшуми 😢 Много неприятно така, особено като нямаме кой знае какви опции за лекарства.
ПС: Благодаря ви за съветите за Панадол и Нурофен, тъкмо пуснах една от последните поръчки от към приготовления.
Другата седмица мисля да стегна багажчето да не го мисля много в последния момент и ще остане само май документи да оправям.
Разбрах, че се взима за изследване вагинален секрет в рамките на до 2 седмици преди термина, и сега ме гони параноя дали не би могло това да предизвика раждане, че съм със секцио близо до датата на термина, и много ми се иска всъщност да си издържа до самата дата 👀😅 някоя от опитните майки ще споделили как е минало при нея това?

Общи условия

Активация на акаунт