💙🩷Мами с термин октомври 2025 - Тема 2 🤰👼

• 29 517
  • 746
  •   1
Отговори
# 735
[quote author=Sun_and_moonОт няколко дни на мен са ми страшно подутих краката Днес пуснаха урина и се оказа че имам белтък в урината но лекарката каза че няма проблем защото бил само една единица но всяка седмица да пускаме и ако е от три нагоре значи да взема някакви мерки. Иначе Според мен е нормално Кръвнот ми е даже нисичко пулса, и при мен е някъде от 90 до 100.

# 736
  • София
Аз се чувствам доста странно, втори ден съм вече официално “безработна” и от време на време ме обливат ужасни вълни на тревожност, не знам и за какво точно. Днес като бях за по-дълго време сама у дома (днес мъжът ми работи от офиса), беше просто отвратително, имах чувството, че стените на апартамента се стесняват около мен. Гледам малко рацио да вкарам и си повтарям, че това са просто хормоните, няма за какво да се тревожа, и уж укротявам положението за малко, но пускам по някоя сълза от време на време. Изобщо не съм такъв човек по принцип и много ме тормози това състояние. Май трябва да съм по-активна и да не се заседявам вкъщи за продължително време сама, не знам и аз какво да правя…

Някоя от вас има ли подобни проблеми?

Това е доста доста гадно и аз съм в много подобна ситуация. Мъжът ми го няма по цял ден, аз по цял ден си стоя в нас и подреждам, пера, събирам пране, направо изперквам Simple Smile Не си давам много зор, защото започнах бързо да се изморявам и колкото и да подреждам, все едно нищо не съм направила, което ме обезкуражава още повече! Гледам филми, не мога да се съсредоточа да чета книги, не се и съсредоточавам много да си върша някаква компютърна работа, някой като ми предложи разходка веднага се съгласявам. Не искам да се обездвижвам, чувала съм че в последните седмици трябва много да ходя - кога ходя, кога не, ама се опитвам.

# 737
Момичета, които ще сте със секцио - казаха ли ви кога да спрете магнезия? На мен АГ ми каза 36 седмица, но се замислих защо, предвид факта, че ще съм със секцио, да не вземе да тръгне бебето 🤔 все пак ще имам 2 седмици до датата на операцията, а нали целта е да я дочакам…

# 738
Момичета, които ще сте със секцио - казаха ли ви кога да спрете магнезия? На мен АГ ми каза 36 седмица, но се замислих защо, предвид факта, че ще съм със секцио, да не вземе да тръгне бебето 🤔 все пак ще имам 2 седмици до датата на операцията, а нали целта е да я дочакам…

Днес ми казаха около седмица преди секциото да спра магнезия.

# 739
Здравейте, момичета!

Амазоника, пращам ти подкрепяща прегръдка, толкова съжалявам за развитието на събитията при теб! Вярвам, че в света винаги има справедливост и баланс и, че скоро и ти ще имаш своя повод за мечтаното щастие! 🫶

Аз не режа етикетите, освен ако не са крайно твърди и разположени на места с пряк достъп до кожата. Повечето се падат или върху памперс/боди, или са мекички. Случва се някои дрешки да ги завъртаме и с приятелки и поне да се ориентираме в размерите по-лесно.

И при мен бебето хълца често, поне 2-3 пъти на ден, аз много не обичам да хълцам и искрено му съчувствам междувременно. 😅

Аз тъкмо влизам в 37 г.с. Имам много контракции, които са поносими, но вчера на записа на тонове излезе една доста силна и продължителна (а на денонощие имам поне 10-15 подобни) и ме смъмриха да си почивам и лежа или - ако искам - да ме хоспитализират, че в болницата няма какво да правя и със сигурност ще лежа и скучая. Вкъщи няма как да се организираме при мое отсъствие, та сега при първа възможност си лягам и почти не излизам. Трябва поне още седмица да устискам, преди бебето да тръгне. 🫣

Следващата седмица ми е прегледът за разкритие и си давам сметка, че броим дните и часовете до появата на мъника. 🥰

# 740
Трудно свиквам да съм безработна. Като стане неделя и още ме свива стомаха, че съм на работа утре.

Тази неделя навлизаме в 9ти месец и малко ме обвзема паника. По принцип знам, че не съм първата или последната родила. Ама като ти кажат, че много боли, то не можеш да си го представиш и още повече се стряскаш.

За подутите крака ми каза АГ-то да спра солта. Мнооого малко можело.

Смея да твърдя, че спя като котка, по  10-11 часа на ден. Солидно. Разбира се, с доста будения за завъртания и тоалетна. Наспивам се, но недай боже нещо да ме разсъни и няма заспиване следващите 3-4 часа.

Ама моята или не хълца или аз не я усещам, или аз не мога да разбера, че хълца. Като цяло, гледам само да ми подритва ребрата и това ми стига. Heart

# 741
Аз се чувствам доста странно, втори ден съм вече официално “безработна” и от време на време ме обливат ужасни вълни на тревожност, не знам и за какво точно. Днес като бях за по-дълго време сама у дома (днес мъжът ми работи от офиса), беше просто отвратително, имах чувството, че стените на апартамента се стесняват около мен. Гледам малко рацио да вкарам и си повтарям, че това са просто хормоните, няма за какво да се тревожа, и уж укротявам положението за малко, но пускам по някоя сълза от време на време. Изобщо не съм такъв човек по принцип и много ме тормози това състояние. Май трябва да съм по-активна и да не се заседявам вкъщи за продължително време сама, не знам и аз какво да правя…

Някоя от вас има ли подобни проблеми?
И аз съм от тези късметлийки. За съжаление започнах да усещам тежест и почти не успявам да стана от дивана за да не тръгне бебето (с планувано секцио сме и най-голямото ми желание е да дочакам точния час, толкова голямо, че дори нямам време да мисля за страха от възстановяването и тн). Бях поискала да се откажа от 45 дневния, но ми казаха, че не било законно.
Та, почти нищо не мога да правя по цял ден. Днес единственото ми задължение е да изгладя 3 купа миниатюрни дрешки, които като простирахме вчера с мъжът ми, онемяхме колко са много и колко всъщност са малки. 😅 Горе долу два пъти в деня имам прилив на енергия и почвам да вършея в нас без нещо "долу" да ми тежи. По-интересното е, че АГ-то каза, че бебето дори не е слезнало, та изобщо няма какво да се  притеснявам. (Естествено, това изобщо не ме спира да се филмирам) И така, по цял ден судоку, глупави реалитита, мисли от сорта на "това контракции ли са", "бебето кога ме изрита последно", " гладна ли съм", "ами ако тръгна да раждам, а мъжът ми е на работа". 😁 Пълен хаос, но фактът, че не мога да правя почти нищо в нас, най ме изкарва от релсите. Утре влизам в 35 седмица, не остава много до старта на голямото шоу.

Пс. Сега се замислих, че дори не знам къде ще сгъна и прибера 3те купа дрешки. Търся съвети от организираните мами как да сортирам тези малки шапчета, чорапчета, ромпърчета и тн...

# 742
Законно е да не се ползва 45-дневен
Два пъти го правя.
Просто дните от началото му до раждането не ви се довабят после. Един вид ги губите.
После ползвате 42 дни от болницата, остатъка от 45-дневния + разликата до 135 дни от педиатъра на бебето и тогава излизате в майчинство.

# 743
На мен времето не ми стига… докато се обърна и денят е свършил…
Записах онлайн курс, който ми отнема по 2-3 часа на ден, като вмъкна и книжки, сериали, разходки до някой магазин / до лекар / аптека или другаде, гледане на някое онлайн видео за бебето, евентуално готвене и то дошло време за вечеря и спане 😅

# 744

На мен ми казаха да не го спирам

# 745
Законно е да не се ползва 45-дневен
Два пъти го правя.
Просто дните от началото му до раждането не ви се довабят после. Един вид ги губите.
После ползвате 42 дни от болницата, остатъка от 45-дневния + разликата до 135 дни от педиатъра на бебето и тогава излизате в майчинство.
Значи е било "по-лесно" да ми кажат, че не е. Ох, че несериозно, някой просто не му се е занимавало да ми обясни и да ми помогне с документите. Благодаря все пак за потвърждението, защото аз също бях открила такава информация, че е законно и бях я препратила, но ме "убедиха", че било спекулации.

# 746
Моля пуснете нова тема.
Тази ще бъде заключена след 24 часа.

Общи условия

Активация на акаунт