💙🩷Мами с термин октомври 2025 - Тема 2 🤰👼

• 29 600
  • 746
  •   1
Отговори
# 720
Здравейте, някоя скоро да е боледувала? Имам хрема и ме боли гърлото, докато чакам АГ да отговори си взех хомеопатия (инфлуцид, цинабсин..) На вас какво ви предписаха?

За съжаление - аз. И на мен ми дадоха Инфлуцид в аптеката, пих и парацетамол. Когато развих кашлица, лекарката ми каза да си взема сироп на Стодал. Скорошно оздравяване!

# 721
Здравейте, някоя скоро да е боледувала? Имам хрема и ме боли гърлото, докато чакам АГ да отговори си взех хомеопатия (инфлуцид, цинабсин..) На вас какво ви предписаха?

Аз преди 2-3 седмици:
- за хрема ползвах: Олинт Хидра (имах и капки Zyme),  морска вода на Humer
- за гърло - стрепсилс с мед и лимон и Thymotabs
- кратко имах и температура - пиех парацетамол

Благодаря за бързият отговор!

# 722

Аз наскоро също имах хрема, след което и болки в гърлото и кашлица. За хремата нищо друго не съм правила освен да си промивам носа със солена вода 2-3 пъти на ден, това помага най-много от всякакви капки, които като им мине действието пак се запушваш и секрета си стои вътре. За гърло си пръсках Тантум верде от този който е за бебета, но не ми помогна и минах на спрей прополис с невен. За кашлица личната ми изписа Ентитус сироп. Скорошно оздравяване!

# 723
  • София
Здравейте, ние сме за 19ти октомври, но както казвам "Ще е когато тя си реши".
Тъй като бабите ни са млади и ни забраниха да пазарим дрехи. По едно време следях какво купуват, но ги отървах. Моята майка лично изкупи Германия и има дрехи и козметики за поне 2 години (ако беше бебе 2 години).
Пребодисахме, сложихне климатик, декорирахме и чакам. Седя удома и чакам.
Бременността е истинска магия. Цялата съм подута, ходя като баба защото кръста ме боли, за да се обърна в леглото отнема 2 минути и много пъшкане. Иначе всичко върви перфектно.

Бебето е добре, рита и изобщо не ме пести. Чак отскачам. Базикам се, че ще я съдя за домашно насилие. Joy Joy
Въпроса ми е, вие следите ли кога и колко рита? Не са ми казвали да я следя. Аз съм я оставила на самотек. Има моменти, в които се чудя дали ме е ритала днес. Има и дни в които цял ден е развълнувана.

Аз се опитвам да я следя, защото ми казаха, че ако не я усещам в продължение на 4-5 часа трябва да ида в болницата да видя дали всичко е наред. Иначе и нашата ще е когато реши, сигурно ще ни изненада Simple Smile

Днес ходихме с майка ми във Вис Виталис и тя ме пита каква да вземе, аз й казвам, че няма нужда от нищо в момента, защото магазинът се е преместил у нас и реално всичко виси по торбите, както е пристигнало, защото нямам нито гардероб, нито скрин, в които да прибирам - ние опразнихме стая и раздадохме всички мебели още преди да разберем за бебето. Също до преди 2 седмици правихме ремонт на няколко обекта и както се шегувам - моята първа бременна снимка е от покрива на къщата, тогава бях 7-ми месец.

Та така, сега само чистим, подготвяме, подреждаме, пренареждаме, търся скрин/гардореб, защото тя вече има повече дрехи от мен и я чакаме да дойде Simple Smile

# 724
Тъй като бабите ни са млади и ни забраниха да пазарим дрехи. По едно време следях какво купуват, но ги отървах. Моята майка лично изкупи Германия и има дрехи и козметики за поне 2 години (ако беше бебе 2 години).
Бременността е истинска магия. Цялата съм подута, ходя като баба защото кръста ме боли, за да се обърна в леглото отнема 2 минути и много пъшкане. Иначе всичко върви перфектно.

Бебето е добре, рита и изобщо не ме пести. Чак отскачам. Базикам се, че ще я съдя за домашно насилие. Joy Joy
Въпроса ми е, вие следите ли кога и колко рита? Не са ми казвали да я следя. Аз съм я оставила на самотек. Има моменти, в които се чудя дали ме е ритала днес. Има и дни в които цял ден е развълнувана.
По същия начин съм и аз относно ритниците. Иначе сме готови с ремонта, днес приключих с последните дрехи за гладене и прибиране,козметика, стерелизатор и т.н са налице. Днес ходих на първи преглед в Надежда, от днес съм официално в 9 месец и остава да чакам живи и здрави голямото съм събитие.

# 725

По същия начин съм и аз относно ритниците. Иначе сме готови с ремонта, днес приключих с последните дрехи за гладене и прибиране,козметика, стерелизатор и т.н са налице. Днес ходих на първи преглед в Надежда, от днес съм официално в 9 месец и остава да чакам живи и здрави голямото съм събитие.
Следили ли сте се преди това в Надежда и как се прехвърлихте? През регистратура ли запазите час или си избрахте лекар и се уговаряне директно с него? Предстои ми и на мен преместване, защото мисля да раждам там.

# 726

Следили ли сте се преди това в Надежда и как се прехвърлихте? През регистратура ли запазите час или си избрахте лекар и се уговаряне директно с него? Предстои ми и на мен преместване, защото мисля да раждам там.
Звъннете по телефона, кажете, че искате да раждате там и искате да запишете час за преглед. Тези часове ги прави др. Ненов в 48 кабинет. Носите документи каквито имате но за там искат влагалищен секрет, кръвна група, васерман, хепатит Ц, хив ако не се лъжа, обмена карта и направление номер 7 Прегледа е 100лв.

# 727

Вие махате ли етикетите на дрехите? Уж казват да ги махна за да не дразнят, но пък ако ги отрежа, няма ли да дразнят повече?

# 728

Звъннете по телефона, кажете, че искате да раждате там и искате да запишете час за преглед. Тези часове ги прави др. Ненов в 48 кабинет. Носите документи каквито имате но за там искат влагалищен секрет, кръвна група, васерман, хепатит Ц, хив ако не се лъжа, обмена карта и направление номер 7 Прегледа е 100лв.
Аз обаче съм с термин началото на декември и май още е рано за тези неща. Поне за направлението със сигурност, но все пак не е лошо да ходя поне на тонове там преди раждането според мен. Confused

# 729

Вие махате ли етикетите на дрехите? Уж казват да ги махна за да не дразнят, но пък ако ги отрежа, няма ли да дразнят повече?

Да. Аз дори на собствените си дрехи ги махам, защото не мога да ги търпя. Представям си на нежната бебешка кожа...
Ако ги изрежете максимално близо до плата, не би трябвало да се усещат. Поне по себе си го съдя. Най-удобно е с клъцка.

# 730

Отначало ги махнах.После реших да ги оставя и ако дразнят бебето да ги махна. Вие мами как сте? В напрежение ли сте?

# 731
Аз махнах етикетите на дрехите и играчките, изпрах, изсуших и изгладих всичко. Приключихме и с освежителния ремонт, та вече сме на финала с подготовката Simple Smile
В 36та седмица съм и днес бях до АГ, лекарката каза, че следващата седмица ще ми прави прегледа за разкритие Simple Smile Каза ми и да спирам магнезия, за да може тялото да се подготвя вече за раждането.
Доста се вълнувам, осъзнавайки, че
имам малко под месец до термин и нямам търпение да го гушна, само ако може да прескочим етапа с раждането и да минем на гушкането 😂😂😂

# 732
Аз се чувствам доста странно, втори ден съм вече официално “безработна” и от време на време ме обливат ужасни вълни на тревожност, не знам и за какво точно. Днес като бях за по-дълго време сама у дома (днес мъжът ми работи от офиса), беше просто отвратително, имах чувството, че стените на апартамента се стесняват около мен. Гледам малко рацио да вкарам и си повтарям, че това са просто хормоните, няма за какво да се тревожа, и уж укротявам положението за малко, но пускам по някоя сълза от време на време. Изобщо не съм такъв човек по принцип и много ме тормози това състояние. Май трябва да съм по-активна и да не се заседявам вкъщи за продължително време сама, не знам и аз какво да правя…

Някоя от вас има ли подобни проблеми?

# 733
Аз имам. Затова ние ползвам 45 дневен. Веднъж седмично работая от вкъщи. Чистя , оправям. Гледам да съм след хора. Много муе мислят за луда или работохолик, но на мен ми е важно аз да съм ок. Детето също.

# 734
Момичета, вашите бебета хълцат ли често? При мен всеки ден, даже понякога по 2 пъти!

Как са ви изследванията на урината?
При мен излезе Белтък и Албумин в нестерилна урина, та утре ще пускам първа стерилна, та да видим какво ще стане?!?
Нямам отоци и кръвното ми е нормално даже към ниско, пулса ми е около 90, та се притесних честно казано с тези показания!
Ще се радвам да споделите как е при вас!

Общи условия

Активация на акаунт