💙🩷Мами с термин октомври 2025 - Тема 2 🤰👼

• 29 608
  • 746
  •   1
Отговори
# 705
Klow, честита радост! Да е здраво и щастливо бебчето и бързо възстановяване на теб! 💕🍀

С какво разкритие те приеха? Имаше ли подготвителни контракции или други симптоми малко преди въпросните 2 часа? Като песен звучи историята на раждането при теб! 🤗

Нурофенът май нашия педиатър го препоръчва за след 2-3 месец. Преди това само Панадол, но не помня защо, при домашното посещение, живот и здраве, пак ще питам. За първото дете тогава той ни каза и изрично инхалатор да имаме под ръка, та бързо-бързо взехме компресорен на Омрон. Отделно и витамин Д и капки за колики ни предписа и май това беше за начало…
Да отговоря на горния коментар - Термина ми беше 8ми октомври.
Иначе като симптоми мога да кажа, че предната вечер имах леки контракции в продължение на 2часа през 5мин, но те отминаха. Вчера започнаха по същия начин, но бяха много по-силни и много рязко от 5мин станаха на 3мин...
Приеха ме с 4см разкритие и докато мина през документи и формалности се качих в родилното вече с пълно разкритие.
Но на мен това ми е второ дете и до колкото знам при второто стават нещата много по-бързо.

# 706
Klow, честита радост! Да е здраво и щастливо бебчето и бързо възстановяване на теб! 💕🍀

С какво разкритие те приеха? Имаше ли подготвителни контракции или други симптоми малко преди въпросните 2 часа? Като песен звучи историята на раждането при теб! 🤗

Нурофенът май нашия педиатър го препоръчва за след 2-3 месец. Преди това само Панадол, но не помня защо, при домашното посещение, живот и здраве, пак ще питам. За първото дете тогава той ни каза и изрично инхалатор да имаме под ръка, та бързо-бързо взехме компресорен на Омрон. Отделно и витамин Д и капки за колики ни предписа и май това беше за начало…
Да отговоря на горния коментар - Термина ми беше 8ми октомври.
Иначе като симптоми мога да кажа, че предната вечер имах леки контракции в продължение на 2часа през 5мин, но те отминаха. Вчера започнаха по същия начин, но бяха много по-силни и много рязко от 5мин станаха на 3мин...
Приеха ме с 4см разкритие и докато мина през документи и формалности се качих в родилното вече с пълно разкритие.
Но на мен това ми е второ дете и до колкото знам при второто стават нещата много по-бързо.
Честито бебче първо, да е живо и здраво!
А бяха ли му се разгърнали добчетата напълно така  в началото на 9тия? Нали казват ,че било  хубаво да минат 2 седмици от 9тия ...

# 707
Поли, дано отшумят симптомите бързичко при теб! 🍀

Klow, благодаря, че сподели! Толкова е хубаво, че вече си “от другата страна” на приключението с бебче в ръце, с лекото раждане ❣ Попитах, понеже и на мен ще ми е второ раждане, по-малко от 2 години след първото и тогава при родилните контракции спокойно си почаках 4-5 часа вкъщи, но сега ще съм по-нащрек.

На мен ми взеха вагинален секрет наскоро (падаше се около 5-6 седмици преди термин, но аз си поисках, понеже предния път се наложи лечение с антибиотици и контролна МБ малко преди раждане, за да сме сигурни, че всичко е чисто) - процедурата е щадяща и не мисля, че би провокирала раждане. По-скоро цитонамазка и преглед на по-късен етап за разкритие са си hard core.

# 708
Оказа се че дрешките които, съм поръчала са доста уголемени и сега ще взема други за болницата. Вие какви, дрехи сте подготвили за болницата и по колко броя.

# 709
Здравейте, аз станах 36та седмица вече и започнах с чая от листа от малини и приятеля ми започна да ми прави масаж на перинеума. Очаквах да е приятно, игриво, но се всъщност е адски дискомфортно... дано с времето се опуснат мускулите долу докато стане време малката госпожичка да излиза.

# 710
Оказа се че дрешките които, съм поръчала са доста уголемени и сега ще взема други за болницата. Вие какви, дрехи сте подготвили за болницата и по колко броя.
За болницата съм подготвила само комплект за изписването (размер 50), останалите дрешки ги осигуряват там (АГ Селена).

# 711
И аз само комплект за изписване 50-56 см и една пелена. Болница Тракия СтЗ.
Основно съм взела 62 да си призная. Малко ще и висят
До 68 съм купуваме. За зимата все още нещо нямам , нито космонавт нито нищо.

# 712
И аз съм приготвила 50/56 за изписването. Като цяло повечето дрехи са до 68 размер. Не  искам да се затрупвам и съм взела сравнително малко като бройки.

# 713
Здравейте момичета!
Klow честита радост! Бързо възстановяване и бъдете здрави !
Момичета , на всички пожелавам леко раждане и здрави дечица!
За мен за съжаление бременността приключи в 31 + 2 г.с.Споделих ви , че детето изоставаше в растежа, затова отидох на още едно мнение при фетален специалист.За съжаление чух най - лошото , което може да чуе една майка.
Искам само да ви кажа да сте много внимателни с болница Шейново.Макар първото ми раждане да беше там, този път съм изключително разочарована от нивото и компетентността на персонала.Ако кажа , че можеше да не съм жива сигурно няма да ви излъжа.Нямаше едно нещо, което да мине както трябва, още от постъпването до изписването.Не ми се навлиза в подробности , но само ще ви кажа ако иматр нвкакви съмнения или вътрешни усещания - следвайте инстинктите си и търсете още мнения.
Успех на всички !
П.с - всъщност се оказа , че детенцето никак не изостава в растежа , а причината за нелепата загуба сигурно никога няма да разбера.

# 714
Здравейте момичета!
Klow честита радост! Бързо възстановяване и бъдете здрави !
Момичета , на всички пожелавам леко раждане и здрави дечица!
За мен за съжаление бременността приключи в 31 + 2 г.с.Споделих ви , че детето изоставаше в растежа, затова отидох на още едно мнение при фетален специалист.За съжаление чух най - лошото , което може да чуе една майка.
Искам само да ви кажа да сте много внимателни с болница Шейново.Макар първото ми раждане да беше там, този път съм изключително разочарована от нивото и компетентността на персонала.Ако кажа , че можеше да не съм жива сигурно няма да ви излъжа.Нямаше едно нещо, което да мине както трябва, още от постъпването до изписването.Не ми се навлиза в подробности , но само ще ви кажа ако иматр нвкакви съмнения или вътрешни усещания - следвайте инстинктите си и търсете още мнения.
Успех на всички !
П.с - всъщност се оказа , че детенцето никак не изостава в растежа , а причината за нелепата загуба сигурно никога няма да разбера.

Толкова съжалявам да прочета такива думи. 😢 Съжалявам за нелепата загуба, не бих могла дори да си представя през какво минава цялото семейство. Пожелавам, макар трудностите, да имате сили да продължите и да достигнете вашият пухкав финал, с вашето си темпо и желание. ❤️

# 715
Ох, мила Амазоника, искрено съжалявам за загубата! Направо ми се сви сърцето.. Сили и кураж желая на теб и семейството ти и дано сте обградени от подкрепата, от която имате нужда в този труден момент.

# 716
Амазонка, ужасно съжалявам! 😒
Желая ти бързо да се възстановиш и много  сили да преодолееш загубата!

# 717
Здравейте, ние сме за 19ти октомври, но както казвам "Ще е когато тя си реши".
Тъй като бабите ни са млади и ни забраниха да пазарим дрехи. По едно време следях какво купуват, но ги отървах. Моята майка лично изкупи Германия и има дрехи и козметики за поне 2 години (ако беше бебе 2 години).
Пребодисахме, сложихне климатик, декорирахме и чакам. Седя удома и чакам.
Бременността е истинска магия. Цялата съм подута, ходя като баба защото кръста ме боли, за да се обърна в леглото отнема 2 минути и много пъшкане. Иначе всичко върви перфектно.

Бебето е добре, рита и изобщо не ме пести. Чак отскачам. Базикам се, че ще я съдя за домашно насилие. Joy Joy
Въпроса ми е, вие следите ли кога и колко рита? Не са ми казвали да я следя. Аз съм я оставила на самотек. Има моменти, в които се чудя дали ме е ритала днес. Има и дни в които цял ден е развълнувана.

# 718
Здравейте, някоя скоро да е боледувала? Имам хрема и ме боли гърлото, докато чакам АГ да отговори си взех хомеопатия (инфлуцид, цинабсин..) На вас какво ви предписаха?

# 719
Здравейте, някоя скоро да е боледувала? Имам хрема и ме боли гърлото, докато чакам АГ да отговори си взех хомеопатия (инфлуцид, цинабсин..) На вас какво ви предписаха?

Аз преди 2-3 седмици:
- за хрема ползвах: Олинт Хидра (имах и капки Zyme),  морска вода на Humer
- за гърло - стрепсилс с мед и лимон и Thymotabs
- кратко имах и температура - пиех парацетамол

Общи условия

Активация на акаунт