С какво ви дразнят свекървите? – 163

• 31 024
  • 755
  •   1
Отговори
# 300
Синът не би трябвало да бъде заместител на съпруга. Такива очаквания не са нормални.

Абсолютно.
От там нататък Фокси ще си преценява дали я устройва положението, такова каквото е. Свекървата няма да се промени, много вероятно и мъжът и също. От друга страна, съпругът на Фокси, може да компенсира с много любов към нея и да се получат нещата, знае ли човек. Но наистина, не е сега моментът за вторачване в тези изпълнения. Гледай си спокойствието и се грижи за себе си.

Да допиша, Фокси и двамата са ти показали безкрайно ясно, какво те чака. Тя ще е третият човек във взаимоотношенията ви и ще има правото да ти се меси, при това с изричното одобрение на мъжа ти.

Последна редакция: ср, 21 май 2025, 14:13 от alex_jp

# 301
  • В полите на Пирин планина
Трудно се намира баланса между това свекървата да не се превърне в 3-тата гума на колелото в новото семейство и жената непрестанно да не мели на главата на мъжа си.
Все пак и той е между чука и наковалнята - не може да угоди на жена си, а и не може да отсвири майка си напълно, все пак.

# 302
Е, то никой не иска да отсвирва майка си, все пак. Но е редно, жена му и детето му, да са му приоритет. И мама, винаги и на всякъде с жената и детето, или пък всички почивни дни да са на село, не е оферта.
За ходенето на гости без покана, изобщо няма да отварям дума.

# 303
Тази свекърва е на 57. Не работи ли? Няма ли приятелки?
Баланс се намира, ако мъжа е на място и се е пуснал от полата на мама. Ако той не загрее какви са му приоритетите, Фокси ще хаби много нерви.

# 304
Всички почивни дни на село ми изправят косата. От другата страна също не е опция да си  под пара, пък  който го иска е вкопчване, няма значение  кой.
 И не съм сигурна чия  е вината, имам двама сина,  единият  е "вързан" тук и почти го пъдя,  като бумеранг се връща. Другият си има семейство, скоро не са идвали, сега ме пита искам ли гости  ,че има събор тук скоро, що да не искам, уточнихме  готвенето ,да не кажат това не го искам и  няма друго ,да ме притеснят.
 Таратор знам че на две - със и без чесън и  копър. За супа няма проблем, правя я, скара и гозба за топене за децата. Салати.  Вода да не забравя дали има, аз от чешмата , но те не. Разни дребни неща ,дето децата обичат и  знам. Плодове - черешата е готова ,кой ще бере ,че високо и малко има не знам, стълби има. Ягоди малко има,  те вече са големи за алергия да се боя.
 Сокчета натурални от мазето.
  Няма да е  много, няма да спят, докато не решат да останат, случвало се е, тогава ще разстилам при нова заповед.

Като ново семейство имаха режим , при мен, при  другите родители, някъде навън, в къщи основно чистене -  и месецът минал като се изреди това. Сега рядко ,според зависи.
 Правя гафове ,не е нарочно.
 Но надежда сега да се променям да не хранят, то не било по тикви, та по кратуни.
 Между вкопчване и грижа има планина разлика и нюанси.

# 305
Фокси, ако не ти се коментира - недей: защо се провали първият брак на мъжа ти, имаше ли принос бабата? Какви са ти сведенията?
Явно мъжът ти има усещането, че трябва да се грижи за самотната си майка, защото няма кой друг. Не че не е и така, просто пропуска да постави ВАС като семейство на първо място.
Предполагам (съдейки по своя опит), че той не прави това разграничение между вас двамата и майка му и дълбоко е убеден, че и ти виждаш - или би трябвало да виждаш - нещата по този начин. Затова се е засегнал, когато, не щеш ли, се е оказало, че ти правиш ясно разграничение.

Този филм не само съм го гледала - играла съм в него. Со кротце и со благо става, който го може. Останалите водим борба като прасе с тиква. В моя случай, разграничението между семейството на сина и горката майка-вдовица беше поставено и нашето семейство е приоритет. Даже аз настоявам той да занесе на майка си еди какво си, да й помогне за еди що си. И имам моралната сила да го правя, защото свекърва ми не я виждам, не я чувам и не общувам с нея. А мъжът ми подкрепя това, защото преди всичките камъни се трупаха на неговата глава.

Дано да можете да се разберете с този мъж, за доброто на всички ви. Защото тези семейни разходки със свекървата в почивния ви ден... как да кажа... малко в повече ми се виждат. Но точно в същата посока е да я каниш у твоите родители.

# 306
Фокси, мъжът и брат му бяха възпитани, че каквото нареди баща им /майка им беше починала млада/ - става. Можеше да роптаят помежду си, но никога не възразяваха на баща си! Един единствен път, като млада булка, си позволих да възразя на свекър си /беше решил, че мъжът ми трябва да го откара вкъщи - 120 км, на връх имения му ден/ и бях насметена от мъжа ми /не от свекър ми!/ - стана неговата, естествено.
Оттам насетне си направих изводите.  Мъжът ми ходеше предимно сам, а когато ние с децата сме там приех, че ще ме командва. И престанах да го каня вкъщи.
За да съм справедлива, трябва да изтъкна, че свекър ми не злоупотребяваше - привикваше синовете си при нужда, не за глезотии. Сега, когато него го няма, мъжът ми си ходи доста по-често и с по-голямо желание.
А да очаквам, че понеже съм бременна ще се интересуват от предпочитанията ми - и през ум не ми е минавало. Нали мога сама да си реша проблема, ако има такъв.

# 307

Защо свекърва ти е наясно с вашите дилеми и избор, че чак и разлика между двата апартамента. След всичко, което си писала за отношенията ви е странно да  ходите да избирате апартаменти с нея.

Защото синът й споделя почти всичко. Аз нищо не съм й казвала.

# 308
Относно защо се е разделил с бившата си жена, аз няма как да кажа обективно дори да искам, защото знам само неговата гледна точка. Били са твърде млади, всеки е дърпал към себе си, като цяло той не е скандалджия, кротък е и казва, че тя е правила доста скандали. Тя е стажувала, съответно той е поел изцяло материалнато част, но въпреки това е недоволствала. Той ми е казвал, че тя се е оплаквала, че вечно няма време за нея и детето, а той просто е работил и правил всичко по силите си да подсигури дома. Факт е,че работи много.
В началото се чудех защо пък чак така, но ако трябва да бъда честна и на мен започна да ми тежи, защото той наистина работи страшно много, прибира се всяка вечер не по-рано от 19:30-20:00 и когато има малко свободно време гледа да свърши я нещо на майка си, я нещо да пипне по автомобили, вила и т.н. Но време за мен намиро изключително рядко напоследък. Последно сме ходили на почивка септември и оттогава една неделя-две на разходка... Аз го виждам вечер точно за 2 часа. Да, аз от началото на бременността съм спряла да работя по препоръка на лекарите гледах да лежа през първите 3 месеца. Да, покрива доста.
В момента сме пред ремонт в апартамента, в който ще живеем, лятната ни вила е разбита също.
А предисторията е,че мен есента ме оперираха и той предложи да отидем у моите родители, за да ми е по-лесно, тъй като точно тогава нямахме условия. От есента той не е спирал да работи, наистина, но не намира време да ремонтира апартамента, не намира време и да дооправи вилата. Не иска да вика майстори, за да им плаща, защото той самият има строителна фирма и иска сам да си оправи нещата. През лятото ще му се налага да отсъства и съответно няма да му остане времие да ремонтира апартамента и ми каза,че е по-добре първите месец-два да останем при родителите ми, за да могат хем да ми помагат, живот и здраве като родя, хем той да не е притиснат със срокове с апартамента.
В същото време виждам,че не се чувства комфортно, дори ми натяква на моменти, че сме у моите родители, но и не прави нищо по въпроса, за да се отделим по-бързо.
Днес вече не издържах и му казах, че това го приемам малко като психологическо насилие, защото хем оставаме у родителите ми, за да не е притиснат той с времето и апартамента, хем ми се мрънка, че сме тук. И аз се чувствам зле, а нищо не мога да направя. Родителите ми не се месят по никакъв начин, съгласни са с всичко, грижат се за мен, разбрани са, предлагат помощта си винаги. Но всички сме на мнение и е най-естественото нещо да сме си отделно.
Съпругът ми се сърди, ако баща ми ме пита хапва ли ми се нещо, имам ли нужда и съответно той се грижи за мен в момента... И е сърдит защо баща ми го прави, а реално ако не го прави той, мъжът ми няма време. Вариантът в момента е вилата да се дооправи по възможно най-бързия начин, за да се качим там, но тя е само за лятото, защото е на дърва и на мен ще ми се налага по няколко дни в седмицата да оставам сама и нямам възможност да си паля печката, а повярвайте ми и май месец, че и юни там си става студено вечер. Съответно баща ми трябва да се ангажира и той да го прави. Отделно е извън града и бременна сама нощем не бих стояла там. Просто не е пригодено в момента за живеене - нямаме камери, нямаме сод. Имаме 3 кучета, с които сама ми е трудно да се справя...

# 309
  • София
Фокси, той имал лил е желание/настояване да идете да живеете при майка му?

# 310
Фокси, той имал лил е желание/настояване да идете да живеете при майка му?
Един път ми каза, че може лятото да сме там, но първо аз не искам, защото е в село и това значи да съм сама там. И второ - няма условия за няколко човека.

# 311
Ай, ай, ай, какъв ужас. Момиче, ти изобщо няма проблем със свекървата, имаш огромен проблем с мъжа си.

# 312
  • София
Подозирам, че са искали да живеят с маман, ама като не е станало той е е разочарован, а тя вероятно е бясна. 
Много внимавай с този мъж!

# 313
  • София
Бря, значи майка му на него може да си му готви киселец,а татко ти теб не може да те попита какво искаш. Много двояк аршин има твоят мъж!

Имаше някъде спомената възрастта на свекървата - 57 години. На работа не ходи ли? People Eyes

Звучиш като възпитан и съобразителен човек. Моят съвет е да не таиш,да не си премълчаваш. Има ли нещо, бъди откровена и си заявявай мнението. Успех!

# 314
  • Бургас
Фокси, много ядове ще имаш с този. Неслучайно е разведен...

Общи условия

Активация на акаунт