Бартолинова жлеза

• 219
  • 2
  •   1
Отговори
Здравейте, изчетох много по темата и затова искам да напиша моята история! За първи път страдам от това нещо, много време търпях понеже в началото беше дискомфорт, бях на гинеколог предложи да я цепне, но аз отказах исках с лекарства да се справя понеже ме беше страх. Изписа ми аб и ихтиол. Започнах да пия аб и благодарение на това не ми нарастна според мен повече, беше с големина на орех. От ихтиола се подду, почервеня, възпали се още повече, но нямаше ефект мазах се цял ден и вечерта, дори кожата си изгорих, без ефект. Така видях една рецепта във форума, а в посредствие и в интернета. Един жълтък, 1 чаена лъж мед и една супена брашно бъркате да стане кашичка и държите в хладилника. Правите компреси през 3 часа сменяте, почиствате и пак повтаряте. Вечерта правите нов и спите с него. Още на сутринта имах вече мехурче образувано, тръгнало да се пука и така се намазах още 2 пъти до след обяд когато дойде Върховния момент на спукването. Сега не знам с какво ще го третирам още няколко дни може би с риванол. Това е дано си спестите цепене, щот и от това няма полза и от операциите няма до колкото прочетох. Дано никога повече не ми се образува и не го пожелавам на никой..

# 1
  • София
След възпаление на бартолинова жлеза най-накрая стигнах до "Пирогов" и до срязването ѝ, за да изтече гнойта. Оттогава съм забравила за този проблем и не съветвам никого да си играе с бабини илачи точно с този проблем.

# 2
Можете да споделите и в тази тема:
https://bg-mam.ma/t/158815

Общи условия

Активация на акаунт