Спешно питане за женски проблеми

• 977
  • 8
  •   1
Отговори
  • София
Това лято навършвам 60г. С остеопороза, диагностицирана Януари 2025г. В момента на лечение –инжекция Пролия. Последните 18г.бяха истинско изпитание за мен покрай климакса. Изцяло съм отказала от самото начало  ХЗТ и пробвам с хомеопатия и прочие алтернативни методи.  От него ми останаха редки Паникатаки/тревожност и горещи вълни Също така се оплаквам от силна/давеща кашлица ,нарушена моторика на стомашно-чревния тракт- колики, болка, диария/растройство, газове(оригване). Всякакви изследвания са правени от съответните лекари. Имам кръвни изследвания от февруари-март. Не са установени някакви изменения. Смята се,че хормоналния дисбаланс причинява нарушената моторика на стомашно -чревния тракт, кашлицата. В момента съм с нарушена моторика на СЧТ и диария/растройство(което за миг се подобрява от Адирекс).Всичко това преди време се придружаваше от висок холестерол и триглицериди( които в момента с в нормални показатели, след лечение от Ендокринолог заради остеопорозата и след кратка диета), паникатаките, тревожност, трудното заспиване, и прекалено силното изпотяване. За тревожността и ПА съм посещавала психиатри -3ма, които предписваха АД и не ги свързваха с преходния период през който преминавам. Даже и никой от тях не са се замислили над възрастта ми. Това беше за периода 2008-2023г. Посещавала съм и психотерапевт до 2023г., когато картината отшумя . По рождение обаче съм с тревожна конституция.След като тези оплаквания изчезнаха или се станаха редки, се появиха описаните по-горе ФСЧН и дразнещата кашлица.Кашлицата е провокирана е от силни миризми(всякакви), нервно напрежение, когато ми стане горещо( като остатък от менопаузата), когато облечена тръгна да излизам или престоявам повече време облечена вътре. Закашлям се при дихателните йога практики,като се прозявам. Понякога и когато почувствам дразнене в гърлото, и докато не си "изхвърля дробовете" кашлицата не спира.Справям се понякога с вода или ментов бонбон. Третирана съм и от хомеопати.Предполага се, че има влияние психо-емоционални фактори, неправилно или не третирани. Последните кръвни изследвания показват нисък Калций, отпреди това и дефицит на В123 и витамин Д, бях доскоро на 5 инжекции за В12. Моля за мнение и помощ.

# 1
А случайно да са проверявани щитовидните хормони и техните антитела? Ако не сте, проверете и тях.

# 2
  • София
А случайно да са проверявани щитовидните хормони и техните антитела? Ако не сте, проверете и тях.

Виждам,че  не сте прочели изцяло поста ми. Там някъде пише: "Всякакви изследвания са правени от съответните лекари". Включително и това което сте писали. В крайна сметка, затова пиша  тук.  Лекарите не са ми помагали  особено. Основно самостоятелно съм се лекувала. Дори и този лекар, който е и хомеопат и т.н , особено не ми помага. Хванала се е за остеопорозата, а за  хормоните- "кучета ме яли".

# 3
Колко ви е витамин Д-то?
Колко ви е Лития?
Колко ви е Б12?

На 60 години това не са климаксни проблеми.
Пили ли сте пробиотик Прокомбо?
Някой някога изписвал ли ви е Тазектан, Бутарен, Салофалк?
Правена ли е чревна екология?
Правен ли е тест за СИБО?
Противопаразитна програма мината ли е?
Какъв е начина на хранене и как добавяте калции в менюто си? Пиете ли сок от целина? Ядете ли бял сусам?
Пиете ли лекарства за кръвно?
Каква е терапията за рефлукс?
Какво покават тестовете за алергия и непоносимост?
Последна гастро и колоноскопия кога са?

Мисли ли ли сте за прогестерон? Ако с него сте ок - проблемът е ясен.

Моля цитирайте поста ми и отговорете на всеки въпрос.

# 4
Ето и моите препоръки:
За да се справите с това заболяване трябва да правите:
1. Да изкллючите всякаква сол, освен келтска сол или хималайска сол. Никаква трапезна, защото тя е вредна.
2. Да пиете поне по 8 чаши вода на ден между храненията ви.
3. Да ядете всеки ден много селени зеленчуци, които ще ви дадат калция.
4. Да приемате много сусам, защото в него се съдържа най- много калций. Освен това да ядете нахут, боб, много леща.
5. Семена , ядки, колкото ви е голяма шепата, т.е. не прекалено много.
6. Сън по 7-8 часа.
7. Всеки ден да имате някакъв вид упражнения, ходене.
8. Изключете от менюто си всякакъв вид олио, освен зехтин и кокосово олио (масло).
9. Anna's wild  yam cream - крем от див ям. Помага на всички жени за горещи вълни и прочие. Регулира хормоните в тялото.
Храните, които са вредни за вашето състояние са всички, които предизвикват киселинен ефект в тялото ви и извличат калция, а те са:

1. Кофеин
2. Месо
3. Млечни продукти
4.Хибридна пшеница (брашно)
5. Алкохол, цигари
6. Хормонални препарати

Последна редакция: вт, 22 апр 2025, 22:09 от a_tita

# 5
  • София
Колко ви е витамин Д-то?
Колко ви е Лития?
Колко ви е Б12?

На 60 години това не са климаксни проблеми.
Пили ли сте пробиотик Прокомбо?
Някой някога изписвал ли ви е Тазектан, Бутарен, Салофалк?
Правена ли е чревна екология?
Правен ли е тест за СИБО?
Противопаразитна програма мината ли е?
Какъв е начина на хранене и как добавяте калции в менюто си? Пиете ли сок от целина? Ядете ли бял сусам?
Пиете ли лекарства за кръвно?
Каква е терапията за рефлукс?
Какво покават тестовете за алергия и непоносимост?
Последна гастро и колоноскопия кога са?

Мисли ли ли сте за прогестерон? Ако с него сте ок - проблемът е ясен.

Моля цитирайте поста ми и отговорете на всеки въпрос.

Няма защо да Ви отговарям на всички въпроси. Първо защото не знам дали  сте медик. В поста си съм писала,че ми е правено всичко нужно .Нямам  алергия. Като се има пред вид,че работя с книжен прах. Второ, и да сте медик и Вие като всички други хора с които споделям се хващат за проблемите със СЧТ и със спастичната кашлица. И не обръщат внимание на ПА/тревожността/напрежинието, горещите вълни, които м.д  по време на пристъп преминават в кошмарно изпотяване, което ме облива и когато дрехите ми изсъхнат след време изчезват ПА/тревожността в 40-50% и кашлицата в 80-90% и проблемите със СЧТ в 50%.А с времето и честото уриниране, макар и най -бавно от останалите  симптоми. Така или иначе без ПА и горещи вълни/изпотяване няма спастична кашлшца, няма ги и проблемите със СЧТ и т.н. Пия пробиотици от дълго -без резултат. Писах в поста,че ми биха мин.седмица 5 инжекции Б12 и се подобрих , Пия по 6 капки дневно Витамин Д , който също е  бил винаги напоследък в критични стойности. Изследвани сами всички нужни хормони. Прогестерон- не помня Много вероятно е да не е и трябва да го проверя.Извинете, ако съм Ви се сторила груба. Нямах това намерение.

# 6
Ако търсите медик - отивате в болницата! Това е форум и ако решим да ви помогнем е на база нашия опит и знания от там.

Не разбирам какво точно очаквате да стане тук! Струва ми се, че се въртите в омагьосан кръг "Всичко ми е изследвано!" Ами явно не е - лития е в основата на психичните проблеми. Мутация на гена MTHFR също води до проблеми от това естество. Нисък витамин Д макар да имате постоянен прием говори много.
Да се стигне до инжекции Б12 то не го приемате в правилната форма или имате генетична мутация.
Няма как на 60 да имате висок прогестерон - пиам ви дали бихте пробвали с биоидентичен.

Така!
Влезте в групата на Рей Пийт и моя съвет е не питайте и не пишете нищо поне 2 месеца. Само четете. Защото не сте готова да приемате съвети. След като схванете естеството на лечение там, тогава поставете своите проблеми.  

Успех!

# 7
  • София
Авторката, хем искаш съвет, хем се заяждаш с потребители, които са ти отговорили добронамерено. Да, питат, но то е за да дадат съвет.
Съвет от мене, като наборка - не се вторачвай в проблемите толкова обстойно.Не мога да си представя от 2008 г до сега да се влача по изследвания. То все от нещо ще се мре, ще се разчистваме от земята. А и няма как да сме вечни, без проблеми и оплаквания.
Пий по 1 - 2 - 3 чаши вино вечер и после нападай милото в леглото. Ако последния трайно липсва - намери си другарче. Закъсняла си, но е поправимо. Постепенно ще отшуми всичко.

# 8
Това лято навършвам 60г. С остеопороза, диагностицирана Януари 2025г. В момента на лечение –инжекция Пролия. Последните 18г.бяха истинско изпитание за мен покрай климакса. Изцяло съм отказала от самото начало  ХЗТ и пробвам с хомеопатия и прочие алтернативни методи.  От него ми останаха редки Паникатаки/тревожност и горещи вълни Също така се оплаквам от силна/давеща кашлица ,нарушена моторика на стомашно-чревния тракт- колики, болка, диария/растройство, газове(оригване). Всякакви изследвания са правени от съответните лекари. Имам кръвни изследвания от февруари-март. Не са установени някакви изменения. Смята се,че хормоналния дисбаланс причинява нарушената моторика на стомашно -чревния тракт, кашлицата. В момента съм с нарушена моторика на СЧТ и диария/растройство(което за миг се подобрява от Адирекс).Всичко това преди време се придружаваше от висок холестерол и триглицериди( които в момента с в нормални показатели, след лечение от Ендокринолог заради остеопорозата и след кратка диета), паникатаките, тревожност, трудното заспиване, и прекалено силното изпотяване. За тревожността и ПА съм посещавала психиатри -3ма, които предписваха АД и не ги свързваха с преходния период през който преминавам. Даже и никой от тях не са се замислили над възрастта ми. Това беше за периода 2008-2023г. Посещавала съм и психотерапевт до 2023г., когато картината отшумя . По рождение обаче съм с тревожна конституция.След като тези оплаквания изчезнаха или се станаха редки, се появиха описаните по-горе ФСЧН и дразнещата кашлица.Кашлицата е провокирана е от силни миризми(всякакви), нервно напрежение, когато ми стане горещо( като остатък от менопаузата), когато облечена тръгна да излизам или престоявам повече време облечена вътре. Закашлям се при дихателните йога практики,като се прозявам. Понякога и когато почувствам дразнене в гърлото, и докато не си "изхвърля дробовете" кашлицата не спира.Справям се понякога с вода или ментов бонбон. Третирана съм и от хомеопати.Предполага се, че има влияние психо-емоционални фактори, неправилно или не третирани. Последните кръвни изследвания показват нисък Калций, отпреди това и дефицит на В123 и витамин Д, бях доскоро на 5 инжекции за В12. Моля за мнение и помощ.

За проблемите със стомаха за които говорите, е нужно да си направите кръвни изследвания за хранителни непоносимости. Правят ги вече в повечето големи лаборатории в страната. Това е единственото решение на проблема. Не очаквайте някой лекар да ви ги препоръча. Само нутриционист може, но традиционните лекари не са учили за тези съвреминни методи на изследване.
Аз лично имах същите проблеми преди 10 години. Правила съм си няколко пъти такива тестове. След като се спират храните към които тестът покаже интолеранс, всичко си идва на мястото. Иначе ще пиете с шепи лекарстма, без никакъв ефек. И така ще ви се разруши лигавицата на стомаха и червата,. което води до други заболявания.

За кашлицата която имате, не ви препоръчвам ментови бонбони, защото само я засилват. Възможно е кашлицата да ви е на алергична основа. Може да се провокира от много неща - - -парфюми, препарати, цветя, домашни животни и т.н. Добре е да си направите тестове за алергия.

Общи условия

Активация на акаунт