Гъбички и бактерии-моля за съвет

• 404
  • 5
  •   1
Отговори
Здравейте,отчаяна съм вече и не знам как да постъпя. Ще започна историята от по-далече за да ме разберете.Преди месец и половина се лекувах от пневмония в резултат от многото антибиотици получих дисбактериоза в червата и проблеми със стомаха и от тук започна моята идилия,заради диетата която трябва да спазвам и слабия имунитет ме нападнаха всякакви бактерии и гъбички. Още при приема на антибиотик имах оплаквания и пих по схема 1-4-7 ден микомакс и оплакванията отшумяха, до преди няколко дни когато имах ужасно парене и чести позиви за уриниране,отидох по спешност на гинеколог и взе секрет за микробиология,излезе бактерия и гъбички(прикачила съм резултата).Но мен ме притеснява терапията която ми назначи,заради стомаха не мога да приемам антибиотик през устата и ми изписа арилин Рапид глобули -една,на другия ден не и на третия пак една. Не каза че трябва да подхранвам после влагалището с лактобацили и чак след като ми свърши цикъла пък сме щели да лекуваме гъбичките. Аз имам и оплаквания които още не е ясно дали не се отнасят и за урологично възпаление,чакам резултати от стерилната урина.И се чувствам в омагьосан кръг инфекция,след инфекция.Страхувам се с този слаб имунитет да не се налага да пия още антибиотици.Какво бихте ме посъветвали да следвам ли терапията или да потърся второ мнение? И ако се наложи да пия има ли антибиотик,който едновременно да повлияе и на бактериална вагиноза и на цистит ?

Последна редакция: ср, 30 апр 2025, 20:55 от northstar

# 1
Не мога да дам съвет свързан с прием на лекарства, но бих посъветвала да си вариш смрадлика и да киснеш в леген по 5-10мин. След 5г борба с гъбички и няколко пъти ешерихия коли във влагалищен секрет, смело мога да заявя че баните със смрадлика много пъти са ме оттървали от пиене на микомакс. Няма проблем да се комбинира с кремове или вагинални глобули, просто да не са едновременно с баните.
Друго което мога да препоръчам е пиенето на спирулина, за предпочитане хавайска. Но това в дългосрочен план, за да засилиш имунитета и да изчистиш гъбички и бактерии от организма. Трябва постоянство. Винаги имам глобули миковаг и като усетя че започва да ме сърби или пари след секс и слагам няколко вечери подред и нямам проблем. Това са нещата които  използвам аз и при мен имат голям ефект. Преди пиех всеки месец микомакс, сега само с тези неща се оправям.
Успех!

# 2
  • Стара Загора
https://apteka.framar.bg/30016982/%D1%83%D1%80%D0%B8%D0%B0%D0%B6 … -100-%D0%BC%D0%BB- за измиване до 7-10 дни и не повече
https://apteka.framar.bg/30075764/%D0%B0%D1%81%D1%82%D0%B0%D1%80 … D0%B2%D0%B8%D1%82- за пиене

Бактерия без антибиотик е трудно, но не е невъзможно.
За гъбички- отвара със смрадлика + 1ч.л. сода в 1,5 л.
Препоръчвам изследването фемифлор, ще ви даде повече информация от обикновената микробиология.

# 3
Не мога да дам съвет свързан с прием на лекарства, но бих посъветвала да си вариш смрадлика и да киснеш в леген по 5-10мин. След 5г борба с гъбички и няколко пъти ешерихия коли във влагалищен секрет, смело мога да заявя че баните със смрадлика много пъти са ме оттървали от пиене на микомакс. Няма проблем да се комбинира с кремове или вагинални глобули, просто да не са едновременно с баните.
Друго което мога да препоръчам е пиенето на спирулина, за предпочитане хавайска. Но това в дългосрочен план, за да засилиш имунитета и да изчистиш гъбички и бактерии от организма. Трябва постоянство. Винаги имам глобули миковаг и като усетя че започва да ме сърби или пари след секс и слагам няколко вечери подред и нямам проблем. Това са нещата които  използвам аз и при мен имат голям ефект. Преди пиех всеки месец микомакс, сега само с тези неща се оправям.
Успех!
Може ли да споделите коя точно спирулина приемахте. Аз съм със същия проблем като при вас 1:1.
Искам да се спася по някакъв начин

# 4
Успех!
Може ли да споделите коя точно спирулина приемахте. Аз съм със същия проблем като при вас 1:1.
Искам да се спася по някакъв начин
Извинявам се за бавния отговор.
Аз си поръчвам Хавайска спирулина от Зоя. Има 2 разфасовки. Взимам си малката и карам с нея сигурно 3 месеца и повече. Слагам си по 1 кафяна лъжичка в чаша сок сутрин. Много малко количество е достатъчно. Първите 2-3 месеца е добре по-редовен прием, а след това е хубаво да се разреждат, за да не се натрупа много желязото. Аз взимам 2-3 пъти в седмицата най-много сега. Когато имам оплаквания - по-редовно.

# 5
Някой знае ли как да се справя с тази Кандида Parapsilosis , ужасна е. По време на цикъл бях добре нямах симптоми. Премина цикъла и от днес пак силен сърбеж без течение. Обаче около ануса имам налепи също.  И във влагалище  дълбоко пак налепи около шийката.  Виждам ги на огледалото. Просто от все умни места гъба.  Явно в червата съм пълна от 500 АБ лечения нормално ……. Уж ми слагаха банки и за гъби но явно е било слабо.
Чувствителни са само на Миконазол
Намерих с 300 зора Клион Д само в него има слагам ги локално. Обаче исмам нещо да пия. Нищо с миконазол не намирам.
Мислех Интраконазол пише че бил още по силен да пия 2 х 1 15 дни
Как мислите.
Ровя търся миконазол няма.
Моят АГ е в Турция и там търсихме също няма.
Как така имам винаги нещо за което няма лечение и опция не знам ………….
Моля за съвет

Общи условия

Активация на акаунт