Кръвна група грешка

• 667
  • 11
  •   1
Отговори
Здравейте с мъжа ми плавихме инсеминация преди известно време и ни трябваха разни документи един от които е за кръвна група . И си извадихме и си я знаем. Наскоро ми се наложи да правя операция ,но не си носех докумнта за кръвна група и ми пуснаха в самата лаборатория на болницата след изписването ми дадоха епикриза и кръвната група беше различна от тази която я имам на документ, слава на Бога че не ми се наложи преливане на кръв.
Въпроса ми е мога ли да осъдя грешната лаборатория защото недай си боже ако ми бяха прелели грешката може би щеше да е фатална

# 1
  • Далечният изток
Откъде знаете коя е грешната кръвна група, респективно грешната лаборатория?
Грешната лаборатория с какъв точно иск ще я осъдите? Произтекли ли са някакви вреди от това, че до вчера сте знаели някаква друга кръвна група като ваша?

# 2
Зная коя е грешната , пуснала съм ново изследване което доказва , ако ми бяха прелели грешна кръвна група какво щеше да се случи според вас,това е операция на която не се знае какво може да се случи то и затова се пуска що за въпрос

# 3
Здравейте с мъжа ми плавихме инсеминация преди известно време и ни трябваха разни документи един от които е за кръвна група . И си извадихме и си я знаем. Наскоро ми се наложи да правя операция ,но не си носех докумнта за кръвна група и ми пуснаха в самата лаборатория на болницата след изписването ми дадоха епикриза и кръвната група беше различна от тази която я имам на документ, слава на Бога че не ми се наложи преливане на кръв.
Въпроса ми е мога ли да осъдя грешната лаборатория защото недай си боже ако ми бяха прелели грешката може би щеше да е фатална

За осъждане на лабораторията не знам ,но по принцип преди всяка операция или по време на нея /ако се наложи/ ,се прави изследване на кръвта на място . Именно поради грешките ,които могат да се случат.
Прави се изследване и на банката с кръв,нищо че е от кръвна банка.
Така че ,опастност за живота Ви не е имало.

# 4
Проблема е че ми взеха кръв преди операцията и ако се беше наложило нямаше отново да изследват ,защото беше в деня преди операцията

# 5
Проблема е че ми взеха кръв преди операцията и ако се беше наложило нямаше отново да изследват ,защото беше в деня преди операцията

Откъде знаете ,че нямаше да Ви я изследват . Както казах,хората които работят в операционните зали са много внимателни с тези неща.
Фразата "какво МОЖЕЛО да се случи " ,просто няма смисъл.

# 6
Няма как да се осъди някой, защото е можело да стане нещо. То по тази логика ако кола мине пред мен мога да я съдя, че е можело да ме блъсне. Наистина от лабораторията са виновни. Оплачете, за да открият виновния и да не се допускат грешки вече, но силно се съмнявам, че ще има сериозни последствия.

Последна редакция: ср, 16 апр 2025, 17:31 от Pastelka

# 7
Нищо нямаше да ви стане. Както вече ви казаха не подхождат толкова наивно при операция.
В епикризата пише грешна кръвна група, защото е останала от предния пациент, чиято епикриза са ползвали за бланка. Ехеее какви неща са виждали хората в епикризите си.
Баба ми се беше ошашкала, защото в епикризата и пишеше, че имала Диабет - инсулинозависим, и още разни неща, които имала и и били правени /не в тази болница/. Еми, останало от преден пациент. 

Интересно как си представяте, че съдите някого за ВЪЗМОЖНИ вреди въз основа на епикриза! Само по филмите /и то американските/ стават тези работи.

# 8
  • Далечният изток
Ама те не са възможни, ами евентуални...
Пълни глупости...

# 9
Скучно ли Ви е?
Те при настъпили вреди не могат да осъдят някого, тука при евентуални

# 10
  • София
За да ги осъдиш, трябва да докажеш какви точно вреди са ти нанесли и какви конкретни ползи си пропуснала.

# 11
Не знам дали бихте могли да ги осъдите (може да питате адвокат), но за мен е недопустимо да стават такива грешки.

Общи условия

Активация на акаунт