Жените без корекции

• 18 399
  • 518
  •   1
Отговори
# 195
Плюс това имайте предвид, че сегашните най-известни бг хирурзи преди 15 години се учеха върху пациентките, бяха начинаещи и нямаха самочувствието и популярността да взимат много. Постепенно започнаха да повишават цените, ама то и цената на живота се увеличава, заплатите и те, просто те малко повече си увеличават цените, отколкото се вдигат масовите заплати. А и в последните години масово се рекламират и турските хирурзи, така че избор голям, и за по-дебели джобове има опции

# 196
  • София /Абсурдистан
Нищо не поема касата. При съответната диагноза поемат операцията, но не и консумативите и избор на екип. Ако няма диагноза, плащаш и операцията. Казвам го като минала през това. При мен се наложи, операцията беше неуспешна и повлече след себе си още няколко операции тип “ ремонт на ремонта”. Остави солидната сума дадени пари, но болките и страданията никой не може да ги компенсира. Не го правете ако не се налага наистина.

# 197
  • София
Не бих се подложила на операция без нужда.
Ботокс ще си сложа пак при първа възможност - супер лесно е и ефектът е прекрасен.
Също трябва да започна зъбите - ама там ще е голяма работа...

# 198
  • Melmak
Операциите носят болка и дискомфорт. Не са просто влизаш, цъкват ти нещо там и излизаш пак както си бил вчера. Мисля, че който не се е оперирал, той не знае. И говоря за операция от всякакъв вид, по здравословни причини, а не само естетични. Моя близка си счупи много жестоко ръката, беше в болница, пластини, пирони, рехабилитации. Преживя много болка. Мисля, че от тук нататък не би се съгласила да се оперира никога доброволно, по желание за разкрасяване. А хората сякаш мислят, че отиваш в една лъскава клиника, един симпатичен доктор ти гали нослето и след ден вече комплексите са излекувани.

Проблемът е, че комплексите често са вътрешно състояние на духа, а не външно. Хората умеем да се вторачваме в някакви свои недостатъци. Това не значи да не си махаме космите или да не ходим на зъболекар. Обаче има някаква граница във всичко. За мен примери като жената, чиято снимка постнах, са лоши, защото очевидно става дума за млада жена, която се е обезобразила. Да е някоя дама с вече видимо увиснала кожа по лицето или развалени зъби, които да смени с цялостно решение за усмивката е едно, друго е на 30 да приличаш на силиконова кукла.

За ментова показва много сериозна нужда от психологическа помощ.

Корекциите много често могат да бъдат неуспешни, а доста дами имат проблеми със спукани импланти или некачествени операции на носа, които водят до нови ревизии. Виждам масово оплаквания от кофти изпълнени циркониеви корони.

# 199
Нищо не поема касата. При съответната диагноза поемат операцията, но не и консумативите и избор на екип. Ако няма диагноза, плащаш и операцията. Казвам го като минала през това. При мен се наложи, операцията беше неуспешна и повлече след себе си още няколко операции тип “ ремонт на ремонта”. Остави солидната сума дадени пари, но болките и страданията никой не може да ги компенсира. Не го правете ако не се налага наистина.

Не може да се каже, че поемат операцията, дори и при диагноза, с направление, просто ЗК изплаща фиксирана сума по клиничната пътека, както примерно е за раждане. Тя се изплаща тази сума и от самата болница може да има допълнителна сума за доплащане на раждането, секцио или нормално, в която си включват избор на екип, консумативи и пр., а може и да безплатно в държавна болница, ако нямаш претенции. Само че в България май ринопластика се извършва все в частни болници, при които и септопластиката се доплаща.

Рискове винаги има, и на 50 г. обикновено са повече, отколкото на 20, защото на 50 човек обикновено не е по-здрав, отколкото на 20.

# 200
  • Пловдив
И в държавни болници се прави ринопластика, не само в частни. Не по каса, разбира се, но не е само в частни.

# 201
  • София /Абсурдистан
Първите две операции при мен бяха в държавна болница, тъй като хирургът ми работеше там. Платих си всичко като стой, та гледай. После в Пирогов още няколко операции, рязаха и ме събираха парче по парче, че си бях пътник, там нищо не съм плащала. Върнаха ме от оня свят, шапка им свалям. После още две операции в частна болница, хирурга не работи с касата, платих, но плащането беше по-малко, отколкото в държавната болница. Иди че го разбери кое какво е. Ако можех да върна времето, нямаше да се подложа на нито една операция и щях да си поема риска. И колкото, толкова.

# 202
  • Варна
Колко струва сега ринопластиката.
За един приятел питам Grinning
Че моят нос стърчи вече почти 50 години.
Да речем, че моят мъж ме остави и трябва да търся друг.
То май при моя мъж е по-важно, че има изкривена носна преграда. Ама външно не му личи.

# 203
  • Paris, France
Плюс това имайте предвид, че сегашните най-известни бг хирурзи преди 15 години се учеха върху пациентките, бяха начинаещи и нямаха самочувствието и популярността да взимат много.

Е, щом имат специалност, значи са понаучени. Те цял живот учат новости, нови техники. Не зная сега как са нещата, но в България имаше доста развита пластична, лицево-черепна и козметична хирургия още от 1950те. В сегашния факултет по дентална медицина беше лицево-челюстната. В Пирогов също имаше много добри пластични хирурзи. Едната сега работи в Париж. Другата ми смали един изпъкнал белег от апендектомия с притискане с една гума и някакво мазило. Майка е на мой съученик. Той сега работи тук.

Преди 25г и при топ специалист беше много евтино. Майка ме беше водила при шефа на отделението и за личосукция вземаше нещо като 300 лева. Е, не приех. Мене си ме е шубе, а и не присаждат мазнината обратно, та не се заинтересувах.

Цената няма връзка с качество.

# 204
Още през осемдесетте на моя позната след катастрофа ѝ правиха ринопластика и нещо по
устните и според мен добре се бяха справили. Неузнаваема изглеждаше с различен нос, леко
по-широк и различни устни, не големи.
Тогава за първи път видях жена с корекции, но в случая беше наложително.
Ами то вече писаха и за мъже с корекции по устните. Даже имаше скандал около наш щангист
с хиалурон.
Иначе и аз забелязвам  кога са прекалили, но явно специалистите работят според
желанието на пациентката, ако може да се нарече така и ако извършеното е наистина
от специалист.

# 205
  • Paris, France
Даже имаше скандал около наш щангист с хиалурон.

Защо скандал?

# 206
Е, имало е хирурзи, разбира се, но не толкова много, и по-скоро специализирани в реконструктивната хирургия. В моето детство изобщо не се сещам за случаи на естетична хирургия, макар че трябва да е имало за елита и пр. По-късно, като бях ученичка, наизлязоха и започнаха да ги рекламират, и това е било късните 90-те. Някъде тогава беше и Сердев с операциите с местна упойка в гараж, много го канеха в различни предавания, интервюта имаше с него във вестници... После се разбра колко пропищели има от него. Мислех, че отдавна е ь отнети права, ама гледам, оперира си още човекът.

Майка ми през 60-те, когато е била дете, се налага да ѝ правят животоспасяваща операция. Оказва се, че в България има тогава точно един специалист, който прави такива операции, и той в този момент е някъде в чужбина, обаждат му се и се прибира възможно най-бързо да направи операцията. Сега, към 60 години по-късно са 5 такива хирурзи в България, мисля.

Последна редакция: вт, 29 апр 2025, 21:10 от кукумицинка

# 207
Някакви младежи го причакали и се опитали да го пребият. Не помня подробности. Писа се за случая.
Даже имаше скандал около наш щангист с хиалурон.

Защо скандал?

# 208
  • София /Абсурдистан
Няма никой с отнети права.

# 209
Девойката на показаната снимка едва ли изглежда така, ползва доста филтри, та няма как да се прецени точно. Но дори и да е такава на живо, това е изцяло нейна работа, ако и да не ни харесва. Чак от психологически портрети няма нужда. Ако се харесва така и е в мир със себе си след корекциите - чудесно за нея.
Пак да питам, какъв точно е проблемът с това, че някакви хора си правят корекции? Хубави, грозни, за тях са си, не за вас. Нали вие не бихте си направили, би трябвало да не се вълнувате другите какво правят.
А относно повдигането на вежда и подигравките към жените с корекции, вероятно те също повдигат вежда на тези без корекции. Излишно и от двете страни.

Общи условия

Активация на акаунт