Жените без корекции

• 18 409
  • 518
  •   1
Отговори
# 180

кукумицинка, септопластиката по клинична пътека също се регистрира. Голяма част от пластичните операции се поемат от касата на 100%. Тук цената на много блефаропластики, изрязване на излишна кожа от корем, намаляване и повдигане на гърди, се поемат напълно от касата и са си в статистиката. Даже и импланти в гърдите плащат, но се минава през психиатър и се чака.

Разбира се, че се регистрира септопластиката. Имах предвид, че ринопластиката не регистрират и получаваш епикриза не за септо-ринопластика, а само за септопластиката, която я има по клинична пътека, съществува официално в ценоразписа на болницата и платежният ти документ, епикризата и всичко официално са само за септопластика. Дали защото се прибират едни безотчетни пари, дали защото УНГ може би нямат право да извършват ринопластики, ако нямат специализация като пластични хирурзи, не мога да кажа със сигурност.

# 181
  • Paris, France
Септопластиката е вид ринопластика. Мога да питам човек, който доскоро работеше в системата, как точно се регистрират. УНГ имат нужните познания и умения да правят ринопластики и имат право да ги правят. Те често са по-добри за нос от пластични хирурзи, които рядко правят носове или естетиката и стилът им не отговаря на желанията на пациента. Също и уши прибират. Не мисля, че регистрират отделно пластика на носна преграда, пластика на хрущял, на кост Vomer, на носна кост. Според мене са групирани в кюп "ринопластика", но може и да греша.

За България съм сигурна  че УНГ имат право да ги правят. Няколко мои познати си оперираха носовете в Пловдив, някои по здравна каса и ги оперира УНГ. Бяха го проучили. Не са отишли при първия.

# 182
Да, УНГ ги правят в България. Ама позволи ми да знам по-добре от теб кое минава по здравна каса и има ли някоя с ринопластика в България по каса.

# 183
какво е ринопластика ?

# 184
Айдеее, Кукумицинка погреба 50 годишните жени, а те си живеят живота Joy слагат си сиси и даже ги показват. Редовно.

Тя тази изглежда ужасно. И в безтегловност изглеждаше ужасно.

# 185
  • Варна
Последната публикувана снимка ме уплаши с тези скули.
Засега гледам да инвестирам в зъби, че много се променя лицето ако нямаме. Устата много хлътва.
За други корекции-в друг живот.
Иначе се замислям ако ми увиснат клепачите, да направя нещо. Нос, цици, остават на заден план. Grinning
И 3дна картинка, която ме усмихна днес:
Скрит текст:

# 186
  • Paris, France
Да, УНГ ги правят в България. Ама позволи ми да знам по-добре от теб кое минава по здравна каса и има ли някоя с ринопластика в България по каса.

Тези, за които пиша си живееха в България и част от операцията мина по каса. Сигурно не 100%. В контакт съм. Нога да ги питам. Преди 10-15г се оперираха. Не ми се видя скъпо тогава, а на едната наистина и оправи дишането.

# 187
какво е ринопластика ?

Най-грубо казано - да ти премоделират носа. Ако имаш гърбица, примерно, да я махнат. Или да си направиш носа чип, и т.н.

# 188
Значи само външно?  Ами защо да се поемат повечето?

# 189

Тези, за които пиша си живееха в България и част от операцията мина по каса. Сигурно не 100%. В контакт съм. Нога да ги питам. Преди 10-15г се оперираха. Не ми се видя скъпо тогава, а на едната наистина и оправи дишането.

Питай ги, ако искаш, но 100% няма кой да им покрил. Преди 10-15 години ЗК поемаше по КП 123 нещо от сорта на 700 лева за носната преграда (септопластика) и пациентът доплащаше 2000-3500 лева. Сега е по-скъпо, не е безумно скъпо, разбира се, но ЗК вероятно все още поема не много повече от тази сума, защото рязко започнаха "специалистите" да си вдигат 1-2 пъти годишно цените, а пък турците и с всяко поевтиняване на лирата, нищо че в евро работят.

# 190
Аз винаги съм приемала всичко у хората, въпреки че на себе си не правя нищо - най-вече от страх, но имам и други съображения поради професията ми и начина, по който бих изглеждала при евентуална несполучлива процедура. Обаче много ме плаши тенденцията за брадичка в комбинация със силно акцентирани скули. Някак силно ми наподобява на злодеят от Убийствен пъзел, явно като дете много съм го гледала. Ужасява ме, като се замисля за пръв път нещо/процедура ми носи чак толкова неприятно усещане.

# 191
  • Paris, France
кукумицинка, да, 2 или 3 000лв платиха, което тогава ми се видя доста евтино дори сравнено с Тайланд, Турция и Мексико. Сега не знам какви са цените. Може и да са паднали или да са се качили.

# 192
Не бих се подложила на каквато и да е корекция само заради едната красота. Като знам колко болка, рискове и неудобства съпътстват всяка една интервенция, трябва нещо наистина много да ме комплексира, че да се подложа на такъв тормоз за да го оправя.

# 193
  • Варна
Аз пък бих се подложила, ако положението е нетърпимо нелицеприятно.

# 194
  • Пловдив
Сега не знам какви са цените. Може и да са паднали или да са се качили.
Не падат, да им се не види. Wink

Общи условия

Активация на акаунт