Жените без корекции

• 18 395
  • 518
  •   1
Отговори
# 165
И на мен не ми пречи, даже ми подобрява настроението. Същата реакция имам като видя и карикатура във вестника - ухилвам се до уши, особена като ги погледна отстрани. Е понеже не е възпитано, гледам да се хиля само вътрешно.

А брекети и алайнери   не смятам за корекции. Те често се носят не само с козметична цел, но и медицинска. Например за корекция на захапката и т.н. Мой роднина сложи брекети на 50 годишна възраст за корекция на захапката, която си изглеждаше нормална и не беше правила проблеми дотогава.

# 166
Кога блефаропластиката е съвсем необходима? Има ли и за нея здравословни предпоставки?

# 167
Има. Когато увисналата кожа на клепача пречи на зрението.

Нямам корекции, но приветствам всички, които са направени с мярка и вкус.

# 168
  • Paris, France
Защото обикновено е нещо от сорта "Аз одобрявам само еди-какви си корекции, от каквито имам нужда аз. Други видове корекции не ме кефят и смятам хората, които ги правят, за глупави и пр.".

Имаше една тема. 50-годишна, или 50+, пуска тема да укорява 20-годишните защо си правели операция на носа. Тя никога не би си направила, ама пък на 50 или 50+ решила да си сложи силикон. И размахва пръст на 20-годишните с операция на носа. Аз пък на 50 никога не бих сложила силикон. То, дето се вика, 90% от половия живот минал, едва ли ще се носи разголена да ги показва на мераклии. Ще ги запрятам, ще ги наместя здраво в сутиена, ама силикон не бих си сложила, и то на тази възраст. Най-много са ги скъся, ако имам излишни пари, и то при положение, че нямам по-належащи нужди като смяна на тазобедрена става. На 50 и ринопластика не бих правила всъщност. То животът минал, кой толкова ще се заглежда в носа на 50-годишни жени.

Вярно е, че не разбираме корекциите, от които ние самите нямаме нужда или не ни кефят.

За носовете не знам какво да кажа. Моят нос не е с висок профил, не е гърбав, не е крив и не бих го пипала. Нагледала съм се на ужасни проблеми след ринопластика и затова не бих посмяла да си пипна носа само за да изглеждам по-красива. Имам приятелки с по 5 ринопластика и доста дълго дишаха през устата и имаха здравословни проблеми заради тези операции. От един, единствен американски хирург съм виждала чудеса и всичко е наред от първия път, но и цената с пътните си я биваше. Нещо като 10 000$ струваше първа операция преди 30-35г, много повече ако носът вече е опериран неуспешно и трябва да го оправя.

Жените, които съм виждала преди намаляване на носа не станаха по-красиви след операцията, нито увеличиха мъжкия интерес към себе си. Повечето ми харесваха повече с орлов нос. Е, те се оперираха заради себе си, но трябваше да минат през още 1 или 2 корекции, а някои не бяха предвидили пари и за тях и се оказаха в трудно финансово положение + че едвам дишаха. Разбирам ги, де и ги подкрепях.

Джуки като патешка човка и татуировки никак не харесвам и не бих си направила.

Някой писа, че не били много пластичните операции в БГ. Може би не всички се регистрират ако се плаща в брой? Повечето ми познати българки, които си правиха пластика се оперираха в други държави. Много ходиха в Доминиканската република, САЩ, Чехия, Литва итн. В Доминиканската република и Куба правят много пластика, но повечето пациенти са чужденци. На глава може да излизат много операциите, но не са правени всичките на живеещи там.

Повечето иранки, ливанки и туркини, които познавам са с пластика. Чела съм, че в Иран били много добри за орлови носове. 

Магдена, ти имаш малки деца в момента. Трудно ще се грижиш за тях с толкова много хирургия наведнъж, а ще трябва да се пазиш. Аз бих изчакала да излязат от дива възраст и да нямат нужда от носене, вдигане итн, нито да ми се хвърлят докато лежа. Можеш да направиш всичко, което писа, наведнъж, но си е стрес за организма. Много добре проучи нещата и рисковете! Също и възстановяването. На твое място бих оправила гърдите и клепачите, но носа не бих си пипала.

# 169
  • Пловдив
А, то аз само си го мисля и чета от време на време за инфо, не че съм тръгнала да го правя. Но ми се иска, де, без напълно да ми стиска. Може и нищо да не направя.
На носа бих му повдигнала върха, пада при усмивка, а това се отразява много на израза на лицето, и особено с годините. Дори създава по-младежки израз повдигнат връх, но си има рисковете от разваляне на дишането и лош резултат, разбира се.

# 170
Невена, те устничките водят ли се за операции? Според мен не. Това може да е една от причините за ниския процент. Нерегистрирани провайдъри също.
Да отговоря и на Алекс: не се подигравам, но определено ме досмешава, когато видя гротескно изглеждащи жени. Има и корекции, които са направени с вкус и на които се възхищавам.
Зълва ми си направи блефаропластика. Изобщо не личи, че е правена. Изглежда съвсем нормално.
Аз бих си направила липосукция, защото имам какво да изгубя в областта на корема, но засега се справям с диета и физическа активност. И други корекции мога да претърпя, но се страхувам, че ще изглеждам гротескно и засега се въздържам….

# 171
  • Paris, France
Невена, те устничките водят ли се за операции? Според мен не. Това може да е една от причините за ниския процент. Нерегистрирани провайдъри също.

Нямам представа, но според мене да. Може би зависи и как са правени. Ако е твърд или пълен с мек силикон имплант си има номер. Ако е присаждане на собствена мазнина, върви с упойка и липосукция. Ако е пълнител (filler) мисля, че водят статистика за странични и алергични реакции. Не ми е ясно как се лицензират доставчиците на такива услуги, особено извън ЕС, но и тук. Аз не бих отишла при лекар, различен от дипломиран пластичен хирург, дипломиран лицево-челюстен или черепно-лицев хирург , който има опит точно с процедурите, които искам да си правя и материалите, които се ползват.

Липосукция не бих си направила и посмъртно. Първо вади мастни клетки, които са склад за мазнина. Все едно да изхвърля старите дрехи заедно с гардероба. С възрастта първо губим мастните клетки и всяка неизразходвана калория отива там. Когато няма място в подкожната и вътремускулна мазнина, започва складиране във вътрешни органи като черен дроб и панкреас и от там възпаление, инсулинова резистентност, фиброза, диабет, цироза, рак. Коремната мека кожа под пъпа е най-използваната за присадки след изгаряния, да не дава Всевишния! Предпочитам да си я пазя здрава. Рисковете от мастни емболии също не са за подценяване и не зависят (само) от кадърността на оператора.

# 172
  • Down south
Невена, какви са отзивите и най-вече резултатите  на твоите познати от корекциите в Куба, Доминиканска република, САЩ, Чехия, Литва?
Звучат, като различни вселени и възможности.

# 173
Колкото повече чета, толкова повече се плаша. Бях чела различни статии за усложнения и трагедии след липосукции и т.н. Как хората надмогват такъв ужас и се оперират - те си знаят. В Турция има загинали доста млади жени след оформяне на задни части. Безумие!

# 174
,В България със сигурност не се регистрират всички ринопластики, след като най-честата схема при УНГ е да ползват клинична пътека за септопластика, да доплатиш за септопластика, за която има ценоразпис, да ти издадат документ за това, а останалите няколко хиляди се плащат на ръка и без документ. Хората по различни причини си правят ринопластика, не само, за са си смаляват и вирват носа, и за съжаление дори и нещо такова се води естетическа корекция и не се покрива, дори и частично от ЗК, с изключение на няколкостотин лева за септопластика, сега може и да са увеличили пътеката за септопластика, не съм в течение:
https://www.facialplasticsurgerymiami.com/blog/crooked-nose-rhinoplasty

# 175
  • Paris, France
Невена, какви са отзивите и най-вече резултатите  на твоите познати от корекциите в Куба, Доминиканска република, САЩ, Чехия, Литва?
Звучат, като различни вселени и възможности.

От всичките места има и доволни, и недоволни. От Куба и Доминикана съм виждала основно задници, кореми и цици. Биват, но в Доминикана са по-агресивни и резултатите са по-видими. В Куба и Литва обслужването било много добро и ги оставяли в клиниката няколко дни, докато на останалите места седят една нощ в реанимация и трябва да си намерят и платят "recovery house" и транспорт или да идат на хотел. От лифтингите в Литва съм много впечатлена, още повече много бяха втори, че и трети лифтинг. Впечатлена съм и от лицевата работа на един мексикански черепно-лицев хирург. Промени цялата костна структура на лицето и жената се превърна в красавица от откровено грозна. Тя имаше пилешки профил и си беше намалявала два пъти носа преди да иде при него. Не можех да я позная. Не съм в контакт с нея и не зная как изглежда сега, след 15-20г, но съм му запазила координатите.

В Бразилия има много добри хирурзи, и то по места, които не съм ги чувала. Нямат сайтове със снимки, обаче, и трябва много лична кореспонденция, което е пипкаво, особено ако решиш да не идеш. Другото е, че много от тях не знаят английски.

От Боливия съм виждала само ужасии, че и английски не знаят на място или език, различен от испански.

Като цена не е (много) по-евтино от САЩ като се сложат билети, хотели, придружител ако не се знае езика. Много оплаквания има от персонал, който не разбира бъкел английски. Хирургът си тръгва следобед, а с медицинските сестри трудно можеш да се разбереш. Даже и да имаш translate, ако не виждаш, не си чувстваш ръцете, нещо си зле, отиде коня у реката. Една приятелка яко се беше стреснала, защото през нощта я вдигат, качват в линейка с мъже, които изглеждали като трафиканти и като се разкрещяла, я вързали. Всъщност била с тежка анемия, влошили се някакви показатели и я закарали в държавна болница да и преливат кръв. Даже не я питали съгласна ли е. В Мексико няма пациентко съгласие ако си подписал съгласие за дадена процедура и повече нищо не можеш да откажеш, даже кръвопреливане. Май и в Куба е същото, но не съм много сигурна. 

Възможностите са същите. В Куба и Карибите си е индустрия, носеща твърда валута и работят със западни материали. Може би не американски, но имплантите бяха френски, с документ и като ги смени във Франция и ги показаха. PIP си бяха.

кукумицинка, септопластиката по клинична пътека също се регистрира. Голяма част от пластичните операции се поемат от касата на 100%. Тук цената на много блефаропластики, изрязване на излишна кожа от корем, намаляване и повдигане на гърди, се поемат напълно от касата и са си в статистиката. Даже и импланти в гърдите плащат, но се минава през психиатър и се чака.

# 176
  • Melmak
Сдържах се да напиша този пост, но ще го направя. Качвам смимка, зщаото дамата е инфлуенсър и можете сами да я намерите в тикток и инста.
Скрит текст:

Нос, зъби, скули, устни, jaw line, филър в брадичката, който в профил изглежда плашещо. Това на прима виста само.

Млада жена, джуките по-изпъкнали от носа. Харесвам й работата като инфлуенсър, но визията е плашеща. И това е мода тук.

# 177
  • Paris, France
Жената не е красива определено, но чак плашеща. Много жени изглеждат като нея без да са си правили пластика. Носът и е като на лисичка, но съм виждала такива носове, които си бяха естествени. Скулите и са леко по-ниско разположени, но може да е грим или от възрастта. За мене е сива мишка.

# 178
Ужас. Най-грозни ми изглеждат скулите и брадичката. Много ми се иска да я видя преди корекциите. Убедена съм, че е била по-симпатична.

# 179
  • Melmak
За мен това е гротеска, сменила си е лицето, няма индивидуалност.

Общи условия

Активация на акаунт