Декемврийски бебета - тема 2

• 16 868
  • 683
  •   1
Отговори
# 585
Оо, възможно е да ти се кара... На моя най-смешното викане му е точно като се кара на брат си, едно такова "остави мее, махни се от мен" 😁 Баткото го задушава с любов, нашия пищи и врещи. Много се забавлявам с общуването в момента, главно е с гласни само някакви, но толкова различна интонация. Например като говорим нещо помежду си и той вземе да се провикне все едно се включва в разговора.

Последна редакция: вт, 09 сеп 2025, 23:35 от sisi11

# 586
Здрастиии! Grinning

Отдавна не сме писали. Даяна след 5 дни става на 9 месеца, в събота ще правим кръщене, молете се времето да е на наша страна. Високи сме 71 см, тежи, 9,400 кг. Днес бяхме на консултация, главата 46 см, гръдната обиколка 50, не че ви е важно, ама пиша, че аз така си сверявам с другите бебета. Grinning За 5 дни без рев, без да усетим, избиха долните две зъбчета. Явно трябва да махнем вече третата дрямка, че почна сутрин много рано да става. Иначе с месеците става по-кротка, тоест пак си е щура, но не плаче за всичко. Не пълзим, застава на 4 крака, клати се 20 минути и като не успее да мръдне се отказва и почва да плаче. Grinning И крачки не прави, усети ли нещо под краката си почва да скача и толкова. Ама иначе продължава по корем да обикаля стаята. Имаме 5 хранения, само последното в 21:00 е мляко, всичко яде, все се кара за още, ако ние ядем и тя иска, нищо не отказва като храна. Като плаче казва - мама и баба, може просто така да звучи, но за мен си ги казва, естествено казвам на хората, че първата й дума е мама. Grinning Не мога да я оставя и за секунда, почва да реве като не ме вижда, та със столчето за хранене пред банята ходя до тоалетна и се къпя. Та така с нашия отчет. Heart

# 587
Здравейте, как сте? Чета и виждам как всички ни тресат едни и същи драми. Боряна е с 2 зъбчета и още 2 на ход, пролазвайки и купона е пълен. Започнах да и готвя и взе, че и хареса повече от купешките пюрета. До тук добре, оцени кулинарните ми опити и сега идва чуден ката ми - детска кухня или аз да манджорясвам. Първото е лесно и разнообразно, но какво правим ако пътуваме за по-дълго време (говоря за държавна кухня, а не частна)? Какво се случва с храната, която ще и се полага за седмица примерно, не искам да се изхвърля, има ли вариант да предупреждавам и да не я броят за седмицата примерно? Второто е по-трудно за мен, не мога да и разнообразявам толкова, но пък от друга страна по-лесно ще навлезе в динамиката на семейство, в които расте все пак. Ние не обичаме тежка кухня. Основно сме на супички и типичните ни манджички, обичаме и салати и ястия от типа 'Я да видим какво има в хладилника?' Майките с по-големи деца - какъв е вашия опит?

# 588
Аз приготвям храната на бебето. При нас няма държавна кухня и не знам как седят нещата. Сигурно има опция да спреш за някакъв период.
Буквално за 20 минути му готвя( ползвам мултикукъра, после блендера).
За разнообразяване - отварям сайта на “Вълшебник”, там пише какво е менюто и какво съдържа всяка манджа. Така черпя идеи.
Но това е сега. Като се върна на работа ще поръчвам кухня. Не си представям да бича 9 часа на компютъра и да варя домашна кокошка в същото време 😀

# 589
Така е, аз се надявам, че когато се върна на работа, Боряна ще хапва от общата храна вече. Ще заделям малко преди да овкуся или ще готвя безсолно и после ние ще си досоляваме. А пък в яслата да хапва екзотиките вече. 🫣😁 Бабите са много доволни от това, че и готвя, вдъхновиха се, дано да удрят по едно рамо тогава. Днес за първи път я оставих на свекърите за деня, май се справиха. Свекървата е по джаста праста, ама свекъра Евала, да го похваля - следва заръките стриктно! Спечели ми доверието и уважението за пореден път!

# 590
  • UK
Алис най после започна да яде, вече втори ден к плющят ушите. Татко й й прави разни неща понякога, ама досега освен пържени картофи и пролетни ролца от китайския ресторант, нищо не й харесваше особено, ама явно я гони глад, щото сега яде пюрета с кеф, направо се опитва цялата да се напъха в купичката с храна. Давам й плодово сутрин, плодов йогурт след обедната дрямка и зеленчуково/с месо вечер. Купуваме й готови пюрета, имали били много сол/захар, ама не ми се занимава да готвя, купуваме малко по скъпите, уж пише, че нямат много, татко й не пипва зеленчук ако ще живота му да зависи от това (шегувам се, де, той не яде, но на мен винаги ми приготвя порция зеленчуци или ги добавя към каквото е сготвил защото аз пък си умирам за тях). И без това след два месеца вече ще може да яде долу горе каквото ядем и ние, ще я кара на каквото й вземем. Спря да се буди на всеки час, пак се буди 2-3 пъти на нощ, ама не е както преди, явно е било гладно горкото. Иначе е 8.800 на девет месеца и половина, което е ок, но като се има предвид, че е висока, ми се струва малко слабичка. Крачетата й да пухкави, но й се броят ребрата.

# 591
Колко е висока?

Моята щерка я мерят 70см на 8 месеца и две седмици и беше 8,600, което за мен е малко, защото вървеше едро бебе, а лятото качва по 200-300гр на месец. Успокоявам се, че е нормално, защото имаше и боледувания, лази и пълзи активно, ама се надявам да не е недохранена нещо… (по звб сме с две хранения на ден, давам й Малтофер заради нисък хемоглобин също).

Впрочем може ли линк за фейсбук групата (тъкмо си направих профил там за да следя за тенденциите в яслите в моя град), линкът в началото на тази тема не ми се отваря.

Алис най после започна да яде, вече втори ден к плющят ушите. Татко й й прави разни неща понякога, ама досега освен пържени картофи и пролетни ролца от китайския ресторант, нищо не й харесваше особено, ама явно я гони глад, щото сега яде пюрета с кеф, направо се опитва цялата да се напъха в купичката с храна. Давам й плодово сутрин, плодов йогурт след обедната дрямка и зеленчуково/с месо вечер. Купуваме й готови пюрета, имали били много сол/захар, ама не ми се занимава да готвя, купуваме малко по скъпите, уж пише, че нямат много, татко й не пипва зеленчук ако ще живота му да зависи от това (шегувам се, де, той не яде, но на мен винаги ми приготвя порция зеленчуци или ги добавя към каквото е сготвил защото аз пък си умирам за тях). И без това след два месеца вече ще може да яде долу горе каквото ядем и ние, ще я кара на каквото й вземем. Спря да се буди на всеки час, пак се буди 2-3 пъти на нощ, ама не е както преди, явно е било гладно горкото. Иначе е 8.800 на девет месеца и половина, което е ок, но като се има предвид, че е висока, ми се струва малко слабичка. Крачетата й да пухкави, но й се броят ребрата.

# 592
  • UK
Не съм я мерила още този месец, ще я измеря по късно като се събуди Simple Smile ама досега все върви висока, ние и двамата с татко й сме високи, аз съм 175, така че няма да е дребна със сигурност.

И аз питах за Фейсбук групата, ама не ме добавиха Simple Smile

Снощи спа значително по добре от напоследък Simple Smile

# 593
Абсолютно в унисон се движат двете значи и нашата спа добре тази нощ…

Не съм я мерила още този месец, ще я измеря по късно като се събуди Simple Smile ама досега все върви висока, ние и двамата с татко й сме високи, аз съм 175, така че няма да е дребна със сигурност.

И аз питах за Фейсбук групата, ама не ме добавиха Simple Smile

Снощи спа значително по добре от напоследък Simple Smile

# 594
  • Пловдив
Две нощи подред Биляна забравя да се събуди с рев в 1 часа и се буди чак към 3, без рев, но с много въртене и сядане на дупе.
За сметка на това тази нощ Рая се буди няколко пъти и трудно се унасяше. Тамън й избива втория зъб на нея.
Вчера исках да ги снимам вкъщи по повод 8-мия месец, който дори вече преполовихме, но и двете бяха в кофти настроение и ще повтарям тези дни опита 😂

# 595
Две нощи подред Биляна забравя да се събуди с рев в 1 часа и се буди чак към 3, без рев, но с много въртене и сядане на дупе.
За сметка на това тази нощ Рая се буди няколко пъти и трудно се унасяше. Тамън й избива втория зъб на нея.
Вчера исках да ги снимам вкъщи по повод 8-мия месец, който дори вече преполовихме, но и двете бяха в кофти настроение и ще повтарям тези дни опита 😂
Олеле, Буря, забравила съм и аз снимките за осмия месец. Добре, че ме подсети 😀
Баща му има рожден ден на 22.09 и съм взела сладурско боди с надпис по случай повода. Ще ги снимам тогава 😂

# 596
https://fb.me/g/4wrh5QOeb/KXzLNDNb?ref=share
Надявам се да ви излезе групата във фейсбук с този линк, че не винаги се получава.

# 597
Нашето голямо момче вече е 78 см. Преди малко мина консултацията. Май наистина на баща си ще се метне 😄 и 10,3 кг.
Аз го записах на кухня миналата седмица, пробвам частните първо. Пробвахме Юначе, много вкусно готвят, но е малко по-пасирано отколкото ми се иска. Днес и утре ще пробва Фуристо, яденето там е на по-големи парчета и ще го видя как ще се справи. Сега дъвче баница.

# 598
  • UK
Алис е 76 сантиметра, измерих я снощи. Права съм май да си мисля, че е слабичка на 8.800. Нищо де, сега като прояде пюрета, ще се оправи. Добре че започна да яде, защото както не се спира на едно място и за десет секунди, щеше да изчезне направо. Вчера успя да стои на краката си без да се подпира никъде за около 20 секунди, сега да видим дали ще проходи преди да заминем за България другия месец.

# 599
И Йоан днес го мериха, 77см 10кг. След два дни става на 9 месеца. За 8-мия и аз не го снимах, все нещо се вършеше или някъде се ходеше и то времето си мина. Горе долу се научи да лази. Сега като го сложим в кошарата да спи и постоянно сяда и се опитва да се изправи на крака, няма заспиване. Сам в стаята не остава, защото почва да реве с крокодилски сълзи, та и ние като Джи, със столчето до тоалетната, да пусна пералня и т.н. 😂 Буди се през нощта към 2-3 часа, но не за ядене, а да го вземем при нас на леглото.. За яденето няма претенции ако е кус кус или месно пюре, на повечето останали неща се мръщи. Като види ние да ядем и се почва едно мрънкане да му дадем от нашето. Още не казва думички, но пък има 4 зъба и като ми се захили ми пълни душата. От 3-4 дни прави една интересна физиономия с хилене, чак затваря очи и се озъбва 😂 ще взема да пусна една снимка във групата във фейсбук, ако успея да го хвана така.

Общи условия

Активация на акаунт