Декемврийски бебета - тема 2

• 19 640
  • 755
  •   1
Отговори
# 570
Ох, Лятна буря, как добре те разбирам, хем моето е едно, та не знам на теб какво ти е. Буди се през час. Не знам регресия ли е, зъби ли са, на всеки час е будна, рев и си търси да яде. Яде една минита и обикновено заспива но последните дни става, разхожда се из леглото, катери се отгоре ми, рита ме в главата, щипе, дърпа коси, бърка ми из устата и носа, в някакъв момент сяда и си намира да яде (като съм легнала на една страна, тъкмо съм като куче майка) и заспива седнала, губи равновесие, пада на леглото, събужда се и хайде пак. Татко й спи и хърка, а на сутринта жално заявява, че изобщо не бил спал. Апартамента пак е пълна кочина, майка му пристига след един час а дори не съм оправила нейната спалня, защото Алис пищи все едно я колят в момента в който й обърна гръб. Вчера я взех с мен в стаята (иначе я ползваме за склад и редовно няма място да се разминеш в нея, а е 40 квадрата), сложих я в басейна с топките на леглото, само за да седи и да ми пиши докато аз подреждам. Татко й, по стара традиция, вместо да дойде да ми помага, лепи тапети в банята. Миналия път като трябваше да оправям апартамента за гости, той сменя крана на мивката в кухнята. Важни неща. Днес ще й взимаме дървена кошара за игра, защото исках кръгла, да може да я слагаме вътре поне на безопасно място, защото иначе няма спиране. Изправя се и ходи насам натам по мебелите, но не всички са обезопасени и не мога да я оставям така и да правя други неща. За рева - ще реве, ама какво да се прави. Явно си е ревлива.

Gigato2, умрях от смях на мученеръмженето ти Simple Smile

Ако вкъщи сте само на мокети и ви е писнало да пускате прахосмукачка след всяко ядене, аз си взех от ИКЕА подложка за гейминг столове, слагам я под столчето за хранене и после с мокра кърпа само я изчиствам, няма вече варени яйца и ориз в мокета.
Може ли линк за подложката?

# 571
  • UK
https://www.ikea.com/gb/en/p/kolon-floor-protector-44881100/
Сигурно и в други магазини ги има, но моята е тази, върши ми чудесна работа Simple Smile

# 572
Момичета, може ли да споделите по колко горе-долу изяждат жениците ви? Колко твърда храна и колко мляко?

# 573
Не знам за пюретата и супите. Грамажите са на око. Утре ще премеря и ще напиша.
Но млякото е 180 мл и пие вечер в 20:30 и сутрин към 06:00 часа.
Понякога се буди и през нощта към 03:30 и пак пие мляко, но 120 мл.
Отделно приготвям някои каши с адаптирано мляко, но сумарно към 500 мл се събира на денонощие.
Отделно каша, супа и плодово пюре.

# 574
  • Пловдив
Нощните хранения при нас са различни всяка нощ и понякога пият повече, друг път по-малко.
Случва се дори да имат и ядене в 5, в 8, в 11 ( все АМ) и обяд чак към 14 часа пюре.
Но грубо казано сутрин две млека по 150 вода с 5 лъжички, пюре от 190 грама, като не винаги го изяждат, каша на око ( може би 150) и мляко с вода 180 с 6 лъжички.
Значи мляко към 500 и моите пият.
И на Райчето сега пробива зъбче, снощи беше доста тежка нощ. Заспаха чак 12.30, като Рая събуди сестра си и беше дружен рев. Дано тази нощ да е по-лека.

# 575
Йоан яде пюрета по 190 гр, каши пак горе долу толкова. Млякото му го правя 180 вода с 6 лъжички.
Нещо тия дни от както баща му почна работа, графика на спане и ядене е ужас. Отдавна не се буди нощтно време да яде, но снощи последно яде в 22:00 и в 1:30 се събуди с рев за още мляко, като през деня си яде нормално. Избива му втория горен зъб, но до сега от останалите зъбки не е имало проблеми, та се чуда от него ли е или от смяната на графика. Два дни преди това вместо в 7-8, се буди с баща си в 5:30 и то пак с рев за ядене. Да не говорим, че последния месец не дава да остане сам за секунда. Както ме види, че излизам от стаята и се почват едни крокодилски сълзи. Преди това поне до тоалетна можех да отида за 30 секудни, вече и това не може.
Оплаках се 😅

# 576
И моето момче се е залепило за мен. Протяга ръчички и пищи, ако безсърдечната му майка посмее да го остави сам в кошарата. Мята се назад. Удря си главата. Тръшка се. Характер ли е, какво ли е. Не са ли малки да имат такива изблици?

# 577
Тео сам си спря нощното мляко. Сутрин към 7 беше мляко, вече е каша, след това зеленчуково-месно пюре, следобед някаква друга закуска, последните две яденета са само мляко - към 5 и вечерята в 20 ч. Между 20 ч. вечерта и закуската не яде нищо. Общо млякото от двете яденета е към 400 мл плюс-минус.
На море сме и е дива радост да влиза във водата, да се плацика, да пълзи из пясъка. Изправя се и той вече, опитва се да се катери, струва ми се, че иска и стъпки да прави вече. Върви голям господин.

# 578
Момичета, надявам се да сте добре.
Аз съм в някаква зверска паника вече
Моят сладур от 4 дни е с разтройство, точно след появата на първия зъб, няма температура само това и естествено раздразнителност, педи вече 2 пъти ми казва, че е нормално, ама аз някак си не го усещам така
При вас имало ли е такова нещо или имате ли познати минали така през този период 😟

# 579
Племенникът ми, който вече е на 18  г със всеки зъб имаше разстройство, подсичане и температура.

# 580
И Ноа има разстройство. При първите два зъба нямаше, сега за двата горни има по няколко пъти на ден. И в бонус - не може да заспи вечер, мята се и реве.
Та нормално е.

# 581
  • UK
Всичко е нормално, Алис пък не беше акала от миналия понеделник, четвъртия зъб беше кошмар, тече кръв и тн, ама вече се нормализираха нещата. Само спането е ужас от едно известно време, дори по зле от последния ми пост, дано и това отмине скоро, защото съм утрепана. Иначе няма спирка, ходи насам натам по мебелите, държи се сама на крака по няколко секунди, ама още има доста да работи по баланса си, докато тръгне да ходи сама. Днес най после пропълзя, досега се придвижваше с едно полу пълзене, полу тътрене, полу търкаляне, каквото дойде.

Вече сме на вълна детски градини, дано да й намерим място и да тръгне януари.

# 582
  • Пловдив
Вашите бебета викат ли? Едната имам чувство, че почти постоянно ми се кара 😂

# 583
Вашите бебета викат ли? Едната имам чувство, че почти постоянно ми се кара 😂
Добре, че е едното 😀
Па: това е част от лапетната реч и е напълно нормално.

# 584
Има различно викане за различни ситуации като дай ми, искам, учудване, тъга т.н. Снощи си легнахме, все още спим на едно легло, вече почти заспало детето, ставам до тоалетната и като усети, че само тате е там започна едно викане и каране като ме видя . Дали наистина е възможно да ми се кара? 🤭 Много е сладко. Иначе постоянно проверява дали съм там докато спи, вече свикнах на всички дремки да вися в леглото, иначе ставам, събужда се след 2-5 мин и от страх не заспива за да не остане само и плаче... после естествено преумората си казва думата и става страшно и от зор свикнах да вися в леглото. Само вечер от преумора спи докато и ние си легнем...

Общи условия

Активация на акаунт