Декемврийски бебета - тема 2

• 19 027
  • 754
  •   1
Отговори
# 705
Здравейте от нас 😊
Чета ви, но имах проблем с профила. Сега си оправих паролата.
Ние сме добре. Коси порастна и е по-лесно. Заиграва се, любопитен е. Не пълзи и иска са го нося когато иска нещо да пипне.
На кухня е и си хапва всичко.
Мисля и аз за рождения ден и започнах организация.
Ние правихме кръщене май месец и бяхме решили тогава да поканим много приятели, а рождения ден само със семейството, защото е грипен период. Ще бъдем вкъщи с бабите, дядовците, сестра и и семейството и и кръстника му с неговото семейство.
Темата ще е коли понеже той много ги обича. Ще имаме украса от балони.

# 706
Здравейте и от нас! Софи вече е на 10м. и 2 седмици 😍 Изведнъж започна да разбира и да расте, малко ми липсва малкото ми бебенце, въпреки че, като се сетя за коликите и това, че не ядеше млякото и продължава да не й харесва и вечер и доправям каша, за да се наяде... Иначе хапва пюрета, от скоро бисквити от дм(много й харесват), скоро ще я записвам на кухня. Вие как сте с нощния сън, ние от както се е родила не спим добре, често се буди, давам бибата и в повечето случаи пак заспива, но това по 3 пъти поне през нощта.. Изправя се и това е, не плаче, иначе през деня е има 2 дремки, макс 2 часа и нещо спи, понякога се буди на 45тата мин. и я доприспивам. Иначе за Р. Д. много се вълнувам аз, но мъжът ми не иска сбирки, не се празнувало 1 година.. Та не знам, може би вкъщи с най-близките на торта и кафе и то поотделно, заради вирусите. Запазиша съм й фотосесия и това е 😊имаме си 8 зъбчета, много лази и все е права, очаквам прохождане 😁

# 707
Само с близките ще правим рд. Нямам нерви, достатъчно ми е този на батко му другата седмица. До 3-4 годишна възраст според мен няма никакъв смисъл от рождени дни с деца.

# 708
Само с близките ще правим рд. Нямам нерви, достатъчно ми е този на батко му другата седмица. До 3-4 годишна възраст според мен няма никакъв смисъл от рождени дни с деца.

И според мен, особено в детски клуб за 2000 лева.

# 709
Това къде? 😊

# 710
  • Пловдив
Ситуация от последните минути…Храня ги двете успоредно. Столчетата им едно до друго- лъжичка за едната, лъжичка за другата. Все още не им закопчавам коланите, но явно ще почна. Уж ядем нормално, а по едно време Биляна цялата се завъртя към Рая, стана в стола и стъпи с крачета на седалката. Искаше лигавника на Рая и не се укроти, докато не й го дадох. За единия лигавник щеше да се претрепи. Различни цветове са им и явно й е скимнало, че иска другия.

# 711
Ооо, сега гледах кой е първият ни рожденик и се оказа, че днес празнува Атанас на aumi! Да е жив и здрав, да расте много щастлив, обичан и успешен и да има едно прекрасно детство! Heart

Лятна буря, за 10-ти път сигурно го казвам, но евала, че се справяш с две, аз с едно едва оцелявам, направо си герой. Grinning

# 712
Това къде? 😊

Почти навсякъде в София. Предполагам и в повечето населени места. За мен тези не познават парите.
Сестра ми празнуваха в някакъв клуб “Бонбонените къщи/ къща”( нещо подобно беше и розово). Само основният пакет, който трябва да платиш за 14 деца беше 1300 лева. Без торти, морти и други глезотии.

# 713
Въпрос. Кога и какво ядат бебоците? Имам чувството, че я държа на някакъв супер строг режим, с точни грамажи и часове, а не съм сигурна, че вече е окей този режим. Имаме закуска в 8, обяд в 12, следобедна закуска в 15, някакво плодово пюре към 18 и мляко 21 преди сън. Ама нещо двете следобедни не ми харесват. Сякаш са много близко и не е чак толкова гладна, тя си ги изяжда де, но не е там въпроса. Аз и 500 грама да й дам ще ги изяде и после ще повръща. Дали да направя следобедната към 16:30  , а после да й давам по някое плодче само до млякото, за да не е цяло пюре (в това число си включвам нещата, които и аз й правя, вчера например яде банан с ягоди и малини към 160 гр). Моля за съвети, че с това спазване на точни часове за всичко се чувствам малко като обсебена и окачена. 😃

# 714
GG, при нас е положението е:
Закуската е мляко -  като се събуди 6:30-07:00 часа му правя 180 мл
После в 10:00 часа малко каша(на око, но е около 150 грама)
Към 12:30-13:00 месно пюре (едно бурканче) Понякога му харесва и го изяжда, друг път не го одобрява. Всеки с вкусовете си.
Към 15:00 часа плод/пюре (колкото иска), някоя бисквитка или ако съм правила крем/грис/палачинки.
18:30 вечеря - зеленчуково пюре/ зеленчукова супа
И после към 20:00/20:30 часа една бутилка 180 мляко и веднага заспива
Понякога се буди към 3 часа и пие пак 150 мл мляко.
Но от два дни не си довършва порциите, много го болят венците и дори млякото му е трудно да си изпие.

Откакто включих зеленчуково пюре за вечеря се регулираха нещата и няма някакъв неистов глад между следобедната закуска и вечерното мляко. Все пак зеленчуците имат много фибри и държат ситост. Може да пробваш

# 715
Теодор пие 210 мл мляко като се събуди - най-често около 6 и нещо, и после си доспива до 7 и половина. Към 9:30 закуска. Аз му поръчвам от Tasty lab, давам му трите яденета от менюто. Днес например за закуска яде баница. Вчера беше пълнозърнест бананов кекс. На обяд основното от кухнята, а към 17 ч. му давам супа. Междинно ядене - плод или зеленчук. Вечер към 20 ч. пие към 230 мл. мляко и към 21 ч. най-късно е заспал. Ако не си изяде порцията от кухнята и видя, че е гладен, също дохранвам с мляко, ако иска.
Като грамаж, около 200 грама е порция супа/основно, десертът е към 100. Събота и неделя вече като трябва да му готвим, му давам количество на око, понеже кухненската везна сдаде багажа и реших да я хвърля в коша директно.

Коригирам се с въпрос. Направо забравих, че не съм вкарвала ядки, дайте предложения за рецепти.

# 716
Благодаря момичета. Според това, което споделяте не я прехранвам, евентуално ми се струва само, че трябва да намаля въглехидратите. Тъй като често на закуска яде попара, кус-кус, юфка и т.н, следобед често има банан, а понякога и каша...ще опитам да наблегна на нещо по-засищащо, но и не толкова калорично. Ние продължаваме да вървим с високо тегло спрямо ръста, днес я теглих 10.150 кг. На 9-ти беше 71 см, та предполагам надали е повече от 72, 73...тогава беше 9.600. Не изглежда дебела, не спира да се движи, знам че все говоря за това тегло, не съм вманиачена, аз намирам детето си за съвсем нормално, но ЛЛ постоянно я нарича дебела, шишкава и подобни и това ме напряга. Аз на 1 годинка съм била 13 кг и така съм се застояла до 3 години, та знам, че ще дръпне на височина, за това не разбирам тази жена, защо не спира да ме стресира с това тегло, не знам и какво очаква...

+ 1 за въпроса с ядките, и аз още не съм. Сестра ми ги е дала смлени в кисело мляко, добре накиснати, но аз съм си малко пъзла.

# 717
  • UK
Тази лична лекарка май е за бой, или поне за смяна, как може да ти нарича бебето дебело?

# 718
Аз дадох бадемово мляко като за първа проба.
Иначе правя мъфини и слагам по една- две лъжици тахан в тестото.

# 719
Ядки давам в тахан и хумус.
Не следя количества, яде колкото му се яде, горе долу когато му се яде. Обикновено основните му хранения са от нашата храна, закуските и следобедното похапване е плод с нещо тестесно или прясно мляко с една каша от дм.

Рождение дни са малка сватба вече и за децата над 3-4 ако няма аниматор или организирани игри са голяма скука и лудница. Те децата искат игри и занимания. На годинка нищо не искат, празника е за родителите и за спомена. На баткото правих торта стана много яка, балони, украса, една хартиена единичка с балони и най близките роднини и толкова. Красиви снимки, отбелязан празник. Сега с малкия същото смятам да направя.

Общи условия

Активация на акаунт