Декемврийски бебета - тема 2

• 19 008
  • 753
  •   1
Отговори
# 720
За ядките давам тахани иначе си мисля, че сме при една и съща ЛЛ…

Благодаря момичета. Според това, което споделяте не я прехранвам, евентуално ми се струва само, че трябва да намаля въглехидратите. Тъй като често на закуска яде попара, кус-кус, юфка и т.н, следобед често има банан, а понякога и каша...ще опитам да наблегна на нещо по-засищащо, но и не толкова калорично. Ние продължаваме да вървим с високо тегло спрямо ръста, днес я теглих 10.150 кг. На 9-ти беше 71 см, та предполагам надали е повече от 72, 73...тогава беше 9.600. Не изглежда дебела, не спира да се движи, знам че все говоря за това тегло, не съм вманиачена, аз намирам детето си за съвсем нормално, но ЛЛ постоянно я нарича дебела, шишкава и подобни и това ме напряга. Аз на 1 годинка съм била 13 кг и така съм се застояла до 3 години, та знам, че ще дръпне на височина, за това не разбирам тази жена, защо не спира да ме стресира с това тегло, не знам и какво очаква...

+ 1 за въпроса с ядките, и аз още не съм. Сестра ми ги е дала смлени в кисело мляко, добре накиснати, но аз съм си малко пъзла.

# 721
  • UK
Ние фъстъчено масло й дадохме е няколко пъти, но понеже и мен ме е страх паркираме колата на паркинга на спешното и така й даваме. Смятаме още веднъж да направим така защото четох, че ако родителите имат алергии, екзема или астма, децата са с по голям риск от алергии, и докато обикновено за деца с нисък риск е достатъчно да се опита нещо два пъти за да се докаже, че няма алергия, при деца в риск трябва 4-5 пъти. Баща й има астма а и двамата имаме проблем с разни дерматити (не съвсем екзема), та затова я водим с повишен риск.

# 722
А и с лъжица с банан съм му давала. Слагам в лъжицата, давам банан и той си ближе лъжицата като близалка.

# 723
Чета G.G15 и си мисля, какъв доктор, какво нещо, добре че не ни се е случило на нас и... баам 💥🤯💥 ,,Спомляш ли си колко дебело беше твоето бебе, сега изглежда вече добре?!" - коментар от нашия ЛЛ. Не знам какво е трудното да проявяват малко любезност и нормално пациентско обслужване 🙄🙄🙄 Както и да е затворих си очите, нали сме все пак при най-добият ЛЛ в града 😵‍💫 не ми се мисли за другите... + че моето мъниче винаги е било в нормите, потвърдено от други лекари.

Моето детенце има непоносимост към кисело мляко, сметана и сирена т.е. към мляко - установено, тествано и диагностицирано от мен. Вече няколко пъти питам ЛЛ дали не е добре да се консултирам с детски алерголог обаче не дай си Боже да издаде направление отговаря - за какво той тестът е ясен. Нищо друго, съвет кога и как да захраним тези млечни за да подпомогнем преодоляване на непоносимостта, само да чакаме ли - НИЩО. Реших да отида на консултация във Вита при педиатър. Дано като е платено получим отговор на въпросите ни.

Иначе вече прави опити да се изправи самостоятелно, но не може все още. Помагаме ние, поръчах първите боси обувки на КК, разрешаваме да лази по тунелите и пързалките на площадките и в студено време крачетата стават много студени пък и иска и там да се изправя, обувките ще служат един вид за изолация и топлина. Току виж скоро ни изненада и направи първите си крачки.

Определям се за лежерна и либерална майка 🤭 и изчаквам винаги детето в собствено темпо да достига етапите на развитие, обаче много ама много се дразня постоянно досадни роднини да ми казват какво ТРЯВА да прави детето ми на тази възраст, коментари без грам умисъл...

Пооплаках се и аз 😄 явно всички преминаваме през подобни ситуации... ❤️ с пожелание за здраве, кураж и здрави нерви 🤗

# 724
Аз сега преглъщам, но като детето почне да разбира? Ако изтърси така пред нея, че е дебела, това си е за цял живот. Аз съм си с комплекси и проблеми с храната цял живот заради подобни коментари, не искам и детето ми да страда от това. Супер са зле тези лекари, не казвам, че всички са така, но както казваш ти никаква любезност, маниери и т.н. Детето ми се храни разнообразно, с нормално количество храна, ходи си нормално до тоалетна, движи се много, не й давам да яде боклуци, весела е, общителна, умна. Тя даже не се интересува ЛЛ дали детето се развива правилно, дали стои, пълзи и т.н, жената само теглото я вълнува. Абе шантава работа, ама в нашия малък град няма млади лекари и сме принудени да правим компромиси.

Нашата като й исках направление за ортопед не ми даде, скара ми се, какъв зор сме били имали нещо да им има на децата ни, на ортопед не се ходило ей така.Повече нищо не я питах, ще си ходим за всичко на частно явно и това е. Grinning

# 725
Напълно те разбирам в същата ситуация сме и ние. Търсим млад лекар, но няма в нашия град, трябва да се пътува до по-голям град с кола, пък нашето дете не обича да пътува и ще ми е голяма мъка всеки път...

Всъщност не се бях замисляла за последствията, когато порасне, да което си напълно права. Ще го обсъдим вкъщи как да процедираме, наистина трябва да намерим решение преди да започнат да разбират. И аз и съпругът ми от малки имаме притеснения и комплекси от храненето и посещението на лекари, не ми се иска същата съдбата за детето ми. Трябва да може да се храни и да посещава лекар без притеснения от коментари. Много благодаря за забележката, определено ще се размисля над това ❤️

# 726
  • Пловдив
На очен смятате ли да ги водите ? Аз питах ЛЛ и каза, че нямало нужда.
Ние сме по 72 см и 8,500 и 8,400 като килограми. От няколко дни Рая се раздвижи повече , иначе се притеснявах, че не сяда сама и не иска да се катери по мен. Буквално за няколко дни се научи и започна да го прави. Иначе бях гледала един уебинар за развитието и точно там говореха как това било изоставане на детето и трябвало специалист, а тя сама се научи и явно е трябвало просто точния момент.

# 727
Аз го водих на очен, когато беше на седем месеца, понеже съм с висок диоптър и искахме да проверим как са нещата при него. Добре е, вижда си, ще го заведем пак като стане на 2,5-3 години.

Другата седмица прави 11 месеца, леле, времето лети... Вече е 79-80 см, ще го видим на консултацията колко още е пораснал.

# 728
Ще ходим, но очинят ни каза след като стане на 1г.

# 729
  • UK
Ние утре ще ходим да разглеждаме детската градина, на която смятаме да я записваме. Нямат място за нея в сряда засега, но в някакъв момент сигурно ще се освободи, иначе поне миналата седмица като се обаждахме имаха места за останалите дни. Аз вече официално не съм в майчинство, но имам шест седмици отпуска и се връщам на работа на 12ти декември. Гадост. Рожденият й ден е след три седмици. Ходенето й е най големия кеф в момента, много е горда от себе си. Още не сме я пускали да ходи навън, не обича да носи обувки.

Сменяйте тези отвратителни лекари. Сега са “дебели” децата, утре ще започнат да го използват за диагноза, и притесненията ви няма да бъдат вземани насериозно. Теглото ще им е дежурният отговор на всеки въпрос и може да пропуснат нещо важно, защото “просто трябва да свали малко тегло”.

# 730
Момичета, от снощи Даяна е с температура, измерена ректално към 38.7/8, успяваме да я смъкнем с панадол. Чудя се да я нося ли на ЛЛ, днес няма детска консултация и ще е пълно с болни възрастни, или да изчакаме. Други симптоми няма. Вчера беше по-раздразнена само, весела е, яде си, само пие повече вода, което сякаш е нормално.

# 731
Аз бих изчакала да видя как ще е днес и чак тогава лекар. Нали е жизнена и хапва?

# 732
Аз бих изчакала да видя как ще е днес и чак тогава лекар. Нали е жизнена и хапва?

Да, хапва, смее се, играе. Благодаря! И аз си мислех и днес да изчакам, ще я следя и се надявам да ни се размине. ❤️

# 733
Да не пробива ново зъбче?

quote author=G.G15 link=topic=1767480.msg50430085#msg50430085 date=1762500008]

Да, хапва, смее се, играе. Благодаря! И аз си мислех и днес да изчакам, ще я следя и се надявам да ни се размине. ❤️
[/quote]

# 734

Да, хапва, смее се, играе. Благодаря! И аз си мислех и днес да изчакам, ще я следя и се надявам да ни се размине. ❤

И аз мисля, че е зъб.
Ноа беше с 38.7 цял ден. Свалях я с Панадол. На втория ден пак вдигна до 38 и вече на ден три отидохме на преглед. Напълно здрав беше, пробиваше нов зъб. А до момента  не беше вдигал температура, ни зъб номер 5 ни разказа играта.
Ни той беше кисел, искаше да спи върху мен и даже млякото отказваше.

Общи условия

Активация на акаунт