Декемврийски бебета - тема 2

• 19 596
  • 755
  •   1
Отговори
# 735
ММ ме накара все пак да отидем на лекар, нашата ЛЛ се оказа отпуск, сестрата даде направление за педиатър, която каза, че детето й се струва много бледо, пусна кръвни изследвания, които са доста зле. Според нея става въпрос за инфекциозна мононуклеоза, която не знам изобщо от къде е дошла, не сме излизали от 1 седмица, никой не я целува...не знам. Изписаха ни куп неща, включително и антибиотик, докторката каза, че ако продължава да поддържа такава температура събота, неделя да отиваме направо към детско отделение. Много се наплаших. Sad Каза, че не е опасно, просто при някой деца минава по-трудно и го карат по-тежко.

# 736
GG, как е бебето?

# 737
Днес е по-добре, не е вдигала температура. Надявам се бързо да се възстанови. Продължава да няма други симптоми и се замислих, че вече преди ваксини трябва да й пускаме кръвни изследвания, защото така без почти никакви симптоми може да има инфекция и ние да не знаем и една ваксина да влоши нещата. Иначе имаме изписани сироп за температурата, антибиотик, пробиотик, някакъв сироп за подсилване на имунната система и витамин Ц.

# 738
Джи, бързо оздравяване на малката. Странно от къде го е хванала пък това, дано поне мине леко.

За ЛЛ аз вече съм споделяла, че не съм доволна от нашата, но в града нямаме особено голям избор. При нас всеки път казва как детето със сигурност не приличало на мен (защото аз съм много слаба, пък той си е вече 10+кг) и това много ме дразни. Аз съм си със страшни комплекси от това, че съм така и като все ми го повтарят ми става още по-готино, а не знам как бих реагирала, ако говорят нещо подобно за детето ми. Абе някой хора просто не са за тази работа.

# 739
Благодаря, Лекс! Heart Нямам представа, не сме от излизащите тъй като тя продължава да иска само на ръце, та не се и срещаме с много хора, баща й, баба й и дядо й са хората, които вижда всеки ден, а никой от нищо не е боледувал.

Явно масово са такива. За разлика например от педиатъра, който посетихме. Толкова мила и внимателна. Не въртеше очи, не сумтеше, не ми се караше.

# 740
  • Пловдив
Джи, бързо оздравяване на малката принцеса.
Днес Рая има имен ден и черпим всички виртуално Simple Smile Събрахме се с бабите и дядовците и братята ни (12-13 човека общо ) да го отпразнуваме. Запазих и час за коледна фотосесия, сега остава да избера аз с какво ще съм. За децата са ясни по няколко тоалета. Аз още не съм си върнала  килограмите и като гледам, трудно ще стане. Трябва яко глад. Та, нямам дрехи 😂 Ще трябва да купувам нещо новичко. Уж нямам проблем с фигурата си, 65 кг съм в момента, но като не ми стават дрехите и почвам да се чувствам зле.

# 741
За коледните снимки ще сме с бели пуловери и черни дънки с таткото. Бебето има три тоалета. И на мен не ми стават предишните дънки, поръчах си по-голям номер. Всички около мен родиха и отслабнаха в болницата. Аз нъц👀

Нещо за личните лекари и моята травма. Бях на 5-6 години някъде и бях болна. Личният ме преслушваше и имаше някакъв репортер и правеше снимки за местния вестник и доктора каза:” Чакай да и сваля блузката да скрием тоя голям корем” и ме плясна по корема. Бях с баба ми и тя блееше през прозореца.
Никога няма да го забравя, а бях малка. Много унизително ми подейства. И това пред трети човек от някакъв вестник. 🙈😀
Сменяйте ги тези лични лекари. Моята в началото каза, че бебето е дебело, ама той беше 2-3 кила над нормата. Сега вече не си позволява такива коментари, но и той се втали с това лазене и енергия.
Най-новото е да кара количка по стената..

# 742
Джи, защо антибиотик?

# 743
Джи, как сте?

# 744
Духче, моноцитите й бяха четворно завишени, също така и CRP, като казаха, че без антибиотик със сигурност ще се влоши. За щастие ни се размина детско отделение, вече е по-добре, 5 дни беше антибиотика, гърлото вече е добре, докторката чак на контролния преглед ми каза, че е било много зачервено в петък. Каза обаче още няколко дни да продължим със сиропа за имунната система и пробиотика. Иначе тя си е доста крива от 2 дни, но не мисля, че е свързано с това, че боледува, явно й писна компанията ми, защото когато ММ се прибере или някой от нашите дойде няма никакъв проблем с настроението, даже иска само те да я вземат и ако аз се опитам почва да ръмжи. Grinning Което ми напомня, вашите деца почнаха ли да се тръшкат като не стане по тяхното? Моето по цял ден реве и пищи и се блъска назад, когато не получи това, което иска. Аз ли бъркам нещо или е период?

# 745
Радвам се, че сте по-добре, Джи! ❤️

Оо от няколко седмици като му кажем Не и се почва тръшкане и рев, понякога е по-изразено, друг път само мрънка. Вече си е човече, почва да разбира. Ама той иска да се катери по шкафовете и да бърка в канала в банята, това е любимото му нещо. 🤣 Ако рождения му ден е в банята, мисля, че ще е изключително щастлив. 🤣 Много обича водата и да кисне на плочките там.

# 746
Благодаря! Heart

Същата работа, през 2 дни е с цицина на главата, защото при някое от приключенията е паднала. Grinning Онзи ден 2 чаша прекара във ваничката си, както е с дрехите, защото само там не плачеше. Grinning

Духче, имаш ли нещо против аз да пусна нова тема? Heart

# 747
Джи, супер е че вече е по-добре.
И при нас се проявява вече характера. Също понякога й писвам и предпочита баща си.
Предните 2 дни явно пробиваше зъб и беше доста крива и беше готова да мрънка за всичко - че никой не й говори в този момент, че не я развеждаме да ходи точно сега, че съм решила да опитам да ям...
Ама ни е забавно. Ако случайно седна да си почивам, без да държа малката и без каката да има задача за мен, кучето се намества в скута ми да го галя, та няма празно.

# 748
Ако трябваше да обръщам внимание на още едно дете щях да съм в психиатрия, явно нещо аз съм слаба психически. Grinning

Не изчаках Дух да ми отговори, пуснах нова тема, дано не се сърди, но бях голяма мераклийка да оформям тема. Grinning

Та, заповядайте! Heart

https://www.bg-mamma.com/?topic=1829984

# 749
Здравейте!

Не съм се включвала отдавна, но имам питане към мамите с по-големи деца, че май не съм срещала тук да се говори за ларингит. Моя хубавец се докара до такова състояние и е направо страшно...
Та ако някой има опит да каже как е протекло при вас

Общи условия

Активация на акаунт