Подготовка за малкия човек - тема 29

• 34 323
  • 750
  •   1
Отговори
# 675
Специално за атопичен дерматит, А-дерма емолитен крем против разчесване, доволна съм, няма аромат, не е мазен и попива бързо.Дори тайничко ще ви споделя, че и аз го ползвам, когато нещо ме ухапе или кожата ми е много суха. Душ измивното олио има приятен лек аромат и прави кожата на бебето много мекичка. Олио за мазане също, но само през първите месеци за масажи.
За баткото ползвах  Мустела, също бях много доволна. Срещу подсичане Павловича мас, при вече подсечено дупе Судокрем и Бепантен.

Може ли да споделите марките на продуктите които сте ползвали. Чакам бебчо ноември 🙂
На лекции тип училище за родители също, почти винаги подаряват мострички. Със второто дете, вече си бях научила урока и не избързах с покупките на тези артикули.
Наистина на лекциите раздават много мостри и аз също смятам да заложа в началото на тях. После вече ще видя коя марка ще избера.
С голямото ми дете ползвах Мустела. Шампоан и гел за коса и тяло и за зимата задължително Колд крем.
Крем против подсичане.
Олио за масажи, ако е зимно бебе.
И май това беше от към козметика.

# 676
Момичета, каква мицеларна вода за бебета ползвате? Не знам аз ли не съм в ред, но в аптеката не виждам да пише "мицеларна вода за бебета", а само "почистваща вода". Това ли е тая въпросна мицеларна вода?

# 677
За какво им е на бебетата мицеларна вода?

# 678
За мен мустела е прехвалена. Купих златният им комплект: душ гел, лосион за тяло, олио за масаж и крем за дупе. Нито от лосиона, нито от крема за дупе съм доволна. Стоят фалшиво, не попиват, като пластмаса върху кожата. Бепантен за дупе е хиляда пъти по-добре. Душ гела не е зле, но не е и нещо уау. Прави косата много мекичка и пръхната, но не съм и ползвала друг. Като цяло не се запасявайте с големи опаковки преди да сте тествали.

# 679
Мустела и бебо, но реших да остане само на Мустела.

# 680
Аз единствено съм взела душ гел и крем за крусти на Мустела точно заради препоръки на акушерката да се види каква ще е кожата на бебето първо и от какво ще има нужда. Иначе взех бепантен и аз. Другата козметика ще я купуваме след раждането,живот и здраве.

# 681
Аз бях взела Weleda и A-derma, но серията primalba. На Mustela ползвам линимента. Иначе от събития раздават мострички и бях събрала не малко на бебо, Бочко и др. Бяха ми подарили и олио за масаж на Colief срещу колики. Не мисля, че действаше . Термална вода имам на uriage, ползвам за почистване на лице и зачервявания. Но не съм я ползвала за памперс зона.

Иначе крем за подсичане ползвах на Uriage и weleda, но вече действам с павловича мас и бепантен, ако има нужда,

# 682
Аз ползвам A-derma, серия Primalba - измивен гел и почистващо/хидратиращо мляко.
За памперс зона ползвам на Biobaza, а когато сме навън или в колата и трябва да сменя наакан памперс ползвам термалната вода на Uriage, забърсвам първо хубаво с мокри кърпи (на Бебо с вода, без ароматите) и после пръскам от водата, защото не мога да го измия навън, а хленчи доста, ако има по дупето.

# 683
Аз също съм много доволна от мокрите кърпи на Бебо, само с вода. Малко по-скъпи са, но можете да намерите хубави пакетни промоции в интернет.  Купували съм и на други сходни марки, но са прекалено тънки и не са ми удобни при смяна на памперса. Бебо имат и биоразградими, но също са тънки. Добри са почистване, но за зоната където се вършат важните задачи, не стават.
За крусти съм ползвала Дурсай, имаше добър ефект, но е супер скъп. 
Аз ползвам A-derma, серия Primalba - измивен гел и почистващо/хидратиращо мляко.
За памперс зона ползвам на Biobaza, а когато сме навън или в колата и трябва да сменя наакан памперс ползвам термалната вода на Uriage, забърсвам първо хубаво с мокри кърпи (на Бебо с вода, без ароматите) и после пръскам от водата, защото не мога да го измия навън, а хленчи доста, ако има по дупето.

# 684
Аз за мокри кърпи взех Water wipes, бяха в някаква промоция - 4 пакета в един плик. Като цяло май няма значение каква е марката,стига да е предимно вода съставът, но като майка за първи път лично аз се вълнувам от всяка малка/или маловажна за някои/ подробност. Пакетите мокри кърпи,които взех,не са големи, та планирам като привършат, да пробвам и други.

# 685
И аз харесвам Water Wipes, Bebo също, но ползвам и тези на Pampers, с които бях заредила първоначално. В DM имаше промоция с купони water wipes на 50% до 10 пакета. Можеш да добавиш бебето в профила ти и понякога пускат купони с продукти за бебе.

# 686
Аз съм доволна от козметиката на Мустела. Бях взела едно несесерче с продукти на мустела от гален.бг като в него бяха малки разфасовки на лосиончето за тяло и душ гела. Харесаха ми и поръчах големите. Имам и мицеларната вода, както и масажното сухо олио на марката. За дупе ползвам павловича маз като имам судо крем и бепантен. За навън имам джобни разфасовки на бепантен и судо крем 😃

Мшцеларната вода за бебета аз доста я ползвам. Случва се да остане мляко около устата на детето, което да не съм забърсала и то засъхне - почиствам го с тампонче напоено с мицеларна вода. Тъй като съм с момченце много често ми се случва да се напишка докато сменям памперса и пак така процедирам - слагам на голям тампон за бебета и го забърсвам. Хубаво е да отбележа че всяка вечер къпем детето. В зависимост от това колко се е напишкал може и да го заведа под мивката за бързо заплакване на цялото тяло, но ММ например все още го е страх да хваща детето за гърдичките под вратлето така че да може да го измие и в такъв случай ползва мицеларната вода.
Тъй като кожата на бебета се чисти и може да излязат малки пъпчици знам че има жени, които ползват мицеларната вода, за да минат личицето на детето с нея.
Общо взето не е нещо без което да не можете, абсолютно същото нещо може да направите с нормална водичка 😊 На мен ми е удобство и аз си я ползвам.

От мокрите кърпички харесвам water wipes, тези на бебо с 99% вода и тези от дм с вода също не са лоши. Тези на huggies с водата са ужасни, защото изключително много се късат, не харесвам и тези на бебелан. Пробвах и мокрите кърпи на pine soft и те не бяха лоши, просто с едно издърпване излизат много кърпички, а и самото издърпване беше малко трудно.

# 687
Здравейте!
Купила съм няколко плюшени дрънкалки за бебето. Вие как процедирате с новите играчки - перете ли ги преди да ги дадете на бебето?

# 688
Всички плюшени и текстилни играчки пера. Повечето и през сушилнята минават. Само една не съм изпрала, защото апаратчето за музиката не се изважда и не мисля, че повече ще пее 😀

# 689
Всичко каквото може да се пере го пускам в пералнята. Останалите минавам със спрея на Frosch.

Общи условия

Активация на акаунт