Подготовка за малкия човек - тема 29

• 34 327
  • 750
  •   1
Отговори
# 660
Ние я миехме вместо да ползваме кърпички. Но в началото рядко имаше памперс, който да не е с код горчица. Нищо и нямаше на дупето. Не се подсичаше. Крем против подсичане с цинк ползвахме само в началото, но доста трудно се измиваше и спряхме да го ползваме. Само с павловича мас я мажа. Ако случайно и стане по-червено слагам Бепантен. Не сме я къпали всеки ден в началото. Вече я къпем всеки ден, но е по-голяма, а и най-малкото е лято и е топло.

За силно подсечено дупе знам, че промивки със смрадлика много помагат.

Според мен е редно да се водим по бебето и кожата му. Ако има атопична кожа (дано никое няма), не се препоръчва баня всеки ден.

# 661
АЗ го къпех всеки ден като Бебе, защото се кефеше на водата и много добре се измаряше за нощен. Около 10+ минути рита и се кикоти.

Новородените не се кикотят, чак на около 6 седмици е първата усмивка (която да е смислена и да означава положителна емоция и общуване с другите), а смехът е доста по-нататък, когато вече не е новородено.

Моето бебче като по-голямо много обича да се къпе, но като новородено не беше фенка въобще

Къде прочете думата кикотене за новородено? На моето дете му харесваше водата, и да, все още му харесва и вече се спее, пищи и радва, смее с глас на 6+ месеца и се кикоти. Кога съм казала, че новородено се кикоти? Дете на 2-3 месеца може да покаже дали му харесва нещо или не. Това че ти не си го разбирала и усещала, не значи, че не е приложимо за други.

# 662
АЗ го къпех всеки ден като Бебе, защото се кефеше на водата и много добре се измаряше за нощен. Около 10+ минути рита и се кикоти.

Новородените не се кикотят, чак на около 6 седмици е първата усмивка (която да е смислена и да означава положителна емоция и общуване с другите), а смехът е доста по-нататък, когато вече не е новородено.

Моето бебче като по-голямо много обича да се къпе, но като новородено не беше фенка въобще

Къде прочете думата кикотене за новородено? На моето дете му харесваше водата, и да, все още му харесва и вече се спее, пищи и радва, смее с глас на 6+ месеца и се кикоти. Кога съм казала, че новородено се кикоти? Дете на 2-3 месеца може да покаже дали му харесва нещо или не. Това че ти не си го разбирала и усещала, не значи, че не е приложимо за други.

В цитирания текст?

# 663
Здравейте, момичета, предстои ми скоро да стана мама за първи път и имам следното питане - какъв слинг бихте ми препоръчали - искам да става за новородено (виждам, че повечето са от 3,6 кг до към 12) и не съм сигурна дали хибридните слингове са по-добри от стандартните еластични? Търся нещо, което да е максимално лесно за поставяне/ връзване. Имам ергономична раница, но разбрах, че за нея препоръката е да се използва след 3я месец.

# 664
# 665
Ние сме със сгъваема на KikaBoo Milky way. Но те всички са абсолютно еднакви, един китаец ги е правил 😅 независимо от марката и модела. Горното ниво на сгъваемата е като средното ниво на дървената с 3 нива. Ние взехме дървена за детската и в момента я ползвам точно като повивалник, много рядко спи в нея. А в спалнята сложихме сгъваемата със свалена страна. С ортопедичен матрак Isleep, идва точно на нивото на нашия матрак.
Здравейте. Някой дали е ползвал сгъваема кошара на чиполино релакс с падаща преграда? Замислям се да взема нещо подобно, но не знам дали ще ми е удобно, понеже леглото ни е по високо от стандартните легла. С големия ми син ползвах обикновена дървена с чекмеджета и ми беше супер удобно да го преобличам на най-горното ниво.
А сега се чудя между сгъваема с падаща преграда или обикновена.

# 666
  • София
JS_B
Носих с Ergobaby aura в началото.Може да видите и Caboo lite.
Neko също имат малка раница подходяща за новородени.

j.ilieva, аз и назад съм казвала,  бях фен на дървените кошари, докато не се роди втория ми син.
Той постоянно си заклещва ръце/крака в решетките ,буди се с невероятен писък.
Преобличам на спалнята върху мек повивалник.Така ми е най-удобно, с големия имах цял шкаф за повиване, който започне ли да се опитва да се обръща, става опасен и абсолютно неизползваем по предназначението му.

# 667
Шкафът за повиване би трябвало да има колан за закопчаване и така не е опасно да се ползва дори след като бебето се обръща. Вече като бебчето почне да пълзи и да се изправя, става голяма борба да се смени памперса в легнало положение

# 668
Здравейте, момичета, предстои ми скоро да стана мама за първи път и имам следното питане - какъв слинг бихте ми препоръчали - искам да става за новородено (виждам, че повечето са от 3,6 кг до към 12) и не съм сигурна дали хибридните слингове са по-добри от стандартните еластични? Търся нещо, което да е максимално лесно за поставяне/ връзване. Имам ергономична раница, но разбрах, че за нея препоръката е да се използва след 3я месец.
Не бързайте да купувате преди бебето. За избиране на слинг и раница има доста особености и в най-добрия случай може да идете до някой магазин(ако сте от Сф), там има на място носилки, които да пробвате, ще ви дадат и съвети и насоки, кое е най-добре за вас и вашето бебе.
Ако не сте от София, вижте Слингомания във ФБ

# 669
И аз бих препоръчала, ако сте от София да отидете на консултация и да пробвате с бебето. Ще получите и информация как правилно да поставяте бебето в слинга или раницата. В болницата видях една майка с новородено в раница, която беше огромна и бебето вътре се разхождаше на горе и на долу. А това може да в опасно за него.

Отделно, ако не сте сигурна дали дадено нещо е за Вас може да го вземете под наем.

# 670
Здравейте, момичета 😁 поръчах за неродения ми все още бебчо козметика, от много гледане, накрая нищо не съм видяла и вместо “La Roche” съм поръчала “La Rosee”…. 😂 Има ли от вас, които да са използвали измивен гел и хидратиращ крем от марката?

# 671
Специално за козметиката бих ви посъветвала да я закупите, след като бебето се роди. При нас се получи така,че бях взела неподходящи продукти тъй, като беше с атопичен дерматит. Във почти всяка аптека с радост ще ви дадат мостри за да пробвате преди да закупите крем, душ гел или олио.  Може да ги пробвате стартово. Изпращали са ми и от онлайн магазини с поръчка на други артикули, като в поле забележки съм питала дали има възможност. На лекции тип училище за родители също, почти винаги подаряват мострички. Със второто дете, вече си бях научила урока и не избързах с покупките на тези артикули.

# 672
На лекции тип училище за родители също, почти винаги подаряват мострички. Със второто дете, вече си бях научила урока и не избързах с покупките на тези артикули.
Наистина на лекциите раздават много мостри и аз също смятам да заложа в началото на тях. После вече ще видя коя марка ще избера.
С голямото ми дете ползвах Мустела. Шампоан и гел за коса и тяло и за зимата задължително Колд крем.
Крем против подсичане.
Олио за масажи, ако е зимно бебе.
И май това беше от към козметика.

# 673
Може ли да споделите марките на продуктите които сте ползвали. Чакам бебчо ноември 🙂
На лекции тип училище за родители също, почти винаги подаряват мострички. Със второто дете, вече си бях научила урока и не избързах с покупките на тези артикули.
Наистина на лекциите раздават много мостри и аз също смятам да заложа в началото на тях. После вече ще видя коя марка ще избера.
С голямото ми дете ползвах Мустела. Шампоан и гел за коса и тяло и за зимата задължително Колд крем.
Крем против подсичане.
Олио за масажи, ако е зимно бебе.
И май това беше от към козметика.

# 674
gadolina, почти всичко на Мустела :=) + судо крем

Общи условия

Активация на акаунт