Раздяла или изневяра

• 31 951
  • 773
  •   1
Отговори
# 720
Малко ще завия извън тясната Wink посока на темата от последните страници, но това е защото ме вълнуват първопричините.
Наблюденията ми са в посока, че предпазливостта, търсенето на абсолютна сигурност и отхвърлянето по презумпция на всякакъв, даже минимален риск, са станали правило №1 в живота. Далеч не само в сексуалните или любовните отношения.
Ето, един пост преди моя ви призовават да се пазите. Това ли е основната ценност на човешкия живот? Да се пазим, да живеем хиляда години? Уж медицината, че и подкрепяна от ИИ, е достигнала невиждани висоти, уж хората живеели 2 пъти по-дълго, а всъщност живеят на едни носилки по коридорите на болниците. Знаете ли, че в момента, в уж "развитите страни" 95% от хората умират в болница?
Сигурността пред свободата избрахме.
Не, да не изкарате сега, че съм против презервативите? Напротив.
Но за мен те са символ за отказ да се поеме отговорност. Да си вземем удоволствието от бързия, еднократен секс, без да си дадем елементарното усилие да опознаем човека отсреща, без да сме развили способността си да преценяваме хора и събития, направо взимаме това, което ни харесва и веднага. Ако нещо се издъни - друг е виновен. Обществото, че не е създало достатъчно строги норми, презервативите, че се късат, мъжете, че са хитри манипулатори и са измамили, прелъстили и изоставили невинната бгмама. Бягане от лична отговорност и прехвърлянето ѝ - национален спорт.
Свобода или сигурност - това е Въпросът.
Тези, които ви убеждават, че двете са възможни едновременно, ви лъжат най-нагло. В собствена полза.
Както е казал Бенджамин Франклин - Ако се съгласите да замените част от свободата си срещу сигурност, първо ще ви вземат цялата свобода и веднага след това - цялата сигурност.
Основен принцип на тоталитарните режими, в разновидност на които живеем в момента.

П.С. Все пак биологията и физиологията определят много по-голяма част от поведението, отколкото психиката и интелекта, за когото ратувам. Факт е, че жената търси сигурност, а мъжът - свобода. В любовните отношение се търси равновесната точка на тези противоположности. За момента обаче махалото е в посока сигурността, днешният свят е женският. За съжаление е достигната крайната точка, климакса, чудя се в обратния път дали ще се премине през равновесна точка, или направо в обратната крайност. Което ще е трагично.

# 721
  • София
Къде тая сигурност? Каквото и да говорят хората, масово се праскат без презервативи, абортът се ползва за контрацепция, а репродуктивните проблеми често за в следствие на венерически болести. Тая драма за свободата е същата като на онез, дето реват, че трябвало да работят на шефа от 8 до 5, ама не питат откъде ще дойде храната, ако спрат. "Свободата" не им я отнема шефа, жената, държавата дори, а тялото, което има нужди и което се разболява, ако не се грижиш за него. А за да задоволиш нуждите на тялото и да се погрижиш за него, за нужни усилия. Толкоз. Ходи да видиш колко ще си свободен с няколко венерически болести, или ако някоя жена, която си забърсал еднократно в бара, те осъди за издръжка.

# 722
Големи философии, какво разпъване на локум! Simple Smile

Хората са каза ли : Пази се сам, да те пази и Бог! Полово предаваните болести не са шега работа.

# 723
Препоръчвам да препрочетеш написаното по-горе и да опиташ пак.
Откровено съм заинтересуван от способността ти да изопачаваш тотално постовете на другите, главно мъжете. Това си е талант.
Къде съм написал, че съм против презервативите???
А останалото са такива свободни съчинения, че учителката ти по български би се гордяла с теб ако четеше тук.
Нужди на тялото, няколко венерически болести???
Впрочем в барове не ми е стъпвал крака.
Фантазирането не е нещо лошо, напротив.
Лошото е, когато човек загуби чувство за мярка.

# 724
На никой не пише на челото, че е носител или болен от някоя венерическа болест. Знаеш ли, че с години може и да не разбереш,  че имаш нещо ?
Писала съм ви тук, за 76 годишния старец, дошъл за операция и цъфна със сифилис.
Друг случай, и то не един с Хив.
А те изобщо и не подозираха.
Така че, ако си поне малко умен, с нов партньор се ползва презерватив.
А ти пак си го опознай, няма лошо.

# 725
  • София
Препоръчвам да препрочетеш написаното по-горе и да опиташ пак.
Откровено съм заинтересуван от способността ти да изопачаваш тотално постовете на другите, главно мъжете. Това си е талант.
Къде съм написал, че съм против презервативите???
А останалото са такива свободни съчинения, че учителката ти по български би се гордяла с теб ако четеше тук.
Нужди на тялото, няколко венерически болести???
Впрочем в барове не ми е стъпвал крака.
Фантазирането не е нещо лошо, напротив.
Лошото е, когато човек загуби чувство за мярка.

Айде пак те подгони дискриминацията Joy И кой коментара теб конкретно? Коментирам "пориви на свободата" като твоя, които звучат като разсъжденията на някой тийнейджър, бунтуващ се срещу "системата". Свободата без мисъл е хубаво нещо до момента, в който хората не се сблъскат с реалността на последствията. Хората рядко избират "сигурността". Понякога избират здравия разум, но гледайки събитията по света, не особено често. Та тази жалейка за имагинерно изгубената свобода няма как да не ми е смешна, съжалявам.

# 726
Специално съм написал, че мнението ми се отклонява от 2-3 те страници за презервативите, обаче вие едно си знаете, едно си баете - венерическите болести, та венерическите болести.
Ей, научете се да четете, бе!
Ни най-малко не оспорвам факта, че медицинските лица, както и фанатично вманиачените в здравето си хора, живеят в свят на болни и на болести.
Аз пък не познавам нито един/една болен от венерическа болест.
Подозирам, че ме провокирате да напиша мнението си за медицината и медиците за да ме изхвърлят окончателно от този форум Simple Smile
Ясно стана, че всеки си живее в собствен свят, не разбирам с какво моя ви пречи, след като нямаме никакъв досег Simple Smile

# 727
Мале големи глупости... колкото и да се опознават хората пак съм за презервативи, ако не ти е съпруг. А някои трябва да ползват и в брака, защото нямат никаква сексуална и здравна култура. Има майки кърмят едното си дете, и идват за аборт на другото, защото не знаят, че скоро след раждане се забременява много лесно пак. Или такива, които мислят, че ако се измият хубаво, въпреки че е свършил в тях няма да забременеят. Това последното го каза жена с кариера и докторантура... която след забременяване от дългогодишния си партньор рева , че мрази детето, защото й е съсипало живота и иска аборт.

# 728
Е, една свободна, периодично пуска теми, последната беше преди дни, няма пари да се лекува:
https://m.bg-mamma.com/?topic=1686042

И това също не е за пренебрегване, защото леченията на такива болести са пари, ходене по мъките и лекари, това много ли свободен те прави? Хем да се чудиш откъде да намериш пари да се лекуваш, хем да изпитваш болки при секс.

# 729
  • София
Специално съм написал, че мнението ми се отклонява от 2-3 те страници за презервативите, обаче вие едно си знаете, едно си баете - венерическите болести, та венерическите болести.
Ей, научете се да четете, бе!
Ни най-малко не оспорвам факта, че медицинските лица, както и фанатично вманиачените в здравето си хора, живеят в свят на болни и на болести.
Аз пък не познавам нито един/една болен от венерическа болест.
Подозирам, че ме провокирате да напиша мнението си за медицината и медиците за да ме изхвърлят окончателно от този форум Simple Smile
Ясно стана, че всеки си живее в собствен свят, не разбирам с какво моя ви пречи, след като нямаме никакъв досег Simple Smile

Отклоняваш се, колкото да потърсиш "първопричините" Wink Нямало общо с венерическите болести, ама веднага намеси думата "фанатици" Laughing Не познаваш болен от венерическа болест, значи те не съществуват? Сигурно познатите ти са от "загубилите" свободата си, ама сигурно не по свой избор Laughing Параноидните мисли, че някой се опитва да те провокира сам да се изгониш от форума дори няма да ги коментирам. Та кой изопачава и живее в собствен свят?

# 730
Колко пъти трябва да напиша, че не съм против презервативите? И никъде не съм даже намекнал, че може да съм?
Всички ли сте тук учителки по български?
Три страници по 30 реда ако го напиша, ще получите ли удовлетворение? Wink

Скрит текст:
Отклоняваш се, колкото да потърсиш "първопричините" Wink Нямало общо с венерическите болести, ама веднага намеси думата "фанатици" Laughing Не познаваш болен от венерическа болест, значи те не съществуват? Сигурно познатите ти са от "загубилите" свободата си, ама сигурно не по свой избор Laughing Параноидните мисли, че някой се опитва да те провокира сам да се изгониш от форума дори няма да ги коментирам.
Та кой изопачава и живее в собствен свят?

Някои хора едно огледало нямат у дома.

# 731
  • София
А защо реши, че става дума за презервативите, а те не са просто пример? Smile

# 732
Пример за какво?

# 733
  • София
"Загубената свобода", за която се жалваш.

# 734
Описвам личните си наблюдения, но самият аз не съм загубил свободата си, още по-малко да се жалвам. И, о, изненада, не съм болен от венерически болести (не настоявам да ми се вярва). Ако се върнеш, ще прочетеш, че съжалявам хората, които са я загубили. Но може би не трябва. На тях не им пречи, даже са доволни.
Не им тежи отговорността на свободата. Друг им е виновен за всичко.

Общи условия

Активация на акаунт