Раздяла или изневяра

• 32 224
  • 773
  •   1
Отговори
# 150
Чрез битовизмите да се реши проблем с нездравословна/ липсваща комуникация и липсващо уважение?! За мен звучи абсурдно.

Битовизмите се решават с открит разговор и договореност, по възможност - делегират се на домашна помощница, почасово, най-вече, за да остане време именно на двойката/ семейството.

Както нямат секс, с огромна вероятност някой друг да го дава на съпругата, сега остава мъжа и да си надене престилката и да стане домашна помощница. Ще му се смеят и децата.

Това не означава да не се опита да проведе честен разговор, вкл. и за секса. А за последното - и да действа...

Не са битовизми. Acts of service. На някой хора това е езикът им на любовта. Да правят неща за тях. И това беше пример. Може да се замени с всичко, което обича съответния човек.
Но не ме разбрахте. Така или иначе автора се изпари. Всичко нататък е безсмислено.

# 151
Значи ...
Когато жената върши битовизми, тя си върши битовизмите.
Когато мъжът не участва в битовизмите, а има нужда, за да се разтовари жената, внезапно битовизмите могат и е препоръчително в максимална степен да се делегират на помощница.

Само мъж, и то супер мързелив и нахален, може да си помисли, че това е прекрасно решение за оправяне на положението. И със сигурност ама хич не разбира защо положението въобще се е влошило.

# 152
А авторът се изпари, защото...

# 153
  • here and now
Защото явно е намерил, каквото е търсел тук.
Мине се не мине някакво време и един и същ човек с различен профил пуска същата тема...

# 154
  • По света и у нас
Между другото доста голяма част от битовизмите ги създава мъжа.
Той яде повече или иска да яде готвено всеки ден, той си разхвърля чорапите, прането и леглото са наполовина негови, повече от половината мръсни чинии са негови, половината мръсотия, прахолях и косми са генерирани от него, такаче, какво ви е странно че жената ще се зарадва? Аз ще го и почерпя ако вземе да подреди.

Може ли някой някога и за мен да се погрижи, и мен да поглези?

Последна редакция: вт, 22 апр 2025, 08:08 от PriMadonna

# 155
Само хора на ниско ниво, пресмятащи/ калкулиращи всяко свое усилие и неспособни на адекватна комуникация, могат да изваждат битовизмите на преден план при счупени отношение. Най-лесното и умното е да се вика домашна помощница, за да има мир и разбирателство между двамата в семейството. Има все още много консервативно-патриархално възпитани жени, за които едва ли не е срамно чужда жена да върши домашната работа. И тогава тя се напряга, че чужда жена "влиза в къщата", но пък ако тя е решила да кръшка и да "наказва" мъжа си, тогава той трябва да надене и престилката...

# 156
  • По света и у нас
Извинете, че съм на такова ниско ниво и си калкулирам енергията за извършване на работа, която се заплаща и то не евтино. Освен това в деня има само 24 часа от които не съм вкъщи към 10, 8ч. спя, 4 ч. се занимавам с деца, храненето им, къпането и домашните им. И какво остана = 2ч, за кого или какво мислиш, че е редно да отидат тези 2 ч?

Всички сме били перефктно обработени да функционираме патриархално, но уви, като ни бутнаха и твоите задължения в ръцете (да ходим на работа), престана да ме е срам да изтъквам колко струва твоя комфорт, който съвършено неглижираш, като че ли ти се полага по право мъжко.

Последна редакция: вт, 22 апр 2025, 07:56 от PriMadonna

# 157
Петко, ти такива жени в реала познаваш ли? Които ги е срам да имат домашна помощница? Защото аз нито една!

Обикновено или не им се плаща, или мъжът е толкова консервативен, че не иска. Това поне са моите наблюдения за България.

# 158
За пари става дума обикновено. Защо да се дават пари "на вятъра", след като жената може да го върши безплатно.

# 159
Аз тези дни научих хубавия английски израз bang-maid. Това искали повечето мъже - прислужница, с която да правят и секс. Hushed

# 160
Миенето на чинии няма да оправи отношенията, но делегирането на цялата работа вкъщи на жената е довело до счупените отношения.
В темата виждаме гледната точка на мъжа, но ако видим и другата, ще разберем реално какъв е проблемът.
Като цяло не мисля, че любовница или развод ще направят мъжът изключително щастлив. Със следващата ще се случи абсолютно същото. Ще има цветя и рози известно време, после ще я затрупа с мръсните си гащи и чинии и ще каже "тя не ми пуска, тя не ме обича". Проблемът се търси отвътре навън.

# 161
  • София /Абсурдистан
Аз имам помощница и грам не ме е срам. И да, не е евтино.

# 162
Много жени са идеални домакини и така се поставят нещата, че не трябва помощ. А и никоя не може да го свърши като тях.

На мен това с домакинството и чистенето не ми е силна страна, казвам си го още в началото и помощ има. Не мога да огрея навсякъде все пак...

# 163
Затова разхвърлян човек с разхвърлян да се събира.

# 164
  • Далечният изток
Напротив - разхвърлян с прибран, ама много прибран, с ОКР ако може, че така няма да има проблем да прибира и да чисти, с когото и с какъвто да живее. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт