Раздяла или изневяра

• 32 185
  • 773
  •   1
Отговори
# 240
Въпреки че те нападнах в началото, звучиш ми като готин и разумен човек.
Тъй като няма как някой външен да знае истината по-добре от теб, довери се на преценката си и направи, това което усещаш, че е правилно. В крайна сметка животът е кратък и ако и двамата сте нещастни там, където сте - по-добре да си хващате пътя. Ако тя е недоволен мрънкалник, на който все не може да се угоди… ми и това не си е работа да се търпи..

# 241
По принцип не искаш да говориш против жена си, но говориииш Grinning .
Така се радвам, че нямам принципи.
То това е може би и което тя усеща. Не я харесваш достатъчно. Харесването и нехаресването, не се оправя с разговори.

# 242
Освен всичко друго, може да има и обективни причини. Да я тресе тежко критическата, да има проблеми с щитовидната жлеза и други подобни. Едно банално разстройство на съня за дълго време прави човек отвратителна, кисела заядлива гадина.

# 243
Според мен, рядко са едностранни нещата.
Много е лесно да се критикува и вади най-лошото у другия, когато не може да се защити.
Всичко зависи от това, коя страна слушаш.
Ако тя пусне тема с обратната страна, може да се окаже, че сме на нейна страна. И пак да е грешка.
Ограничени данни. Избрани събития и проблеми. състояние под афект. Рядко дава пълната и ясна картина.
Всеки си живее в неговия балон на жертва.
Авторът пише интелигентно, сигурна съм, че и жена му не е глупава жена. Сигурна съм, че ще се разберат някак.

# 244
Леко се е самозабравила тази жена. Не оценява това, което има. Без съмнение, няма начин мъжът да е перфектен. Предполагам, че не това е проблемът обаче. По някаква причина като гръмоотвод на него се събират всичките недоволства на тази жена. Времето лошо, шефът наглее, колегите досадни, задълженията много, силите недостатъчни - маса неприятности, които не винаги лесно се понасят. И една удобна мишена, която не отговаря и чрез йкоято всичките недоволства могат да се фокусират в една точка и да се разтоварят.

Определено разговор и изясняване на другата гледна точка ще помогне, ако не за друго, поне жената да разбере какво може да изгуби. И вече тя да си решава дали то е толкова маловажно и несъществено, та да е даже по-доволна без него. Или сте екип и се подкрепяте взаимно, или всеки за себе си и без недоволни.

# 245
  • София
358, директно да си ходи госпоицата, след последния ти пост по-горе.
Не виждам какво правиш с нея повече.
Със следващата ще знаеш как да не се държат с теб, и парираш всичко в зародиш, ако започнеш да виждаш яко червени лампи, светофари, или почва да ти говори нещо на въпреки. Не бъди повече мазохист.

Разчитам, че с разговор с нея ще изясним кой какво иска. Ако държи поне малко на мен, ще трябва да се опита да се коригира. Все пак не винаги е било така. Същото важи и за мен, тъй като и аз не съм безгрешен.

А кога се промениха нещата?

Иначе виждам, че вече си стигнал до заключението, че нещата не могат да продължават така. Това е напредък.

# 246
И аз съм на мнение, че истината е по средата. Ако чуем нейното мнение и гледна точка, ще се изясни картинката.

# 247
А аз съм на мнение,че мъж, който се оплаква от очакванията на жена си, трябва веднага да освободи тази жена от присъствието си. Или жената нека реши да не отговаря на очакванията му. Ама тогава ще се окаже, че тя няма такава привилегия.

# 248
Според мен, рядко са едностранни нещата.
Много е лесно да се критикува и вади най-лошото у другия, когато не може да се защити.
Всичко зависи от това, коя страна слушаш.
Ако тя пусне тема с обратната страна, може да се окаже, че сме на нейна страна. И пак да е грешка.
Ограничени данни. Избрани събития и проблеми. състояние под афект. Рядко дава пълната и ясна картина.
Всеки си живее в неговия балон на жертва.
Авторът пише интелигентно, сигурна съм, че и жена му не е глупава жена. Сигурна съм, че ще се разберат някак.

Абсолютно вярно твърдение. Всеки си има своя гледна точка. Тъй като казах някои не съвсем добри неща за нея, съм длъжен да кажа и нещо положително. Когато се запознахме, жена ми беше младо, хубаво момиче, като и до днес аз си я харесвам. Изключително умна жена. Една от най-умните, които съм срещал. Въпреки моето 50-процентно участие, децата са ни много умни😀 Беше много амбициозна и имаше добра кариера. Не залиташе по скъпи дрехи, бижута, козметични процедури и т.н. Нацепените батки на плажа не са неин тип. Аз по принцип съм интроверт и нямам много голяма социална среда, но тя ме прие такъв, какъвто съм. Сигурно това и липсва в някаква степен. Не мога да отрека, че прави всичко възможно за правилното развитие на децата. Направи всичко, за да могат да учат в елитни училища. Не е малко. Сигурно се питате може ли двама души, които са на горе-долу едно и също интелектуално ниво, споделят сходни виждания за живата, не се карат за пари, не им липсват материални неща, да се разминат тотално? Да, може, факт.

# 249
Може, може. Точно по пирамидата на Маслоу като са задоволени физическите и битови нужди идва нещо повече. Което нерядко се оказва граничен камък за много отношения.
Така че – дерзай и не се натискай в отношения, които те карат да бъдеш нещастен. Без значение кой крив, кой прав. За себе си всеки е прав.

# 250
  • София
Сигурно се питате може ли двама души, които са на горе-долу едно и също интелектуално ниво, споделят сходни виждания за живата, не се карат за пари, не им липсват материални неща, да се разминат тотално? Да, може, факт.
Любовта не е механичен сбор от годни за логаритмуване части. Проблемът при дългите връзки и браковете е, че е трудно едновременно човек да се наслаждава на сигурността на връзката и да запази тръпката и несигурността на ероса. И хората си стават роднини. При вас нещо друго е станало, за да се превърнете във врагове и ти явно го пропускаш. Някъде си предал или дълбоко обидил тази жена, според мен, и тя се е отчуждила.

# 251
  • Пловдив
Цитат
Изключително умна жена. Една от най-умните, които съм срещал

Цитат
За съжаление жена ми има прекалелно големи очаквания към мен. Общо взето положението е всичко или нищо
винаги се гледа под лупа това, което не съм свършил или пък не съм постъпил добре
не мога да се оставя да ми казва, че абсолютно нищо не върша и всички други мъже са по-добри от мен

Тези два цитата.............

Умна за работата , умна за децата , умна за хората , умна като знания..........но не е умна за живота с теб. Може би не е умна за живота с мъж. Не знае , не може , дори и да е леко обидно за теб .......може с теб да не иска да е такава , също е възможен вариант.

Като не се сеща да има отношение към теб , към нуждите на мъжа до нея. Хайде де , мъжете сме прости , искаме да се чувстваме като рицари и някой да го оценя това .........уж не е сложно , уж е умна а не го прави .........дали е толкова умна е въпроса?

Донякъде те разбирам и съм го преживявал.........трудно ти е да си го обясниш, толкова знае , толкова може а не се ли сеща да ми каже ....."гордея се с теб" и аз да литна.
Дали имаш своята вина ..........имаш. Мълчал си ........мълчал си за всичко и си разчитал ,че на "тя е умна"  сама ще се усети , сама ще си анализира и поправи грешките.

Без да съм лош пророк ......най вероятно в някакъв разговор ще чуеш "Аз съм си такава" .......и туше!

Допълвам и за Бояна....не е задължително нещо да е направил.....бавно и методично си е действала....Човека е стоял с наведена глава и се е надявал. ...но е дошъл денят в който лампата му е започнала да свети и да си задава въпроси защото осъзнава, че нещо не е както трябва. Събужда се от летаргичният сън.

Последна редакция: нд, 27 апр 2025, 11:45 от Sun2000

# 252
Мнението на Бояна ме подсеща за Естер Парел, има интересни подкасти и книга от нея.

# 253
Хубаво, ходите заедно на почивки, в домакинството и двамата участвате, децата и двамата обичате и гледате... Какъв ви е проблемът, бе хора? Не харесвате едни и същи филми... Ами то май само сексът остана като проблем. Ако може да се каже "само", когато става дума за секс. И свързано с това, как (според теб) те гледа тази жена...
Не сме малки деца, ако там е заровен ключът от палатката, има варианти, знаеш. Могат да се оправят нещата.

Още в началото на публикацията споменах, че просто не сме подходящи един за друг. Бях се зарекъл да не говоря нищо лошо за жена ми, но в този случай няма как да отговоря на въпроса. За съжаление жена ми има прекалелно големи очаквания към мен. Общо взето положението е всичко или нищо. Ако е трябвало да направя опреден брой неща през седмицата или да постъпя по определен начин, винаги се гледа под лупа това, което не съм свършил или пък не съм постъпил добре. Всичко добро, което съм свършил за деня, е вече забравено за следващия ден. Този режим е адски натоварващ, поне за мен.

Тъй като все пак ми е останало някакво себеуважение, не мога да се оставя да ми казва, че абсолютно нищо не върша и всички други мъже са по-добри от мен. Да, знам, че не съм перфектен, но съм абсолютно убеден, че правя много повече за семейството от другите мъже. Доста често се стига до скандал, след който не си говорим поне по 3-4 дни. Може да се каже, че поне 70% от времето сме скарани.

Струва ми се, че наближава времето, в което ще ú кажа - да, не съм перфектен, не съм добър за теб, не мога да отговоря на твоите изисквания/очаквания, свободна си да си намериш мъж, който ще се справя по-добре от мен. Не се съмнявам, че има такива. Явно просто не сме един за друг.

Съжалявам, че ще ти го кажа, но съм сигурен на 95 % поне, че има друг мъж. Дали колега дали някой друг, но тя индиректно те сравнява с него. Дали кой как се държи, какво постигнал и т.н. са подробности. И според мен с него е добра "мишка", а спрямо теб е "лъвица". Ако имаш начин и възможности извърши съответни оперативни мероприятия за поне 2 седмици.

# 254
Присъединявам се към мнението на БореПерника. Тази жена е насъбрала към автора и или в момента изневерява, или е изневерявала в миналото. Тя е рационална, но вътрешно изпитва вина - умна е, но умът и не може напълно да заглуши емоциите. Точно така може да бъде - тя прави сравнение с друг/и мъж/е и даже търси оправдание за себе си, за да подтисне вината си - че мъжът и (авторът) не е достатъчен и тя "правилно" е била и с друг/и.

Липсата на секс само би доказала секс другаде за нея.

Откровено казано, надявам се да не съм прав. Защото ако съм прав, този брак го пишете бегал. Просто едни умни хора са се събрали, потрудили са се, опитали са се, но нещата не вървят. Липсата на комуникация също накланя везните за друг/и мъж/е.

Авторе, без да влизаш в детективи романи, наистина сякаш е най-добре да говориш с нея и да се опиташ да се изясните. Апропо, ако тя е наистина много умна, може да бъде и много манипулативна. И да те уверява, че ще положи усилия, че няма друг мъж, че  може би ти грешиш - имаш склонност да се поддаваш на газлайтинг.

Заслужава си да опиташ, но ако не се получават нещата, сам се досещаш накъде е изходът...

Общи условия

Активация на акаунт