Операция на щитовидната жлеза-21

• 11 791
  • 224
  •   1
Отговори
# 165
Дани, 🤗

Аз "проглуших ушите" на останалите момичета тук - да се жалвам почти във всеки мой пост след операцията си при този доктор.
Направо им дотегнах да повтарям все едно и също... 🙆🫣
И всеки път си казвам да се въздържам и да не пиша, но пак не успявам.
То при мен вече си е станало психологическа травма, от която не мога и не мога да се освободя...
Колкото и да се мъча и опитвам.

Съжалявам искрено, че така се е случило при баща ти. 🥺
И двамата не е трябвало да се оперираме, а още по-малко пък при този доктор.
Ама ето на - беля! 🤷
Откъде да знае човек какво го чака зад ъгъла...

И аз се подведох по това, че е завеждащ Ендокринологията - професор с титли, опит и познания...

Мен не ме е преследвал, аз сама му се набутах в ръцете.
Без въобще да проуча нещата, без да се поинтересувам за повече подробности.
Нито за доктора, нито за себе си - какво точно е състоянието на жлезата ми.

Нито се вслушах в интуицията си, която ми подсказваше, че ще допусна грешка.
Направо ми "крещеше"!
Толкова много "сигнали" ми се дадоха, толкова много "червени светлини и светофари", ама на човек като му е писано да си "счупи главата"...
И то сам да си го причини. 😔

И при другите доктори се случват грешки.
Доста хора не се чувстват добре и имат усложнения, но няма какво да направят вече.
Нито могат да върнат времето назад, нито да се въздържат от операция - особено ако им е казано, че се налага и няма как да им се размине такова нещо. 😟
Да, деликатна област е това наше вратле, ама като ни изкомандват докторите: "Отивай!" - какво друго можем да направим? 🥹
Освен да бъдем внимателни, предпазливи и да се опитваме да подходим с разум и мисъл.
А не с излишна емоция, страх и притеснение.

Дано нещата с твоя татко да се пооправят, доколкото е възможно, и след време да се почувства малко по-добре!
Ще ви стискам палци! 🙏
Прегръщам те, подкрепям те и те разбирам напълно!
🍀❤️✨

Здравейте,

бихте ли споделили колко време продължава операцията, колко дни е престоят в болницата.
Благодаря Simple Smile

# 166
Първият преглед ми беше при него, по препоръка на личния лекар.
Първо на регистратурата ми казаха, че се плаща "горе". Естествено горе в отделението касиер няма.
После чаках 4-5 часа, защото в отделението е хаос, персонал няма. И накрая като ме прие, Ганчев ми каза, че не съм спешен случай и не можел да ме оперира, защото съм била дебела и нямало кой да ме свали от операционната маса. Освен това каза нещо, което за мен е престъпно - че операцията е опасна. И за констатацията, че съм дебела, ми дръпна 100-те лв от ръцете и ми каза, че ако за месец и половина сваля 25 кг, да му се обадя.
Отвратена съм.
Че имам излишни кг, е факт. Но врата ми е слаб SatisfiedSimple SmileSatisfied Когато споделих всичко това с д-р Видинов, той направо подскочи от възмущение.
Жалко, много жалко за институцията Майчин дом като цяло.
От мен твърдо НЕ!
Ужас! Е как може такова нещо? Той и Начев се кара на хората.... Къде да отида тогава? Пандев? Видинов?

# 167
  • София
etaniel, аз се оперирах при д-р Видинов в Софиямед. Всичко мина много добре. Въпреки противоречивите отзиви за тази болница като цяло, аз съм безкрайно доволна от престоя си и отношението. Има много добра организация, има предостатъчно персонал, всички бяха много мили и най-вече бързи и адекватни.
Отношението на д-р Видинов ме изуми. Как може да помни всички и всичко, наистина недоумявам. Операцията ми беше 2,5 месеца след прегледа. Събудих се още в операционната, бяха ме сложили на транспортната количка. Докторът беше там и ми каза "Сложихме ти готина упойка, виждам, че си добре. И видя ли че намерихме кой да те свали от операционната маса, ти не си толкова страшна!" После в стаята се преместих сама на леглото.

Аз съм докторска дъщеря, доста съм корава, понасям, не мрънкам, не хленча и т.н. Но това в Майчин дом ми дойде в повече. Имало само една сестра и една санитарка за всичко в отделението и те нямало да се справят с мен и т.н. Докато висях там цял ден, видях поне трима оперирани мъже но над 180 см и над 130-150 кг, не знам кой ги е местил. Така де, като не ти се занимава, прехвърли на някой колега!
Явно в отделението е трагедия. Но как да е по друг начин, като всеки гребе и прибира на ръка, а за средния медицински персонал отсава само тежката работа и една МРЗ.

# 168
Novodomka, 🤗

Понеже се обръщаш към мен и ме питаш...

Само няколко теми назад, бях описала доста подробно как мина моята операция.
Имаше една притеснена млада майка, на която й разказвах как е било при мен и се опитвах да я успокоя (доколкото можех). ☺️

Иначе, преди 4 години (в началото на 2021-ва) проф. Георги Тодоров оперираше във Втора хирургия към Александровска болница.

Малко по-късно (същата година) се е преместил в Майчин дом.
Където се е оперирал бащата на Danita, за чийто случай тя ни сподели. 🥹

Няколко поста назад, една дама е описала доста подробно как е минала операцията й при д-р Калин Видинов.

Ако имаш нерви и търпение, може да потърсиш назад във форума, може би 2-3 теми (или повече) - който е бил по-активен, е понаписал нещичко за себе си и своя конкретен случай.

"Прелисти" няколко страници по-назад, опитай се да вникнеш в емоциите и споделените неща на всеки от писалите тук.

Случаите, колкото си приличат, толкова се и различават понякога.
Както и мненията и начинът, по който се чувства всеки отделен човек.

Само не се плаши - опитай се да останеш разумна и разсъдлива, не се поддавай на прекалена паника, страх и емоция, защото това само ще ти навреди.
И ще те натовари допълнително.
А и така се допускат най-големите грешки...

Може и другите момичета да се включат и да разкажат как е минало при тях.
🙏🍀❤️✨

# 169
  • Бургас
И аз съм прясно оперирана при д- р Видинов преди 6 дни в Софиямед . Мога да кажа само добри неща за доктора и отделението . Прекрасно отношение от персонала , перфектна чистота.

# 170
а как са ви белезите ? И лепени или шити сте ?

# 171
ха така...ми освен да отивам към Софиямед - Видинов за консултация *Калин Видинов ли е докторът?....аз се записах засега при някакъв др Пунчев от Ендокринологията в Майчин дом за консултация...
Иначе съм била в Софиямед за други операции и също съм доволна, баща ми също е доволен.
А има ли някой с РАЙ да си е изсушил жлезата? Ако да, къде и колко време стоя в изолация? Благодаря

# 172
Ужас! Е как може такова нещо? Той и Начев се кара на хората.... Къде да отида тогава? Пандев? Видинов?
Д-р Начев мисля, че не прави операции. Ходя при него на прегледи от 20 години. Никога не ми се е карал, даже е много любезен. Просто говори бързо:)

# 173
Здравейте, да споделя и аз мнение за д-р Виденов и Софиямед. Оперираха ме в началото на юли - махнаха единия лоб, операцията мина добре, възстановяването върви добре, всичко е наред с гласа ми, още чакам резултати хистология.
Очарована съм от отношението на персонала (сестри и санитари) в болницата - мили и отзивчиви, поддържа се чисто. Д-р Видинов не е от най-приказливите, но ме видя, че бях доста притеснена и се опитваше повече хумористично да ми отговаря на въпросите. Само позитивни неща мога да кажа за отношението му, два пъти дойде да ме види след операцията. Изписаха ме на третия ден след операцията.

# 174
  • Варна
За момента всички мнения за него са много позитивни, което е чудесно. Сигурна съм, че ако преди 4г се споменаваше името му, щях да съм избрала него на 200%.

# 175
exsberry, 🌺

Досега съм попадала само на едно мнение на дама в групата във Фейсбук, която съжалява, че се е доверила на д-р Видинов, защото след операцията й се е оказало, че е с няколко неотстранени заразени лимфни възли.

Но доколкото разбирам от коментари на други потребители в групата - почти на всички от известните хирурзи им се е случвало да оставят заразени лимфни възли по време на отстраняването на жлезата. 🤷

Както е станало и при теб - то вие повечето се чудите дали са се появили след време, или са си били там още по време на операцията.

А една голяма част от хората не се чувстват добре заради самата липса на жлеза.
Не заради начина, по който е направена операцията.
Може докторът да е бил много внимателен и прецизен и операцията да е извършена качествено и старателно - просто тялото при някои хора не реагира добре на отнемането на този толкова важен орган.
На заместителната терапия и на липсата на собствени щитовидни хормони - които да регулират едни от основните процеси в тялото ни.

Както е въздъхнала тъжно една дама: "Ако не ми бяха открили този проклет рак, никога нямаше да им дам да ми отрежат жлезата!" 🥺

Аз съм склонна да вярвам на всякакви мнения - щом има хора, които пък твърдят, че се чувстват добре без жлеза, а някои дори се радват, че вече не е в гърлото им (дори и да не е било нещо лошо) - значи наистина е така. 🤔

Дори има възклицания от типа: "Животът е много по-хубав без жлеза!"

Тук вече съм доста скептична и ще си премълча пред този толкова изявен ентусиазъм... 🙄
Защото при подобни констатации се чувствам като някакво извънземно, паднало от Марс, или някоя друга планета.
Чак такава крайност и патос, определено не ги разбирам и не ми звучат сериозно и искрено, но всеки си знае себе си... 🤷
Щом си вярват, че е така...

А колкото до имената на всички от известните хирурзи - пак си зависи от хората, които са им се доверили.
Както има много доволни и безкрайно благодарни хора, така има и недоволни и критични мнения.
Наистина - колкото хора, толкова и случаи, толкова и мнения...

etaniel, 🤗

Тук в този форум едва ли ще ти отговорят на тези толкова важни за теб въпроси.
Разбирам лутането и чуденето ти - накъде да се насочиш, какво да избереш и какви стъпки да предприемеш...

Може би наистина е най-добре да си се консултираш с някои от докторите, които си си набелязала и да си направиш самичка преценка и избор.

Защото различните и разнопосочни мнения (кой доволен, кой не) може само да те объркат повече.
Прекалено противоречиво е всичко.
Желая ти от сърце да намериш правилното решение за теб! ❤️
И твоя конкретен случай!
🍀🌈✨

Последна редакция: ср, 23 юли 2025, 20:13 от Непоправима романтичка

# 176
  • Бургас
а как са ви белезите ? И лепени или шити сте ?
Отвън няма конци , само вътрешни са , а за белега е още рано да се каже

# 177
Момичета,аз от доста време съм в някаква група във фейсбук за папиларен карцином и виждам,че всички коментират вида на карцинома който имат-размер и вид на клетките,както и допълнителен тест при взимането на материал от биоспията,който се казва  BRAF.Това изследване показва как се развиват клетките-дали бързо трябва да се оперира или може да се чака и наблюдава.На мен такова нещо не са ми пуснали и доколкото прочетох се прави по заявка от ендокринолог,а ако искам сама да си го изследвам трябва да отида до ендокринологията в Майчин дом,да си взема блокчетата и да платя (между 400 и 600лв.)Касата иначе го покрива…Някой дали е задълбал толкова?Аз тези дни ще пускам изследвания на хормоните и мисля да мина през някой ендо да видя дали всичко е наред,че няколко месеца не съм ходила и се правя,че нищо ми няма Simple Smile

# 178
  • София
Здравейте.
Ще кажа какво се случва при мен и аз до къде съм стигнала.Просто споделям за да ми олекне малко на душата.
Все още към този момент съм с щитовидна жлеза.За първи път ми откриха възел преди 8г. на ПЕТ скенер поради друго заболяване. тогава ми казаха да направя биопсия. Направих я при Живка Бонева в МВР / при нея ,защото ми е позната/. Тя видя и други възелчета. Биопсията излезе без изменения. и така в продължение на 7г нищо не съм  провла ,нямах никакви проблеми , въобще не съм мислила за щитовидна жлеза. От миналата година влезнах в серии от притеснения за нея.Започнах да усещам стягане в гърлото и реших да отида пак при др.Бонева на преглед.Възела се е увеличил с 1 см. От там се почна консултации с поне 4 други ендокринолози. От години се следя за вътрешни органи и млечни жлези при една и съща докторка ,тя също прави и ехография на ЩЖ. За нея няма проблем с  възлите ми ,не й изглеждат проблемни на ехограф.По мое настояване реших да направя биопсия. Записах час / пак при уж познад доктор / във ВМА.Изключително вулгарно поведение ,искаше на следващият ден да ме вкарва за операция и махане на ЩЖ. Дори не му и запомних името.Не поиска да ми направи биопсия ,защото съм била за операция. След няколко дни отидох при друг ендокринолог - много възли видя.назначи биопсия в Майчин дом.Записах час за м.10.Но аз не мога да чакам и реших със записан час да направя такав в болница СВ.София - на уговореният час доктора реши ,че ще излиза в отпуск,а аз вече бях пред кабинета му. Не ми се направи биопсия. След това с голям късмет записах час сега на 19.07.2025 консултация при проф.Пандев в Банско.Прегледа ме внимателно ,видя ми двата възела ,които са голями /единият е 2 см,другият е 2,5 см/. Носех му изследвания,направени преди месец за КАЛЦИТОНИН,ТИРЕОГЛОБУЛИН,FT4,TSH - всички са в норма. Той ми каза ,че има 15 % вероятност да бъде злокачествено и чак есента да направя биопсия  /написа ми при кои доктори/.Нямало смисъл от притеснения  според него.
Стана много дълго ,за което се извинявам.
Непрекъснато мислите са ми там.На моменти съм много добре ,не чувствам никакъв дискомфорт.Но има дни в които гърлото ми е стегнато.
Това е ,спирам ,че наистина стана много дълго.
Благодаря,че ме изчетохте.

# 179
Ако толкова много се притесняваш, ако си платиш в МД биопсията я назначават след седмица-две. Миналата година беше 300лв. Но, ако това ще те успокои, дори при моя силно съмнителен възел, ми бяха казали, че мога да си изчакам спокойно месеците до биопсията. Аз, обаче, не можех. 😀

Общи условия

Активация на акаунт