Операция на щитовидната жлеза-21

• 11 387
  • 219
  •   2
Отговори
# 75
Mia Rulana,

Ако влезеш във форума на момичетата с Хашимото - почти съм сигурна, че ще ти кажат, че е започнала да го отключва (при тези стойности). 🥹
Те с годините са станали вече такива "ветерани", че по-голямата част от тях сами си се дозират, сами си усещат къде, какво не им е наред.
Чели са много и сами успяват да доловят какво се случва с тях, какво трябва да подобрят и коригират.

Но, както те е посъветвала и Merelenda - най-добре е първо да си каже мнението специалист и той да постави диагноза.
Ако има такава...

Изчакайте търпеливо прегледа и после ще действате според указанията и препоръките.
🤗🍀❤️

# 76
Може ли някой да ми даде линк към тази група? С търсачката откривам само много стари публикации.

# 77
Току-що видях, че си ги намерила. 🤗

Само не се плаши предварително.
Момичетата там са добронамерени, но и доста искрени и не спестяват нищо.

Първата страница на форума им е изключително полезна и пълна с много обширна и ценна информация.
🍀❤️

# 78
И аз точно щях да пращам линк. Видях че е намерила.
Виждам че си много притеснена. Недей отсега. Изчакай прегледа при доктора.
Излишно се натоварваш според мен. В тая възраст хормоните играят. Не ги "разчитай" като при възрастен. Сами по себе си антителата не значат лечение.
Изчакай.

# 79
Благодаря ви. Паника е моето второ име. Затова и съм без щитовидна. Каквото, такова. Ще действаме според ситуацията.

# 80
В "Ергенът" този сезон имаше едно момиченце, което си тръгна в снощния епизод - Косара (едно от най-хубавите и атрактивни, според останалите участници). 🌺

През цялото време й личеше, че гушката й е леко подута и уголемена, забелязваше се и видях коментари на зрители, които също бяха обърнали внимание на това. 🥹

Явно, който е запознат и е имал някакви проблеми с жлезата (той или близките му) - веднага забелязва такива неща.

Както Merelenda спомена преди няколко поста, че несъзнателно се вглежда в гушките на хората, така и една дама от форума за Хашимото също беше споделила преди време, че още докато върви по улицата, веднага разпознава кои жени са "хашимотки" и че имат някакъв проблем с жлезата.

Аз съм същата след операцията - докато гледам телевизия или вървя по улиците - несъзнателно търся белег или някаква по-странна форма на жлезата. ☺️
Най-вече сред дамите - телевизионни водещи, актриси и всякакви други известни и неизвестни личности...

Не се плаши - явно напоследък има някакъв бум на хора с проблеми с жлезата.
Не е нещо ново и нещо необичайно.
И няма значение от възрастта...

Успокой се, доколкото можеш - наистина не си самичка в това. ❤️
Често срещан проблем е...
Но е поправим и може да бъде овладян до известна степен, когато се вземат мерки.
🤗🍀🌈

Последна редакция: пт, 16 май 2025, 18:16 от Непоправима романтичка

# 81
Здравейте мили хора!Излезе ми резултата от Ямр с контраст.Увеличени лимфни възли,но не били подозрителни за разсейки.Възела си е там-свети…И бонус-доста простотии по прешлените на врата:)Ще изчакам до есента и тогава ще действам…

# 82
AliAngel, 🤗

Аз, без изобщо да се правя на някакъв "разбирач" - само искам да ти споделя, че преди около 2 години, със ставането от леглото, заради ниското кръвно (може би), ми се зави свят и се изплющях на земята по гръб. 🥴
Направо като талпа...
Ама така "хубаво" се изтърсих - добре че беше на килима, а не на някой теракот в коридора или банята. 🙈🙃

Понеже се постреснах да не съм изпотрошила или пукнала някое ребро - отидох на "Рентген" - е, нищо сериозно не се беше случило, не бях направила някаква голяма беля.
Но на листчето, също като при теб, пишеше: "дегенеративни промени".
Казаха ми, че било нещо нормално за възрастта ми - 40+ и нямало нищо кой знае какво.
Тоест - всичко било нормално.

Та исках да ти кажа, че, ако беше свързано с жлезата или възелчето ти - щеше да пише съвсем друго нещо...

Това, което ме притеснява и ми е криво за теб, е, че на биопсията е излязло 6-та категория.
И може би е такава тази "гадинка". 😕

Иначе някои доброкачествени "колоидни" възелчета също "светват" и на биопсията дават някакви отклонения...

Но май при теб не е такова. 🥹
Хубавото е, че се държиш и успяваш да запазиш самообладание и някакво сравнително спокойствие.
Наистина ти се възхищавам! ❤️

Просто исках да ти напиша нещо мило и да ти кажа, че съм с теб и те подкрепям.
Дано не съм досадила много с моите фермани и философствания...
Прегръщам те! 🍀😘

# 83
Непоправима романтичка, мислех си, че само на мен ми се привиждат проблеми със споменатата от теб участничка в риалити.

Mia Rulana, стискам ти палци всичко с момичето ти да е наред и проблемите и да са някакво временно състояние, което да надрасне. Ако се стигне до лечение, то нека е леко и възстановяването да е бързо. В крайна сметка, забелязала си нещо много бързо и достатъчно рано, за да даде тежки последици върху организма и не го неглижираш.

# 84
Аз понеже надниквам във фен страницата на предаването и видях, че доста дами са обърнали внимание на вратлето й.

Дори и в други сайтове, където пишат и коментират "Ергенът" - пак имаше хора, които са забелязали и им е направило впечатление.
Просто ми излизаха в интернет случайно - не ги бях търсила аз самата конкретно. ☺️
Нали всички знаем какъв "клюкарник" настава в интернет пространството, когато започват да излъчват някое предаване... 😏

Та явно не сме само ние двете, които са обърнали внимание на това...

Дано младата дама и майка й да знаят за проблема и да са взели мерки! 🍀

А за Mia Rulana и момиченцето й - напълно подкрепям думите и пожеланията и на двете ви с Merelenda! 🤗❤️

# 85
AliAngel, 🤗

Аз, без изобщо да се правя на някакъв "разбирач" - само искам да ти споделя, че преди около 2 години, със ставането от леглото, заради ниското кръвно (може би), ми се зави свят и се изплющях на земята по гръб. 🥴
Направо като талпа...
Ама така "хубаво" се изтърсих - добре че беше на килима, а не на някой теракот в коридора или банята. 🙈🙃

Понеже се постреснах да не съм изпотрошила или пукнала някое ребро - отидох на "Рентген" - е, нищо сериозно не се беше случило, не бях направила някаква голяма беля.
Но на листчето, също като при теб, пишеше: "дегенеративни промени".
Казаха ми, че било нещо нормално за възрастта ми - 40+ и нямало нищо кой знае какво.
Тоест - всичко било нормално.

Та исках да ти кажа, че, ако беше свързано с жлезата или възелчето ти - щеше да пише съвсем друго нещо...

Това, което ме притеснява и ми е криво за теб, е, че на биопсията е излязло 6-та категория.
И може би е такава тази "гадинка". 😕

Иначе някои доброкачествени "колоидни" възелчета също "светват" и на биопсията дават някакви отклонения...

Но май при теб не е такова. 🥹
Хубавото е, че се държиш и успяваш да запазиш самообладание и някакво сравнително спокойствие.
Наистина ти се възхищавам! ❤

Просто исках да ти напиша нещо мило и да ти кажа, че съм с теб и те подкрепям.
Дано не съм досадила много с моите фермани и философствания...
Прегръщам те! 🍀😘

Прегръщам те и аз!Благодаря от сърце за подкрепата ти Simple Smile
И аз имам доста падания-сноуборд,кърмене 2х2 години..та,има от къде да съм прецакала гръбнака,но това не ми е драма сега…Търпя си болките.А за другото-есента ще го оправя:)Започнах на своя глава да пия Л-тироксин 25 мг.Проф.Пандев каза да не взимам нищо,но навсякъде чета,че TSH трябва да е по-ниско като е рак,а моето е 2,7.Дано не греша..

# 86
Душичка... 🤗

Щом си решила да го взимаш, стига да ти понася и да нямаш някакви странични ефекти.

Иначе в нашите случаи "Левотироксин"-а докторите го изписват след операцията и ако хистологията не е била добра - наистина трябва да е много силно потиснато TSH-то - чак да отива към нулите.

Твоето засега си е много добро - по средата на референтните стойности. 🙂
Най-вероятно жлезата си ти работи добре.
Само това възелче "обърква" нещата...

А дамите с Хашимото или само хипофункция (без Хашимото) са принудени да взимат "Левотироксин", дори и да си имат жлеза.
Защото е започнала да не работи добре и не им достига достатъчно количество щитовидни хормони.
И трябва да си ги набавят отвън.
С помощта на синтетичния хормон.

Но ти тези неща ги знаеш, чела си и си се интересувала.
Аз само допълних поста ти.
🍀😘

Последна редакция: пн, 19 май 2025, 18:00 от Непоправима романтичка

# 87
Душичка... 🤗

Щом си решила да го взимаш, стига да ти понася и да нямаш някакви странични ефекти.

Иначе в нашите случаи "Левотироксин"-а докторите го изписват след операцията и ако хистологията не е била добра - наистина трябва да е много силно потиснато TSH-то - чак да отива към нулите.

Твоето засега си е много добро - по средата на референтните стойности. 🙂
Най-вероятно жлезата си ти работи добре.
Само това възелче "обърква" нещата...

А дамите с Хашимото или само хипофункция (без Хашимото) са принудени да взимат "Левотироксин", дори и да си имат жлеза.
Защото е започнала да не работи добре и не им достига достатъчно количество щитовидни хормони.
И трябва да си ги набавят отвън.
С помощта на синтетичния хормон.

Но ти тези неща ги знаеш, чела си и си се интересувала.
Аз само допълних поста ти.
🍀😘

И аз съм с Хашимото…Така да обичам Япония,че даже болестта ми с това звучене хахахах:)ТАТ ми е 2 пъти над нормата,а Мат е на горната граници точно…

# 88
Една дама във форума за Хашимото се беше пошегувала преди време.
Казала на съпруга си: "Ние си живеем тримата - ти, аз и японецът. 😊
Така че свиквай и не ревнувай..." 🙃

Аз вече започвам да си мисля, че много по-малко са хората, които нямат Хашимото, или изобщо някакъв проблем с жлезата.

Още когато бях доста по-млада, на един рутинен преглед, една лекарка ми каза:
"Ох, мойто момиче, тази наша жлеза е такава "маймуна" - изобщо не знаеш какво може да очакваш от нея.
Голяма калпазанка е..."

Та така - ще се мъчим да я укротяваме някак тази "маймунка".
Колкото и непослушна и шавлива да е...
🍀😘

Последна редакция: вт, 20 май 2025, 23:02 от Непоправима романтичка

# 89

Прегръщам те и аз!Благодаря от сърце за подкрепата ти Simple Smile
И аз имам доста падания-сноуборд,кърмене 2х2 години..та,има от къде да съм прецакала гръбнака,но това не ми е драма сега…Търпя си болките.А за другото-есента ще го оправя:)Започнах на своя глава да пия Л-тироксин 25 мг.Проф.Пандев каза да не взимам нищо,но навсякъде чета,че TSH трябва да е по-ниско като е рак,а моето е 2,7.Дано не греша..
[/quote]
Не си сгрешила. ТСХ-то е добре да е около 2 и под 2. Със сигурност следващият път проф.Пандев ще каже да увеличите дозата. Аз редувам-лятото пия от 50мкг, а зимата от75мкг. Добре се чувствам когато е м/у от 1 до 2 при референтни стойности 0,340-4,940

Общи условия

Активация на акаунт