Операция на щитовидната жлеза-21

• 11 748
  • 224
  •   1
Отговори
# 195
Момичета, независимо от конкретното заболяване и състояние, най-важните неща са положителната настройка и доверието в избрания лекар. Както се казва: имало да става. Животът продължава. Естествено, има си някакъв период на възстановяване и адаптация, но драматизирането на никой досега не е помогнало. Евентуалните дискомфорти и рискове хич не е задължително да се случват. Горе главата!

# 196
Питайте хирурга - напълно възможно е всеки да практикува различно и спрямо болницата. Повечето предпочитат да се подсигурят и да махната цялата.

В моя случай ми казаха само половината жлеза. Иначе избрах Видинов за операция - и той каза половината. Идеята ми е дали се тестват лимфни възли по време на самата операция. Това забравих да питам на консултацията. Иначе на ехографията нямам засегнати възли, правих изследваия и в Турция и там така излиза. За справка - имам папиларен, подтип - класически . 1 см

# 197
Ха! Изненада! Бях при проф Хаджиева от Иван Рилски за консултация за РАЙ за Базеда ми и тя каза, че не е тя точният човек. За РАЙ за Базед (който е малки дози) ми препоръча доц Радева от Нуклеарната медицина в Младост (на Андрей Сахаров 1). Това т.нат "Ракова Болница" ли е? Чак след 18.09. Тя твърди, че Базеда се повлиява много добре с РАЙ и не се седи изолиран, не се стои в болница? Някой, минал по този път? Тук като ви четях, всички имахте изолация и престой в болница, макар и с малки дози…а и четох лоши отзиви за клиниката в Младост? Благодаря, на който се включи!

# 198
Здравейте, предстои ми биопсия на възли. На листа, който ми дадоха пише направление номер 7 и амбулаторен лист за хоспитализация. Докторът не ми каза, че трябва да постъпвам в болница. Не си ли тръгва човек веднага след биопсията? Каква е процедурата? Ще я правя в Майчин дом.

# 199
По каса трябва да ви приемат в болница май и пътеката беше 3 дни, ако не бъркам. Може и 5 да е.
На частно, когато правеше доктор Райков във Варна в кабинета, прави биопсията, носиш си материала за изследване и се връщаш с резултат при него
Всичко се случваше в рамките на няколко часа.

# 200
Въпросът е дали е фиктивна тази хоспитализация или реална:) Някак ми е странно да ме вкарат в болница без предупреждение.

# 201
До обяд се приключва и в Майчин дом. Имаше нещо за хоспитализация, но се водеше полуден или нещо такова - не помня. В общи линии - няма да ви приемат. Отивате сутринта и до обяд сте готови да си ходите.

# 202
  • Варна
Въпросът е дали е фиктивна тази хоспитализация или реална:) Някак ми е странно да ме вкарат в болница без предупреждение.

Фиктивна е - отнема минути, просто подписваш документи. После ти пращат епикриза. Общо е половин час сигурно с документи, биопсията и т.н

# 203
Хайде и тук да постна, дано някой ми отговори да ме насочи *две деца съм изкърмила успешно с БГ мамма Simple Smile, знам, че и сега ще ми помогнете!!!

Направо вече не знам кого да слушам! Едната ендо ми казва за Базед РАЙ е много подходящо, прави се от 50 години и се повлиява много добре. Другото ендо, което ме наблюдава от години вика операцията е по-добре, РАЙ е облъчване и т.н. има странични ефекти....

Какво да правя нямам идея!!!

И аз искам да се приклюва радикално с тия хипертоксикози, в такъв случай операцията е най-добре
От друга страна РАЙ е алтернатива и може да даде резултат, но там се чака 6 месеца да се види крайния вариант, трябва изолация 25 дни, която ще ми бъде трудна, нямам място къде да се изолирам сама....и в крайна сметка може да не постигне нищо и пак да има пристъпи на хиперфункция....

Дайте съвет моля! Отчайвам се! А искам да предприема мерки!!!

ПП То след сцинтиграфията може да се окаже, че не ставам за РАЙ...ако е много голяма жлезата....

# 204
  • Бургас
Здравейте ! Мога да дам съвет като наскоро оперирала се . Смятам , че това е една лека операция, ако намерите и се доверите на правилния лекар . Аз имам и друга операция на щитовидната от преди 20 години и няколко други операции. Тази за мен мина с леки болки първите дни и без оплаквания след това .По големия проблем е напасването на хормона .

# 205
  • Варна
Също бих избрала операцията. Но нека това не повлиява на решението Ви .. моят личен опит, понеже това питате:

Имам 2 операции на жлезата - тиреодектомия и лимфна дисекция - изключително леки операции за мен, имам сравнение с мозъчна (брутално гадна). Отказах РАЙ и първия път, сега също мисля да го откажа. След първата забременях, сега планирам второ дете. За мен също е по-лошият вариант РАЙ и бягам като дявол от тамян (лично мнение, малко крайно и фикс идея, да), но лично за мен минусите са, понеже си направих списък преди няколко месеца:

за:

- може да убие всички останали клетки
- може да предпази от вторични метастази

против:

- радиоактивност за всички органи/клетки
- забавяне на бременност
- вреда за бебе?
- шанс за вторичен рак (особено левкемия)
- шанс за увреждане на зъби
- може да не проработи
- изолация
- уврежда слюнчестите жлези

^ това очевидно е за рак, във Вашия случай няма да са това плюсовете. Изолацията за мен е изключително неприятна, заради децата.

# 206
Здравейте.
Накратко и моя случай.
Забременях тази година Април. При първите ПКК и урина, АГ- ти ми каза да пусна и ТСХ, което беше 2,7. Препоръча ми преглед при ендокринолог, който пък ми откри възел 2,6мм. Изпрати ме на биопсия и резултата е папилярен карцином ( бетесда 5 ). Двама специалисти ( д-р Нончев и проф Тодоров ) ми казаха, че не е проблем да изчакаме да родя и тогава да се оперирам, но... все пак си имам 1% притеснения. Най - вече за бебето. Та, за съжаление, ако има и друга дама, бремемна с карцином, която да сподели опит... ❤️❤️❤️

# 207
Exsberry, при мен е за Базедовеа болест РАЙ и е в пъти по-малки дози от тези за рак. Това, което описвате като минуси, определено е за високите дози, които се дават при ПК. Аз имам вече 2 деца, детераждането не стои за мен на дневен ред. РАЙ действа само в областта на ЩЖ, други органи не попиват от изотопа. ТГози метод се практикува над 50 години в световен мащаб. Слюнчните жлези могат да бъдат засегнати само временно. Пак казвам за Безед дозите са 10 пъти по-малки от тези за рак. Дори не те хоспитализират, пускат те в обществото още на същия ден. Само от деца и бременни се изолира за до 25 дни.
При операцията рисковете са много>

Възможност за засягане на трахеята и дишането и извеждане на стома за дишане
Засягане на гласови струни за дълго време
Засягане на вкусови нерви
Засягане на паращитовидни жлези и обмена на калций
Пълна упойка за над 2 часа
Възможност за постОП възпаления
Дренажи
Отоци
Точна ръка на хирург/човек

В Западна Европа и Щатите много често се прилага РАЙ, ако няма ТАО или възли на жлезата.

Не се опитвам да изкарам РАЙ перфектната терапия. Но ОП не е подстригване.

# 208
  • Бургас
Мисля, че според написаното е ясно какво решение ще вземете . Успех ви желая !

# 209
Ще мина на сцинтиграфия и на офталмолог и тогава според резултатите ще реша. Както казах, може да не ставам за РАЙ поради някаква причина. Също и изолацията ми е малко проблемна. Правила съм какви ли не операции, така че не ме е страх от тях. Просто искам вече да се почуствам някога по-добре, защото не се издържа....

Общи условия

Активация на акаунт