Операция на щитовидната жлеза-21

• 12 569
  • 254
  •   2
Отговори
# 240
След приема д-р Видинов мина още веднъж и ме попита дали остава решението ми за мини инвазивна процедура.
Писала съм назад, но накратко - възстанових се много бързо. След принудителното лежане почти 24 ч след операцията, излязох, взех си кафе и обиколих част от квартала два пъти, за да се раздвижа.
С говор не съм имала никакъв проблем. Вода се пие на малки глътки, също и храна- на малки хапки, за предпочитане по-течна. Болки не съм имала никакви. Дискомфорт и невъзможност да си въртя главата - да, шофирах след около три седмици. Седмица след операцията получих оток, но не нещо неочаквано. Разнесе се за около две седмици.
Цялата жлеза ли е махната? Колко време е била операцията? С анестезиолозите може ли да се видим предварително? Аз искам да ми влеят нещо допълнително по препоръка на моя приятелка анестезиоложка против повръщане и по-лесно понасяне на упойката....

# 241
  • София
Да, цялата жлеза.
Не съм се срещала с анестезеолога.
Операцията е била около 2-2,5 ч. Събудих се на транспортната количка, преместих се сама в леглото. Никакъв проблем не съм имала с излизането от упойката, бях си в кристално съзнание. За мен най-трудното беше лежането след това, защото не можах изобщо да мигна цяла нощ и ме болеше гърбът и плешките, от позата при операцията. Мърдах и правих гимнастика в леглото почти постоянно. Сложиха ми обезболяващо, но не ми помогна особено за схващането.

Нищо лично, но от месеци задавате едни и същи въпроси. Не разбирам какъв точно отговор търсите. Не знам кой и с какво ви е наплашил толкова, само ще споделя какво ми каза моя личен лекар - "Това е вече рутинна, и най-вече подкожна операция. Секциото, което си преживяла, е поне сто пъти по-опасно като медицинска интервенция." Толкова от мен.

# 242
Няма да репликирам...форумът, в който пишете е за взаимопомощ...това се търси тук

# 243
  • Бургас
значи можело и онлайн, а аз 2 пъти се разкарвах до там....на мен ми каза 5 дни, че е престоя в болницата...миниинвазивната е с по-малък разрез, което за Западна Ервопа и Щатите си е стандарт, а тук стандарт е 15 см заколване Sad....за другото си плащаш....иначе с миниинвазивната се възстановяваш по-бързо и се пазят повече гласни струни, паращитовидни и т.н....интересно как на място ще говорите, като ви приемат за операция, той ще дойде да ви обяснява ли? Та то няма много смисъл, щото каквото сте взели, вече сте го взели...знам ли...за кога ви насрочи операцията? АА, ама вие сте за паращитовидни...това е друго....
Няма такова нещо като 15 см разрез Оперирана съм стандартно и сега 3 месеца след операцията белегът ми е около 3-4 см

# 244
Аз не разбрах за мен ли се отнася това,че от месеци задавам въпроси?

Виденов ме насрочи за 05.11.Каза,че там ще ми обясни за двата метода и изобщо за операцията.Консултацията стана през Healee изцяло писмено като му изпратих снимки на всичко налично и явно прецени,че няма нужда да ходя.

# 245
  • Варна
значи можело и онлайн, а аз 2 пъти се разкарвах до там....на мен ми каза 5 дни, че е престоя в болницата...миниинвазивната е с по-малък разрез, което за Западна Ервопа и Щатите си е стандарт, а тук стандарт е 15 см заколване Sad....за другото си плащаш....иначе с миниинвазивната се възстановяваш по-бързо и се пазят повече гласни струни, паращитовидни и т.н....интересно как на място ще говорите, като ви приемат за операция, той ще дойде да ви обяснява ли? Та то няма много смисъл, щото каквото сте взели, вече сте го взели...знам ли...за кога ви насрочи операцията? АА, ама вие сте за паращитовидни...това е друго....
Няма такова нещо като 15 см разрез Оперирана съм стандартно и сега 3 месеца след операцията белегът ми е около 3-4 см

+1 -> имам вече 2 операции там, белегът ми е супер, изглеждам си чудесно и ако не знаеш, даже няма да го видиш.

# 246
  • София
Fani0101, не. Simple Smile

# 247
Не, Fani 🤗

Не беше към теб отправен този коментар.

etaniel, мила, ако наистина си много уплашена и объркана - просто НЕ го прави!
Не си го причинявай, бе, "момиче"! 🥹
Нито емоционално, нито физически...
Ти си с Базед, който е възможно все някак да се контролира с лекарства.
Доколкото разбирам, не си някакъв ужасно тежък и невъзможен случай.

За една голяма част от хората, обаче, искат или не - тази операция се е налагала.
Била е неизбежна...
Нямали са друг избор. 🥹

И ето - виждаш, че повечето пишат и споделят, че се чувстват добре. 🍀
И аз вярвам, че е така.
Завиждам им! ☺️
Най-искрено!

Защото аз, като най-голямото магаре, се натресох коремен хирург да ми маха уж някакво малко възелче. 🤦
А се оказах излишно увредена (направо осакатена), с излишно отстранени доброкачествена жлеза, лимфни възли и паращитовидни жлези. 😔

И не, вече 4 години НЕ се чувствам добре!
Изобщо не съм нито същият човек, нито същата жена.  
Каквото можеше да се обърка в организма ми - се обърка... 😥
Влязох в операционната зала здрава и права 42-годишна жена, а излязох оттам развалина.

Но това е при мен!
Просто съм изтеглила някаква ужасно "къса клечка". 🤷
Явно така е трябвало да стане.
И няма връщане назад...

Проклинам деня, в който прекрачих прага на кабинета на този хирург.
Съвсем откровена съм!

При много други хора, обаче, това съвсем НЕ е така.
Чувстват се добре, изчакали са известно време да се възстановят и животът им си е продължил почти постарому.
Доволни са и от операцията, и от доктора. 🙂
В мир със себе си и с решението, което са взели.
Умни и разсъдливи "момичета и момчета"...
🤗🍀❤️

Последна редакция: ср, 08 окт 2025, 17:02 от Непоправима романтичка

# 248
Милата...много съжалявам, че така се е получило при теб...аз щях да съдя този хирург без съмнение...
кой е този хирург? Защо са ти махнати и паращитовидните? Съмнения за ПК ли е имало?

той и Видинов се пише "гръден" хирург...

Ми не знам защо изглеждам стресирана, сигурно, защото много питам...не съм стресирана изобщо...била на съм на доста операции, знам упойки, болки и всякакви простотии...
Базеда не може да се контролира вечно с лекарства...закъсняла съм доста...вече ми е нанесъл щети...все някога ще трябва да я махна тази жлеза...не е ок да е на 60 години и вече супер изтощена и с увредено сърце...
ще гледам на себе си като неизбежна...

ето ви стандартен разрез...Сечанов...

в същото време вижте в Щатите пилотно какво правят...ние тука сме на някоя друга планета...

https://www.youtube.com/shorts/N-7guWE0jzc

Последна редакция: ср, 08 окт 2025, 17:21 от etaniel

# 249
Проф. Румен Пандев е човекът. Нещо ново има ли някъде, оказва се, че той вече го е приложил и е един от малкото, които са го направили в световен мащаб. Не е случайно. Човекът е отдаден на професията си. За него е призвание. Да, взима повече пари, и да, да му ги даде човек си заслужава.

# 250
След приема д-р Видинов мина още веднъж и ме попита дали остава решението ми за мини инвазивна процедура.
Писала съм назад, но накратко - възстанових се много бързо. След принудителното лежане почти 24 ч след операцията, излязох, взех си кафе и обиколих част от квартала два пъти, за да се раздвижа.
С говор не съм имала никакъв проблем. Вода се пие на малки глътки, също и храна- на малки хапки, за предпочитане по-течна. Болки не съм имала никакви. Дискомфорт и невъзможност да си въртя главата - да, шофирах след около три седмици. Седмица след операцията получих оток, но не нещо неочаквано. Разнесе се за около две седмици.
Цялата жлеза ли е махната? Колко време е била операцията? С анестезиолозите може ли да се видим предварително? Аз искам да ми влеят нещо допълнително по препоръка на моя приятелка анестезиоложка против повръщане и по-лесно понасяне на упойката....
Няма да се видите с анестезиолог, аз писах вече, че това не ми хареса там.
Сред жените, с които бях в стаята имаше такива с втора операция и устанвиха, че има промяна в правилата. Вече се стои по 5 дни, а не по 3. Мисля, че заради проверки от Здравната каса.

# 251
Може би това, че четеш историите на толкова много различни хора - те обърква и стресира още повече.
И тук, в този форум, и в групата във Фейсбук.

Едни - доволни, благодарни и чувстващи се "чудесно, прекрасно и супер" (цитирам).
Други - оплакващи се и страдащи от различни болежки и усложнения.

Тази противоречива информация наистина е способна да ти съсипе психиката предварително.
Повярвай ми... 🥺
Пази се! 🙏

А аз и да го съдя този доктор - никой вече няма да ми върне жлезата, нито начина, по който се чувствах преди. 🥹
На една част от хирурзите не им се занимава да пазят и паращитовидните жлези (дори и да не са заразени) - за тях е по-лесно да ги отстранят.
Веднъж като хванат скалпела в ръка...

Това е могъл да направи - това е направил. Дотолкова са му стигали "силите" и възможностите. 🤷
Както и "мисълта" за мен.
За младата жена, над която се е надвесил...

Но аз твърде, твърде много занимавах всички в този форум със себе си, така че каквото и да напиша - ще е само повторение на едни и същи "стари" и тъжни неща.

А ето виждаш, че има хора, които се чувстват добре! 🙂
И са толкова ведри и позитивни! 🌺

"Хвани се" за тях!
И за техния опит...

И вярвай, че нещата ще се наредят по възможно най-правилния и подходящ начин за теб!
🙏😘🍀🌈

Последна редакция: ср, 08 окт 2025, 18:18 от Непоправима романтичка

# 252
Е да, ще гледам позитивните примери…така или иначе, както разбрахме едни секцио е сто пъти по-опасно, така че няма кво да го мисля..
Разбира се, че няма да ти върне нищо съденето, но ще защити правата ти, ще ти даде обезщетение и ще предпази други от такъв изход…но, минало е доста време, дано да се почувстваш добре по-скоро…
За Пандев е писано много…там трудно се записва час за преглед, а и той не е привърженик на операции…аз вече не я искам тая жлеза…просто ме изтощи много в годините и искам да ми се махне от главата…все някак ще си нагодя тироксина и ако трябва и Т3 ще взимам и всякакви други добавки…мъжът ми е на тироксин 125 от 17 години и си е абсолютно пълноценен, жизнен, силен, с перфектен сън…

# 253
На мен ми се каза 3 дни и 150 лв за консултация с анестезиолог...

# 254
Не е привърженик за някои видове карцином, и то не точно, че не е привърженик, а че хората се развиват в медицината и с наблюдения са достигнали до заключения, че не е от спешен порядък дадени случаи да се насочват веднага към операция. Дали заради клиничните пътеки и касата, дали заради промяната в начина на живот и последващото задължително доживотно приемане на тироксин, вече нещата може би са комплексни, но ако може да се избегне операция и последващ прием на лекарства за цял живот, тогава защо да се насочват веднага пациентите за ОП?
Вярно, ако пациентът иска има кой да го оперира. За негово лично спокойствие. Но ще го има и другият избор и ще има кой да го проследи.
А за Базеда, преди време оперираше и не съм чувала да отлага.
Ако не е спешен случай, ако на пациента му понася терапията, макар и с рецидиви, може да отложи. Малък бил процента на ремисия.
Обаче с днешна дата не му знам препоръките при болни с Базед. Не съм се и интересувала, не съм и го посещавала.
Все пак Базедът е автоимунно. Ракът не.

Общи условия

Активация на акаунт