Скоро лъвче се задава и в дома ще е забава ТЕМА 2

• 30 901
  • 733
  •   2
Отговори
# 60
Peneva_r може да кажеш на коя дата ти е термина, за да те запиша на първата страничка 🙂
Опитах се да пусна моя списък, но са 2 снимки и не успявам нещо. Ще пусна само едната и другите неща ще напиша 😅
Бодита с къс ръкав
Гащеризон летен
Блузки с ританки
Хавлии за къпане 2бр
Муселинови пелени 3 бр
Тензух 2 бр
Чаршаф с ластик 3бр
Спален комплект (олекотено одеало, плик, възглавница, калъфка итн)
Обиколник
Гнездо
Подложки еднократни
Лигавници
Чувал за сън
Чорапки
Шапки
Ръкавички
Комплект за изписване
Повивалник

# 61
Peneva_r може да кажеш на коя дата ти е термина, за да те запиша на първата страничка 🙂
Опитах се да пусна моя списък, но са 2 снимки и не успявам нещо. Ще пусна само едната и другите неща ще напиша 😅
Бодита с къс ръкав
Гащеризон летен
Блузки с ританки
Хавлии за къпане 2бр
Муселинови пелени 3 бр
Тензух 2 бр
Чаршаф с ластик 3бр
Спален комплект (олекотено одеало, плик, възглавница, калъфка итн)
Обиколник
Гнездо
Подложки еднократни
Лигавници
Чувал за сън
Чорапки
Шапки
Ръкавички
Комплект за изписване
Повивалник

Благодаря! С Термин 31.08. , но ще съм секцио и ще родя по-рано Simple Smile

# 62
Здравейте и от мен! С термин 04.08
Ние тепърва ще пазаруваме! А ританки за това топло време дали ще са необходими?

# 63
Здравейте, момичета! Много ме зарадва темата ви! Въпросите ви ги преживях точно година по-рано - моето момче е от групичката на бебетата от август 2024г. Много вълнуващо лято ви очаква.

# 64
Здравейте момичета, включвам се и аз в темата - първа бременност с момченце и термин 26.08 Blush

Изчетох цялата темичка и досега не бях чувала за фетална ехокардиография, но на мен нито АГ ми е споменавал за нея, нито лекарката по ФМ при която ходя.

Четох, че на доста от вас са изписали магнерот, аз също пия от 500мг но 3х1 и ми казаха, че това е висока доза, та 3х2 направо конска ми се вижда Sweat Smile На мен мисля ми го изписаха заради болки в кръста. Лежах в болница 1 седмица заради невероятни болки в кръста и ми правиха вливания с магнезии. Ходих на невролог, както и на физиотерапевт (хубаво е да спомена, че от преди бременността имам установена дискова херния) и физиотерапевтката ми каза какви упражнения мога да правя, а невроложката ми каза за разни мазила и лекарства, които мога да приемам чак до края на бремеността. Определено смея да твърдя, че помагат и болката доста отшумя. Аз буквално не можех да стана от леглото и да си стъпя на краката, толкова силна беше болката. Много ми помага също да спя с възглавница между краката.

Видях, че една от дамите тук е писала, че е ходила на фетална при д-р Ивелина Димитрова от Марковс, аз също ходя при нея и съм супер доволна. Прегледите при нея са ми около час като време, изключително подробни и с време за задаване на всякакви въпроси от моя страна. 2 пъти ще ходя на трета ФМ като не знам дали тази последната няма да си се води направо четвърта Sweat Smile Едната ще е 28ма седмица, а другата 34та. Като при мен на БХС се установи риск за прееклампсия, който най-вероятно е бил фалшива тревога, защото кръвното ми е в абсолютни норми, но може би затова д-р Димитрова ме вика и 34та седмица, за всеки случай.

Обременяването с глюкоза трябва и аз да си го правя тези дни, защото влязох в 24та седмица. Преди бременността имах установена инсулинова резистентност, но моята ендокриноложка ми спря лекарствата веднага след установяване на бременността и от тогава не съм ги пила. Благородно завиждам на дамите с намален апетит, защото аз съм гладна на всеки 1,5-2 часа, но трябва да се въздържам, защото ми се хапват само сладки неща, а не искам да цъфна с ГД Smiley
Не знам и аз защо ни карат да пием тази отврат по време на обременяването Expressionless Точно вчера попаднах на клипче на дама, на която са казали директно количка да пие или да изяде 2-3 понички вместо да пие глюкозата, защото като захар се връзва същото количество Smiley За съжаление дамата живееше в чужбина и при нас нямам надежди да се променят нещата по отношение на този тест Sweat

# 65
Моето обременяване с глюкоза мина. Отодох в неделя, нямаше жив човек и да ви кажа доста бързо мина времето. Не ми стана лошо, четох си някакви неща и така. Резултатите ми са супер, за което много се радвам, тъй като имам куп други проблеми и само това ми липсваше, дето се вика... За апетита с предната бременност с момче нямах никакъв апетит, ядях, колкото да не съм гладна, а сладко не можех да погледна. Сега с втората бременност пак с момче имам доста голям апетит, едвам се ограничавам да не прекалявам със сладкото, много ми се яде. Та явно няма значение и пола, всяка бреемнност си е за себе си. 😁

# 66
От една седмица и моя апетит много се е вдигнал. Проблема е, че не ми се хапват вече салати и плодове. Вчера бяхме на китайски , толкова вкусно не ми е било близките няколко месеца . Хапват ми се картофи , ориз, сладко от типа на реване , еклери , ефирни сладки. До сега нямах проблем . Кафето не успявам да си изпия сутринта . От два дни усещам някакъв вид киселини , които липсваха до момента . Имам  много неприятни болки между чатала, таза и кръста.
Другата седмица съм на ЛКК ще питам. Пия ношпа ако стане съвсем кофти , заедно с Магнерот . Краката ми умаляват много бързо. Бързо се изморявам. Чувствам се като дроб. 🥺 . Взех си днес и бизон Мама защото покрай мен близките ги лепна някакъв чревен вирус. Хем не ми се лежи, хем ми е изморено , хем искам да се изморя да спя . 🤦

# 67
Минавам само да споделя, че бебокът вече е оборудван с количка. Споменах в предишния си отговор, че с дъщеря ми ползвах количка Jane Muum Koos. Ами.... и брат й ще бъде с такава, ама по-нов модел.
Дадох си шанс да харесам нещо друго, гледах и от най-скъпите модели колички, но за тази просто съм сигурна, че е бетон и няма да имам никакви драми с нея.

Вълнувам се, тъй като това е първата "голяма" покупка за бебето, която отметнах от списъка, тъй като наистина съм наникъде с пазаруването.

Сега съм се ориентирала към няколко модела кошари Next to me, както и няколко столчета за кола. Тази седмица ще ги разгледаме по магазините и ще отмятаме и тях. 🥰🥰🥰

# 68
Момичета тези столчета наистина ли се използват от раждането? Малко ми е странно

# 69
Момичета тези столчета наистина ли се използват от раждането? Малко ми е странно

Нямам опит , но много ми хареса и на мен .
Изглежда супер удобно 😍😁

Mamabear14 залагаш винаги на сигурното .
Аз също исках да си закупя същия модел, но вече не го произвеждат или нещо е сменено.
Става въпрос за Safety 1st .
Next to me forever има вече . Иначе в групата коментирахме , че сякаш е излишна покупка , тъй като се ползва прекалено кратко , но ако пътувате често ще ви свърши чудесна работа.
Ние сме с количка на "Easywalker Harvey 5" нова, кош за кола cybex cloud q втора употреба, понеже няма да се ползва често и ще остане така . В малък град сме и всичко е близо . Днес взех козметика от so pharmacy беше намалена, и в малка разфасовка на Биодерма понеже знам ли , може да не му допадне. Разни аксесоари също . Дрехи за първо време 0-3 месеца, за изписването останаха само нощниците .

# 70
Мами, в петък и събота има "Луд петък" в Хиполенд. Всички стоки са намалени на 25%, ако нещо сте си харесали и го има в Хиполенд, може да спестите.

# 71
Мами, в петък и събота има "Луд петък" в Хиполенд. Всички стоки са намалени на 25%, ако нещо сте си харесали и го има в Хиполенд, може да спестите.

Аз пък видях, че в Raya Toys събота и неделя (10 и 11 май) имат 25%. От там ще вземем столчето за кола, което избрах и кошарката Next to me.

# 72
Какво столче и кошара сте избрали?😊
Аз пък се обърках че и в Рая намаленията са петък и събота и стоях до полунощ да ги дебна🤣
Само малко се притеснявам да поръчам онлайн, че в темата за количките писаха, че точно от там им доставили мострена със следи без изрично да предупредят, че е такава. Плюс лек страх от суеверия не е ли още рано да купуваме... Но пък 600лв намаление си е сума.. една приятелка посъветва заради суеверията, каквото се купи да не се сглобява още и да не се слага в детската 🙉 ама ако не се сглоби, как ще се провери дали няма дефекти и да не се пропусне срока за връщане 🤔

# 73
Какво столче и кошара сте избрали?😊
Аз пък се обърках че и в Рая намаленията са петък и събота и стоях до полунощ да ги дебна🤣
Само малко се притеснявам да поръчам онлайн, че в темата за количките писаха, че точно от там им доставили мострена със следи без изрично да предупредят, че е такава. Плюс лек страх от суеверия не е ли още рано да купуваме... Но пък 600лв намаление си е сума.. една приятелка посъветва заради суеверията, каквото се купи да не се сглобява още и да не се слага в детската 🙉 ама ако не се сглоби, как ще се провери дали няма дефекти и да не се пропусне срока за връщане 🤔

Не виждам как иначе ще се оправиш с всичко малко преди да родиш или след изписването.
Всичко се пере, глади, стерилизира, организира , подрежда, намества, сглобява.....и още 100 неща.
Още повече да обикаляш , да търсиш или да получаваш поръчки ударно.
В момента толкова бързо се изморявам , че не знам как ще стане иначе . Юли ще е супер жега още повече , няма да ти е до обиколки. Лека по- лека обемните неща , после средните и накрая дребните можеш и от родилното да ги поръчаш с доставка до вас.

# 74
Много си права, Zajia🤗 особено в жегите с голямо коремче 🫶 благодаря ти за успокоението 🩷

Общи условия

Активация на акаунт