Скоро лъвче се задава и в дома ще е забава ТЕМА 2

• 30 704
  • 733
  •   2
Отговори
# 45
Да и мен ме притеснява това изследване и няма да ми дадат да си пия лекарствата, абе ужас...  Иначе при мен е много странно един ден ги има един ден ги няма тези болки, пия и аз магнезий, папаверин, коринфар, червата ми също доста се бунтуват, може и от това да е, освен мускулите. Лекарят дори ми изписа Перскиндол кул за кръста.

За количка ние ще си ползваме старата, от която съм адски доволна - Quick Muuvo 2019 модел. Прилича малко на Cybex, но е по-нисък ценови клас.
За кошара ние също имаме дървена, а на вилата обикновена сгъваема. Еми да ви кажа направо съжалих, че съм взела дървена за вкъщи. В началото може би е по-удобна, защото може бебето да е по-нависоко, но после постоянно си навираше краката между решетките, слагах обиколници, те се свличаха лесно и самото дете като стане по-подвижно ги размества и се е случвало да се заклещва.  Даже беше изкъртил 2 от дъските, направо не знам какво правеше в това легло. В сгъваемата поне няма къде да се удря, всичко е мрежи, единствено си навираше пръстчетата в дупките понякога и на едно място я скъса леко и като се изправи се клатушка повече. Честно казано ако нямахме дървената, сега за второто бих предпочела от сгъваемите, така и така ще го отделим по-рано в детска стая с голямото и ще си спи на нормално легло с преграда.

Последна редакция: ср, 30 апр 2025, 11:56 от Flower_94

# 46
И аз съм набелязала на Никол бейби кошара но по препоръка на приятели, които имат същата от линка, бихме избрали с решетки и на гърба понеже на този модел трудно се закрепят възглавничките отстрани, няма как да се вържат. Повечето ми познати съветват за сгъваема кошара от плат, защото в класическата с възглавници отстрани детето много се потяло.. но пък тези платнените ми изглеждат супер нестабилно, ако и дъното не е твърдо а от плат, матрачето ще се огъва което никак не е добре за гръбнака..🤔 относно това че можели да се местят по стаите, живеем в тристаен и предпочитам бебчето да си знае стаята, няма постоянно да я местя всеки ден я, както и до годинка не планирам пътувания с преспивания.

# 47
И аз изпитвам разни болки/неразположения. Доста разнообразни Laughing
Веднъж ме боли като при прискрипан нерв от ляво на гърба, малко над кръста, после започва от дясно. Понякога изпитвам някакви бодежи около пъпа, опъвания в долната част от ляво и от дясно. Срамната кост ме боли почти винаги при смяна на позиция в легнало положение.

Също ме боли много китката през нощта. Свикнала съм дясната ми ръка винаги да е под възглавницата и да спя на нея и сега много ми се отразява. Много ме боли костта точно където се свива китката, от вътрешната страна. Преди само ми изтръпваше, сега вече доста боли. Чета, че всички говорите за магнезий и повечето то вас пият добавка, моята гинеколожка изобщо не го споменава. Виждам, че във витамините, които приемам има магнезий, но се чудя достатъчно ли е? Пускам снимка със съдържанието им.

Ние сме купили само корито за баня. Ето това: https://twistshake.com/es/p/twistshake-luxury-limited-edition-faded-beige

За количка се спрях на тази, но още я издирвам да я видя наживо: https://easywalker.com/es-es/products/jimmey-explore-es?variant=49227668193604

За кошара е голямо чудене дали да е дървена да става и за до 5 годинки или да е за новородено и от плат, но съм се спряла на тези двете:

1. https://www.laredoute.es/ppdp/prod-350145387.aspx?dim1=1&dim2=1& … IrwZ4ClP7Vy7AGt0g

2. https://www.maxi-cosi.es/en-casa/iora

Последна редакция: ср, 30 апр 2025, 14:14 от Aglaonike

# 48
Магнезия е 500 мг таблетката .
На мен ми го предписаха 3×2 ,
Тоест 3000мг , което в страшно много .
Не усещам да имам контракции и стягания , но крампи в краката , да. Пия го поне два пъти на ден по една таблетка , тъй като за мен е безумно висока доза. Всеки АГ различно изписва . Ако се претоваря с работа и започне да ме боли корема си пия едно
 но шпа с магнезий. Всеки различно обащо взето.

Постоянно ме сърбят ръцете да си направя шопинга , но все се спирам. Сякаш ще си оправя багажа за родилното като за начало.
Една чанта за раждане и една после за стаята. Към 20 май ще започна и дрехите да оправя,  козметика , аксесоари. Мисля че Юни месец няма да ми е до това. Започнах да се търкалям вече докато стана от дивана , не ми се навежда грам.

# 49
При мен следящия АГ по ЗК ме пита имам ли нужда от магнезий, дали имам крампи, да знае дали да ми изпише магнезий. А Ставрев когато го попитах дали трябва пия магнезий, каза "Не. И няма да пиеш, аз на своите пациентки не изписвам магнезий. "🤗

# 50
За да ви изпратят на обременяване какви симптоми имахте.По-голям плод,повече околоплодни води или глюкозата след стандартни изследвания? Моята в началото беше 5-5.2 горна граници не знам дали има стойности специфично за бременни.Правих и този месец изследвания и интересното е , че е паднала на 4.5.Не си спомням хубаво но след някакъв месец май не беше препоръчително сладкото защото още по-трудно го обработваме.

Нямах симптоми или нещо притеснително, освен, че за момента бях качила 8.5 килограма (а трябваше да са не повече от 7). Моята гинеколожка държи да преминавам през всеки от препоръчителните тестове, за да бъдем сигурни, че всичко е наред. В първия триместър например освен кръвните които се пускат тя държа да направя токсоплазма и цитомегаловирус, сега ми пуска и д-димер и още две чернодробни, които нито една моя приятелка не си е пускала. Та така ме изпрати и за обременяване. 😊
Също да добавя, че моята ФМ ме изпрати допълнително на фетална ехокардиография, нещо което в повечето държави е задължително, при нас не е. Не е имало нещо притеснително, но е добре когато е ин витро (особено икси оплождане), а в моят случай аз имам шум на сърцето, който по принцип не се предава генетично, но реших да отида. Падаше се малко след втората морфология - около 23-24 г.с.

След теста нямах контракции, но рязко ми падна захарта и щях да преритам, беше отвратително.

До момента правих преходи, ходех на фитнес, на разходки, вкъщи чистене както и преди бременността, но от една седмица започнаха много често контракции, последните два дни докато правя лека разходка корема ми става камък и трябва да спра, за да се отпусне.. толкова активен човек съм, но явно ще трябва вече да дръпна задна.. пия магнерот 3х2 , при последния ми преглед дори на ултразвук се виждаше контракция и го увеличиха от 2 на 3 пъти на ден. Въпреки това контракциите ги има.

При мен също се намали апетита драстично, освен това, че като хапна две пълнозърнести филии с домат сякаш съм изяла две купи с храна.. ноо стомасите не се знае къде са и колко са затиснати.

Други симптоми, от ден 1 пикам по 100 пъти в нощта и през деня, прещипа се нещо отпред на ляво ребро и спането е много трудно, понякога седенето, а дори и когато съм права.
Започнаха краката от време на време да ги чувствам по-надути, няколко пъти вече ми се завива свят, от време на време киселини.
По краката ми изкочиха доста капиляри - вие как сте? В моето семейство сме доста предразположени към тези изкочили капиляри..
За изхождането имах проблем, приемах лактулоза, но стомаха ми се пълнеше с газове, което причинява допълнително контракции и ми изписаха - изилакс свещички.

Витамини пия прегнакейр на сироп, защото се усвоява по-добре, спрей с желязо + б12, аспирин (в началото имах риск от прееклампсия и ще пия до 32 г.с)

За покупките, имам много малко купени дрешки и такива дадени от моя приятелка, не бързах да купувам, но леко по леко ще започвам защото си изисква време. Мислех си за дървена кошара, но всяка една ми препоръчва легло next2me, пък кошарата на по-късен етап. От кои магазини ще пазарувате ?

Последна редакция: чт, 01 май 2025, 09:30 от Boyana6

# 51
Здравейте, момичета,

Аз съм в 24+6, в началото на месеца минах втората ФМ, лекарката ми записа час за 32 г.с. - каза, че към момента всичко е в норма и няма нужда да ме прегледа в по-ранна седмица. Препоръча ми обаче специалист по фетална ехокардиография - каза, че няма основание да ме изпраща, но за мое успокоение. Интересува ме колко от вас са минавали този преглед? Имахте ли конкретни предписания? Следящият ме АГ каза, че колкото по-голямо е бебето, толкова по-добре се оглежда сърцето иначе чета, че е препоръчително да се извърши към 24 г.с.

# 52
И аз минах фетална ехокардиография по препоръка на следящото АГ профилактично. Направих го в 24 г.с.

Здравейте, момичета,

Аз съм в 24+6, в началото на месеца минах втората ФМ, лекарката ми записа час за 32 г.с. - каза, че към момента всичко е в норма и няма нужда да ме прегледа в по-ранна седмица. Препоръча ми обаче специалист по фетална ехокардиография - каза, че няма основание да ме изпраща, но за мое успокоение. Интересува ме колко от вас са минавали този преглед? Имахте ли конкретни предписания? Следящият ме АГ каза, че колкото по-голямо е бебето, толкова по-добре се оглежда сърцето иначе чета, че е препоръчително да се извърши към 24 г.с.

# 53
Ние взехме количка Joie finiti, беше на промоция. С втория ми син бяхме пак с Joie  и останахме доволни. На нас ни предстои местене и за ужас на бабите почти всичко вече имаме, ама няма да имам възможност и сили да се разхождам по магазини. По-големите неща освен количката ги взехме втора употреба, дрешки ще ми даде сестра ми от племенника ми. Ако нещо не ми достига за първо време ще заложа на Pepco - толкова бързо растат, че някои дрехи дори не могат да ги облекат. Следете промоциите, всеки месец различен магазин пуска промоционални стоки. За дребните неща и козметики влязох в DM, Vis vitalis също ми е близо. Количката я взехме от Raya toys. Миналите бебета отгледах с ръчна помпа и шишета на Avent, бях доволна и отново заложих на тях. Но и с двете деца се кърмехме, ако трябваше да се цедя остоянно сигурно щях да си взема електрическа на медела или спектра.
На мен последните ми изследвания ми показаха, че имам анемия и си пия витамини и добавки, както и магнезии за сутрешни крампи. Изморена съм постоянно, преди малко отидох до магазина и се чувствах все едно съм избягала маратон. Към края на 6 месец съм и се чувствам като парцал, не ми се мисли какво ще бъде в 8-9 месец. Fearful

# 54
Здравейте, момичета,

Аз също ходих, нямаше притеснения, но е препоръчително.
Правилно сте чела, че е добре около 24 г.с. да се отиде. Чисто логически е по-добре по-рано да се види, за да се задействат медикаменти ако има нужда отколкото бебенцето да е “колкото по-голямо толкова по-добре”.

Моята енергия също започна да спада, както в началото. На върха бях между 4 и 6ти месец, сега влизам в 7 и енергията ми спада рязко, чак ми се завива свят ако се преуморя…

# 55
Бебчо се крие толкова, че освен пола и левия бъбрек не виждат на Феталната в 20г.с. ходих и в 22г.с. ходих. Пренатеста го правих във Св.Марина-Терапията Гр.Варна, изпращат във Франция пробата за изследването. Доволна съм!

Здравейте в 23г.с. съм втора бременност имам син на 5г.
В 14г.с. На пренатест показа женски пол , но на ехограф никой лекар не вижда пола. Днес направих списък с покупки за бебето,  моля споделете и вие ако имате списъци.

Последна редакция: нд, 04 май 2025, 14:03 от Peneva_r

# 56
Леле до 23 седмица да не видят, упорито се крие мъничето, на коя фирма беше пренаталния, нашия също показа момиче и лекарите в 18 г.с. потвърдиха макар първоначално едната АГ гръмко да заяви момче, но беше в 11 г.с. и знаех че думите й са прибързани за толкова ранен период. 🤗🩷

# 57
В 14г.с. На пренатест показа женски пол , но на ехограф никой лекар не вижда пола. Днес направих списък с покупки за бебето,  моля споделете и вие ако имате списъци.

Бих добавила матрак за кошарата, чаршафи, протектори за матрака, като начало ще взема вместо одеяло спални чувалчета. Аз за себе си ще взема чай за кърмачки, силиконови протектори за зърна и лансинох, защото първите две седмици докато се напаснем с кърменето са голям кошмар. За помпата и шишетата ще ти трябва стерилизатор, освен ако нямаш от предишното раждане. За болницата нещата са много индивидуални - зависи как ще раждаш, в коя болница ще си. Аз понеже ще съм секцио и ще си приготвя за реанимацията вода със спортен накрайник, шоколад, книга, слушалки, зарядно за телефона. С второто ми дете мокрите кърпи много бавно свършиха, защото ги ползвах предимно навън, вкъщи си го миех на мивката и не ми се е подсичало - дори крем рядко слагах. Съвета ми е да не се презапасявате с бебешката козметика. И двете ми деца като се родиха бяха с много суха кожа и ги мазах само за 1 месец и след това не сме имали проблеми.

# 58
В 14г.с. На пренатест показа женски пол , но на ехограф никой лекар не вижда пола. Днес направих списък с покупки за бебето,  моля споделете и вие ако имате списъци.

Бих добавила матрак за кошарата, чаршафи, протектори за матрака, като начало ще взема вместо одеяло спални чувалчета. Аз за себе си ще взема чай за кърмачки, силиконови протектори за зърна и лансинох, защото първите две седмици докато се напаснем с кърменето са голям кошмар. За помпата и шишетата ще ти трябва стерилизатор, освен ако нямаш от предишното раждане. За болницата нещата са много индивидуални - зависи как ще раждаш, в коя болница ще си. Аз понеже ще съм секцио и ще си приготвя за реанимацията вода със спортен накрайник, шоколад, книга, слушалки, зарядно за телефона. С второто ми дете мокрите кърпи много бавно свършиха, защото ги ползвах предимно навън, вкъщи си го миех на мивката и не ми се е подсичало - дори крем рядко слагах. Съвета ми е да не се презапасявате с бебешката козметика. И двете ми деца като се родиха бяха с много суха кожа и ги мазах само за 1 месец и след това не сме имали проблеми.

Благодаря,,допълних някои неща.

# 59
И аз се включвам във втората тема. Термин 08.08 момче. Това ми е втора бременност. Дъщеря ми също е лъвче и беше с термин 08.08, но се роди на 09-ти август и тази година става на 8 години.

Аз съм много назад с пазаруването все още. Има 10-на бодита на кръст и един биберон 😀 Разглеждам за началото кошара тип "next to me". С дъщеря ми използвах количка Jane Muum и бях много доволна, но сега ми се иска да разгледам разнообразието. За 8 години пазара на бебешки стоки доста се е променил.

Единствено ще заложа със сигурност пак на шишенцата на Nuk с каучукови биберони. Надявам се да кърмя този път. С дъщеря ми не успях. Имах кърма само около месец.

Общи условия

Активация на акаунт