Не се установи защо или поне не ми е дадена такава информация.
При мен всичко си беше в норма - води, доплер и т.н. до последно. Дори думите на докторката бяха "странно".
Откъм размери на бебето при нея също коремчето изоставаше, а главата беше с размерите отговарящи за седмицата.
Благодаря на Бога, че се роди здраво и красиво дете, но трябва да преминем това изпитание с раздялата, което за мен е убиващо. Опитвам се да съм силна и да си повтарям, че това е добре за нея, но на моменти ми е трудно, като си помисля, че вчера тя беше в ръцете ми, а сега се бори сама в болницата.
Ще мине и това!
Пожелавам ти да се роди едно много здраво дете и да му се радвате всички в семейството!

И аз да се похваля. На 25.07.25г. на бял свят се появи нашето момиче Росица

До 8-ми месец вървеше с две седмици напред, но реши да ни поизплаши и с килограмите направи застой.
Трябваше да се извади по-рано от термин. Родих в 38+3. Много ми се искаше нормално, но в този случай беше секцио, защото нямах никакво разкритие и не ми се рискуваше да пробваме с окситоцин за нормално, а ако не се случи отново секцио, за това с докторката решихме направо секцио.
Момичето ни се роди 2280гр, 45см. Много мъничка.
Не свършваме до тук.

Трябваше да ни изпишат вчера, но пуснаха само мен, а нея я оставиха. Стойностите на черния дроб се вдигали, вместо да падат. Да, има жълтеница, но беше започнала да се изчиства вече. Явно пикът е тези дни и външното ѝ състояние лъже реалното.
Много ми е тегаво, че тя беше в ръцете ми, а след това се прибрах без нея и сега чакаме да си я приберем незнайно кога.
Знам, че е на сигурно място при докторите, които ще ѝ помогнат, но.....
Ако някоя с първа бременност е имала подобен случай ще бъда щастлива да ме успокои малко.
Сърцето ми се къса.

За жълтеницата мога да споделя, че две от децата ми бяха с доста продължителна жълтеница и имаха моменти на избледняване и после отново засилване. Пожелавам бързо да бебчето да преодолее трудностите и много скоро да се гушкате у дома. Според мен е по-добре да е под лекарско наблюдение за още няколко дни, вместо да я изпишат прибързано и после да се тревожите кое е нормално и кое не.
Разбра ли се причината защо бебето е изоставало на края? При мен на последния преглед, в 33+5, се установи изоставяне на обиколката на коремчето с около 2 седмици. Другите мерки също са една идея на зад, но не толкова. Доплера е в норма, нямам високо кръвно, до сега си вървеше нормално бебето и изведнъж излиза, че е забавило растежа. Като тегло излиза 1990 гр, което според доктора е в нормите, но все пак ще следим как се развива. Другите ми деца са родени с доста добро тегло (3600-3400 гр) и сега съм доста изненадана и притеснена какво се случва?