Скоро лъвче се задава и в дома ще е забава ТЕМА 2

• 30 982
  • 733
  •   1
Отговори
# 615
На мен идеята много ми харесва, улеснение е и за гостите. В чужбина е доста разпространено, но тук не знам как се възприема.
Здравейте! За тези, които планират да правят погача, споделям списък с идеи за подаръци, който може да бъде изпратен на гостите и включва подходящи неща за първите месеци на бебето. Ще се радвам, ако е полезен и на някой друг. Simple Smile

https://www.ozone.bg/wishlist/shared/index/code/58564d7df2296a62 … ulgarianontheroad

# 616
Аз виждам линка непълен и дава грешка, когато кликна.
Здравейте! За тези, които планират да правят погача, споделям списък с идеи за подаръци, който може да бъде изпратен на гостите и включва подходящи неща за първите месеци на бебето. Ще се радвам, ако е полезен и на някой друг. Simple Smile

https://www.ozone.bg/wishlist/shared/index/code/58564d7df2296a62 … ulgarianontheroad

# 617

Пробвам да го публикувам пак. Може да се е счупил при поставянето:

ttps://www.ozone.bg/wishlist/shared/index/code/58564d7df2296a627895b8872c985384?affid=bulgarianontheroad&source=affiliate&medium=bulgarianontheroad

# 618

Пробвам да го публикувам пак. Може да се е счупил при поставянето:

ttps://www.ozone.bg/wishlist/shared/index/code/58564d7df2296a627895b8872c985384?affid=bulgarianontheroad&source=affiliate&medium=bulgarianontheroad

За да работи, сложете едно “h” в началото

# 619
Здравейте, момичета! Родих в неделя нашия прекрасен Матео ❤ 3,610 кг., 51 см. Роди се в 39 г. с. + 3 дни

Не мина както се надявах и очаквах, но пък… щастлива и благодарна съм, че сега го гушкам и чакам с нетърпение да ни изпишат утре.

Имах контракции 24 часа , още от петък сутринта. но по на 10 - 15 Мин, не много болезнени и вече сутринта към 6 станаха по-силни и по-на често и отидох в болницата и се оказа, че имам 4 см разкритие. В 8:00 ме приеха и до 18:00 вече имах 10 см разкритие. Мислех си, че предпочитам без упойка и в началото отказвах, обаче след няколко часа брутални болки се предадох и ми сложиха. Възхищавам се на жените, които са издържали геройски, но за мен тези болки бяха нечовешки. Сложиха ми упойката при 5 см. разкритие. Той нещо стоеше много високо и не слизаше надолу и разкритието от 5 см. остана дълга време. Затова ми сложиха система окцитосин, за да подсилят контракциите. Тогава започнах леко да усещам болка въпреки упойката, та не мога да си представя какво щеше да е без нея и не съжалих, че я поисках.

Акушерката беше много мила и буквално опита всичко възможно за нормално раждане. Сменя ми позицията в легнало положение, за да го накара да слезе и наистина слезе малко, разкритието стана 6 см. Накара ме да напъвам при контракциите и разкритието стигна до 8 см и след изчакване още два часа дойдоха заветните 10 см. Започнах да напъвам при контракциите. Около два часа напъни при контракция той слезе до втора позиция и спря. Понеже се беше изакал и околоплодните води бяха зелени, гинеколожката каза, че не могат да чакат повече и ме оперираха. Та мога да кажа, че опитах и двата вида раждане 🤭

Мъжът ми присъства на операцията. Първо вкараха мен и ме подготвиха, тогава той дойде и седна до мен. След около 3 минути Матео проплака ❤❤ сложиха го до мен и стоя около 10 минути. После акушерката заведе бебето и мъжа ми в интензивно отделение, където ме чакаха двамата, докато ме оправят. Като отидох, веднага го сложиха на гърдите ми и започнахме с кърменето. Стояхме в това отделение докато ми влеят една система и ми мереха кръвното и други показатели. После ни качиха в стаята. Не сме се разделяли тримата от тогава ❤

Въпреки перипетиите и невъзможността да го родя по естествен път, съм много щастлива и доволна от финалния резултат.

Честно казано мен супер много ме боли почти всяко движение, да не говорим ако се изкашлям или се засмея… Надявам се скоро да отминава.

Отношението и грижата на всички в болницата са просто невероятни. Всички манипулации, прегледи, къпане и прочие ги правят в стаята и никога ни взимат бебето. Буквално за секунда не съм се отделяла от него след като ми го дадоха в интензивното отделение.

Пожелавам на всички, които очаквате успех и щастлив финал и до колкото е възможно леко и не толкова болезнено раждане!

# 620
Честит Матео, мила!🤍🤍🤍🤍🤍🫶🤗🤗🤗 Можеш само да се гордееш с пътя, който си извървяла! Ти си Герой! В коя болница роди?

# 621
Честит да ви е Матео! 🍀🩵
Понякога не всичко минава по план, важното е че и двамата сте здрави и вече заедно!!! Другото ще го изтърпим и ще мине!

# 622
Добре дошъл, Матео! Чеатита рожба!
Добавям и аз една Биляна към новородените - 2810гр, 50см, росена 36+4. Имах контракции, които нв успяхме да овладеем и преминахме към спешно секцио 😊

# 623
Да са честити Биляна 🩷и Матео🩵! Браво, момичета!

# 624
Честити рожбички на всички мами, вие сте герои! Независимо как сте родили, важното е да сте добре сега! 🫶🏽

Аз съм в 39+5 и все още затишие.. имам си контракции постоянно, в четвъртък съм на тонове и тогава ще обсъдим какви ще ги вършим.. 🥲🫶🏽

# 625
Честита да е и Биляна! 🩷🍀
Големи бебоци, дори и в 36та седмица!

Днес измериха нашето мъниче в 38ма седмица и вече е 2.900кг. 🎉

# 626
Честити рожбички мили майчета и бързо възстановяване!🩷

Много е хубаво като споделяте как се случват нещата при всички, които минавате по пътя на раждането!

Аз точно това се чудех..какви ли са симптомите в началото? С първото детенце при мен беше с индукция планирано. Сега отново искам вагинално раждане и не знам какво да очаквам...първо контракции, спукване на води, падане на тапата....кое ще е първо.. Имам час и половина път до болницата, а е второ раждане..
Леко ми е напрегнато, а и влязох в 38-ма г.с.

# 627
Честити Биляна и Росица ❤❤ да са живи и здрави!

MayGodBless, аз раждах в Испания, в частна болница.

Да, наистина, както и да роди всяка една от нас, важен е крайният резултат, но все пак се надявам условията и отношението да се подобряват, за да има всяка жена позитивни преживявания и емоции в този труден и доста често дълъг процес.

Успех на всички и чакаме с нетърпение появата на другите бебчета ❤

# 628
Честити рожби мили дами! 🩵🩷
Да са ви живи и здрави и много да ви радват, много да се гушкате и скоростно възстановяване ☺

Отбелязвам се и аз - днес в 37+6 с планово секцио се роди моето малко юначе Емир - 2.5кг, 47см. Планово секцио, защото както съм споделяла имах високо кръвно, както и детето вървеше по-малко. Имах надежди за раждане с предизвикване, но доктора ми каза, че заради кръвното не иска да рискува.
Не бях толкова притеснена за секциото преди датата. Притеснението ме удари чак в операционната, когато трябваше да ми поставят епидуралната. Мислех си, че няма да успеят да ми я сложат и ще се мъчат доста или пък че няма да ме хване и ще трябва с пълна упойка, но за мое най-огромно щастие нищо подобно не се случи! Упойката я поставиха успешно още от първия път и операцията беше песен. Нищо не усетих, даже по едно време много ми се доспа. Казаха ми когато извадиха бебо и ми го показаха когато вече беше измит и облечен ☺ Сега лежа и се опитвам да се раздвижвам в леглото докато дойде момента да стана. Болките не са нещо уау към момента - съвсем поносими менструални болки по моите стандарти, но всеки има различен праг на болка, а и при всеки менструалните болки се усещат различно ☺

Aglaonike, ти наистина си изпитала и двата вида раждане в едно 🥲 Важното е, че края е хубав и в болницата престоя ви също е бил добър ☺ Моя мъж ще може да види детето чак утре и то през едно прозорче, но за съжаление такава е политиката на болницата 🥲 Но аз това го знаех още от преди раждането, мъжа ми също и двамата преценихме, че за нас не е достатъчна причина да се насочим към друг лекар или друга болница за израждането.

Boyana6, момичето с което съм сега в стая е родило точно 1 ден преди термин с никакви признаци за раждане до преди това 😅 Ти имаш контракции, вярвам че ще се случи скоро! ☘

Успех на всички, на които им предстои да раждат скоро и се надявам вече родилите да са добре и бебчетата им също! ❤

# 629
Днес в 10:00 бях на преглед в 39 г.с. + 5 дни. Толкова ниско е слязъл, че не можаха да му измерят главата. Имах контракции леки и 3 см и половина разкритие. Прибрах се след прегледа, тъй като нямах чак такива болки, че да оставам в болницата. Но явно от прегледа за разкритие ми се задействаха нещата, тъй като започна да ми пада тапата (кървава и слузеста консистенция) и започнаха болки на всеки 10 минути горе-долу. Болезнени, но търпими.

И така съм вече 4 часа. Общо взето стоя и чакам да зачестят болките и да станат по-чести контракциите. Обадих се на доктора да има предвид, че може да се върна пак днес. Докато се движа се усилват болките, но съм вече доста изморена от безсънната нощ и предпочитам да си дам малко почивка, че като започне истинският екшън, да имам сили.

Честито на всички мами, които вече са родили. Да са живи и здрави бебчетата!

Общи условия

Активация на акаунт