Скоро лъвче се задава и в дома ще е забава ТЕМА 2

• 30 971
  • 733
  •   1
Отговори
# 630
Честити да са ви рожбичките мамчета!
Да споделя и за нашия юнак, който в 39+ 3 дни още е не е слязъл и не усещам никакви контракции. Расте със скоростта на светлината и докторката ми каза , че ако до 5 дни не тръгне раждането ще правим секцио.На мен не ми се иска въобще да е секцио, защото няма никакви други причини да е така, а и според Доки имам отлични данни за естествено раждане , но лош статус .
И така дайте съвети какво да направя , че да тръгне това бебе по естествен път 😀 казаха ми да ходя много и да си взема йога топка.
Бабите ми казаха да се кача на Бунарджика или да качвам стълби … Не знам вече , стискайте ми палци !

# 631
Честити да са ви рожбичките мамчета!
Да споделя и за нашия юнак, който в 39+ 3 дни още е не е слязъл и не усещам никакви контракции. Расте със скоростта на светлината и докторката ми каза , че ако до 5 дни не тръгне раждането ще правим секцио.На мен не ми се иска въобще да е секцио, защото няма никакви други причини да е така, а и според Доки имам отлични данни за естествено раждане , но лош статус .
И така дайте съвети какво да направя , че да тръгне това бебе по естествен път 😀 казаха ми да ходя много и да си взема йога топка.
Бабите ми казаха да се кача на Бунарджика или да качвам стълби … Не знам вече , стискайте ми палци !

Секс 😃 за ананас също съм чувала, че помага

# 632
Топката определено помага да слезе бебенцето надолу.
При раждането на първото дете бях на топка през цялото време - 7.30 часа, освен че обира болката от контракциите помага на бебето да слезе надолу.
Сега имам в къщи една и наскоро ми се случи посред нощ да ме хванат няколко силни последователни контракции и веднага седнах върху нея и ме облекчи.
Препоръчвам

# 633
Здравейте, настоящи и бъдещи мами! 🍀
Вчера бях диагностицирана с прееклампсия и тъй като съм родена с един бъбрек, не искат да чакаме повече за да не се влоша изведнъж.
Засега всичко е наред, дори кръвното ми е ниско, но ми предложиха индукция.
Утре ще повторим изследванията и ако всичко е наред и няма големи промени в резултатите, ще ме приемат в неделя, ще съм точно в 39та седмица!
Индукцията може да продължи с дни, та най-вероятно ще родя малкият юнак в 39+!
Мъжът ми ще бъде плътно с мен, приготвили сме чанти все едно отиваме някъде на почивка!
🍀

# 634
Въпреки, че очаквам второ раждане, първото започна с изтичане на води и след няколко часа в болницата започнаха контракциите и реално бях вече под наблюдение. Преди две нощи започнаха контракции на 5 мин, но леко болезнени, 2-3 часа се чудих дали да ходя към болницата, защото бяха на често, но не се засилваше болката. Отидох все пак, но нямах разкритие, пратихаме след 3 часа пак да отида за тонове да видим на къде отиват нещата - гледах по тонове, че контракциите са по-силни, но пак нямах разкритие и си останах вкъщи. Снощи нямах никакви контракции, явно са били подготвителни само. Но от прегледите за разкритие имам кафяво зацапване- лекарката каза, че е нормално ( аз бях забравила), но може би и от започнало изглаждане на шийката, тк продължава вече доста часове и вероятно сега тапата ще е по-тъмно кафява, преди беше по-скоро като розова. При Вас момичета, как е?

# 635
Здравейте.Честито на родилите вече мами 🥰 .Имам въпрос към тези които са раждали 2ри път.От започването на контракции,падане на тапа или изтичане на води ,ще имам ли поне 1 час до тръгване за болницата (знам,че при всеки е различно).Притеснението ми идва от там,че трябва някой да гледа детето,следователно ще трябва да изчакам поне 1 час някой да дойде....или  да го водя с мен в болницата ,леле 😁

# 636
Здравейте.Честито на родилите вече мами 🥰 .Имам въпрос към тези които са раждали 2ри път.От започването на контракции,падане на тапа или изтичане на води ,ще имам ли поне 1 час до тръгване за болницата (знам,че при всеки е различно).Притеснението ми идва от там,че трябва някой да гледа детето,следователно ще трябва да изчакам поне 1 час някой да дойде....или  да го водя с мен в болницата ,леле 😁

Падането на тапата не става наведнъж. По принцип пада в продължение на поне 2 дни и не означава, че раждането започва, а по-скоро, че наближава. (Онзи ден започна да ми пада тапата и вчера спря да пада напълно)

Ако водите започнат да изтичат, е хубаво да изчакате и поява на редовни контракции. Няма смисъл да бързате за болницата, ако нямате болки. Просто звъннете на АГ.

А когато започнат контракциите, отново..... докато не станат на всеки 5 минути в продължение на минимум час-два и то болезнени, няма нужда да бързате.

Онзи ден бях с леко болезнени контракции на всеки 8 минути от 11:00 до 23:00, но тъй като не зачестиха и бяха що годе поносими, си останах у дома и реално отшумяха през нощта.

Изводът: по-вероятно е да разполагате с време отколкото да трябва спешно да бързате към болницата. Спокойно! И аз имам по-голямо детенце, но съм я пратила при баба й, защото днес ми е термина и не знам кога точно ще очакваме момента.

# 637
Ох,благодаря много за информацията.При първото раждане контракциите се точиха с дни ,даже нямам спомен какъв беше и случая с тапата.Аз няма при кой да пратя детето ,затова и така съм се притеснила,даже май нищо друго около раждането не мисля така както това 😁

# 638
Моята тапа започна да пада в петък през деня, на части. В неделя вечерта родих Simple Smile От това, което съм чувала и чела, обиковено има достатъчно време след падането на тапата, но наистина всичко е индивидуално при всеки, затова си подготви план Б.

Аз имам въпрос към вече родилите - каква температура поддържате в стаята, където спи бебето? При нас през деня е около 27-28 градуса, вечер пада до 26-27. Но като е много жега навън, както днес - 39 градуса - вкъщи става около 29 и много се притеснявам и чудя как да го обличам за сън. На 29 градуса го оставям по памперс, но като заспи все ми се струва, че трябва да го завия. Слагам му лека памучна пеленка и след 10 минути става супер загрят. Направо не знам какво да правя. Вечер му слагам боди с къс ръкав и го завививам с лека пеленка и едно много тъничко одеалце, ако видя, че крачетата стават много студени.

Четох, че оптималната температура е 20-24 градуса, но това при нас е невъзможно.

# 639
Да споделя и аз...днес бях на преглед, в 38 + 2 г.с  съм. Докторката каза, че шийката на матката е напълно изгладена и до 2-3 дни трябва да се случат нещата, а термина ми е 20-ти.

При това го измериха 3600 гр, а преди 2 седмици стажантка в болницата го измери 2750 гр...

Обзе ме леко безпокойство, не съм готова за раждане още, а и след 2 дни имам рожден ден...дано след това се случат нещата..

# 640
Здравейте и честито на вече родилите мами! Здрави и игриви бебоци пожелавам! Two Hearts
Аз съм в 39+0, второ раждане и уж докторът ми каза, че вторите се раждат по-рано, този не желае да излиза... В средата на юли и края имах 2 нощи с много силни контракции, болезнени и продължиха 3-4 часа, но чаках падане на тапа или поне засилване на контракциите, но нищо. На 30.07. бях последно на консултация, направих и тонове. Докторът за тоновете каза, че са отлични, а колкото до силните контракции - били просто Бракстън, нямах и никакво разкритие, а шийката била омекнала. След това контракциите спряха и онзи ден започнаха наново - пак Бракстън, все още няма падане на тапа и се чудя кога ли ще се започне...и аз се изнервям вече с това чакане и чудене... Активно ходя навън с голямото дете, получавам някои силни спазми ниско долу, пробождания, ток и не знам какво още, контракциите ми предимно са придружени с лека болка отзад в кръста и така, чакаме си Rolling Eyes
Черешката е, че ме хвана и някакъв вирус точно сега, та малко съм поспряла и с упражненията, че нямам сили за нищо... надявам се бебо да зачака да се оправя и да излиза на термина 15.08. 🥰
А сега сън не ме лови, та се занимавам с чатове и форуми Grin
Успех на всички, на които ни предстои раждане! Hug

# 641
Мамчета, ъпдейт от мен,

Термина ми мина и вече пренасям, опуснах хубавата дата, която беше определена и всеки ден съм на тонове. Казаха ми да следя маниакално всяко движение на бебето, мое вътрешно усещане дали всичко е наред ии чакаме до 7 дни (толкова имат право). Никакви индикации за раждане освен контракции, които не се считат за достатъчно силни, а на бебчо вече не му е много комфортно вътре. Обръщат ме на всички страни, дори и седнала, да ям сладко и да се разходя и ще го видим.
Дори не е застанал толкова ниско, че да кажем скоро ще е, а и аз самата точно така го усещам.
Та вече съм 40+... Grinning .
instagram - bububabygram

# 642
Бърз ъпдейт и от мен след поста ми късно снощи 😅

Бебчо тръгна нощеска в 3ч със силни контракции през 10 минути, 3 почти последователни изхождания и падане на тапата. Стигнахме в болницата с 5 см разкритие, докато изчакам спешна родилка преди мен, вече стигнах 7 см и почти нямаше време да ме подготвят за естествено раждане. Все пак успяхме, с акушерките се смяхме много как все едно не съм раждала, била съм много спокойна, но така съм си, наистина бях много спокойна. Качихме се в родилна зала, където докторът ми ми пукна мехура и засилиха контракциите с окситоцин, отказах упойка и след 10 минути втората ни рожба се роди.
Адриан, 3460 кг и 51 см, в 07:11ч. 🥰☺️❤️
Всичко е наред с мен и бебчо, имам само епизиотомия, вътрешни разкъсвания не успях да си докарам, въпреки окситоцина и жестоките напъни, които дойдоха 😁
Много съм щастлива, а и чудна дата си избра моето лъвче - заби право в десетката 🤗 6 дни преди термин.
Адаптира се отлично и сме заедно от първия миг. Вече опитахме и няколко пъти засукване, там имам още да отработвам и да се нагаждаме с него.
Супер спокойно бебе е, не гъква, спинка си и се усмихва, а когато е буден се оглежда с любопитни малки очички. 😍😍😍

# 643
Честито бебче, да ви е много,много здрав! 🩵🍀
И мен днес ме приеха в 39та седмица. Сутринта част от тапата ми падна.
Преди два дни нямах никакво развитие, но пък шийката беше мека и днес при преглед казаха, че имам вече леко разкритие, около 1см. Поставиха Cervidil и започнахме с индукцията.
Утре ще ме прегледат отново, стискайте палци! 🙏

# 644
Добре дошъл на малкия Адриан! Да е жив и здрав Blue Heart
Дай Боже на всеки по-леко раждане и още добри новини!

Бърз ъпдейт и от мен след поста ми късно снощи 😅

Бебчо тръгна нощеска в 3ч със силни контракции през 10 минути, 3 почти последователни изхождания и падане на тапата. Стигнахме в болницата с 5 см разкритие, докато изчакам спешна родилка преди мен, вече стигнах 7 см и почти нямаше време да ме подготвят за естествено раждане. Все пак успяхме, с акушерките се смяхме много как все едно не съм раждала, била съм много спокойна, но така съм си, наистина бях много спокойна. Качихме се в родилна зала, където докторът ми ми пукна мехура и засилиха контракциите с окситоцин, отказах упойка и след 10 минути втората ни рожба се роди.
Адриан, 3460 кг и 51 см, в 07:11ч. 🥰☺️❤️
Всичко е наред с мен и бебчо, имам само епизиотомия, вътрешни разкъсвания не успях да си докарам, въпреки окситоцина и жестоките напъни, които дойдоха 😁
Много съм щастлива, а и чудна дата си избра моето лъвче - заби право в десетката 🤗 6 дни преди термин.
Адаптира се отлично и сме заедно от първия миг. Вече опитахме и няколко пъти засукване, там имам още да отработвам и да се нагаждаме с него.
Супер спокойно бебе е, не гъква, спинка си и се усмихва, а когато е буден се оглежда с любопитни малки очички. 😍😍😍

Общи условия

Активация на акаунт