Скоро лъвче се задава и в дома ще е забава ТЕМА 2

• 30 773
  • 733
  •   1
Отговори
# 645
Да update -на ситуацията и при мен.

Термина ми е 20-ти, в петък на прегледа доктора каза, че шийката е напълно изгладена и до 2-3 дни ще тръгне, в понеделник на проверка.
Отпразнувах си рожденият ден на 10-ти и днес вече 2 см разкритие и контракции (до 100 по скалата) без въобще да ги усещам. Имам много води, мехура много напрегнат и очакват да се спука всеки момент...

Казаха ми да не си ходя в къщи (час и половина от София), да стоя наблизо и ако до утре на обяд не изтекат водите да отида на преглед и евентуално прием...

Олее...малко не съм готова, имах нужда от още 2-3 дни..
Честито на всички, които вече гушкат малки бебчета!

# 646
Аз днес съм 40 г.с. + 4 дни. Имам абсолютно всички предпоставки за раждане, ама този мързелан не желае да излиза...

Много е ниско, шийката е изгладена, имам вече 4-5 см. разкритие, паднала тапа, но нямам редовни контракции. Предлагат ми да ме хоспитализират и да ми пускат системите, но не искам така. Искам естествено да си тръгне раждането, той сам да си избере деня.

Първото раждане така го насилих от простотия, сега не искам. Ама голям мързелан. Явно му е добре, мърда доста, ама мърда буквално на 5 см от "изхода" и сигурно, ако му помахам - ще види... 😀

Чакам си...

# 647
Аз днес съм 40 г.с. + 4 дни. Имам абсолютно всички предпоставки за раждане, ама този мързелан не желае да излиза...

Много е ниско, шийката е изгладена, имам вече 4-5 см. разкритие, паднала тапа, но нямам редовни контракции. Предлагат ми да ме хоспитализират и да ми пускат системите, но не искам така. Искам естествено да си тръгне раждането, той сам да си избере деня.

Първото раждане така го насилих от простотия, сега не искам. Ама голям мързелан. Явно му е добре, мърда доста, ама мърда буквално на 5 см от "изхода" и сигурно, ако му помахам - ще види... 😀

Чакам си...

И при мен е подобно положението...Утре правя 39г.с, с 3-4 см разкритие, сутринта ми падна тапата, контракции имам всеки път когато вървя, но ги усещам като стягане.
Доктора каза, че имам доста води и главата още не претиска матката затова не ги усещам болезнени.

Искаха да ме приемат днес и подпомогнат със система, но аз не искам. Каза, че ще чакам до утре сутринта и ако не се спукат водите може би ще отида за прием...
Напрегнах се с това чакане и неизвестност...

Mamabear14 би ли споделила какво не се получи с подпомагането при първото ви раждане?

Последна редакция: вт, 12 авг 2025, 16:38 от Bibito

# 648

Чакам си...

И при мен е подобно положението...Утре правя 39г.с, с 3-4 см разкритие, сутринта ми падна тапата, контракции имам всеки път когато вървя, но ги усещам като стягане.
Доктора каза, че имам доста води и главата още не претиска матката затова не ги усещам болезнени.

Искаха да ме приемат днес и подпомогнат със система, но аз не искам. Каза, че ще чакам до утре сутринта и ако не се спукат водите може би ще отида за прием...
Напрегнах се с това чакане и неизвестност...

Mamabear14 би ли споделила какво не се получи с подпомагането при първото ви раждане?

С първото ми раждане нямах никакви индикации за скорошна поява на бебето. Беше си високо, имах някакъв 1 см, с който се разхождах 1 месец сигурно, нямах никакви контракции, но тъй като отидох на преглед на деня на термина, предложиха да ме хоспитализират и аз от глупост- приех. Лежах една вечер, отново - никакви болки през цялото време. На сутринта ме питаха дали искам да раждам и даже май и не дочакаха отговор, направо ми спукаха водите и ми направиха и клизма, и ми пуснаха системи. И разбира се - контракциите започнаха веднага. Продължи всичко 5 часа и половина. Родих без упойка, въпреки че ми предлагаха, но отново, пусто незнание........ мислех, че колко пък толкова може да боли. Ами.... болеше, много. Сега в главата ми се върти само "епидурална, епидурална, епидурална".

Сега не искам да правя същата грешка и затова чакам само да реши кога ще се ражда. Имам всички предпоставки да е скоро, но явно той си има план в кой ден да се случат нещата, тъй като днес бях на преглед. Продължава да е буквално на 5 см от изхода, имам около 4см, като след прегледа за разкритие пак започнаха болки, но не са толкова интензивни. И ще стоя и ще чакам да реши сам. Няма да ходя сама да се хоспитализирам и да ми пукат водите и т.н. Когато реши той, въпреки че яко ме тресат нервите с това очакване вече.

# 649
Момичета, изобщо не ми остава време да пиша и тук. Гледам всяка минута да използвам нещо да свърша.

Честито на мамите, които вече родиха!

За бъдещите- изобщо не го мислете, няма да стане така както си мислите, притеснявате, очаквате. Ще имате време да стигнете навреме. На мен ми отне 40 мин разкритие от пукането на води, без окситоцин и хапчета. Спокойни бъдете, отпуснете и се наслаждавайте. Леко раждане ви желая. 🌹❤️🍀💪

Още малко и сменяме темата на групата 🎉🌞

# 650
Привет прекрасни майчета,
Днес се появи и нашият Раян след 48 часа раждане, 3600 гр. и цели 52 см. в 40+6 г.с. 🫶🏽

Нямах късмет да се случи бързо, но пък ви пращам късмет при вас нещата да са добре! Прегрътки!

# 651
Здравейте на всички и аз да се похваля, макар и със закъснение. На 08.08 родих нашето момченце Мартин 💙! Лека полека се възстановявам, но пък той е голямо бебче 4090кг. Вече сме си вкъщи и Вярвам, че всичко ще става все по-добре с всеки ден.
Успех на всички и ви желая леко раждане и здрави дечица!

# 652
Да споделя и аз...вчера се роди моята втора дъщеричка - 3600гр, 49см.

Нормално раждане, много бързо..същинското раждане беше 3-4 Мин без разкъсвания, шевове и т.н.
Можех да си тръгна още същият ден за вкъщи..

В събота ни изписват и приключенито започва:)

Леко раждане на всички, на които им предстои!

# 653
Честити да са бебчетата ❤️🩵
Да растът здрави и спокойни!

Момичета, идея си нямах колко тежко е това недоспиване. В началото беше ок, даже си викам колко енергия имам... 😄 Не ми тежи толкова кърменето, но някои вечери направо се усещам как главата ми пада и се унасям и се стряскам. А той вече все по-дълго суче. Сядам, светвам нещо в коридора, мъжът ми ме гъделичка 🤭 какво ли не пробвам вече не мога да се събудя. Вече взех да го слагам първо на едната гърда малко, като се поуспокои му сменям памперса, за да се разсъня и после го слагам на другата да си хапне.

Едното ми зърно се цепна и боли ужасно. Толкова, че се наложи да си извадя насилствено зърното от устичката му веднъж, защото просто не се издържаше. Затова си взех протектор за зърна, както и едни хидрогел лепенки за облекчение. Доста ми помогнаха. Надявам се да заздравее скоро и да си го кърмя без страх.

В крайна сметка ние не взехме гнездо. През деня спи в количката и е доста удобно, защото мога да си го местя където искам. Вечер си спи в кошарката. Засега е много спокоен, плаче само ако е гладен. Чакам с ужас коликите... и се надявам да не са много зле. Понякога се събужда на 1 час, яде и пак заспива. Така беше тази нощ.. но ми казаха, че тези етапи са нормални в определени периоди на растеж и когато се кърми на поискване.

Пъпчето падна, но има някаква остатъчна кръв, която продължава да засъхва и чакаме и тя да падне. Тук нещата май са малко различни с грижата за новородено, поне от това, което съм чувала от приятелки. Започват с ваксините чак след втория месец и не се слага БЦЖ и Хепатит B в началото. Направиха му ехограф на главичката и след месец предстои на корем. Имахме един преглед и след седмица е следващия. В родилното му взеха кръв от петичката и сега чакаме резултатите. Тук имат някаква точкова система за оценка на здравето на бебето. Май е от 0 до10 и над 7 се смята за добре.

Нещо с памперсите не можем да се разберем, явно често не го слагаме правилно и се напишква целия до раменете 🙄 та голямо пране и гладене пада.

Тук насърчават излизането още в първите дни, ако времето позволява, но аз не смея. Мисля да изчакам 20 дни. Но те испанците по принцип не можеш да ги прибереш вкъщи, та не съм изненадана 🤭🤭

Постоянно съм под стрес добре ли го хващам, поддържам ли главичка, кръст... все ми се струва, че нещо ще го травмирам 😔 И с оригването е трудничко, но четох и гледах различни техники, та пробваме - понякога работят, понякога не.

И нещо за погачата на 40 дни исках да питам - смятам, че е хубава традиция и много ми се иска да я направя тук с няколко приятелки чужденки. Проблемът е, че едната се връща от пътуване точно на 40 ден и няма да успее да дойде. Трябва ли да се направи точно на 40 ден? Четох различни мнения, основното беше, че е важно да не се прави преди 40 ден. Та се чудех дали да не го изместя за 41 ден или първия почивен след 40 ден.

Вие как сте? Разкажете малко, когато имате време Simple Smile) Извинявайте, ако досаждам, но ми е първо бебче, а тук нямам нито един познат с бебе, та ми е интересно да обменям информация и опит с хора, които минават през същото ❤️❤️

# 654
Тук на 40 ден точно, независимо какъв ден се пада, се прави някаква молитва на майка и бебе, погачата няма значение кога ще се направи, стига да е след тези 40 дни. Това научих аз от бабите главно 😄

# 655
Как сте , мамчета
Бебоците как се държат ? Моето е много ревящо 🤣 първа бременност ми е
На 20 дни е

# 656
Честити да са бебчетата ❤️🩵
Да растът здрави и спокойни!

Момичета, идея си нямах колко тежко е това недоспиване. В началото беше ок, даже си викам колко енергия имам... 😄 Не ми тежи толкова кърменето, но някои вечери направо се усещам как главата ми пада и се унасям и се стряскам. А той вече все по-дълго суче. Сядам, светвам нещо в коридора, мъжът ми ме гъделичка 🤭 какво ли не пробвам вече не мога да се събудя. Вече взех да го слагам първо на едната гърда малко, като се поуспокои му сменям памперса, за да се разсъня и после го слагам на другата да си хапне.

Едното ми зърно се цепна и боли ужасно. Толкова, че се наложи да си извадя насилствено зърното от устичката му веднъж, защото просто не се издържаше. Затова си взех протектор за зърна, както и едни хидрогел лепенки за облекчение. Доста ми помогнаха. Надявам се да заздравее скоро и да си го кърмя без страх.

В крайна сметка ние не взехме гнездо. През деня спи в количката и е доста удобно, защото мога да си го местя където искам. Вечер си спи в кошарката. Засега е много спокоен, плаче само ако е гладен. Чакам с ужас коликите... и се надявам да не са много зле. Понякога се събужда на 1 час, яде и пак заспива. Така беше тази нощ.. но ми казаха, че тези етапи са нормални в определени периоди на растеж и когато се кърми на поискване.

Пъпчето падна, но има някаква остатъчна кръв, която продължава да засъхва и чакаме и тя да падне. Тук нещата май са малко различни с грижата за новородено, поне от това, което съм чувала от приятелки. Започват с ваксините чак след втория месец и не се слага БЦЖ и Хепатит B в началото. Направиха му ехограф на главичката и след месец предстои на корем. Имахме един преглед и след седмица е следващия. В родилното му взеха кръв от петичката и сега чакаме резултатите. Тук имат някаква точкова система за оценка на здравето на бебето. Май е от 0 до10 и над 7 се смята за добре.

Нещо с памперсите не можем да се разберем, явно често не го слагаме правилно и се напишква целия до раменете 🙄 та голямо пране и гладене пада.

Тук насърчават излизането още в първите дни, ако времето позволява, но аз не смея. Мисля да изчакам 20 дни. Но те испанците по принцип не можеш да ги прибереш вкъщи, та не съм изненадана 🤭🤭

Постоянно съм под стрес добре ли го хващам, поддържам ли главичка, кръст... все ми се струва, че нещо ще го травмирам 😔 И с оригването е трудничко, но четох и гледах различни техники, та пробваме - понякога работят, понякога не.

И нещо за погачата на 40 дни исках да питам - смятам, че е хубава традиция и много ми се иска да я направя тук с няколко приятелки чужденки. Проблемът е, че едната се връща от пътуване точно на 40 ден и няма да успее да дойде. Трябва ли да се направи точно на 40 ден? Четох различни мнения, основното беше, че е важно да не се прави преди 40 ден. Та се чудех дали да не го изместя за 41 ден или първия почивен след 40 ден.

Вие как сте? Разкажете малко, когато имате време Simple Smile) Извинявайте, ако досаждам, но ми е първо бебче, а тук нямам нито един познат с бебе, та ми е интересно да обменям информация и опит с хора, които минават през същото ❤️❤️

Аз също съм доста недоспала, вкъщи всичко почна да занемарява, но го гледам от добрата страна - крайно време е двамата батковци вкъщи да се научат да помагат ежедневно. Таткото прави ремонт на новото ни място и не си стоеше вкъщи дори за бащинския си. Строявам ги вече освен задължителните страници за четене да мият чинии, да прехвярлят дрехи от пералня в сушилнята, да подреждат и да си оправят стаята, прибират покупките в хладилника, иначе никакъв телевизор. За излизането аз не излизам първите дни не от суеверие, а за да се възстановя и напасна режима на хранене на бебето- в началото ме болеше операцията, бебето не засукваше по половин час, заспива три пъти на гърдата преди да се нахрани, кърмата ми не беше регулирана и се разтичах навсякъде, като засуче започват маточни контракции и почва да ме боли корема... е излязохме на втората седмица и аз от цялото 5 членно семейство хванах  хрема - малкия дявол, ако бебето беше прихванало и нямаше как да яде щях да се видя в чудо... Първите две седмици както и очаквах бяха кошмар за зърната ми, след това всичко утихна.  Исках да направя 40 дни на бебето с приятелки, ама таткото ще си вземе отпуск точно тогава, та плановете ще се променят малко.

# 657
Детето го прибрах от болницата в сряда, а вече съм крайно недоспала, изморена и неадекватна 😂 Той е сравнително спокоен, но аз постоянно има какво да правя покрай грижите за него. ММ се е сдобил с някакъв обрив преди да ме изпишат от болницата и като ходихме на лекар казаха, че е заразен при допир кожа в кожа с новородени и деца 🫠 Та нито може да гушне детето, нито смеем дрешки да пипа да оправя, бебешките му неща да мие. Сама се налага да правя всичко 🥲 Но пък се радвам, че реших на изписването ми да се прибера вкъщи, а не да остана при детето (колкото и да ми беше гадно и мъчно), защото иначе такава беля можеше да стане..
Много голяма мъка ни е храненето - имам кърма, но той отказва на гърда 🫠 В болницата казаха, че зърната ми били твърде големи за него. Той захваща, засмуква 1-2 пъти и пуска. Много се ядосва като го сложа на гърда. Мъча го по 5мин на всяка, но не ще и не ще. Но и аз съм упорита и няма да се откажа току така 😂 Засега се изцеждам колкото мога и когато мога, а за останалото додавам АМ. Другото лошо е, че в болницата са ползвали много пропускливи биби за ядене и аз не ги виня - много бебета, малко персонал, но в момента на мен това ми играе много лоша шега, защото ако не е изял яденето за 10-15мин след това заспива и няма събуждане. Щипкам го, крачетата му пипам, носле, нищо не става и това си е.
За памперсите и аз 2 пъти нещо кофти го бях захванала и му беше мокро гръбчето от напишкано 😅
Днес педиатърката мина на домашно посещение и каза след 10-15 дена да изкараме детето с количката навън, също така ме попита дали ще искаме да слагаме Ротарикс ваксина. Тя каза, че горещо я препоръчва и аз мисля да приема. Aglaonike, интересно ми е в Испания дали се говори нещо за тази ваксина и дали изобщо се предлага?
Оригването при нас в момента е или никакво или моментално 😁 Понякога го хващам и просто от раз се е оригнал, а други пъти по 5мин го потупвам леко или правя масажни движения и нищо 🫠

# 658
  • Бургас
Записвам се и аз с Филип роден на 08.08 на термина си. От понеделник сме си вкъщи.Кърмим се доста успешно но и той е доста лаком вчера го мерих и за 7 дни е качило 500 грама.Доста ме тормози, че на 2-2,5 е гладно и ако не го нахраня макс до 2,5 започвам да тека.Вечер успява да прави по-големи паузи от 4-5 часа.При нас започнаха коликите и давам Лефакс и Биогайа.
Аз съм слагала на баткото за ротавирус ваксината тя е през устата на два пъти ще сложа и на бебето не съм видяла да му е навредила.С баткото не правих погача защото беше епидемията и просто нямаше как и сега се чудя доста за това дали да правя за бебето малко на за този може за другия не е положението.

# 659
Ni.tray слюнката на бебето стимулира кърмата. Слагай го да се опитва все пак .
И моите му бяха малко големи в началото, но свикна. Аз пък се пробвах с шише на Нук да го нахраня за да видя дали ще спи по дълго вечер, да не би да не му стига млякото, той де дави, нагълта се с въздух, целия се разтече 🤣. И край. Повече експерименти не си правя.
С помпа от двете гърди докарвам 120мл за една седмица стимулиране и отпушване на запушени канали, защото заспива нашия.

D.marinova къде спят, къде- не.
Започнах да му хващам цаката.
През деня си прави дрямки по 40мин-1ч.
Вечер се буди два пъти. Тоест дългия сън е след 00ч до 4.00ч и на обяд от 13ч до 16ч. Будуване има също по 1-2ч някой път.
Много трудно го приспивам, постоянно е на цицата ми, в ръцете ми, количка, но не и в леглото 🫩😒

Agolaonike аз ползвам памперсите на sleepy.
В кафявата опаковка така пропускат. С бялата рядко се случва. За сега чурата стои надолу все още не му я вдигам. Но и аз често преобличам. А ги слагам много добре , уж. Ластика избутвам към гънките, кадричките ако са се обърнали ги изваждам. Възможно най нагоре и пак мокри петна. 🤷

Ваксините при нас ги слагат на втори и трети ден. Следят показателите за жълтеница.

На 15 ден излязохме защото с коликите положение не е розово. И ако изкара много време без да спи, отиде коня у ряката. Цял ден няма заспиване. Ядох вече сопата два пъти. Сутрин след 9ч до 11ч и от два дни следобед след 17.30 до 18.30 преди банята и вечерния сън. Нещо като ритуал уж се мъча да направя. Гледам сега през деня колко време спи, да видим дали да не скъся часа, за да спи вече повече и да се наспивам. Едни 4ч после още 3ч добре ми идват.

Относно оригването аз го вдигам по-високо, така че рамото ми да натисне диафрагмата инс две друсвания хубаво се оригва. Първата седмица докато се сетя баткото как го оригвах лесно 🤦🤦🤦 Задължително го оригвам, без нощните, понеже заспива до мен на цица, иначе няма спане ако стана да го преместя.

Общи условия

Активация на акаунт