Скоро лъвче се задава и в дома ще е забава ТЕМА 2

• 31 040
  • 733
  •   1
Отговори
# 600
Здравей!
Не се установи защо или поне не ми е дадена такава информация.
При мен всичко си беше в норма - води, доплер и т.н. до последно. Дори думите на докторката бяха "странно".
Откъм размери на бебето при нея също коремчето изоставаше, а главата беше с размерите отговарящи за седмицата.
Благодаря на Бога, че се роди здраво и красиво дете, но трябва да преминем това изпитание с раздялата, което за мен е убиващо. Опитвам се да съм силна и да си повтарям, че това е добре за нея, но на моменти ми е трудно, като си помисля, че вчера тя беше в ръцете ми, а сега се бори сама в болницата.
Ще мине и това!
Пожелавам ти да се роди едно много здраво дете и да му се радвате всички в семейството! Heart
Здравейте, момичета!
И аз да се похваля. На 25.07.25г. на бял свят се появи нашето момиче Росица Heartpulse.
До 8-ми месец вървеше с две седмици напред, но реши да ни поизплаши и с килограмите направи застой.
Трябваше да се извади по-рано от термин. Родих в 38+3. Много ми се искаше нормално, но в този случай беше секцио, защото нямах никакво разкритие и не ми се рискуваше да пробваме с окситоцин за нормално, а ако не се случи отново секцио, за това с докторката решихме направо секцио.
Момичето ни се роди 2280гр, 45см. Много мъничка.
Не свършваме до тук. Confused
Трябваше да ни изпишат вчера, но пуснаха само мен, а нея я оставиха. Стойностите на черния дроб се вдигали, вместо да падат. Да, има жълтеница, но беше започнала да се изчиства вече. Явно пикът е тези дни и външното ѝ състояние лъже реалното.
Много ми е тегаво, че тя беше в ръцете ми, а след това се прибрах без нея и сега чакаме да си я приберем незнайно кога.
Знам, че е на сигурно място при докторите, които ще ѝ помогнат, но.....
Ако някоя с първа бременност е имала подобен случай ще бъда щастлива да ме успокои малко.
Сърцето ми се къса. Cry
Здравейте, аз съм с термин септември, но ще съм с планово секцио малко след средата на август и за това хвърлям по едно око и в тази тема.
За жълтеницата мога да споделя, че две от децата ми бяха с доста продължителна жълтеница и имаха моменти на избледняване и после отново засилване. Пожелавам бързо да бебчето да преодолее трудностите и много скоро да се гушкате у дома. Според мен е по-добре да е под лекарско наблюдение за още няколко дни, вместо да я изпишат прибързано и после да се тревожите кое е нормално и кое не.
Разбра ли се причината защо бебето е изоставало на края? При мен на последния преглед, в 33+5, се установи изоставяне на обиколката на коремчето с около 2 седмици. Другите мерки също са една идея на зад, но не толкова. Доплера е в норма, нямам високо кръвно, до сега си вървеше нормално бебето и изведнъж излиза, че е забавило растежа. Като тегло излиза 1990 гр, което според доктора е в нормите, но все пак ще следим как се развива. Другите ми деца са родени с доста добро тегло (3600-3400 гр) и сега съм доста изненадана и притеснена какво се случва?

# 601
Благодаря от сърце! Надявам се да е нещо моментно и да навакса с теглото. В крайна  сметка то не е най-определящ критерий за това бебето да е здраво.
Скорошно прибиране на Росица и дано от тук нататък да имате само положителни емоции!

# 602
Моето момче уж ми обясняваха, че ще се роди по-рано. Да го очаквам около 37 г.с., ама нищо подобно. Термина ми е 08.08, изгладена шийка, старееща плацента, паднала тапа, бебето е паднало възможно най-ниско вече, миналата седмица го мериха 3300гр, много подготвителни контракции, но уви..... не ще да излиза.

Направо нямам нерви вече. Почти не спя вечер. Имам най-различни болки, само не и родилни. Започнахме с ММ да го подканваме да излиза така както го и заченахме.... пак не ще. Ами, чакаме си, ама търпението ми е вече на предела.

Кака му има РД другата събота, тя беше със същия термин, ама се роди на 09.08, аз нямам представа къде ще се намирам по това време. Дали ще съм родила, в болницата ли ще съм, на изписване ли ще сме, просто ми е вече много напрегнато с това неведение.

Оплаках се...

# 603
Честита нека бъде Роси! ❤️
Всичко е наред и тя е в добри ръце, повтаряй си го често, за да можеш максимално спокойно да приемеш ситуацията.
Моята племенница също се роди мъничка и караше тежка жълтеница от която свали допълнително не малко грамажи, затова я задържаха и нея повече от обичайното в болница, за съжаление никой не е застрахован. Тя се справи много бързо със ситуацията и изненада дори неонатолозите, както ще бъде и с Роси Wink
Опитай се да запазиш психиката си възможно най-спокойна за прибирането на Роси вкъщи!
Стискам палци всичко скоро да бъде в историята 🙏 И чакаме хубавата новина! Simple Smile

Здравей!
Не се установи защо или поне не ми е дадена такава информация.
При мен всичко си беше в норма - води, доплер и т.н. до последно. Дори думите на докторката бяха "странно".
Откъм размери на бебето при нея също коремчето изоставаше, а главата беше с размерите отговарящи за седмицата.
Благодаря на Бога, че се роди здраво и красиво дете, но трябва да преминем това изпитание с раздялата, което за мен е убиващо. Опитвам се да съм силна и да си повтарям, че това е добре за нея, но на моменти ми е трудно, като си помисля, че вчера тя беше в ръцете ми, а сега се бори сама в болницата.
Ще мине и това!
Пожелавам ти да се роди едно много здраво дете и да му се радвате всички в семейството! Heart
Здравейте, момичета!
И аз да се похваля. На 25.07.25г. на бял свят се появи нашето момиче Росица Heartpulse.
До 8-ми месец вървеше с две седмици напред, но реши да ни поизплаши и с килограмите направи застой.
Трябваше да се извади по-рано от термин. Родих в 38+3. Много ми се искаше нормално, но в този случай беше секцио, защото нямах никакво разкритие и не ми се рискуваше да пробваме с окситоцин за нормално, а ако не се случи отново секцио, за това с докторката решихме направо секцио.
Момичето ни се роди 2280гр, 45см. Много мъничка.
Не свършваме до тук. Confused
Трябваше да ни изпишат вчера, но пуснаха само мен, а нея я оставиха. Стойностите на черния дроб се вдигали, вместо да падат. Да, има жълтеница, но беше започнала да се изчиства вече. Явно пикът е тези дни и външното ѝ състояние лъже реалното.
Много ми е тегаво, че тя беше в ръцете ми, а след това се прибрах без нея и сега чакаме да си я приберем незнайно кога.
Знам, че е на сигурно място при докторите, които ще ѝ помогнат, но.....
Ако някоя с първа бременност е имала подобен случай ще бъда щастлива да ме успокои малко.
Сърцето ми се къса. Cry
Здравейте, аз съм с термин септември, но ще съм с планово секцио малко след средата на август и за това хвърлям по едно око и в тази тема.
За жълтеницата мога да споделя, че две от децата ми бяха с доста продължителна жълтеница и имаха моменти на избледняване и после отново засилване. Пожелавам бързо да бебчето да преодолее трудностите и много скоро да се гушкате у дома. Според мен е по-добре да е под лекарско наблюдение за още няколко дни, вместо да я изпишат прибързано и после да се тревожите кое е нормално и кое не.
Разбра ли се причината защо бебето е изоставало на края? При мен на последния преглед, в 33+5, се установи изоставяне на обиколката на коремчето с около 2 седмици. Другите мерки също са една идея на зад, но не толкова. Доплера е в норма, нямам високо кръвно, до сега си вървеше нормално бебето и изведнъж излиза, че е забавило растежа. Като тегло излиза 1990 гр, което според доктора е в нормите, но все пак ще следим как се развива. Другите ми деца са родени с доста добро тегло (3600-3400 гр) и сега съм доста изненадана и притеснена какво се случва?

# 604
Честитоо❤
Един въпрос от мен - замислих се в какво трябва да се съхранява ръчната помпа за кърма след като е стерилизирана за да си я взема в болницата🤔
Някакви специални пликове има ли
Аз взех пликове с цип от DM, за да се запази максимално
Извинявай, може ли да ме светнеш кои са тези пликове?

# 605
Честитоо❤
Един въпрос от мен - замислих се в какво трябва да се съхранява ръчната помпа за кърма след като е стерилизирана за да си я взема в болницата🤔
Някакви специални пликове има ли
Аз взех пликове с цип от DM, за да се запази максимално
Извинявай, може ли да ме светнеш кои са тези пликове?
Ето тези: https://www.dm-drogeriemarkt.bg/profissimo-plikove-za-zamrazyava … 066447716887.html

# 606
Аз мислех, че са си специални за стерилизиране и транспортиране на вече стерилизирани неща.

# 607
Аз мислех, че са си специални за стерилизиране и транспортиране на вече стерилизирани неща.
Не, няколко приятелки, които са раждали ми препоръчаха такъв тип пликове и за това взех такива. Иначе има на Philips avent пликове, но те са за стерилизиране в микровълнова, а и са доста скъпи, лично според мен не си заслужават

# 608
Не, няколко приятелки, които са раждали ми препоръчаха такъв тип пликове и за това взех такива. Иначе има на Philips avent пликове, но те са за стерилизиране в микровълнова, а и са доста скъпи, лично според мен не си заслужават
Аз си взех току що на Канпол, те са и за транспорт на вече стерилизирани. 6 плика, но се ползват по 20-30 пъти един.

# 609
Момичета, след раждането мислите ли да ползвате колан за стягане, да се прибере коремчето по-бързо?
Някой ако има опит или си е купил нека сподели..

# 610
Здравейте 🥰
Минавам да споделя, на 24.07.25г.в 09:01ч се роди нашата дъщеря Александра.
3280гр, 52см.
Планово секцио.

# 611
Честита рожба! Нека расте здрава! 💗🍀

# 612
Честито да ви е жива и здрава! Много щастие да ви носи! ☺️
Здравейте 🥰
Минавам да споделя, на 24.07.25г.в 09:01ч се роди нашата дъщеря Александра.
3280гр, 52см.
Планово секцио.

# 613
Момичета, след раждането мислите ли да ползвате колан за стягане, да се прибере коремчето по-бързо?
Някой ако има опит или си е купил нека сподели..

Аз си поръчах от ТЕМУ за 15 лв колан, който тук е 50-60 лв, стяга много добре, но като го сложа и ми се засилват лохиите и контракциите на матката. Реално това му е целта, но не винаги ми е особено комфортно и малко насила го слагам. 😁 С първото дете не съм слагала и ми се прибра коремчето много бързо. Сега е все едно съм хапнала повече само отдолу. В болницата ми казаха стягащ клин/бельо, че е по-добре. И клин имам ама още не съм го пробвала. Имам опъващи болки ниско долу и при шевовете и гледам да не се тормозя много, достатъчно ми е, че се нанаяме в ново жилище с дете на 5 и бебе и е постоянна лудница и подреждане... 🤦🏻‍♀️😁Отделно цедя кърма, почти нямам време да хапвам, та дано бързо сваля килцата. 😁

# 614
Здравейте! За тези, които планират да правят погача, споделям списък с идеи за подаръци, който може да бъде изпратен на гостите и включва подходящи неща за първите месеци на бебето. Ще се радвам, ако е полезен и на някой друг. Simple Smile

https://www.ozone.bg/wishlist/shared/index/code/58564d7df2296a62 … ulgarianontheroad

Общи условия

Активация на акаунт