Скоро лъвче се задава и в дома ще е забава ТЕМА 2

• 35 961
  • 733
  •   1
Отговори
# 405
Съня при мен от една седмица е тотал щета. Днес съм от 4.40ч будна. В 6.00ч вече станах, защото ММ няма да се наспи от моето шаване. Шава бебчо, разтяга се, хваща ме гръб, кръст, врат. На обяд ще съм заспала 100%, а съм човек, който никога не е спал по това време още от детската градина 😆.

Със сигурност е вълнуващо да си избереш дата. Представи си ни нас с нормално каква тръпка е 🤣. Такива глупости сънувам вече с бебчо и раждане, не е истина.

# 406
Ох и аз много искам естествено раждане, но Zajia добре ме успокои, какъвто съм Control freak, друго си е да знаеш датата и да планираш всичко 😅🫶 има си плюсове.

Събрахте ли багажа за родилното?

В Селена ще ми трябват малко неща, но съм записала снакове за мен, защото съм алергична към лактоза и млякото с бисквити, което носят няма да става, а всички казват, че след раждане те гони яко глад..

# 407
Това с избирането на датата и аз го виждам като предимство - поне знаеш кога ще станат нещата 😁

Иначе за багажа - аз също ще раждам в частна болница и общо взето от други момичета разбрах, че бельо и чехли ти трябват само, другото болницата ти го подсигурява 😂 Та може би затова не си давам зор. Ще сложа и някакви други неща като помпа за кърма и мои си превръзки за след раждане, но не са задължителни. Храна също ще си сложа като някакви ядки и протеинови барчета. Аз вече лежах в болницата един път и имам представа каква храна дават и не че беше лоша, просто не всяко ядене беше вкусно, а и дават хапването под точен час. 😅

# 408
Моето първо дете беше в кувиоз за 2 дни, после на УВ лампа заради по-тежка жълтеница( тъй като се роди в 36 г. с.) и помня, че тогава нищо не носех за кърмене и цедене (в частна болница бях), впоследствие ми донесоха, но се наложи да хвърлям кърма, защото нямаше стерилизатори в стаята, а в отделението адски бавно ми стерилизираха помпата и отказваха да дават кърмата ако не е стерилна, отделно бебето не искаше на гърда, беше много ленив. Сега знам, че има вече стерилизатори в стаята и мисля да наглася помпа, шише мое си, че техните текат много, пликчета за кърма, крем за зърна, подплънки за гърди, сутиени за кърмене, мокри кърпи, нещо за мен за хапване, може би чай за кърмачки, еднократно бельо с превръзки, макар че превръзки дават, резервна малка хавлия и нощница (също ги сменят всеки ден ама за всеки случай), чехли, шише за вода (знам, че има диспенсъри), Гинексид пяна и Цикатридина спрей (ще раждам нормално), те ни пръскаха по 2 пъти на ден ама да си нося и аз 😁, четка и паста за зъби, зарядно, слушалки, козметика за мен си, евентуално книга, дрехи за изписване. Предния път стояхме 7 дни в болницата,заради жълтеницата и не бях хич подготвена, сега направо се чудя с какъв сак да тръгна. 😁

Последна редакция: пт, 04 юли 2025, 11:11 от Flower_94

# 409
Flower_94,  много полезни идеи, слагам си ги в списъка 🤗☀️

# 410
Flower_94 ако е удобно да питам в 35+ гс ли роди или 36+ гс? И след това успяхте ли да се кърмите вкъщи? Колко кг беше бебчето при раждане?

# 411
Flower_94 ако е удобно да питам в 35+ гс ли роди или 36+ гс? И след това успяхте ли да се кърмите вкъщи? Колко кг беше бебчето при раждане?

Точно навърших 36 г. с. (36+0 май се води). Бебето тежеше 2800 грама, 46 см. Дишаше сам, но го сложиха за терморегулация в кувиоз и на антибиотик, който после спряха, тъй като микробиологиите ни бяха чисти, а изследванията добри. Родих го по-рано, защото бях с много скъсена шийка - 1.5 см още от 24 г. с. и с много контракции и пролабирал мехур. Реално в деня, в който родих, вече бях със сантиметър разкритие и бързо се случиха нещата от това, че се поразходих из болницата за консултации. Отделно плацентата ми беше престаряла вече - 3 степен още от 30-31 г. с. Заради това, че го захраниха от шише и тежката жълтеница не успя да засуче от гърда. Вкъщи се мъчихме, но бебето почваше да реве истерично и си искаше шишето. Аз тогава бях млада и неориентирана (на 25 години) и всички ми дуднеха как трябва да пие мляко това дете, за да мине тази жълтеница, да не се мъча да го кърмя, да си пие млякото, щом така му е по-лесно и т. н. Отделно зърната ми бяха някак по-плоски, пробвах със силиконови предпазители, но не искаше. Бебето наистина беше много лениво дори от шише като пиеше заспиваше бързо, жълтеницата го държа месец и нещо, но поне наддаде килограм първия месец и преминаха нещата. Цедях се до към 4-тия месец като пак не стигаше - дохранвах с АМ или редувах кърма/АМ. Накрая просто се отказах, защото предпочетох да прекраваме време навън, вместо да вися на помпата постоянно. Тогава не потърсих консултант по кърмене, може би това ми беше грешката.

Сега се надявам да станат нещата, но ако не станат, здраве да е, нищо не е на всяка цена, поне ще съм опитала. От болницата ни осигуряват консултант като родим, ще видим. Сега поне съм по-подготвена и каквото стане. 😁

# 412
Всички сте с големи, пухкави бебешоци! 🍀
А нашият си върви мъничък, но аз и баща му сме се родили по 2кг и половина, надявам се да е генетично.
В 31ва седмица казаха, че е 1,500кг. В понеделник пак ще го мерят, надявам се да е достигнал вече поне 2кг!
Има ли някой друг с дребно бебе? 🥹

# 413
Всички сте с големи, пухкави бебешоци! 🍀
А нашият си върви мъничък, но аз и баща му сме се родили по 2кг и половина, надявам се да е генетично.
В 31ва седмица казаха, че е 1,500кг. В понеделник пак ще го мерят, надявам се да е достигнал вече поне 2кг!
Има ли някой друг с дребно бебе? 🥹

Нашият момък е дребничък още от началото, АГ казва, че е в норма де, но като чета за другите бебета 😀 в 31+6 беше 1660. Те и тези измервания не са изцяло точни, та не се притеснявам, пък и аз май съм имала късна овулация, щото МЦ никога не ми е бил на 28 дни, а на 32-34. Отделно аз съм родена 2600, таткото не знам, но като цяло не сме от едрите, нито високи.

# 414
Моето бебче също върви по-мъничко 😅 Днес в 33+1 бях на трета ФМ и го измериха 1.7кг, а миналата седмица в 32+1 моето АГ го измери 1.450кг. За съжаление моето бебче най-вероятно върви толкова малко заради кръвното, което започнах да вдигам още 6ти месец + ГД и въпреки лекарствата и моите усилия продължава да си върви по-мъничко 🥹 Но пък не се предава моя малък юнак и расте. Не сме обсъждали с моя лекар раждането кога и как ще става, тъй като ФМ предлага секцио в 37г.с., а АГ може би мисли за естествено и да си го изкарам до термин, ако тоновете и доплерите са хубави.

# 415
И моето бебе си е мъничко в 31+4 съм и го измериха 1.520кг. 😊

# 416
Flower_94 Много ти благодаря за изчерпателния отговор! Hug Понеже мен няма да ме чакат до термин, а в 37 гс ми предстои предизвикано естествено раждане или секцио, защото бебето е едро (имам гестационен диабет), а много ми е иска да си го кърмя, както и се притеснявам така 20 дни преди термин дали ще изплаче и дали ще има някакви усложнения

# 417
Моят бебок също е около тези килограми в 31 гс, но доктора ми каза, че тези размери са нормални за седмиците.

# 418
От 9 години с мъжът ми живеем в Англия и тук може би изчисляват по-друг начин, водят го много мъничък. Но и като цяло тук населението е доста едро. А ние сме дребнички и бебчо ще е така, няма на кого да се метне 🤭
Измерват ли обиколката на главичката, на коремчето и костта на бедрото?

# 419
Flower_94 Много ти благодаря за изчерпателния отговор! Hug Понеже мен няма да ме чакат до термин, а в 37 гс ми предстои предизвикано естествено раждане или секцио, защото бебето е едро (имам гестационен диабет), а много ми е иска да си го кърмя, както и се притеснявам така 20 дни преди термин дали ще изплаче и дали ще има някакви усложнения
След 36 г. с. бебетата са напълно развити, не се притеснявай. Има бебета, които стоят много в кувиоз, а след това засукват от гърда без проблем. Много е индивидуално. Има родени на термин, които са стояли в кувиоз и такива родени преждевременно, на които не им се е наложило. Всичко е Божа работа, гледай просто да си спокойна. 37 г. с. за някои жени е мечта, включително и за мен, защото лежа от почти 3 месеца, в които се молех първо за 28, после за 32 и т. н. Вече съм почти 35 и следващата ми цел е точно 37 г. с., тогава се очаква да ми махнат и песара.
За кърменето може да четеш в страницата на Хедра има доста информация и ако нещо те притеснява да се свържеш с консултант. Пак казвам - нищо не трябва да е на всяка цена, важното е бебето да расте здраво и щастливо, а ти да не се самообвиняваш, ако не се получават нещата.

Общи условия

Активация на акаунт