Скоро лъвче се задава и в дома ще е забава ТЕМА 2

• 35 795
  • 733
  •   1
Отговори
# 495
Ние взехме основните неща, но като цяло съм решила да действам на място, все пак всичко може да се поръча или вземе от магазин при необходимост. Имаме протектори за матраците, но ако е много топло не знам дали ще ги слагам.
Преди месец се роди един бебок на приятелка, който не желае да спи никъде другаде освен на дивана в хола, защото там са го оставили първо, не иска и в количка и като цяло са се видяли в чудо, та се подготвям за всякакви сценарии. Имам и друга приятелка, чието бебе спи само при нея на спалнята, та леглата, кошарите и количката си останаха чисто нови. Вероятно и родителите имат вина, не знам, но все пак допускам всякакви сценарии. 😀
Стерилизатор реших да не взимам, Вецев май се изказа на една лекция, че е против, но ще питам и педиатъра. Взех пликове за микровълнова на първо време.
Оставила съм си няколко въпроса за педиатъра, с който имаме среща другата седмица - козметика, аптечка, стерилизиране, залъгалки, помпа, съответно това са и нещата, които все още не съм купила.

Лекаря ми е отпуск и изтеглих късата клечка накрая с някакъв нетърпим сърбеж, щипане и зачервяване, много тъпо, та ще звъня на заместниците за една микробиология.

# 496
Привет,

За нещата за които се чудите и трите неща съм чувала само положителни отзиви, особено за гнездото - това е нещо което повечето майки боготворят и за него е добре да се вземе и да се ползва още от новородено иначе после споделят, че не се ползва толкова и не го слагайте в леглото на бебето - бебето трябва да спи на матрак …
За протектори аз лично няма да взема на първо време, както и повивалник за из път, макар, че конкретно повивалника го хвалят.

Шкаф за повиване с две ръце съм - за , аз не съм в двете крайности и щом мога да се улесня и да е достъпно ще го закупя. В случая аз ще взема от икея и не е шкаф, а дървен повивалник за около 60-90 лева с джаджите му.

Аз лично започнах да пера нещата от средата на 8ми месец защото бях сигурна, че вляза ли в 9 месец няма да имам тази енергия да го правя и така и стана. Аз съм много дейна, но добре, че изпрах всичко защото си отнема време и занимавка , а сега остават само сглабяния, за които основно мъжа ще отговаря.

В момента съм в 36+5 дни и освен киселини, спането ми става все по-трудно защото се въртя и пишкам, все ми е топло, но много ме болят краката и са си подути, усещам, че на моменти и на мен ми става лошо и имам гадене и гледам да седя вкъщи, макар, че не ме свърта въпреки неприятните усещания. Бебчето се опитва да ми излезе през пъпа 🤣

Други ден съм на лекар ще ме гледат на узи, тонове и ще коментираме раждането , да видим и бебока колко голям е станал. Ще се включа отново да споделя 🫶🏽

Привет!
Аз също съм 36+5 дни.
Като цяло се чувствам много добре и енергична , даже мисля да намажа някоя друга стена с латекс за освежаване 😂. Вчера бях на преглед , тонове, “ бръкна ме “ и каза , че не са минали почти никакви контракции. Бебо е 2700гр. Малко ме стресна , че е качил 600гр. За 2 седмици и като взех да изчислявам до термин ако върви така ще е 3600гр. Докито каза, че ако стане към 4кг. ще сме секцио , а аз не искам  и ми препоръча да ходя много и да качвам стълби и да не се залежавам , което не знам как ще стане като спя по 12часа в денонощието 😆
Иначе ме предупреди за гаденето , понеже бебето може да рита стомаха, за задух също.
Нещата, които купихме още от 7ми месец бяха кошарата и количка 3в1. Стоят в кашоните у свекито все още.
Корито, стерилизатор, помпа , от онези люлки-шезлонги и столче за хранене ще ми харизат , а останалите като да речем гнездо 3в1 ( което става за повиване) и бебефон , дрешки и чаршафчета за кошарата ще ми подаряват роднини и приятели. Те питат - аз им казвам какво искам , така сме се разбрали .
За козметика ме посъветваха да не взимам много неща, защото не де за е как ще се понесат от кожичката на бебчето .
Ще взема един крем против подсичане - Бебешко дупе се казва с ланолин , евтин и ефикасен , от ДМ тяхна марка шампоан и душ гел за тяло , който става и за мама ( отново бюджетен и изпробван) и ми похвалиха памперсите на Лидл ( бях се насочила към Памперс , обаче доста дупенца са се изривали от тях , та се отказах)
За АМ ми препоръчаха марката Ганчев, но се надявам да се кърмим.
Поръчах от Франция да ми донесат на Адерма абц душ гел и стериамар за носле. Мустелата там е на половина на цените у нас и се чудех и за нея .
И това е общо взето . За мен си взех крем за зърна. Корема си мазах през цялото време с бебешко олио и няма кьорава срия за щастие ☺
Сега остава да кръстосвам улиците да видим дали ще тръгне бебето Simple Smile
Успех на всички “ колежки” !

# 497
Бях чела за синдром на „гнездото”, който се появява при бременните и се оказа, че и мен не ме подмина 🤭 Природата е страшна работа. Колкото повече наближава толкова повече искам да чистим, да подреждаме, да сглобяваме. Вчера мъжа ми се върна към 19:00 от работа, супер изморен от жегата и аз го накарах да ходим до Икеа да вземем шкаф за повиване. Прибрахме се в 22:30 и го сглобявахме до 1:00, защото просто не можех да си легна без да го сглобим. Необяснимо е това чувство, просто някакво неистово желание да е готово точно тази вечер и не мога да мирясам, докато не стане.

Иначе съм много доволна от шкафа. Много удобен и практичен. След като вече няма нужда от повиване, може да се ползва съвсем спокойно за скрин или просто шкаф. Също и частта с повивалника може да се свива, като не се ползва, за да н заема място. За мен беше важно да има шкафчета, където да прибирам дрешки и др, защото живеем в голям град и е ужасно прашно, особено лятото, като са отворени прозорците.

# 498
Искрено се възхищавам на мъжа ви Grinning моят със сигурност не е от мързеливите, но вечер след работа не мога да го накарам да излезем :/ много обича да отлага. При много молби и истерия може и да отидем да го вземем, но сглобяването същият ден - в никакъв случай Grinning винаги го играе, че искам всичко на момента, а ще го направи, когато той реши
Бях чела за синдром на „гнездото”, който се появява при бременните и се оказа, че и мен не ме подмина 🤭 Природата е страшна работа. Колкото повече наближава толкова повече искам да чистим, да подреждаме, да сглобяваме. Вчера мъжа ми се върна към 19:00 от работа, супер изморен от жегата и аз го накарах да ходим до Икеа да вземем шкаф за повиване. Прибрахме се в 22:30 и го сглобявахме до 1:00, защото просто не можех да си легна без да го сглобим. Необяснимо е това чувство, просто някакво неистово желание да е готово точно тази вечер и не мога да мирясам, докато не стане.

Иначе съм много доволна от шкафа. Много удобен и практичен. След като вече няма нужда от повиване, може да се ползва съвсем спокойно за скрин или просто шкаф. Също и частта с повивалника може да се свива, като не се ползва, за да н заема място. За мен беше важно да има шкафчета, където да прибирам дрешки и др, защото живеем в голям град и е ужасно прашно, особено лятото, като са отворени прозорците.

# 499
Ооо и мен след 32 седмица яко взе да ме тресе този синдрома на гнездене. Мъжът ми къде от суеверия, къде защото по природа всичко прави в последния момент все се опитва да ме спира и успокоява. Но едната стая ни е пълна с кашони вече,  постоянно пристига нещо от Вис Виталис 🤭 нямам търпение да ни пристигнат мебелите и да почна да пера, гладя и нареждам.
Момичета, на колко градуса перете дрешките? Предполагам за дезинфекция са нужни 60, но днес не срещам материи в облеклото, които да издържат толкова без да се  повредят..🤔

# 500
Дрешките, за да не се съсипват, най-добре да се перат на 30-40 градуса, но на по-дълга програма, за да се изплакнат хубаво. След това може или да ги изгладите, ютията достатъчно дезинфекцира с висока температура, или да ги минете през сушилня.

# 501
Scorpiona90, то е разбираемо да не иска човека Satisfied Моят мъж е голяма душчика по принцип в това отношение, никога не се оплаква, но аз и по принцип не го тормозя чак така Stuck Out Tongue Обаче му бях пратила едно видео на един мъж, който обяснява за този синдром по време на бременност и защо е важно ако жена ти поиска в 3 през нощта да пренаредите гардероба да го направиш Simple Smile И той от тогава каквото кажа, винаги го прави.

Аз мислех да изпера дрешките на ръка Disappointed защото са нови, не са носени и не мисля, че са толкова замърсени. Ама май не е добра идея, защото вероятно няма да ги изплакна добре. За пералнята се чудя много. Тя е сравнително нова, но сме прали в нея леглото на кучето. Може би ще пусна някакви чаршафи на 90 градуса първо и след това..

# 502
Напръскайте барабана с оцет и сложете сода бикарбонат в отделението за прах. Пуснете пералнята на 90 градуса без нищо в нея и ще се почисти и дезинфекцира. После забършете с кърпа барабана и уплътнението от остатъчни мръсотии. Така почиствам пералнята аз и мисля да я пусна така преди да сложа дрешките на бебето.

# 503
Aglaonike, може ли линк към клипа? Grinning

# 504
Aglaonike, може ли линк към клипа? Grinning

Олеле,  много трудна задача Simple Smile

Сега се върнах малко назад в комуникацията да потърся, ама то беше отдавна и колко съм го спамила след това... За съжаление не го намирам, а може и просто да съм му го показала от моя телефон. Не помня Disappointed

# 505
Здравейте бъдещи мами,

Днес мина моя узи преглед в 37 г.с. бебока е вече 2880 грама, главично разположен и хубав таз за естествено раждане - дай Боже да няма сложности.
Последно като го мериха беше 24 юни около 2300 грама и реално за 3 седмици наддава по почти 200 грама. По прогнози лекарката ми каза, че очаква 3200-300 грама. Другата седмица ще ми вземат и микробиология за последно, също така ми спряха и магнезия, за да може човека да се появява на спокойствие и когато реши, че е готов.
Усещанията последните дни са ми подуване на краката, задъхване и доста голяма тежест в корема ниско, явно си е паднало бебочето, контракциите при мен са налице от края на 6ти месец, но сега вече си имам и доста чести менструални болки и болки в кръста. Започна да ми се повдига и да ми става лошо на моменти и имам киселини.
Багажа за Токуда е доста оскъден, осигуряват всичко, че даже и нощници ми казаха да не нося, отивам като на гости само, че срещу крупна сума. Grinning

Относно покупките аз съм взела всичко и съм помолила всички близки ако искат нещо, да ми дават парички.
Не исках да чакам някой да ми дава, за да купя или пък да чакам да видя кой какво ще е взел и в повечето случаи да се повтори нещо.
Относно прането на дрехи, изпрах си ги, сгънах си ги и няма да гладя. Ползвах програма 30 градуса. Иначе на ръка според мен няма смисъл да се пере. Аз съм на мнение с каквото може - улеснете се. (изключвам безбожно скъпи уреди - има алтернативи).
Стерилизатор купих за 60 лева с 3 функции и смятам, че ще е от полза, пък ако не, ще се продава.
Междудругото преди изпирането, почистих основно пералнята, с един много добър препарат на w5, освен това си купих таблетки от шиин за измиване и дезинфекция, плюс напръсках с дезинфекциращия бебешки спрей, сложих и сода, но гънките яко на ръка! И когато пера нещо за бебчето пускам една чистка на висока температура и след нея пера - така ще е първоначално.

Аз в жегите не мога да преживявам, обаче такава мотивация за развитие ме е натиснала, че само създавам планове какъв курс да изкарам и да действам в из моите мечти за развитие, целия ми календар е пълен със задачи и скоро почвам да строя гнездото за бебенцето Grinning.

Дали е добре да се движим или да си стоим на дупетата, ами ако няма конкретна причина или риск е добре да се движим. Напоследък само слушам как трябва да си стоя вкъщи, а всъщност доцентката не е казала да има нужда от това, освен да не пътувам далеч извън града, за да не цъфна.

Успех мами, бързо мина, малко остана Heart

# 506
Някоя от вас има ( ла ) ли стрии и как се е отървала от тях ?
Лазерите ок ли са според вас ?

# 507
Аз днес влязох в 37 г. с., но утре ми е прегледа и първите тонове Simple Smile
Миналия петък беше 2650 гр. и моята гинеколжка ми каза същото, че ако се движи така, ще се роди около 3200, 3300 гр. И аз имам същите симптоми - подуване на краката, задъхване и малко менструални болки и болки в кръста. Два дни ми се повдигаше малко и ми беше лошо + малко киселини.

Интересно ми е с микробиологията за какво точно ви изследват? На мен ми взеха предишния петък проба за стрептококи само. Гинеколожката ми обясни, че 30% от жените го имат и е опасно за бебето, затова ако и аз съм от тях, ще трябва да ми сложат антибиотик в деня на раждането. Излезе днес резлтатът и пише, че не се открива. За друго в тази област не са ме изследвали изобщо през цялата бременност. Поне доколкото помня Laughing Най-много в началото да са пуснали нещо.

Здравейте бъдещи мами,

Днес мина моя узи преглед в 37 г.с. бебока е вече 2880 грама, главично разположен и хубав таз за естествено раждане - дай Боже да няма сложности.
Последно като го мериха беше 24 юни около 2300 грама и реално за 3 седмици наддава по почти 200 грама. По прогнози лекарката ми каза, че очаква 3200-300 грама. Другата седмица ще ми вземат и микробиология за последно, също така ми спряха и магнезия, за да може човека да се появява на спокойствие и когато реши, че е готов.
Усещанията последните дни са ми подуване на краката, задъхване и доста голяма тежест в корема ниско, явно си е паднало бебочето, контракциите при мен са налице от края на 6ти месец, но сега вече си имам и доста чести менструални болки и болки в кръста. Започна да ми се повдига и да ми става лошо на моменти и имам киселини.
Багажа за Токуда е доста оскъден, осигуряват всичко, че даже и нощници ми казаха да не нося, отивам като на гости само, че срещу крупна сума. Grinning

Относно покупките аз съм взела всичко и съм помолила всички близки ако искат нещо, да ми дават парички.
Не исках да чакам някой да ми дава, за да купя или пък да чакам да видя кой какво ще е взел и в повечето случаи да се повтори нещо.
Относно прането на дрехи, изпрах си ги, сгънах си ги и няма да гладя. Ползвах програма 30 градуса. Иначе на ръка според мен няма смисъл да се пере. Аз съм на мнение с каквото може - улеснете се. (изключвам безбожно скъпи уреди - има алтернативи).
Стерилизатор купих за 60 лева с 3 функции и смятам, че ще е от полза, пък ако не, ще се продава.
Междудругото преди изпирането, почистих основно пералнята, с един много добър препарат на w5, освен това си купих таблетки от шиин за измиване и дезинфекция, плюс напръсках с дезинфекциращия бебешки спрей, сложих и сода, но гънките яко на ръка! И когато пера нещо за бебчето пускам една чистка на висока температура и след нея пера - така ще е първоначално.

Аз в жегите не мога да преживявам, обаче такава мотивация за развитие ме е натиснала, че само създавам планове какъв курс да изкарам и да действам в из моите мечти за развитие, целия ми календар е пълен със задачи и скоро почвам да строя гнездото за бебенцето Grinning.

Дали е добре да се движим или да си стоим на дупетата, ами ако няма конкретна причина или риск е добре да се движим. Напоследък само слушам как трябва да си стоя вкъщи, а всъщност доцентката не е казала да има нужда от това, освен да не пътувам далеч извън града, за да не цъфна.

Успех мами, бързо мина, малко остана Heart
Laughing

# 508
Най-доброто нещо за стрии е превенцията. За появили се вече съм чувала само за лазер, но и той май само ги избледнява.
На нас ни остана кошчето за кола и малко непромокаеми чаршафчета за креватчето. Изпрала съм дрешките на бебето, но съм ги минала през сушилня и хич не ми се гладят. Следващата седмица ми е плановия прием, но вече чакам с нетърпение, не мога да спя тези дни, тежи ми и ме наболява вече, за киселините да не говорим. Свекърва ми дойде миналата събота и неделя да строи мъжа ми да си подреди нещата, че не можах да се справя с него и инструментите му навсякъде разпилени.

# 509
Относно стриите, превенцията е колаген в тялото. Тоест ако имате недостиг на колаген, ако ще със свинска мас и олио от фламинго да се мажете пак ще се появят. Аз съм именно от тези хора, които късно разбраха, че липсата води до това.
Иначе мазане още от ранна бременност - сутрин и вечер, отдолу-нагоре и много вода.
Моите са червени все още, когато са червени, третирането е с по-голям резултат. Живот и здраве ще пробвам процедури.

Относно микробиологията - тя си е за всичките инфекции, не само за стрептококи, иначе-да, често срещано е.

Общи условия

Активация на акаунт