Скоро лъвче се задава и в дома ще е забава ТЕМА 2

• 35 759
  • 733
  •   1
Отговори
# 540
Честито, Миминка! Да е жив и здрав големия юнак, а на теб бързо възстановяване! ❤❤❤

# 541
Еха, какво бомбастично откриване на сезона 😍 Честито, Мими! Да ви е жив и здрав!
Точно си мислех, че вече е време да започнат да се раждат бебетата в групата и ето..
С предишното ми раждане бях една от първите, понеже термина ми беше в началото на месеца, та се записах по същия начин в предходния. Възстановявай се бързо и ни пиши как сте с Даниел 😊

# 542
Може ли да споделите какви многократни пелени използвате?

Различни марки са, предимно втора ръка като гледах да са по-запазени. Повечето са ми на tots bots, имам много от сестра ми. Като типове кавъри и джобове, всичко в едно според мен ще се захабяват по-бързо.
Miminka, честито бебче! Да сте живи и здрави и бързо възстановяване!

# 543
Има ли мами, които ще са с планирано секцио? В коя седмица сте насрочили датата?

# 544
Има ли мами, които ще са с планирано секцио? В коя седмица сте насрочили датата?

Отначало бяхме решили в 38 (~10 дни преди термин по процедура), но говорих с АГ и ми позволи в 40, но доколкото разбрах е изключение, тъй като бременността ми е напълно безпроблемна.
След 38ма е най-подходящо от това, което изчетох.

# 545
Мен ме приемат днес и съм планирана за 24, като терминът ми е на 02.08.

# 546
И аз ще раждам с планирано секцио. Терминът ми е 29 август, имам трансабдоминален серклаж, с който няма как да раждам естествено, а бебето върви големичко. Сега ще видим на следващия преглед какво ще каже лекарката, но вероятно до към 10-11 август ще е навън 😁

# 547
Аз съм с рискова бременност и планувано секцио на 11.08 в 37г.с., термин 26.8.2025. Първото дете родих пак в 37 г.с, детето беше ок, не е имало нужда от асистиране и помощ за адаптация. На следващия ден си беше при мен. Надявам се и сега така да е!

# 548

П.П.: Като имаш силички и възможност ще ни дадеш ли малко информация за секциото, на нас лаиците в областта 😀

Ами секциото мина нормално. Обяснявам подробно 😀Бях със спинална упойка. Толкова леко ми я биха, че грам не усетих. Легнах и взе да ми става трудно дишането. Взех да дишам дълбоко и имах чувството че ще загубя съзнание. Асистентката на анестезиолога стоеше плътно до главата ми. Казах лошо ми е и той вика - 5 мг. Веднага тя ми вля в абоката нещо и се оправих. Само че след 7-8 секунди пак ми прилоша и казвам лошо ми е, веднага ми вляха 10 мг, след 7-8 секунди същото и така 5-6пъти и вече ми светна и бях добре през цялата операция. Прилошава ти за първите 3-4 минути и после се чувствах все едно съм се изпънала на плажа, имаше син чаршаф пред мен и слушах как тихичко и спокойно си говореха моя АГ, който водеше операцията и още една негова колежка, която му асистираше. Усетих прословутото силно дърпане, когато извадиха бебето. Не е болезнено изобщо. Веднага след това бебенцето изплака 🥰 всички му се радваха какво голямо бебе е. Показаха ми го за малко, но много бързо го взеха. Аз се разплаках и в един момент не можех да спра чак взех да се извинявам 😅 и анестезиолога вика ма то нормално ние ти вляхме доста адреналин, та това е било което са слагали в абоката. Започнаха да ме шият като накрая питах дали всичко е минало наред, та нямаше проблеми.
Секциото мина по план, но не и след като ме отпусна упойката. Понеже ми е трето раждане следродилните контракции ми разказаха играта. Това болеше най много, затова и не успях да се справя добре с раздвижването, но с няколко часа забавяне все пак се раздвижих. Просто не знам какво стана, но толкова много болкоуспокояващи ми вляха и все не ми действаха. Първите 24 часа ги прекарах в големи болки, но се преживяват и след всяко следващо ставане от леглото се чувствам по добре, а и малкия е вече при мен и се гушкаме и кърмим ❤️

# 549
Здравейте и от мен. На 22.07 през нощта се роди и моето момче Мартин в 36+5 г. с., 3430 грама и 51 см. Марти избра да е рак, а не лъв. 😁
За раждането- изтекоха ми водите на 21.07 в 23:30 часа, беше много странно, защото бях с песар и първо помислих да не се напишках, оправих се на бързо в банята и към болницата. Родих нормално, като ми смъкнаха песара вече бях с 5 см разкритие. Горе долу за час стигнах заветните 10 см, отказах упойка, тъй като бях сигурна, че ще е бързо с тая моята проблемна шийка и постоянно контракции... В 1:41 часа се роди момченцето ми с горе долу 4 напъна и до към 2 часа ме шиха, тъй като имам епизотомия. Това раждане ми се стори по-кофти, защото бях по-стресирана, знаех какво ме чака.. 😁
Детето е добре, сам изплака, но се бил понагълтал с води, затова стоя 2-3 часа на кислородна палатка и му включиха антибиотик, макар че изследванията му се оказаха добри, но се презастраховат. Хемоглобинът му е малко по-висок, може и да кара жълтеница, ще видим. Наобяд ми го донесоха след всичките визитации на лекари и си стоя при мен целия ден. Хапва си добре, спинка си, спокоен е, като цяло много по-добре се адаптира, отколкото първото ми дете, което е родено в 36+0 г. с.
Все още нямам кърма, позасуква зърното, но аз съм с плоски зърна и му е по-трудно, опитах с помпата, но още нищо не се случва. Ще видим как ще потръгне и кърменето.
Успех на всички мами! Чувството да имаш второ детенце е велико! ❤️

# 550
Охх, аз след 2 дни ще съм в 36+5 г.с...
Леко възстановяване Flower_94!!! 🍀
Ще тръгне и кърмата, само не трябва да се притесняваш!
Нека Марти расте здрав и спокоен!
Твоето бебе в същата седмица е с 1кг по-голямо от нашето 🎉 голям мъж!

# 551
Още един малък голям мъж се е родил! Честита радост, Flower_94! Hug
Доста скоростно раждане е било Smile Дано да ти тръгне кърмата скоро и всичко да е наред и с двама ви Relaxed

Миминка, много ти благодаря, че сподели как е минало секциото ти! Аз все още не знам как ще раждам, но има голяма вероятност да е секцио и ако така ми станеше лошо може би нищо нямаше да кажа, мислейки си, че е напълно нормално Sweat Smile Сега вече си знам, ако стигна до секцио и ми стане лошо да си кажа Smile За това със следродилните контракции съм чувала, че е ужасно Weary Но дори с малко закъснение пак си успяла да се раздвижиш Relaxed

# 552
Не се настройвай от сега, че ще ти стане лошо - това въобще не е задължително. Аз никакви дискомфорти не изпитах в нито един момент, а изваждането на бебето го усетих все едно леко ме разклатиха. Моментът, в който ти показват детето, е нещо, което не се забравя. В първия момент може би човек дори не може да повярва какво точно му се случва. (Раздвижването обаче е друга бира).

# 553
Flower_94 Честито! Да ви е жив и здрав Марти! 🌹🍀❤️

Възхищавам ви се,  че въпреки вълнението, болката и адаптацията успявате да отделите време и да драснете, какво се случва!
Страшно много се вълнувам и като ви чета се успокоявам още повече, че всичко ще мине и при мен наред. Все ми е страшно и напрегнато, нямам представа защо. Може би от неизвестното.

# 554
Flower_94, колко хубаво! Честит да ви е Матин, да расте здрав, щастлив и обичан ❤️

Много е вълнуващо, че бебчетата започнаха да се раждат. И аз като Zajia чакам с трепет но и малко притеснение. Все си мисля, че като започнат болките ще се панирам. 

miminka_12 и аз благодаря, че сподени. Аз уж очаквам нормално раждане, но е добре човек да е подготвен за всичко.

Исках да питам някоя от вас случайно да се е сдобила с един куп нови бенки по време на бременноста? На мен ми излязоха много по деколтето, под гърдите и имам една под мишницата, която изпъкна и стана като топче, което в момента ме боли и е леко зачервено. Имам чувството, че ще падне всеки момент. Във вторник съм на преглед и ще питам да ходя ли на лекар или да чакам след раждането. То така или наче верятно нищо няма да могат да направят преди това.

Иначе имам и много странно усещане в горната дясна част на корема, точно под гърдата. Преди години ми правиха лапароскопска операция за изваждане на жлъчния мехур. Самото място, където е имало лек разрез сега все едно ми е безчувствено, но отвътре усещам едно сърбене и като почеша започва да боли. Чудя се дали не е заради някакви сраствания там.

Общи условия

Активация на акаунт