Скоро лъвче се задава и в дома ще е забава ТЕМА 2

• 35 755
  • 733
  •   1
Отговори
# 525
Момичета, събрахте ли аптечка за бебето и какво съдържа? Какъв термометър?
А какви памперси и кърпички сте избрали? Взех 1 пакет Huggies  и 1 кутия Pampers Premium. За кърпички се чудя за Water wipes..

-Пелените, на които се спрях аз са Pampers premium care, като царица на промоциите успях да ги взема на около 0.30 ст., имам два пакета на лидл и puffies (които изобщо не ги хвалят).
-Мокри кърпи отново Pampers premium care - зелените, обикновено в сайта на аптека "galen" пускат отстъпки на този вид, а иначе тези на water wipes са единствените сертифицирани мокри кърпи, но са 5-6 лева опаковката и трябва да прецените. Аз имам малки опаковки от тези на бебо, water wipes и още няколко и ще тествам.
-Термометър - конкретно не бих ползвала безконтактен, нямам добро мнение за тях , имам от старата школа + електронен.
-Освен тези базови неща, аз взех лактаза и пробиотик на марка Colief, особено лактозата е доста важна според мен.
-Крем против подсичане съм взела bepanthen baby и на wooden spoon.
-Взела съм спирт, клечки за уши, марли и тампончета и ми остана пудра, но за нея няма да бързам
-Аспиратор и физиологичен разтвор
-Слънцезащита няма да взема, тъй като до 6 месечна възраст не се препоръчва

# 526
Аз много харесвам мокри кърпички на Huggies с 99% вода, те са с малко по-различна текстура като хартиени, а пелени  Pampers premium care. Обичайно ги поръчвам от Фейсбук страници за стоки от Англия или където има промоция. Козметика на Биодерма, защото съм доволна - с каката все още ползвам измивания гел за тяло, който е супер икономичен и взимам 1л, стига почти за година. Пелени съм пробвала с каката на ДМ, на Лидл и Пуфис, но на нея й пропускаха и продължих само с Pampers premium care.

# 527
С третото дете реших да заложа на многократни пелени. Най-доволна бях от памперс с предишните бременности, сигурно ще взимам малък пакет само като пътуваме.  Взела съм Павловича мас за случаите когато се подсече и два пакета мокри кърпи на памперс за навън, вкъщи си мия на мивката. Друга козметика ако трябва за мазане ще изчакам да се роди бебето, вероятно ще заложа на Bioderma atoderm ако му е суха кожата- поне на батковците това им помогна като се родиха.

# 528
За козметика и аптечката какво да съдържа ще изчакам педиатъра да се изкаже, имаме среща скоро да се запознаем. Като цяло сканирах с INCI beauty всички общоизвестни марки и единствените с добри оценки бяха wooden spoon и mustela bio, останалите масово бяха даже между 10-15/20, което не ми хареса.
Иначе за аптечката приятелка от Германия ми донесе гел за зъбки, сироп за колики и крем за подсичане, от които тя е била много доволна и каза, че може да ми изпраща. Друго засега не съм взимала, а имаме електронен термометър също така на Agu.
Памперси взех на Памперс за болницата, да видим как ще е с тях, като цяло чувам добри отзиви за тези от ДМ и Лидъл, пак в движение ще реша.
Мокри кърпи на water wipes 99% вода, като цяло не съм привърженик на използването им, та мисля да ги ползвам само навън, вкъщи ще сме на мивката.
Вече като дойде същинската част ще дебна промоции на мокри кърпи и памперси, стига да няма изненади с кожичката.

# 529
Може ли да споделите какви многократни пелени използвате?

С третото дете реших да заложа на многократни пелени. Най-доволна бях от памперс с предишните бременности, сигурно ще взимам малък пакет само като пътуваме.  Взела съм Павловича мас за случаите когато се подсече и два пакета мокри кърпи на памперс за навън, вкъщи си мия на мивката. Друга козметика ако трябва за мазане ще изчакам да се роди бебето, вероятно ще заложа на Bioderma atoderm ако му е суха кожата- поне на батковците това им помогна като се родиха.

# 530
Аз реших да отида до спешното в неделя да кажа за капките кръв. Пуснаха пак тонове, прегледаха ме - всичко е наред, няма разкритие. Казаха, че е възможно няоя контракция да ги е предизвикала. Казаха ми да отида пак, ако започне кървене, което е като при цикъл. Иначе си имам контракции от около седмица вече, с лека болка като при цикъл. Гинеколожката ми каза, че е нормално.

Ние все още проучваме за многократните памперси, но май сме се прели на тези за момента: https://www.judesfamily.com/en?srsltid=AfmBOorNAiNZ2-eVmIWFT4BnY … P5xJtKdJ4g2G0x-rm

А за начало взехме на марка LILLYDOO като по-екологични. Като порасне малко, живот и здраве, ще минем на тези за многократна употреба. На LILLYDOO взехме и мокри кърпички. Също си поръчахме и един пакет памперси от тези на Wooden Spoon, за да ги пробваме.

# 531
Здравейте момичета! Включвам се да споделя че вчера  на 21.07. станах за трети път мама на един голям мъж, бебе Даниел 4,200кг. Секциото мина относително добре, но моето възстановяване е много трудно, затова и не можах вчера да пиша. Но всичко ще мине, трябва да сме оптимисти 🩵 Роди се в 38+3гс, всичко с него е наред, само където все още не е при мен. Дадоха ми го вчера за мъничко, надявам се и днес да си го видя

# 532
Честито бебче! Да е живо и здраво!😍
Здравейте момичета! Включвам се да споделя че вчера  на 21.07. станах за трети път мама на един голям мъж, бебе Даниел 4,200кг. Секциото мина относително добре, но моето възстановяване е много трудно, затова и не можах вчера да пиша. Но всичко ще мине, трябва да сме оптимисти 🩵 Роди се в 38+3гс, всичко с него е наред, само където все още не е при мен. Дадоха ми го вчера за мъничко, надявам се и днес да си го видя

# 533
Честита радост, Миминка!
Наистина голям мъж! Да е живо и здраво, бързо възстановяване ти пожелавам и дано днес да ти го оставят за повечко време! Hug

# 534
Йеее, вече имаме първото бебче!

Честито, miminka_12! Да е жив и здрав Даниел! 🩵🩵
Бързо възстановяване на теб. Всичко ще бъде наред, още малко и ще сте си заедно.

# 535
Честито! Голямо бебе, наистина са го измерили правилно!

# 536
Честито бебче miminka_12 🍀🙏
Бъдете здрави, ти, бебе Даниел и цялото семейство!!!
Скоро и това ще мине, през какво ли не преминаваме за да бъдем майки! 💙
Докато се усетиш, ще ви изпишат и ще сте си заедно всички вкъщи, таткото ще помага повечко, докато се възстановяващ!
🍀
Чакаме следващото бебче, успех мами и леко раждане на всяка! 🩷🩵

# 537
Честит да е Даниел! 🩵🤱👣

# 538
В момента има промоция на Pampers в Емаг, и на 25 юли вечерта ще има оферти голямо нощно намаление в baby.bg

# 539
Честито бебчеее! Той отгледан бе 😀🫶 Да расте здрав и безгрижен, а на теб бързо възстановяване, Миминка! Хубавото предстои!

П.П.: Като имаш силички и възможност ще ни дадеш ли малко информация за секциото, на нас лаиците в областта 😀

Общи условия

Активация на акаунт