Скоро лъвче се задава и в дома ще е забава ТЕМА 2

• 35 760
  • 733
  •   1
Отговори
# 510
Аз пих колаген в продължение на 2 месеца и успях малко да се пукна от ляво на паласката.
Като се опънах на плажа доволна преди няколко седмици, така ми блеснаха 4 розови, пресни, пресни. Моментално влязох и си поръчах серума на Lierac за стрии. Преди 11г бяха ампули с флаконче, тогава пак ме спасиха. Този серум пак с две намазвания избледняха. Сега мажа целия корем и много ме успокоява. Бързичко свършва, но ще ме изкара до края. Не забравяй да се мажеш с масло и хидратиращ, и след като родиш, и се прибира кожата! Много е важно също.

Микробиология е важна, защото ако има бактерия можеш да родиш преждевременно, пука се мехура. Също така е опасно при нормално раждане, бебето може да се зарази.

# 511
Здравейте момичета! Вчера бях на преглед и бебето е вече към 4,300кг. Напълно се отказах от нормално раждане, секциото ще е другата седмица. Чакат ме да вляза в 38 навършена гестационна седмица което реално е днес. Не знам как на някои мами решават в 37, че и по рано да правят планово секцио. Аз понеже знам че моето върви много едро последните седмици все навивам моя АГ да раждам по рано ама той не се дава, вика детето трябва да се износи до 38ма поне.
Не знам да се радвам ли, да се чудя ли, но моите крака не се подуват, не спирам да се движа, гнезденето важи с пълна сила при мен и постоянно чистя в нас. Киселини не съм имала, но пък рефлукс имах доскоро. Стрии имам 2-3 около пъпа от първата бременност, нови нямам и не усещам корема си чак толкова огромен. Къде се е скрило това голямо бебе, не знам 😅 иначе съм на тръни, постоянно го мисля, че след няколко дни ще родя и почти не спя, много е напрягащо.
За прането, всичко съм изпрала на 40 градуса и всичко е изгладено

# 512
Здравейте момичета! Вчера бях на преглед и бебето е вече към 4,300кг. Напълно се отказах от нормално раждане, секциото ще е другата седмица. Чакат ме да вляза в 38 навършена гестационна седмица което реално е днес. Не знам как на някои мами решават в 37, че и по рано да правят планово секцио. Аз понеже знам че моето върви много едро последните седмици все навивам моя АГ да раждам по рано ама той не се дава, вика детето трябва да се износи до 38ма поне.
Не знам да се радвам ли, да се чудя ли, но моите крака не се подуват, не спирам да се движа, гнезденето важи с пълна сила при мен и постоянно чистя в нас. Киселини не съм имала, но пък рефлукс имах доскоро. Стрии имам 2-3 около пъпа от първата бременност, нови нямам и не усещам корема си чак толкова огромен. Къде се е скрило това голямо бебе, не знам 😅 иначе съм на тръни, постоянно го мисля, че след няколко дни ще родя и почти не спя, много е напрягащо.
За прането, всичко съм изпрала на 40 градуса и всичко е изгладено

Отгледано бебе 😀 Успех, Миминка! Всичко ще е наред!
Иначе масово ги вадят по протокол 10 дни преди термин, което си е 37-38ма седмица. Нали се води, че след 36та са си доносени.

Имам въпрос към по-опитните - бебока се обърна преди 4 дни и от тогава не спира да шава през почти цялото денонощие, понякога и по 15-18 часа непрекъснато се движи, не знам кога спи, да го приемам ли за нормално? Разбира се, че се радвам, че е активен, но се чудя възможно ли е да е признак на предстоящо скорошно раждане, както и корема ми се е “смъкнал” надолу вече? Иначе нямма индикации за преждевременно - матка, плацента и води са бомба.

# 513
В коя седмица си?🤗 Аз днес влязох в 36та, но все още чакаме бебка да се обърне🩷

# 514
В коя седмица си?🤗 Аз днес влязох в 36та, но все още чакаме бебка да се обърне🩷

35+3, обръща се около 3 часа милия, трудно му беше. Имаш време спокойно, ще се обърне. Аз виждах крачета/ръчички чак зад тазовите кости, при паласките почти 😃 пти мен е все едно това обръщане понеже съм секцио по медицински причини, но това постоянно шаване ме притеснява.

# 515
Миминка, при мен може и да се наложи секцио в 37ма г.с., защото съм с много високо кръвно пък малко бебче и лекарите са на тръни. Никой не смее да каже кога ще раждам и как 😅 Моя лекар се надява да устискаме с детето до 38ма седмица и тогава да раждам. Но ме успокояват, че и сега да се роди (в 35г.с.) всичко ще е наред.

За постоянното шаване моето бебе е на моменти. В четвъртък имах чувството, че спа много малко, а през останалото време луд купон 😂 И тъй като бях в болница и ми пускаха тонове по 2 пъти на ден, лекаря който беше дежурен сутринта сметна за хубаво че бебето се движи толкова активно, но пък този от вечерната смяна още 2 пъти ми пуска запис на тонове, за да види дали детето иска да спи изобщо 🤣 Има пък и други дни, в които много спи и по-малко се движи. Ако имаш някакви притеснения иди някъде на тонове, за да ти е по-спокойно на теб ☺ Но на мен това което ми направи впечатление е, че всеки лекар си ги тълкува различно и ако за един те са добри, то друг може и да го притеснят и да иска повторение.

# 516
Моето бебче е хипер активно по цял ден - имам чувството, че никога не спи, така че няма за какво да се притеснявяш Simple Smile с главата надолу е от 24 седмица и само се мята и ме ръга в ребрата 😀 понякога чак ми спира въздуха 😆

# 517
Ох благодаря ви, момичета, понеделник съм на преглед, ще видим какви ги върши този купонджия. 😀 И ще обсъждаме раждането, не остана….

# 518
Момичета, събрахте ли аптечка за бебето и какво съдържа? Какъв термометър?
А какви памперси и кърпички сте избрали? Взех 1 пакет Huggies  и 1 кутия Pampers Premium. За кърпички се чудя за Water wipes..

# 519
Засега имаме термометър-електронен. 180 памперса на Pampers (отделно съм взела 22 броя за болницата). Бебешки кърпички на Pampers. Бяха най-изгодни на тази марка.
И мъжът ми държеше да купим това пособие против задавяне, но то е за по нататък.
И бях споменала, че поръчах за всмукване на сополките.
Както и една мека гъба, която премахва Верникс казеоза (беличките мазнини, мъртви клетки, по кожата на новородените, ако има такива).
След време ще закупим и бебешки витамини на "Better you".
И освен безароматните комплекти за баня и след баня, закупих и Судо крем, голяма опаковка и малка за навън.

Ако сме пропуснали нещо важно, ще се радвам и други да споделят! 🍀

Последна редакция: сб, 19 юли 2025, 13:23 от Michelle :)

# 520
MayGodBless , не съм се презапасявала аз с аптечката за бебето, само основни неща, а после, като се роди, каквото препоръча педиатъра. Засега съм взела физиологичен разтвор за нослето и аспиратор за издърпвапе с уста, спирт и пудра за пъпчето, Лефакс против колики (ползвала съм ги с каката и бях доволна, затова се запасих с една опаковка), както и Абоколикен против колики. Лефакс са със симетикон, а Абоколикен са с лактаза. Кремове против подсичане, слънцезащитен крем, крем против кожни раздразнения на Mustela, крем против крусти.

Термометъра, който за мен е безпогрешен и му вярвам на 100% е ето този на Quicko: https://galen.bg/termometar-kuiko-era-za-chelo-bezkontakten
Ползваме го вече 5 години с каката.

Памперси съм взела основно Pampers Premium Care, но съм взема да пробваме и тези на DM и на Lidl. Мокри кърпи основно на Pampers, но имам един пакет да тествам на Бебо.

Като цяло, това е за начало в "аптечката".

# 521
Здравейте, момичета! Преди малко, за пръв път през цялата ми бременност до сега за белязах две много малки капки кръв на бельото си. В 37 г. с. съм и вчера бях на преглед и тонове, всичко беше наред. Днес бебчо си мърда, до преди малко даже нещо ме подритваше. Иначе малко по-рано имах лека менструална болка и от няколко дни имам по малко такива. Гинеколожката ми ми каза, че са нормални на този етап от бременността.

Някоя от вас имала ли е зацапване? Не знам да се тревожа ли, да ходя ли веднага на лекар или да изчакам малко и да наблюдавам. Кръвта беше само на бельото, буквално две малки капчици. След забърсване нямаше нищо на хартията.

Малко преди това вървях 20 минути на бягаща пътека, не знам дали има връзка.. но това го правя всеки ден.

# 522
Aglaonike, може би е започнало скъсяване на шийката и отваряне, щом имаш зацапване. Не е зле да те погледне лекар. Щом имаш и менструални болки,  раждането наближава.

FBID... с обърнатото бебче и повече движения също може би е добре да идеш да погледнат бебето. Понякога многото движения, особено щом се е обърнало, може да е знак за оплетена пъпна връв. Не искам да те плаша, просто съм гледала клипчета и съм чела, че всяка по-странна активност на бебето трябва да се проследява - било то повече движения от обичайното или по-малко.

# 523
По темата с аптечката, оставям и нещо допълнително. Смятам, че ще е полезно 😊
https://www.instagram.com/p/DL1xU_mM2Rw/?igsh=dzhiaW5rOTdhMXVy

# 524
Aglaonike, може би е започнало скъсяване на шийката и отваряне, щом имаш зацапване. Не е зле да те погледне лекар. Щом имаш и менструални болки,  раждането наближава.

FBID... с обърнатото бебче и повече движения също може би е добре да идеш да погледнат бебето. Понякога многото движения, особено щом се е обърнало, може да е знак за оплетена пъпна връв. Не искам да те плаша, просто съм гледала клипчета и съм чела, че всяка по-странна активност на бебето трябва да се проследява - било то повече движения от обичайното или по-малко.

А да, аз ходих за една извънредна микробиология и го погледнаха, всичко е наред. В понеделник съм на рутинен при моят си доктор и на него ще обясня, че не се спира.

Общи условия

Активация на акаунт