Пълен глад / плодуване 3

• 888
  • 7
  •   1
Отговори
Здравейте!
Пускам нова тема, понеже видях, че има две, но са много стари и не толкова активни вече. Прочетох предишните теми, но не видях някоя да споделя крайните си резултати.

Та, в тази връзка искам да попитам тези от вас, които са правили режими, свързани с плодуване или пълно гладуване (+ захранване след това), колко кг сте свалили, колко време сте прилагали тези режими и какви ползи сте имали? И най-важният въпрос, задържали ли сте си после разултатите? И още един въпрос - имате ли странични ефекти от този тип режими - косопад, диария, проблеми със стомаха, главоболия ?

# 1
Лично мнение - от плодуване си прецаках метаболизма... Никога не го правете.

# 2
Една седмица гладувах. Всичко се върна, че и отгоре.

# 3
Внимавай с плодовете, само ако стомахът ти е издръжлив може да приложиш тоя режим.

# 4
  • София
Ако искате един вид да направите някаква детоксикация ок, но иначе след захранването и старият начин на живот килограмите ще се върнат.
Моето мнение също е, че ще си съсипете стомаха с яденето на гладно на плодове.
По-добре намерете режим, който ще работи за вас постоянно и постепенно ще се смъкват килограми.

# 5
Аз правих такъв режим миналата година, но не беше изобщо драстичен. Винаги когато съм се чувствала гладна съм хапвала, не съм гладувала. Започнах го по принуда, имах ужасно възпаление на гърлото и не можех да ям много неща. Първите дни ядох предимно банани и плодови пюрета от на дъщеря ми, смудита с плодове и кисело мляко, много билкови чайове с мед. След първата седмица добавих супи и варени картофи с малко сол и зехтин. Цялото нещо продължи може би един месец. Предполагам не се брои като плодуване, само първата седмица. Но все пак реших да споделя. Свалих 5 килограма и мина бая време от тогава, не съм ги върнала. Имах усещане че след седмица 2 стомаха ми се смали и започнах да се наяждам с по-малко количество храна. От тогава си карам така и да не се пресилвам да ям предишните количества. Като цяло ми се отрази много добре и имаше освежаващ ефект.
Имам чувството, че това, което ми помогна е факта че първата седмица бях с някакъв грип и нямах апетит. И гризли глада, който обикновено идва когато се ограничавам така и не дойде. Но си бях малко уморена де. После втората седмица беше по-лесно, добавих още няколко храни и така.
Според мен по-драстичните и нискокалорични методи имат силен йо-йо ефект. Ако сме по-щадящи към телата си и имаме повече търпение, имаме и по-добри резултати.

# 6
Подхванах тази тема, защото лично аз не съм фен на медицината, в много редки случаи се излъгвам да пия лекарства (само, когато е силно наложително). Вярвам в силата на билките и гладолечението. Преди 2 години поради депресия бях напълняла доста и тогава се хванах с плодуване, не помня точно колко, но може би 11 дни само на 2 ябълки на ден, после постепенно вкарах други храни, но в малки количества, тренирах вкъщи. За около два месеца и половина свалих 24 кг. 2 години по-късно си ги задържах, въпреки че си не съм се ограничавала кой знае колко от храни, но аз като цяло не пия друго освен вода, за сладко - много рядко. Е, разбира се варираха 1-2-3 кг, но това е нормално. От април насам се хванах отново с режим - първата седмица само плодове и зеленчуци, втората вкарах и скир, третата адски диетична крем супа от картофи. Първата седмица свалих 4 кг, втората 1,5 кг. Третата обаче застой... добавям и факта, че ми дойде цикъла, а винаги в този период поради задържане на вода съм +2 - 3 кг. Та днес ми е трети ден само на вода. Като цяло ми се ще да сваля 20-тина кг още, като сега съм 71 кг. Честно казано на мен ми се отразява доста добре това гладуване, изчиствам се от всички токсини, кожата ми се изглажда и се чувствам супер.

# 7
Между пълен глад и плодуване поне за мен има огромна разлика и не бих ги слагала изобщо заедно. А пък 2 ябълки на ден не знам дали и в едното от тях се вписва, странно ми звучи.
За пълен глад има поне една тема със сигурност, ако и да не е от най-активните че разбираемо там не е навалица Grinning А и продължително гладуване в повечето случаи е по-скоро със здравословна цел а не толкова за сваляне на тегло. Но има споделен опит в темата де, тя май даже точно Пълен глад беше кръстена, ако искаш потърси я.
Не че няма да се свали и тегло, разбира се, но си е напълно нормално да не остане всичкото свалено а поне част от него да се върне когато започнеш да се храниш отново. Каква част - това при всеки е различно.
Аз съм правила най-много за малко над 3 дни, но и не съм се дори теглила защото не ми беше това целта а исках здравословните ползи. Нито пък смятам че борба с излишно тегло се прави ей така наведнъж и готово, свалила съм. По теглото се работи постоянно, а не епизодично с по някой период на глад.
Захранването е супер важно когато е дълъг период, човек трябва да се информира много добре какво прави и защо, иначе може дори опасно да е ако се прави по неподходящ начин.

Общи условия

Активация на акаунт