Как успяхте да запазите добри взаимоотношения?

• 9 588
  • 242
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Да се пита човек, толкова широко-скроени и философски-гледащи на живота хора - защо се развеждат? Не приемат отворена връзка? Но тогава може да не са толкова широко-скроени.

Не всички сме се развели, заради изневери. И вече веднъж разведен човек какво има да е широко или не широко скроен, става въпрос за децата и е нормално те да са най-важни.

# 166
Бoяна, ами човек може да се разведе и да пусне човека, да гледа своя живот, а може и да таи обида, злоба и тн., да гледа назад. Има хора, които, от желание за контрол, убиват партньора си, който иска да ги напусне, или му скъсява живота по всякакъв начин, прави му номера, клевети го, гледа да му навреди.  Това имах предвид под широкоскроени -- гледащи философски на човешките взаимоотношения и гледащи на тях да им е добре, а не на партньора - зле. И с бившия си е хубаво да има едни възпитани, човешки отношения, основани на някаква хигиена и емпатия, а и прохлада и дистанция с добро спазване на граници.

Но, естествено, разводът е едно, а родителската отговорност е друго и няма извинения за безхаберните родители. В някакъв момент си е до връзка на родителя с децата, а не на връзката между родителите.  Ще ми се да вярвам, че ако родителят обича силно своето дете,  ще се ангажира с него и финансово и емоционално и всякак, в брак или без брак. Дано и при мъжете е така, че мамата си трака....

# 167
  • София
Бoяна, ами човек може да се разведе и да пусне човека, да гледа своя живот, а може и да таи обида, злоба и тн., да гледа назад. Има хора, които, от желание за контрол, убиват партньора си, който иска да ги напусне, или му скъсява живота по всякакъв начин, прави му номера, клевети го, гледа да му навреди.  Това имах предвид под широкоскроени -- гледащи философски на човешките взаимоотношения и гледащи на тях да им е добре, а не на партньора - зле. И с бившия си е хубаво да има едни възпитани, човешки отношения, основани на някаква хигиена и емпатия, а и прохлада и дистанция с добро спазване на граници.

Но, естествено, разводът е едно, а родителската отговорност е друго и няма извинения за безхаберните родители. В някакъв момент си е до връзка на родителя с децата, а не на връзката между родителите.  Ще ми се да вярвам, че ако родителят обича силно своето дете,  ще се ангажира с него и финансово и емоционално и всякак, в брак или без брак. Дано и при мъжете е така, че мамата си трака....
На Петко отговарях, той съвсем друго имаше предвид.
Иначе съм лично запозната със злобния и отмъстителен тип. Там човек нищо не може да направи щом на другия и за собственото му дете не му трепва сърцето и може да го тормози, за да нарани бившата или бившия.

# 168
Щом децата са най-важни, защо не се направи компромис и родителите не останат заедно?

Винаги най-важен е самият човек. И в самолета съветват маската с кислорода първо да си поставим ние и после да помогнем на други/ на децата.

Няма как да има добри отношения след развод. Това е имидж и изгода за единия или и за двамата. Двуличие е, според мен. Ако могат да бъдат добри отношенията, няма за какво да се развеждат. Най-изгодно е за сгазилият лука да получава "добро" отношение, за да му се размине всичко и да се наслаждава на живота за сметка на другия и всички останали, под маската "за децата". Ето така се получават тежките и хронични болести - от затаен гняв, мъка, от подтиснатост.

# 169
Щом децата са най-важни, защо не се направи компромис и родителите не останат заедно?

Винаги най-важен е самият човек. И в самолета съветват маската с кислорода първо да си поставим ние и после да помогнем на други/ на децата.

Няма как да има добри отношения след развод. Това е имидж и изгода за единия или и за двамата. Двуличие е, според мен. Ако могат да бъдат добри отношенията, няма за какво да се развеждат. Най-изгодно е за сгазилият лука да получава "добро" отношение, за да му се размине всичко и да се наслаждава на живота за сметка на другия и всички останали, под маската "за децата". Ето така се получават тежките и хронични болести - от затаен гняв, мъка, от подтиснатост.
Е , тук съм съгласен с теб.Най лошото е че в чужди токсини отношения се вкарва трети човек,и се очаква този човек да прави компромиси ,с това дете,за което самите родители не са успели да намерят.Ами ,щом искате добри отношения,ми оправете си брака в името на детето.А ,не започвайте връзка с друг човек.

# 170
Да преминем от теорията към практиката. Мъжът на авторката е казвал: "Не мога да ви трая повече." Как е трябвало тя "да си оправи брака" в тази ситуация?
За новата тръпка е ясно как да я елиминира - женски бой Wink, но той не можел да ги трае. Тук искам да чуя как биха я посъветвали Даниела и Петко да постъпи, за да оправи нещата.

# 171
Ами ,фиксирала се е ,защото вътрешно има някакви чувства към него.От това което пише усещам ревност, защото тя не е получила екскурзии до Малдивите ,или може би новата е красавица.В историята й ,има голяма доза ревност.Но виж ,за това че той не гледа, и не плаща за детето има абсолютно право ,но за това си има съд и адвокат.И ,не няма как да запази добри отношения с него, защото той вече е мъж на друга ,и вероятно той я обича.Прави си лоша услуга като ревнува.Аз ,ако съм , дори вътрешно да го обичам ще се държа безразлично ,студено ,ще стана по красива и по успешна и ще се фокусирам върху щастието си ,а не колко е щастлива бившата.
Единственото нещо за което си права е че имам останали чувства към него ,все пак толкова години брак не се забравят с едно щракване с пръсти.
Сигурна съм че той плаща почивката.Щом съм го написала,значи е така,не казвам и не пиша неща които не са истина.
Въобще не завиждам ,че ще я води на Малдивите.Все пак с него сме пътували доста и на Малдивите съм ходила.
Не знам за кой път ще го повторя,проблема тук не е кой,къде ще ходи и кой,кого къде ще води.
Проблема е че той мрънка че няма пари,а в същото време плаща почивка за пет цифрена сума,а за детето си не дава.
Обещава на детето,че ще я вземе от градина ,а никакъв не се появява.Както се случи и днес.Съответно тя очакваше баща си да я вземе и се разочарова ,че него го няма.Това е пример от днес.
И знаете ли какво му беше оправданието,ами отишли с новата жена на мола да и купят бански за Малдивите и забравил,че обещал на детето си да го вземе от градина.
Повечето от вас пишат,приеми,продължи и тн.,но съм сигурна,че ако сте на мое място щяхте да му извадите душичката с памук на този мъж.
Приела съм че с него вече не сме семейство,но не мога да приеме отношението му към дъщеря ни.
А "това не мога да Ви търпя" и то в множествено число ....,айде на мен може да кажеш "не мога да те търпя",ама да го казваш на четиригодишната си дъщеря и то крещейки  почти всеки ден ....

# 172
  • Далечният изток
Ама айде приключвай вече де! То голям зор.
Ти ли настояваше той да я вземе днес от градината?!

# 173
Ами ,фиксирала се е ,защото вътрешно има някакви чувства към него.От това което пише усещам ревност, защото тя не е получила екскурзии до Малдивите ,или може би новата е красавица.В историята й ,има голяма доза ревност.Но виж ,за това че той не гледа, и не плаща за детето има абсолютно право ,но за това си има съд и адвокат.И ,не няма как да запази добри отношения с него, защото той вече е мъж на друга ,и вероятно той я обича.Прави си лоша услуга като ревнува.Аз ,ако съм , дори вътрешно да го обичам ще се държа безразлично ,студено ,ще стана по красива и по успешна и ще се фокусирам върху щастието си ,а не колко е щастлива бившата.
Единственото нещо за което си права е че имам останали чувства към него ,все пак толкова години брак не се забравят с едно щракване с пръсти.
Сигурна съм че той плаща почивката.Щом съм го написала,значи е така,не казвам и не пиша неща които не са истина.
Въобще не завиждам ,че ще я води на Малдивите.Все пак с него сме пътували доста и на Малдивите съм ходила.
Не знам за кой път ще го повторя,проблема тук не е кой,къде ще ходи и кой,кого къде ще води.
Проблема е че той мрънка че няма пари,а в същото време плаща почивка за пет цифрена сума,а за детето си не дава.
Обещава на детето,че ще я вземе от градина ,а никакъв не се появява.Както се случи и днес.Съответно тя очакваше баща си да я вземе и се разочарова ,че него го няма.Това е пример от днес.
И знаете ли какво му беше оправданието,ами отишли с новата жена на мола да и купят бански за Малдивите и забравил,че обещал на детето си да го вземе от градина.
Повечето от вас пишат,приеми,продължи и тн.,но съм сигурна,че ако сте на мое място щяхте да му извадите душичката с памук на този мъж.
Приела съм че с него вече не сме семейство,но не мога да приеме отношението му към дъщеря ни.
А "това не мога да Ви търпя" и то в множествено число ....,айде на мен може да кажеш "не мога да те търпя",ама да го казваш на четиригодишната си дъщеря и то крещейки  почти всеки ден ....
Ами , тогава не разбирам за какви добри отношения се надяваш ? Съдиш го ,да си плаща издръжката и точка .Вижда те че си Мека Мара ,и все още го гледаш с влюбен поглед,и затова се държи така .
Как ще накараш голям човек да те хареса ?А , детето дори и да израсне без баща по добре за него.Едно нещо разбрах в този живот!Аз ,вече правя ЕВАЛА на т.н..К,"'ВИ , защото те по са уважавани от добрите жени .Даже ,не съм сигурна,но мисля че може да послужи,ако имаш смс си от него,как не ви иска и пр ,ще послужи мисля за една по солена издръжка.Но това един добър адвокат ще ти го каже .
За такъв индивид , колкото по далеч от теб и детето, толкова по добре.На детето,може да кажеш че е заминал за чужбина.Взимаш си това което ти се полага на детето, и на новата ,и го правиш ХАЛАЛ!!!! Какво толкова му трепериш не знам?Да не би да му е златен!Айде малко да се стегнеш!

# 174
А, баш пък това (без да съм адвокат). Open Mouth Няма смисъл от такива излагации. Доказва му доходите и потребностите на детето, от това зависи издръжката. Нали, Аида? Или им трябват и малко сърцераздирателни детайли? Smiley

# 175
  • Далечният изток
Кое, Лорче, е баш това?
Горната потребителка не я чета. Ако тя е предложила нещо, не знам, не съм го прочела...
Но... сигурна съм, че е излагация, да.

# 176
Да преминем от теорията към практиката. Мъжът на авторката е казвал: "Не мога да ви трая повече." Как е трябвало тя "да си оправи брака" в тази ситуация?
За новата тръпка е ясно как да я елиминира - женски бой Wink, но той не можел да ги трае. Тук искам да чуя как биха я посъветвали Даниела и Петко да постъпи, за да оправи нещата.
Единствената адекватна оправия на това е да има споделено упражняване на родителските права - 50:50. И разговори само за детето, неговия график и нужди. Без издръжка. Никой не би плащал, ако се чувства принуден, на сила. Напротив, с времето ще споделят извънредните разходи, напр. за спорт, кръжоци, екскурзии, частни уроци, ако и когато се налагат.

Ясно е, че никой не може да се рови в личния живот на другия. Затова няма значение кой с какви нови партньори е. Тя също може бързо и лесно да си намери партньор или вече да си е намерила. Не очакваме той да бъде оценяван и да му се прави сметка къде ще пътува. След като вече родителите няма как да са заедно, то нека всеки да е настрани със споделена грижа за детето. Хората отдавна са го открили и го прилагат.

# 177
Мирена, проблемът ти е, че си се фиксирала върху тоя мъж и не можеш да го пуснеш. Мъчиш се да го манипулираш чрез детето и много още има да страдаш. Приеми раздялата най-после, престани да ги следиш и разпитваш къде ходят и какво си купуват. Ставаш жалка и страшно се излагаш и унижаваш. Спри да настояваш да взима детето от градина, да прекарва време с него и да му държиш сметка защо не го прави. Оправи си развода, издръжката и дните/часовете през които той ще я взима. Обаче не ти да му вадиш душата, ами чрез съда. Има си съдебен ред за тия неща. Аз на твое място бих настоявала за споделено родителство.

Просто се откажи от идеята, че този мъж ще се върне при вас и установи една здравословна дистанция, защото такава в момента липсва.

# 178
  • Out of the Mix
Lore, като изпитваща учителка си. JoyNerdFlowers Tulip

# 179
  • София
Мирена, проблемът ти е, че си се фиксирала върху тоя мъж и не можеш да го пуснеш. Мъчиш се да го манипулираш чрез детето и много още има да страдаш. Приеми раздялата най-после, престани да ги следиш и разпитваш къде ходят и какво си купуват. Ставаш жалка и страшно се излагаш и унижаваш. Спри да настояваш да взима детето от градина, да прекарва време с него и да му държиш сметка защо не го прави. Оправи си развода, издръжката и дните/часовете през които той ще я взима. Обаче не ти да му вадиш душата, ами чрез съда. Има си съдебен ред за тия неща. Аз на твое място бих настоявала за споделено родителство.

Просто се откажи от идеята, че този мъж ще се върне при вас и установи една здравословна дистанция, защото такава в момента липсва.

Напълно подкрепям написаното!  Гледай си детето, взимай си го от градина, води го, където си решиш и си гледай живота. Защото, като нямате очаквания ти и детето, няма да оставате разочаровани.

Единствено не съм съгласна с подчертаното. Споделено родителство би трябвало да има само, когато и двамата родители искат да се грижат за детето. Когато единия, в случая бащата, не желае, няма смисъл да бъде каран насила. Човек или обича детето си и иска да се грижи за него, и да прекарва повече време с него, или не иска. Насила тези неща не стават. Като си оправите по съдебен ред нещата за издръжката и за времето, което детето ще прекарва с баща си, тогава вече ще се знае кога детето ще е при него и ще си много по-спокойна. Детето също.

Общи условия

Активация на акаунт