Любители на кучета - 151

• 21 669
  • 725
  •   1
Отговори
# 60
И аз се включвам в отбора с прокопаване на дупки. Съни направи дупка в циментираната й клетка, добре че е малка и не е стигнала до земята,че ще има тунел 100%. Имам чувството,че се конкурира с къртицата дето копае тунели около клетката й. А пък малкото диване е направило дупка в ламината и най-усърдно си я уголемява с всяка изминала минута.
Да питам малчовците на каква бебешка храна сте?

# 61
  • Враца
Farmina N&D

# 62
Момичета, идвам с въпроси относно пътуване извън страната с кученце? По-точно преминаване през Сърбия и Хърватска.
Чета по групите някакви страхотни изисквания, освен приемливите - ваксини, чип, обезпаразитяване, бележка за здравословно състояние...
Например, в Сърбия изисквали някакъв здравен сертификат, който не се правел за ЕС.. и съответно го нямаме, и това е с цел да се заяждат. Имало случай в който вземали кучето от собствниците и го поставяли под карантина и подобни простотии...Дори не ми се мисли, как някой ще си позволи да ми отнеме кученцето...
Също така Черна гора изисквали титър за бяс, който се прави три месеца преди пътуване и е готов за месец.. WTF
За мен тези неща звучат напълно абсурдно и се чудя, как постоянно виждам хора, които си пътуват с кученцата с кемпери...
Аз направо се шашнах..
Понеже ние пътуваме точно така, имам намерение кучо да си е с нас, но тези изисквания, абсурдни ме вкарват в стрес...
Няма как да предоставя документ 24 часа преди всяко пътуване и преминаване на граница, при положение, че може да съм в път повече от 15 дни...например. Като се връщам обратно как да им предоставя нова бележка с валидност 24 часа...
Досега някой имал ли подобни премеждия?

# 63
Днес съм рожденичка и ви черпя виртуално.

# 64
Дрийм,честит рожден ден! Бъди здрава и много щастлива! Да почерпиш домашните по повода Stuck Out Tongue

Йоана, ние сме пътували няколко пъти извън Бг с Мейпъл, просто гледаме да е ваксинирана и ден - два преди пътуването ходим до вет да попълни паспорта,че е здрава и обезпаразитена. Досега нито на отиване, нито навръщане са ни проверявали, та за навръщане не сме я водили на преглед в чужбина.

# 65
Дрийм ЧРД! Бъди жива и здрава с много късмет и любов в живота 🥂💐

# 66
  • Бургас
Честит празник, Дрийм! Много радост и хармония!

Ние така обичаме да се "разхождаме"  Simple Smile

# 67
  • София
Честита да си, Дрийм! Здрава, щастлива и обичана!

# 68
Честит празник, Дрийм!
Здрава и обичана да си! Весело празнуване с вашата сладурска банда Hug

# 69
Здравейте, дами,
Не съм се включвала тук отдавна, но вероятно ако има “стари муцуни” някой ще се досети.
Моето Маги (англ.булдог) е с множество здравословни проблеми, но днес в редовната клиника, която я обгрижва, откриха и образувания по белия дроб и задържане на течност в него. Тя е на възраст, със сърдечна недостатъчност, затруднено дишане и предвид породата си не може да издържи упойка за каквато и да е процедура. Според лекарите там 99% такива образувания са злокачествени и в нейния случай няма смисъл да я мъчим… “дават ни време” до понеделник, искат тогава да я заведа отново, но ме предупредиха че не очакват подобрение… По-скоро тогава ще потвърдят препоръката си за приспиване, за да не се мъчи животинката.
Толкова ми е криво и болно, че само човек с домашен любимец/член на семейството (за мен са едно и също нещо) ще ме разбере…. До сега не ми се е налагало да вземам такова решение. Искам да я заведа някъде за второ мнение, но предишното ми куче почина внезапно от лекарска грешка и нямам идея къде.
Моля, дайте препоръка за добър ветеринар в София с опит при сърдечни/белодробни проблеми.
Вече пробвах ЦВК - не са вариант, най-рано могат да предложат час на 05.05 при кардиолог.

Ето ни с една снимка от миналогодишното море:

# 70
  • sf
О, Стела, кураж!

# 71
Моят данък със снимка на Гука.
Мръдна точно като я снимах. 😁

Стела, кураж и сили!
Дано да има и друг вариант. 😔

# 72
  • София
Стела, кураж! Дано не е най-лошото... Препоръка за специалист не мога да дам, но задължително потърси второ мнение. Сигурна съм, че ще направиш най-доброто за Маги.

# 73
Ах,мила Стела!Разбира се,че помним Маги...Даже преди година те обезпокоих на лични,да видя как сте и предадох тук твоите поздрави за всички!Пиши в понеделник...Прегръщам те..
.

# 74
Прекрасно те разбирам, Стела! Съвсем прясна е раната от липсата на Кардю.

Общи условия

Активация на акаунт