Носят ли ви на ръце? :)

• 15 497
  • 442
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Майсторите по вътрешни ремонти са доста шавливи. Достатъчно съм се нагледала, дори като страничен наблюдател. Да, гледат си жените, но гледат и клиентките.

# 166
Е, да, има много занаятчии, в последните години, дойдоха в София и изкарват добри пари по  фирми и строежи, дограми, климатици, плочки, а жените им не работят и гледат децата, често нямат и образование и професия. Повечето са етнически турци - страшно работливи хора - но има и от български произход. Всъщност това е много честа конфигурация на работещ мъж и неработеща жена, която гледа семейството.

Но подозирам, че авторката на темата има предвид друг стандарт.
Каква ограничена визия Laughing
В така лелеяната Западна Европа, най-добре живеещите не са единия процент богати/ тщх не можем да ги сравняваме с всичко/, или най-високо образованите СЕО-та, адвокати, доктори..., а именно собствениците на малък бизнес, с до 5 работни места- повечето, много работливи хора.

Е да де, нали и аз същото писах.
Съмнявам се някоя тука за може да докопа Безос,  но ако мъжът и слага климатици, спокойно може да си стои в къщи и да си гледа децата, което много и правят.
Сега, дали в дългосрочна перспектива е добре, за мен не, но  аз ли да казвам на хората как да живеят.

Точно тези, но те и извън София са така, и дават парите на жените си, те да преценят за какво и колко да се харчи.

Много ясно, иначе не се знае до следваща надница какво ще остане от тях.
Тоя модел го знам от дете - баща ми правеше язовири и тунели, на някои от работниците и бригадирите жените им направо идваха в деня на заплата и касиерката даваше парите на тях. После мине през лавката да плати вересията...
И става въпрос за много пари, повече отколкото на инженера Simple Smile

Последна редакция: пн, 28 апр 2025, 11:54 от Iris04

# 167
Скрит текст:
Е, да, има много занаятчии, в последните години, дойдоха в София и изкарват добри пари по  фирми и строежи, дограми, климатици, плочки, а жените им не работят и гледат децата, често нямат и образование и професия. Повечето са етнически турци - страшно работливи хора - но има и от български произход. Всъщност това е много честа конфигурация на работещ мъж и неработеща жена, която гледа семейството.

В така лелеяната Западна Европа, най-добре живеещите не са единия процент богати/ тщх не можем да ги сравняваме с всичко/, или най-високо образованите СЕО-та, адвокати, доктори..., а именно собствениците на малък бизнес, с до 5 работни места- повечето, много работливи хора.

Съмнявам се някоя тука за може да докопа Безос,  но ако мъжът и слага климатици, спокойно може да си стои в къщи и да си гледа децата, което много и правят.
Сега, дали в дългосрочна перспектива е добре, за мен не, но  аз ли да казвам на хората как да живеят.
В смисъл? Нали се търси „носене на ръце“, или то трябва да включва и разговори за литература и философия?

Iris04, допълнила си, докато пиша- много, пак казвам, много ограничена визия имаш за „майсторите“ Wink

Майсторите по вътрешни ремонти са доста шавливи. Достатъчно съм се нагледала, дори като страничен наблюдател. Да, гледат си жените, но гледат и клиентките.
Sweat Smile само за майстори ли са тези наблюдения ? Laughing

# 168
Скрит текст:

В смисъл? Нали се търси „носене на ръце“, или то трябва да включва и разговори за литература и философия?

Iris04, допълнила си, докато пиша- много, пак казвам, много ограничена визия имаш за „майсторите“ Wink

Скрит текст:
Sweat Smile само за майстори ли са тези наблюдения ? Laughing

В смисъл, че занаятчийските  професии са до време и изхабяват чисто физически, носят травми и професионални заболявания. Да кажем, че визираме шефа на тия бачкатори, който само праща работниците на монтаж и плаща на жена си осигуровките. Пак  е все едно като са си сложиш всичките яйца в една кошница.

За мен оптималният вариант е и двамата да имат доходи и професия, различни,  и да могат да поемат в случай на катаклизъм за някакъв период издръжката на семейството. Другото го намирам за рисково.

# 169
  • София
За мен оптималният вариант е и двамата да имат доходи и професия, различни,  и да могат да поемат в случай на катаклизъм за някакъв период издръжката на семейството. Другото го намирам за рисково.

Или да си осигурят пасивен доход за подобни кофти моменти.

# 170
Е да, някакво резервна мрежа, обикновено се имат предвид инвестиции, влогове, или наеми -  обаче ако човекът е извън строя по някаква причина,  всички знаем как  се издухват спестяванията, наемите трябва да са наистина сериозни, а не един апартамент, който не покрива и средна заплата, че и два да са,  а относно някакви дивиденти - колко са хората, за които могат да заменят заплата?

Просто трябва да се преценява добре още когато се залагат основите на семейството, за да не изпадне някой от трудовия пазар, пък той ако не ще да работи и може да си го позволи, окей.

Впрочем, сега вече хората се събират вече на по-голяма възраст и имат някакви образования, и трудови навици и стаж преди това...

Последна редакция: пн, 28 апр 2025, 12:24 от Iris04

# 171
Ще кажеш , че всички извън занаятчиите , са застраховани от тежки и сериозни болести, оставящи ги извън пазара на труда, или променящи статута !
Satisfied Joy

# 172
Не, не са, всички извън занаятчиите застраховани.  
Обяснявам защо  според мен е важно да има две заплати, два дохода, двойна осигуровка. Като излезе единия в дългосрочен болничен, остане без работа, другият поема. Не разчитат всички на един доход.

Няма значение, занаятчия ли е, какъв е.

# 173
Ама нали се сещаш, че от частното, изваждаш изключението баш!
Хем ще е занаятчия, хем ще има само този доход, хем ще си харчи всичката заплата и ще чака следващия месец , хем ще се разболее и ще седи в болнични дълго,....
Много голям карък тоя, че и жена му, барабар с него Smiling Imp

За болднатото заплата- аз се съмнявам да знаеш, по колко  обекта напред, принципно, имат запланувани добрите майстори.
Ако работят на заплата- те не са занаятчии, изкарващи добри пари, а работници на заплата.

# 174
Ред се чака за почти всички майстори. И си увеличават цените на едро, не си играят с 200- 300 лева, миналата година платихме за баня 6000, за тая година цената е 8 и евентуално след септември.

# 175
Не, според мен, не ме носят на ръце. Да ме носи на ръце, това би означавало за мен да ме глези и да отгатва какво ми харесва, да прави жестове, за да ми достави удоволствие, без да трябва да казвам. А и повече спонтанност и изненади.  Бих казала, че е добър, грижовен, обичащ и разбран мъж, който дава всичко, което може и има в семейството си, обаче, не ме носи на ръце, не ме глези, а и му е непознато. прагматичен е. Един път, преди години, ми беше казал, че не можело хем цветя хем подарък за един празник Simple Smile)) Сега и да дава и двете, вече е в графата изпросено, тоест не го броя.
Мъжа си и аз не го глезя много-много, но все пак с някоя хубава манджа гледам да го радвам, а в леглото той повече се раздава за мое удоволствие. Общо взето това е.

Понеже се спомена Елон Мъск-- ако до мен е подобно чудовище като него, забременяващ паралелно други жени, пречещ ми да виждам децата си и прочее извращения, бих се сринала психически. Съдбата ме е пощадила засега с нормално, здраво семейство, без Малдиви, но и без драми. Предпочитам го Simple Smile.

Домакинство и деца, това не броя за глезене, там очаквам  50% минимум. Води, взима, мие, чисти, диктува и тн. Не винаги съм доволна от изпълнението, ама не мога и да се оплача. Но все пак това не е носене на ръце, а прагматиката на живота.

Последна редакция: пн, 28 апр 2025, 14:54 от MariyaHris

# 176
Аз изхождайки от обикновени, нормални семейни отношения, където партньорите са равноправни и поне се уважават взаимно. Не си представям единия да каже - скъпи, аз нещо искам да си почивам, ще го давам по-полека занапред, ама ти давай газ, бачкай, издържай ни от тук нататък. И какво правим, ако другия партньор също е искал да си почива? Или той няма право на глас, дадено му е само да провайдва.

# 177
  • София
Аз точно това направих, но след много години работа,стаж, осигурен пасивен и активен доход.
Той бачка, но отдавна не е на газ, а далеч по-лежерно и оставяйки името му да работи вече за него и определяйки сам ритъма си.
Въпросът е не само в желанието, а и дали тази опция е приложима/достъпна за двойката.

Последна редакция: пн, 28 апр 2025, 20:26 от Fever Ray

# 178
Не си представям единия да каже - скъпи, аз нещо искам да си почивам, ще го давам по-полека занапред, ама ти давай газ, бачкай, издържай ни от тук нататък.
Е ..точно такъв е моят случай,но не е хич да не работя, де ...прецених,че мога да си го позволя,но не е за всеки ,да ...

# 179
Свиркай си бе, кво ти дреме?
Ти да не мислиш, че тия, останалите тука, пишещ по цял ден по форуми и мрежи офисен планктон, работят нещо?

Общи условия

Активация на акаунт