СЕДМОКЛАСНИЦИ 2024/2025 - Тема 8 - Седмокласник пробни тестове решава, че НВОто наближава....

• 25 717
  • 733
  •   1
Отговори
# 270
  • София
То и преди във 2АЕГ също бяха фиксирани 3 и 4 ПП,но в края на 10 клас децата правеха наново избор и доста променяха избора си спрямо след 7 клас.
От въвеждането на новата програма с профилирането и във 2АЕГ не са били фиксирани, просто продължиха няколко години да ги посочват в ДПП.

# 271
За интензивното изучаване на английски има отделна графа, както за редица други паралелки с всякакви профли. Защо обаче АЕ е упоменат заедно с биология и химия в друга графа в конкретното училище, не става ясно.

Дописвам се, и защо са продължили да ги посочва във 2-ра АЕГ, след като не са били фиксирани?

Последна редакция: сб, 26 апр 2025, 11:33 от Mur

# 272
  • София
Не е конкретно за това училище. Почти за всички са упоменати изучаваните езици. Решили са да посочат езиците в тази графа, направили са го. Други неща, които е трябвало да посочат - не са.

# 273
Решили са да го напишат, направили са го, не звучи сериозно, защото е подвеждаща информация. Има го и при други паралелки/училища. Щом не са задължени да определят повече от 2 профилиращи предмета, но са написали такива, трябва да има конкретна причина.

# 274
  • София
Добре, питайте ги тогава защо са го направили. Каква е конкретната причина. Joy Пишете на мейла на РУО. Ще ви отговорят.

# 275
Това и смятам да направя, но не РУО, а училището което ме интересува.

# 276
  • София
План-приемът се изготвя от РУО, а не от училището, но добре.

# 277
И моят синковец беше на ПИ в Междучасие днес .  .не е доволен ..не е успял да си препише тезата на белова и още едно упражнение не е написал..Преразказът , каза че бил лесен ..да видим.
И аз започнах лутането по избор на паралелки...за сега не иска и да чуе моят за езикови , но не е познал ...предпочитам добра езикова гимназия , пред някоя тъпа паралелка в Джон Атанасов с профил ,нещо което с един курс ще научи ..иначе не знае особено какво иска - ама да е профил с математика, ама да не е програмиране , ама да не нещо много хардуер да се учи ...ама ....на баба ти хвърчилото ...
Май ще го мисля като видя резултатите/ резила  по-скоро ..ама каквото -такова ...
Сега има 5 контролни другата седмици и не цял уикенд ще се гоним и молим да седне да си попълни тетрадките и да си научи ...че на хайманата , не му пукало дали ще има 4-ка по Биология, История ....Rage
Иначе ,в НИЯ пращат сканирана работата  с точките, за това се дразня на системата на Междучасие, с това ходене на място ...ама ще се ходи ,явно...
Ето го и видеото за матурите ...как съм се смяла ,не е истина :

https://www.facebook.com/share/r/1EuQm3hFKQ/

# 278
А профилите за всяко училище кой ги определя - РУО или съответното СУ?!

# 279
Относно ПИ в Междучасие по БЕЛ днес, моят синковец каза, че не е бил лесен. Сравнява с Регалия - съпоставим като ниво на трудност

Досега слушам какво не иска да учи...Ами то  всичко се изключи😂

# 280
  • София
Всяко училище си предлага профилите, министърът ги утвърждава. Самият план-прием се изготвя от РУО и то решава къде какво да пише в него. Профилите са ясни. А защо са написани и изучаваните езици и за паралелките, в които те НЕ СА профили, е въпрос към РУО. Безсмислен въпрос, но адресатът е РУО.
В конкретния случай, единственият смислен въпрос към 22-ро СУ е дали ще предложат езиците като трети/четвърти профил в 10-ти клас. Ако изобщо се ангажират да отговорят на такъв въпрос отсега.

# 281
Относно ПИ в Междучасие по БЕЛ днес, моят синковец каза, че не е бил лесен. Сравнява с Регалия - съпоставим като ниво на трудност

Досега слушам какво не иска да учи...Ами то  всичко се изключи😂

А сравнението между пробни в близък интервал от време ли е? Че с натрупване на взетото им става и по-трудно и няма как да ги сравни.

Имахме си литератор май тук? Може да хвърли един поглед да си каже мнението дали наистина на Междучасие са една идея по-трудни.
Според мен по Бел са им лесни на децата в Междучасие, съдейки по резултатите, но това не е обективна оценка.

П.с. аутокоректорите на телефона правят безумни поправки.

Последна редакция: сб, 26 апр 2025, 13:55 от gato

# 282
Санака, миналата година пишело ли е езиците в ДПП, когато не са профил?🤣 Нямам идея, дори доскоро и не бях чувал за ДПП. От теб го научих, когато ми обясни, че в АК няма ДПП🤣. Не си давам зор да чета наредбите, след като имам твоите лекции тука. Мисля, че вече всичко ми е ясно, от твоите обяснения, каквото и да вика Хоуп, а тя каза така, защото аз гледах проекта за ДПП, а там не пишеше задължителните профили.
Колкото до езиците, които не са задължителни профили, вероятно са ги включили за повече информация. Щото знаеш, че си природни науки и задължителните профили са ти Б+Х, но е хубаво да знаеш и какви езици се учат, макар това да няма общо с профилите, защото може да не искаш НЕ например и да не я избереш тази паралелка заради това. Ако и да е само 2 часа седмично, като не ти е профил. Всеки си знае. Затова според мен дори е плюс, че са ги включили като инфо.

Последна редакция: сб, 26 апр 2025, 13:05 от Татко Мецан

# 283
В конкретния случай, единственият смислен въпрос към 22-ро СУ е дали ще предложат езиците като трети/четвърти профил в 10-ти клас. Ако изобщо се ангажират да отговорят на такъв въпрос отсега.
Естествено, че това е същественият въпрос, не какво пише в табличката на РУО. Затова питането се адресира към  съответното училище, не към някакви администратори (които все пак няма как да си изсмучат от пръстите  информация, която не им е подадена, защото може да решат и космически науки да напишат като опция, но няма те да обучават после по нея).

# 284
Е за трети и четвърти профил ги има обявени на сайта на училището комбинациите, които са сега. А дали ще са същите комбинации след 3 или 4 години, никой не може да каже със сигурност, но ако някаква комбинация сега не се предлага, вероятно няма да се предлага и тогава, а ако сега се предлага, вероятно ще се предлага и тогава, но не е напълно сигурно. (И това от Санака го знам, обяснявала го е).

Общи условия

Активация на акаунт