СЕДМОКЛАСНИЦИ 2024/2025 - Тема 8 - Седмокласник пробни тестове решава, че НВОто наближава....

• 25 658
  • 733
  •   1
Отговори
# 315
Има колона “брой паралелки”
Точно след срок на обучение и вид обучение и преди бройката деца за прием.

# 316
Откровено се изумявам, как е възможно да му ражда главата на министъра всеки ден все по-голяма простотия. И да ходи нагоре надолу и да презентира идиотщини.
Сигурно се разчита на това, че родителите не са толкова добре запознати с детайлите на учебните планове и програми и си прокарват каквото им хрумне.
Не знам вече как може да се реагира на тези хрумки. Изобщо взимат ли се под внимание мненията на учители, родители когато се стигне до обсъждане! И всъщност би ми.било интересно как протичат такива срещи да ги наречем, ако има.

# 317
Взима се под внимание мнението на лица като другарката Такева ...
Орязването на чуждия език е скандално, предвид (според мен) не-владеенето на чужди езици в България. А учителите по математика, физика и химия са такъв кът (има училища, в които месеци наред няма учител по физика или химия), че не виждам как училищата ще се справят.

Все пак за мен е изненада, че тези предложения (сякаш още няма нормативен документ) не предизвикват по-голяма реакция.

# 318
Парите ще отидат за обучение на преподаватели по религия.
И аз се чудя защо няма по-голям отзвук. Такива простотии и при предния си мандат не снесе.

# 319
Sanaka, допускам че може да ни хванат промени във втори гимназиален етап, в това число хорариумите за чуждоезиково обучение. За основното няма как, реално те сега го завършват.
 Общо надигане едва ли ще видим скоро за нещо. Апатия и обезверяване срещам повсеместно.

# 320
Има. Може да се включите. На 8 май е с насоченост искане на оставка на министъра, на 15ти срещу задължителната религия
https://facebook.com/events/s/%D1%83%D1%87%D0%B8%D0%BB%D0%B8%D1% … 1811515656086458/

# 321
Има. Може да се включите. На 8 май е с насоченост искане на оставка на министъра, на 15ти срещу задължителната религия
https://facebook.com/events/s/%D1%83%D1%87%D0%B8%D0%BB%D0%B8%D1% … 1811515656086458/

Постоянно има някакви инициативи, петиции, микро протести. Няма единност и обединеност за съжаление.

# 322
Все е повече от нищото тук.

# 323
Както писа и Санака мисля, а и мое мнение, че родителите всъщност не осъзнават какви ще са последиците от т.нар. промени, защото не познават в детайли нито програми, нито планове,.нито профилиране. И то в крайна сметка пък и не може човек да бъде вещ във всичко.
И защо по дяволите този човек си мисли, че всяко дете е на ти с МАТ и Природните науки и изгаря от желание да ги учи.
Ами остави тези деца да имат разнооброзие от различни избори. Нека всеки развива интересите си. Страшно ограничено мислене от негова страна.
Оф, напрегнАх се!

П.П. Аз нямам фейсбук, може ли лек сбит преразказ на по-горе цитираните събития?

# 324
По същата тема, от същото ведомство.

Между другото в 10. клас синът ми има 4 часа история на седмица! Не че съм против историята, но минават през едни и същи периоди в два или три различни класа.

# 325

Това е за 15ти. Стартов час 16, до 19 часа.
Малко е тъп часа но това се съгласува с община и разни други институции, та надали идва само от организаторите.

# 326
  • София
На 8-и (четвъртък) от 19.00 ще има протест пред МОН.

https://www.segabg.com/hot/category-education/zaformyat-se-prote … ligiya-uchilishte

# 327
Санака много хубаво ме "успокои". Ние сме точно 6 клас. Вие поне сте в относителна безопасност, както тя каза, защото вече имате утвърден ДПП. А за нас твърде вероятно е реално да се получи "сбогом на езиковите гимназии", както тя каза...пак отива работата на частна гимназия май, пак пари, верицата им...
Санака, нали поне на частните гимназии тези глупости няма да повлияят? За тях няма ДПП.

# 328
Санака много хубаво ме "успокои". Ние сме точно 6 клас. Вие поне сте в относителна безопасност, както тя каза, защото вече имате утвърден ДПП. А за нас твърде вероятно е реално да се получи "сбогом на езиковите гимназии", както тя каза...пак отива работата на частна гимназия май, пак пари, верицата им...
Санака, нали поне на частните гимназии тези глупости няма да повлияят? За тях няма ДПП.

В отговора на последното ти изречение се крие ключа, според мен.
Може би това се крие във всичките тези малоумия - частните училища да вземат превес в образованието на поколенията.
И ще драпаме със сетни сили да събираме пари за такси за да изучим детето. Защото в държавниге училища нещата ще стават все по-зле с подобни сутрешни хрумвания преди кафе на хора, качили се за кратнко на върха.
Повръща ми се направо.

# 329
Тоя поне математика да беше добавил, щеше да е смислено, макар и да не искат всички да я учат.

Общи условия

Активация на акаунт