От Великобритания до България – превоз и закупуване на поръчките ни – 26

• 13 048
  • 137
  •   1
Отговори
# 30
Donesimi не са друга форма на същия адрес, те са само виртуални посредници, които си имат договорка с GGBG, като получават разликата между договорената с тях цена и сложената им допълнителна надценка. Имаше такива фирми работещи и с Габиели.
Пратките получени от клиенти на Donesimi, се обработват на същото място и от същите хора, които обработват пратките на GGBG.
Споменатата загубена пратка е напълно възможно въобще да не е била доставена до този адрес. Не разчитайте, че всички куриери в Англия са коректни и не крадат. Кражбите там са много по-високи от България. Посредниците, които използваме получават голям обем пратки от много куриери накуп и осъзнавайки това, ако някой куриер иска да открадне пратка, напълно възможно е да му се размине с една такава снимка на кош с пратки, правена неизвестно къде, обвинявайки за липсата посредника.

# 31
Точно това винаги твърдят GGBG, когато съм имала проблем с пратка, а именно, че куриерите крадат и са виновни. Обаче във всичките 3 случая (не са много 3 случая за 10 години) се е оказвало проблем в GGBG. Веднъж  беше от служител в Германия, два пъти от Англия.

Писала съм, че случаен човек, ползващ Лерон, беше получил моята GGBG пратка и ме беше издирил по Фейсбук да ми я върне. Аз също веднъж съм получавала чужда пратка, даже я и отворих по инерция, но причината беше, че пратката е без ID, а получателят с почти същото име като мен. И аз си чакам редовно много пратки от Амазон и отварям наред... После се червих, като им я връщах.   

Та не, че куриерите им не са крадливи, но личният ми опит сочи, че по-вероятна е грешка на превозвача. А те винаги си обвиняват куриерите за по-лесно.

# 32
Donesimi не са друга форма на същия адрес, те са само виртуални посредници, които си имат договорка с GGBG, като получават разликата между договорената с тях цена и сложената им допълнителна надценка. Имаше такива фирми работещи и с Габиели.
Пратките получени от клиенти на Donesimi, се обработват на същото място и от същите хора, които обработват пратките на GGBG.
Споменатата загубена пратка е напълно възможно въобще да не е била доставена до този адрес. Не разчитайте, че всички куриери в Англия са коректни и не крадат. Кражбите там са много по-високи от България. Посредниците, които използваме получават голям обем пратки от много куриери накуп и осъзнавайки това, ако някой куриер иска да открадне пратка, напълно възможно е да му се размине с една такава снимка на кош с пратки, правена неизвестно къде, обвинявайки за липсата посредника.
Ако е с подпис няма как да се изгуби,ама ако куриера не обещетява както GGBG са го променили в условията си бих сменил куриера !!!!

# 33
Ако е с подпис няма как да се изгуби,ама ако куриера не обещетява както GGBG са го променили в условията си бих сменил куриера !!!!
Обезщетяват до 200лв.!!! Престани да подвеждаш!!!

# 34
Обезщетяват до 200лв.!!! Престани да подвеждаш!!!

На теория да, реално за сегашния курс от Великобритания казват, че пратките не са загубени и нямат основание да обезщетяват.

# 35
Ами дано не са и дойдат скоро.
След това ГГБГ ги забравям

# 36
Честно казано и да дойдат скоро - не мисля, че вече ми вършат работа. Моята пратка е с козметика, която седи в кой знае какви условия два месеца и половина. Rolling Eyes

# 37
  • София
Честно казано и да дойдат скоро - не мисля, че вече ми вършат работа. Моята пратка е с козметика, която седи в кой знае какви условия два месеца и половина. Rolling Eyes
И моят случай е такъв, искам си парите ама...

# 38
Имате ли някакви новини от ГГБГ, съвсем вече спряха да комуникират за последния задържан курс. Вече колко време мина, за миналогодишния поне подаваха частична информация.

# 39
Аз все още не съм получавал обратна връзка.

# 40
  • Sofia
На някого може да му е от полза, затова споделям: онзи ден ходих до офиса на GGBG и подочух, че все още задържаните курсове били два – един от UK и един от САЩ.
Били, обаче, на финалната права от освобождаването. Освен ако нещо извънредно не се случело и не им удължели срока с още месец.
Та, горе-долу това е. Пожелавам на всички да си получат пратките скоро! Peace

# 41
Благодаря че споделите, вчера си говорихме вкъщи кога да отидете до Ггбг

# 42
Здравейте,
Обичайно кога ггбг раздават курсовете от Великобритания? Виждам, че всеки път тръгват в неделя, пристигат в четвъртък-петък, тоест раздаването от понеделник ли е?

# 43
  • Sofia
Различно е. Понякога се случва да раздават в петък или събота, друг път – по-късно от това.

Ако се чака конкретна пратка, която трябва да пристигне в определен срок (например, "преди морето"), аз лично не бих рискувала. Simple Smile

Последна редакция: сб, 02 авг 2025, 21:41 от Blаck Cat

# 44
Някой поръчвал ли е наскоро от английския Dyson?
По Коледа съпругът ми опита да поръча маша, но му изпратиха ПИН, който даде на куриера при доставката, пращайки му го в момента, в който куриерът беше на самата врата на GGBG.
Естествено, беше невъзможно за минути да координираме с GGBG и куриерът не го достави и ни върнаха парите.
Та, как точно да успеем да направим поръчка от там?
Преди години като сме поръчвали все още я нямаха тази процедура.
Ако някой се е справил вече, ще съм благодарна да споделите.

Общи условия

Активация на акаунт