Какво образование е необходимо за частни уроци от 1 до 4 клас

• 1 317
  • 24
  •   1
Отговори
Здравейте,искам мнение от вас.Имам желание да давам частни уроци от 1 до 4 клас.Завършила съм Международни отношения и съм работила в корабна агенция дълги години. Според вас нужно ли е за частни уроци в начален етап да имам след дипломна квалификация или магистратура за учител начален етап?.Защото мога да отделя време и да изкарам нужната квалификация.Знам че има много частни школи и занимални, но все пак разбирам ,че се търсят и учители за индивидуални уроци,понеже живея в голям град.

Последна редакция: чт, 24 апр 2025, 11:30 от Raia_1920

# 1
  • София
Аз лично не съм чувала деца от 1-4 клас да ходят на частни уроци. Масово започват след 5 клас по МАТ и БЕЛ.

# 2
  • София/Севлиево
Те не ходят на частни уроци,но има частни занимални(синът ми ходеше на такава от 1 до 3 клас).

# 3
Деца от 1 до 4 клас, ходещи на частни уроци, са изключения и не мисля, че можеш да разчиташ на редовна "клиентела". По чужд език - да, но по другите предмети - едва ли. Помисли за уроци по английски примерно.
За математиката се търсят уроци и преди 5 клас, но за напреднали деца, които искат да кандидатстват в специализирани училища, т.е. самата ти трябва да си добър математик и опитен преподавател.

# 4
  • София
Непрофесионално всеки родител може да помага, но аз не бих водила на уроци свое дете при човек, който няма професионално образование по конкретния предмет, а за малките деца се изисква и педагогически опит.

# 5
Има деца, които ходят на уроци 1-4 клас. Все по-често срещано е, заради трудности или липса на време от родителите. Нооо, вие бихте ли плащали за уроци от непрофесионалист т.е. учител.

# 6
По какъв предмет ще са тези частни уроци?

# 7
  • София
Здравейте,искам мнение от вас.Имам желание да давам частни уроци от 1 до 4 клас.Завършила съм Международни отношения и съм работила в корабна агенция дълги години. Според вас нужно ли е за частни уроци в начален етап да имам след дипломна квалификация или магистратура за учител начален етап?.Защото мога да отделя време и да изкарам нужната квалификация.Знам че има много частни школи и занимални, но все пак разбирам ,че се търсят и учители за индивидуални уроци,понеже живея в голям град.

Рая, това, което ще напиша, никак няма да ти се хареса.
Ако се налага да търся частни уроци, то аз ще търся опитен преподавател, с препоръки, преподаващ в училище и напълно наясно с програмите в училище. Ако човекът не е с педагогическо образование, то той не би ми бил нужен - непрофесионално и аз мога да обяснявам на детето си. Важно ми е да е учител с реноме и препоръки, както и работещ в училище, за да съм убедена, че:
1. е запознат с учебниците, по които се подготвят децата
2. е наясно с критериите за матурите след 4 клас
3. знае какво може и разбира дете в съответната възрастова група
4. е подготвен да реагира в случай на проблем
5. наясно е с общото ниво на децата.

Та в този ред на мисли - препоръчвам ти да изкараш магистратура поне. Учители се търсят повече след 5 клас, като подготовка за НВО, но там критериите са още по-високи за подбор. Там аз бих гледала и успеваемост на учителя за съответното училище, ще искам да видя, че е напълно наясно с критериите по НВО и че ще се проведе структурирана подготовка за това. Иначе, наистина не виждам смисъл да плащам уроци от непрофесионалист, същото може да се свърши от мен или баба/дядо.

# 8
Поне половината, записващи се за магистратури по НУП, не са за там по една или друга причина. Грамотността на голяма част от тях, също е много зле.
Но поне са чули нещо за това какъв е подхода по който следва да се преподава на ученици от начален етап. Не е редно, а и аз бих казала, не е етично човек да се представя като учител за частни уроци, при положение че няма необходимия образователен ценз, пък бил той и толкова девалвирал.

# 9
Благодаря на всички за дадените мнения!

# 10
Ама ние все още не сме разбрали по какъв предмет искаш да преподаваш.

# 11
От 1 до 4 клас е БЕЛ и Мат... Толкоз.
Ама частни уроци 🙄
Ако е занималня - ще пишат домашни.. иначе не ми е много реално точно за този етап.

# 12
От 1 до 4 клас е БЕЛ и Мат... Толкоз.
Ама частни уроци 🙄
Ако е занималня - ще пишат домашни.. иначе не ми е много реално точно за този етап.
Чужди езици също се учат в тази възраст. Пък и не всеки разбира и от математика, и от граматика. Затова е важно по какво (си мислиш, че) си добър, за да го преподаваш. Средностатистическият човек не помни почти нищо от началното училище, освен ако не е специализирал в някаква конкретна наука, която би могъл да преподава.

# 13
  • София
А, за чуждите еизици още по-зле... колко от вас биха се доверили на човек, с друга професия, не работил с деца, претендиращ, че може да преподава? Аз не бих, има толкова учители, ако на човек му се налага да търси. А за език - филология по еизка. Толкова.

# 14
Да де, ама на мен просто ми е интересно какво иска да преподава. Какво толкова?

Общи условия

Активация на акаунт