Малките ни откриватели - родени Август 2022г🤸🤹♂🧚♀(тема 20)

• 11 384
  • 386
  •   1
Отговори
# 165
Пламинго , за алерголог не успях да се уредя с час.... Но вчера пуснах  кръвен тест за алергии , като видя резултата , вече ще видим да търсим алерголог.  
Пътуването ни до  София ,го усетих като кошмарно. Първо колата ни се счупи още на отиване и започна да прегрява, в 45 градуса температура на вън , до София сме карали на парно на най топло. Зарязахме колата пред къщата в София и тръгнахме с градски транспорт, нямам отговор защо не с такси, наистина. Нито знаем на къде отиваме , нито какво да хванем, пълни шматки. Сами три нощи рева, че иска вкъщи, никакво спане за никой. И двамата умряха от глад за 3 дни , защото менюто им е ограничено и не искат нищо да ядат, никъде на намерих неща които ядат покрай нас. Минахме на пулмолог , каза неалергична астма , да не правим тестове за алергии ,че няма смисъл . При което педиатърката оспори и каза да пусна тестове за алергии, защото децата са с алергии.  Та  айде втори път до поликлиника България да пускаме тестове за алергии, Яна беше в същия ден и на ендокринолог , и реших с тестовете за алергия да  пусна и хормоните, иначе трябваше да я бодат два пъти в един ден. В Надежда резултатите на хормоните излизат за час и половина, но не правят тестове за алергии, токуда ме отрязаха също за тестове за алергии, може да пуснат само ако мина алерголог. Та така отиваме в поликлиниката да пускам изследванията, на Сами му спукаха 3 вени , на Яна 4, такава истерия , децата пребледняваха , течаха капки  пот от тях , трепереха и лаборантките постоянно казваха че ще колабират, мокреха им лицата , 3ма човека сме държали Яна  и 4ти я боде, общо 1 час сме седяли в лабораторията, за да им вземат кръв , измъчиха се децата, после реваха още час поне , супер стресирани излезнаха. И накрая се оказа , че хормоните на Яна ще станат чак на другия ден , не след два часа , както мислех, а ние в същия ден сме и на ендокринолог.  Бях готова да ревна, от яд защото не попитах предварително. Така отивам в Токуда при ендокриноложката без изследвания, какво да правя , уговорих се с нея да направим консултация през healee, само да и пусна резултатите, дадох и там 80 лв днес , да погледне резултатите. Пролактина на Яна е в небето , но той е стресов хормон , не знам как се очаква след 4 бодения детето да не е стресирано и да излезе в норма. След няколко месеца пак ще го направим. На мъжа ми му писаха акт , още като стигнахме в София Joy , спря пред къщата на аварийни , свали багажа и трябваше да премести колата на 5 метра, да я паркира и за тия 4,5 метра патрула му пусна буркан , спря го и му написа акт за без колан, той винаги слага , ама сега..... Правиха му тестове за алкохол , наркотици, преровиха багажника , а аз седя с децата и пазя багажа на улицата.... На връщане пътувахме 7 часа от София до Видин , защото колата не е наред и само спирахме. Та така имаше и още , ама това са най изнервящите неща от преживяванията ни тези дни Joy мрън мрън  
Сега чакам резултати от алергиите, не знам кога ще станат , вчера казаха ,че днес ще са готови ,но ги няма, звънях в поликлиниката, сега казаха след 2, 3 дни Joy

ПС към Джой! Яна още си смуче одеялото и взех идея от теб , казах че сме го забравили в София... На обяд заспа без одеало трудно и късно , но заспа. Сега остава да не се отказвам . Дано , като при теб подейства лъжата и да премахна най- после инструмента за смучене , че ще го носи и в училище , сигурно.

Ето ви и една снимка от София, не бяхме взели играчки и нападнаха книгите на брат ми Joy на бързо си намериха с какво да играят , разглеждат, въпреки че картинки няма в тях, правеха кули с тях , къщи и подобни, добре че брат ми го нямаше да види Joy

Редактирам : Пламинго, току що излезнаха алергиите , явно нямат алергии, всичко отрицателно....

Последна редакция: пт, 25 юли 2025, 17:05 от Lizi:) :)

# 166
  • Бургас / Славейков
Лизи ,надявам се всичко да се нареди при вас .Аз влизам с въпрос .Остана ли някое детенце    с памперси все още.Питам тъй като Митко вече от две седмици е и без нощен памперс,а ми останаха доста.19памперса на ДМ,19памперс гащи на памперс и 8памперс гащи на Пуфис всички номер 5.Ако някой ги пожелае ги подарявам само да си поеме доставката .Може да ми пише на лично .
От известно време Митко не иска да ходи на градина.И сутрин е голям кошмар със тръгването .Дори в петък за първи път се разрева .Питах ги няколко пъти защо почти нищо не казва А същевременно като влезе се успокоява и няма проблем през деня.Направо като стрес му е .И мине не мине време и се сеща и казва че няма да ходи на градина.С нетърпение очакваме р.д ,който е във вторник.И стискам палци да не се разболее ,че пак има вирус ,от утре са и сборни групи . Много деца имаше до сега   .

# 167
Ади се разболя на 5-тия ден от морето, на 7-мия вдигна темп и си тръгнахме на 8мия една нощувка по - рано.Не е било нещо кой знае какво ,но не и беше комфортно и решихме , че няма смисъл да стоим повече.

# 168
Жалко, че ви се е развалила почивката! Да се оправя бързо!

Първа помощ сте ми за всичко. Имам нужда от съвет как да обясня на детето, че котето ни е болно и скоро ще умре. Дали да оставя този разговор за след това или предварително да я подготвя..
Тя е свикнала много с него, храни го, гали го, много е внимателна.
То някой мен трябва да ме успокоява сигурно повече…

# 169
И ние сме с коте и куче.
Аз бих обяснила,че котето е болно и отива на друго място

Не бих позволила да го вижда след като е починало.
Ако много тъжи ,може да си вземете ново .
При нас проблема е,че имитира животните
Често мяука,джавка,души
Днес е с температура, мисля че майка ми го е заразила,но може и да е от сладоледа
Със счупена ръка съм и ако се наложи отново да влезем в болница не знам как ще се справя

# 170
И аз не бих обяснявала ,че ще умре , по скоро бих измислила някаква лъжа. Ако вземете друго коте , вероятно няма да тъжи толкова.  Дядо ми ,като почина миналата година , не казах нищо на децата , но като отидохме в къщата му  на терасата и Яна ми сочеше небето и казваше , че това е дядо. Тогава им казах най комерсиалното , че е на небето и ни гледа и ни пази.

Ради , едва ли е от сладоледа , мойте ядат всеки ден , американците нали дават на децата , за да им облекчи болното гърло. По вероятно е да си е вирус . Аз с ковида миналата година мисля, че се заразих от сладоледа, но не беше пакетиран , а от тези на Рафи, дето ти ги слагат на топки и продавачите видимо не бяха добре , мислех че са пияни/махмурлий , но явно са били болни. Вече няма да взема никога такъв сладолед.  Дано не стигате до болница!!!

Ти какво си направила , защо ти е счупена ръката?

# 171
Лизиии, лелееее.... няма такъв карък като теб, чесно...😘
Първо да кажа, че децата не са ти слаби☺️
Това да те успокои поне малко.
Ние от Великден сме без биберон.
Май месец като повърна единият го наплаших, че ако пие мляко през нощта ще повърне пак...(което ки бе истина) и отказа и нощното хранене. Като спря да пие мляко през нощта махнах и нощният памперс. После и акото взе да прави направо в голямата тоалетна.
Обаче малкият гном до преди седмица, две още пиеше мляко през нощта веднъж.
Вече спи наобяд без памперс. През нощта не съм го пробвала, но е мокър памперса на сутринта. Акото е трудна работа. Де в гащите, де иска да му слагам памперс. Единични попадения в голямата.
Спят още с одеялцата 😅🫣 и плюшени играчки.

# 172
И аз спрях така млякото на Сами през ноща , при един вирус с повръщане, това май е най- лесния вариант , защото като им е лошо не биха яли/пили толкова.
Аз махнах и на двамата нощния памперс, но от време на време изпишквам Сами нощем , той много се буди и обикаля стаите, буди ме и мен и нямам проблем с изпишкването през ноща. Според мен и за това пълнеше памперса нощем, защото се буди.  Аз по скоро имам проблем със Сами, когато е с дрехи вкъщи , се изпуска. Ако е гол , си ходи на гърнето, но явно с дрехите се залъгва , че е с памперс. На вън ,няма проблем.
Аз да ти кажа , нямам проблем да спят с играчки, само да не ги смучат, че Яна е готова на всичко , плюшените ги скрих , че замества смучането на одеялото, с играчки.
Сами нали ходи на логопед , заради неясен говор , логопедката иска да го изписва вече, а според мен още не му се разбира, тя казва че всичко си казва при нея.  На ежедневно ниво му се разбира , примерно, като иска ядене , тоалетна, да мие ръцете, разбирам какво говори, но някакви други странични неща , като иска да ми обясни, какво са правили на вън , какво вижда на вън , еми нищо не разбирам. ... Той измисля нови думи направо. Поне Яна да го разбира и да превежда, а то и тя не му разбира, повтаря по него измислените думи , без да знае какво значат и какво иска да каже. Според мен не е готов да го изпише, още много се ядосва , ако не го разбираме. Иначе вкъщи , като питам нещо , все Яна отговаря , той само мълчи, говори единствено , ако е сам с единия родител и Яна я няма. В говора явно си личи кой доминира, защото той въобще не отговаря. Иначе , виждам че много деца говорят не ясно по площадките и са по големи, ама така или иначе съм вложила толкова много средства и усилия за тоя говор , поне крайния резултат да е задоволяващ , като го изписва.
Джой, Ти забелязваш ли , кой е по доминантен?

# 173
Оооо, да от корема още 🤣
По-ядящия хаха.
Няма собствено, копира от малкият и постоянно му взима играчките от ръцете, защото решава точно в този момент да играе с нея. Видиш ли уж той е решил така...
Не говорят добре. Едва сега почват да казват 2,3 думи на веднъж.
Иначе имат голям пасивен речник.

# 174
Момичета, Яна от два месеца е без памперс, включително и нощен, нямаше инциденти , а сега от три нощи се изпуска. Не знам , има ли общо с махането на одеалото дето смучаше, възможно ли е да е довело до регрес с памперса. Ще пробвам да я будя няколко нощи , да пишка на гърнето . На някой случвало ли му се е такова нещо и как процедирахте?

# 175
Вики се изпуска нощем ако е пил мнооого течности точно преди сън или ако откаже да се изпишка преди да легне

# 176
Не пие много течности и си пишка преди сън. Тази нощ я вдигнах през ноща и няма инциденти. Ще пробвам няколко дни така.

# 177
Щом става ,прави го  
Господина не желае нощем да става ,но и не се изпуска .
А относно ръката, паднах по стълбите🙄
Извиках мама да помага с домакинството.
Вики беше с гнойна ангина ,сливиците големи като топчета с бели петна по тях.
За щастие му сложиха абокат и ни пускаха вкъщи,ходим само сутрин и вечер.
Днес ще го изписват .
Заразил се от свеки, знае че го пазим и въпреки това била с ангина и не казала ,че даже го целува.
След като разбира, че Вики е болен си каза,мислила че няма да се зарази 😐🧟‍♂️

Последна редакция: пн, 04 авг 2025, 11:10 от Radii❤️

# 178
Мале, направо агресирах, като прочетох Astonished много е зле тая жена! Накарай мъжа ти да я предопреди по твърдо , как ще идва болна.... И то при положение ,че Вики почти с всяко боледуване е в болница, супер неадекватно!

# 179
Аз направо говорих с нея още като го каза(вече не й мълча) .
Каза че тогава няма да идват ако са болни
Отвърнах й ,че попринцип именно това се предполага
Явно не знае ,въпреки че й е казано поне 10 пъти ,а и като цяло мисля че дори не е нужно да й се казва такова нещо ,то е повече от ясно ,че при дете болен не се ходи
🤔
Вики пак вдига температура, а довечера искат да би изпишат.
Май нещо не е ок

Последна редакция: пн, 04 авг 2025, 15:59 от Radii❤️

Общи условия

Активация на акаунт