Малките ни откриватели - родени Август 2022г🤸🤹♂🧚♀(тема 20)

• 11 392
  • 386
  •   1
Отговори
# 180
Е сериозно ли ще го целува болна!
Някои хора са неадекватни! Аз гледам подозрително всички, които кихат и кашлят и ми обясняват “нищо ми няма, сигурно е настинка”. Няколко пъти сме се заразявали от такива “настинки”.
Ради, как е Вики? Браво, че не й мълчиш, който иска да се сърди!

Ние отбелязахме нашите рождени дни вчера. Имаме си кака на 3 и малчо на 1! Хора времето препуска с бясна скорост!

# 181
Нека бъдат честити.
Пожелавам йм само да растат здрави!
Наистина тази година отлетя много бързо
Пуснахме урина,утре ще пуснем отново .
Избива последния кътник и е възможно и това да допринася.
В момента си играе,сам си свали днес температурата от 38,5°  ,но все пак за да я вдига има нещо
Казаха,че от гърления секрет който взеха при постъпването (чак днес излезе резултата от гърления)е имало изолирана бактерия,но Аб който му вливат през абоката бил тъкмо за това,но според мен трябва да му пуснат и след лечението за да видим дали все пак е здрав. От 4 дни се стиска,пишка на 5-6 часа и то с молитви и обещания,което не е типично за него за това настоях да пуснем и урина

# 182
  • Бургас / Славейков
Бързо оздравяване на Вики!
Честити да са рождениците.Да са здрави и да слушат.

# 183
Да растат много здрави, любопитни и щастливи!

Много бързо порастват децата ни , чак ми е носталгично Grinning

Ради изписаха ли ви?

# 184
Не!
Ангината мина,обаче в деня на изписването вдигна температура.
Това че беше намалил пишкането явно оправдано се притеснявах и го казах на сестрите,обаче решиха че умишлено стиска. Помолих да пуснем урина и излезе проблем ,има в урината белтък .
Инфекция на пикочните пътища,решиха в началото че са бъбреците,но слава богу бъбреците са добре.
Казаха,че вероятно е настинал и от там проблема,но аз си мисля че голяма роля изигра и това ,че от юли до сега прие доста антибиотик и разни други лекарства.
Вашите деца ношем стават ли да пишкат?
Свекървата има теория,че от стискането цяла вечер урината се връщала към бъбреците и от там проблема

# 185
Не!
Ангината мина,обаче в деня на изписването вдигна температура.
Това че беше намалил пишкането явно оправдано се притеснявах и го казах на сестрите,обаче решиха че умишлено стиска. Помолих да пуснем урина и излезе проблем ,има в урината белтък .
Инфекция на пикочните пътища,решиха в началото че са бъбреците,но слава богу бъбреците са добре.
Казаха,че вероятно е настинал и от там проблема,но аз си мисля че голяма роля изигра и това ,че от юли до сега прие доста антибиотик и разни други лекарства.
Вашите деца ношем стават ли да пишкат?
Свекървата има теория,че от стискането цяла вечер урината се връщала към бъбреците и от там проблема
Пламена не става да пишка. Издържа си цяла вечер без да се изпуска

# 186
  • Велико Търново
NI_CI, да са здрави децата и да имат едно незабравимо детство!

Бързо оздравяване на Вики, браво че си настояла за урина, а за свекърва ти дори нямам какво да кажа....

Вики сега не става нощем и пълни памперса, но преди няколко седмици като ставаше нощем беше сух.

Тази сутрин ми се обадиха да сме си вземели малкия от яслата, защото имало вирус с разстройство и повръщане, а той сутринта беше  с леко кашаво изхождане. Изнервих се и им казах да казват като има такива случаи, защото ще знам че детето ми е хванало нещо. Той е с чувствителен стомах още от бебе и на моменти му се раздразва стомахчето, та тази сутрин си помислих че е от майонезата която яде снощи. А то се оказа че даже имало деца, които са стигнали до болница с обезводняване. Сега моя мъж го гледа и му е дал прахчета, които е върнал след един час.

# 187
  • Пловдив
Palmingo, в яслата и градината за съжаление е така (неприятно ми е, че го пиша и трябва да го приемем за нормално). Миналата седмица в родителската група във вайбър, споделиха информация, че има херпангина сред децата в нашата група. Никак не ми се искаше да я пускам, само стоях и чаках да дойде момента и тя да я хване - няма на кой да я оставя, за съжаление. Та, да - сега сме си у дома. Понеделник я взех с температура. Поне знам какво е и какви илачи да давам.

Ради, Йони понякога става през нощта и отива до тоалетна самичка. На моменти като много ѝ се пишка и е сънена, се разстройва и се разплаква, тогава се събуждам и я успокоявам, иначе не ходя след нея.
Сега се научи да се качва на тоалетната чиния, слага си сама седалката и си взима стъпалото. После даже си пуска и водата (това е от няколко дена).

# 188
  • Варна
Аз не съм махнала памперса през нощта - понякога е сух, понякога пишка - главно колко вода е пила вечерта и дори какво е вечеряла.

# 189
  • Бургас / Славейков
Митко ако е пил много течности ,тогава го разбуждам да се изпишка вечерта,и заспива веднага след това.Но иначе не става вечер.

# 190
Ади започна да се разбужда сама като и се допишка нощем и вече почти нямаме инциденти.

# 191
Идвам с един неудобен въпрос към майките на момчета...🫣
Заиграват ли се пиш..те, правят ли ги на "кокълче"?
И двамата като легнат да гледат някое филмче и се почва. Отначало им правех забележка, но сега се правя, че не ги забелязвам, че се нахъсват повече.
Не знам дали постъпвам правилно.

Още не сме ги забелели и на двамата и много съжалявам, защото вече разбират. Обясняваме, че това се прави само в банята.

Преди години още нямахме деца. Бяхме на кафенце седнали с мъжът ми. Имаше 3-4 маси с хора. На едната седнали майки с две дечица-момче и момиче (предполагам приятелчета, а не брат и сестра) да са били 4 годишни някъде. И момчето си извади пиш..та и започна да гони момичето...момичето се скъса да пищи...никаква реакция от майките.
 Дори и да не бяха видяли момчето, че е с разкопчан дюкян, едва ли го правеше за първи път момчето.

Та не искам да бера този срам....

# 192
Джой и Сами го прави , като съм говорила с приятелки и техните момчета го правят. Наистина , като правя забележка, го прави по често, за това спрях. Те опознават сега телата си , не мисля че го приема като нещо по различно от това да си пипа ушите примерно Grinning игнорирам го или му давам да играе нещо друго с ръце , ако ме дразни ,той успя да се забели почти , заради тези неща, сам се забелва в банята вече, аз не пипам и той не дава. Не даваше въобще , за това започнах да го уча как да го прави, баща му също му обясняваше. Това , че става на кокалче , според мен , а и май го бях чела някъде , е рефлекс, не усеща нищо, няма емоционален или сексуален контекст при децата. На вън не се случва да се бара , има по интересни неща явно, но ако се случи бих го отклонила деликатно ,с нещо друго да прави, защото забележките имам огромно чувство , че го карат да го прави повече. Мисля , че е период и ще мине.

Това с детето в кафенето ,мисля че е въпрос на възпитание, на един детски рожден ден , имаше едно супер невъзпитано момче , бяха на възраст  началото на 2 клас деца , аниматорката им направи мечове от дългите балони , то си сложи около кръста неговия меч, все едно  му е оная работа и започна да гони децата с него.  Но това дете беше мега невъзпитано. Беше си качило краката на масата със сандвичи и собственичката на заведението му направи супер деликатна забележка, че там ще хапват после и няма да е хубаво да е мръсно, а той и отговори, че тя е за това там ,да чисти.  Майката на мен ми изглеждаше  супер срамежлива и възпитана, не знам от къде се е пръкнало това поведение при детето и, същото запуши със салфетки сифона на мивката в заведението и остави нарочно пусната водата и направи наводнение . Ама беше непоносимо дете, колкото и да е грозно да го кажа за дете, тогава за първи път се сблъсках с такова поведение и бях в шок.

# 193
Значи ще продължа да игнорирам, вече и ще ги разсейвам. Ще натисна баща им да е по -упорит. Проблема е че свикнаха да се къпят тримата заедно и той не може да смогне с двамата.

И Явно на по-палавият му казват, че е лош в яслата, защото казва си името и че е лош и продължава да прави бели.

В един момент са милички и хрисими и си казвам "мина най-трудното" и в следващият изкарват всичко най-лошо от мен...

# 194
Аз започнах да ги къпя един по един , много по бързо става и преди винаги имаше някакви екстремни ситуации в банята, я ще се сбутат и паднат , я нещо подобно.

Това с репликите ,че са ,,лоши,,, мен ме дразни супер много, майка ми и баба ми го употребяват и веднъж направо избухнах срещу майка ми заради това. Цял ден я слушах , Яна колко е лоша , а Сами виж къв е добър , направо превъртях , мразя такива сравнения и според мен ги подтикват да са още по лоши и да правят на пук. В нейния случай е точно така, Яна въобще не я слуша , ама никак, постоянно и прави на пук, при мен не се случва, държи се нормално.

Иначе и при нас е така , на моменти има проблясъци и са много добри , в други непоносими. Вчера вечер ги оставих с баща им и излезнах да пуша и да подишам,  връщам се и чувам страшен рев , Сами направил кълбо на спалнята, паднал на главата си и гърба му имаше хематом , от изподрано и удар , явно от дъската на спалнята, отделно и куцаше. Мъжа ми не е видял , само е чул трясъка от другата стая. Онзи ден ги оставих докато изпека няколко палачинки , за 3 палачинки време, Яна явно е скачала на леглото на Сами и е влезнал крака някак в скарата отдолу, при което малкия пръст и другия до него на крака  беше мега подут, не дава да правя компреси , накрая стигнахме до компромис , студена вода в легена и да си топне крака, след това се гониха, Сами падна на ръба на спалнята, има рана над горната устна и два дни ходи с подута устна , все едно има човка. Та така 3 палачинки и се отказах. Не може да са без надзор за 2 мин , ще се пребият. Те се подвеждат един по друг , по дивеене и нямат спирка, като се случи да са разделени поради някаква причина , по единично са супер спокойни и добри , все едно няма деца.

Общи условия

Активация на акаунт